טיסות ללונדון

ברכותי! הגעתם לרגע המשמח והמיוחל – אתם עומדים להזמין טיסה לאחת מהערים התוססות, המעניינות, הקוסמופוליטיות, המגוונות והגדולות בעולם – לונדון. אז איך מתחילים?

בבואנו לבחור טיסה ללונדון, ישנם כמה דברים שכדאי לחשוב עליהם: חברת התעופה איתה נטוס, שדה התעופה בו ננחת, ההגעה מהשדה לעיר, שעת הטיסה וכמובן המחיר.

מטוס אפור אדום נוחת

בראש עמוד זה ריכזנו עבורכם כמה טיסות זולות ללונדון וטיסות מומלצות בימים הקרובים, וכל שעליכם לעשות הוא להזין את תאריכי היציאה והחזרה שלכם ולקבל הצעות מעניינות מחברות התעופה השונות הטסות ללונדון.

לפני שנתחיל – נשאלת השאלה – באיזו חברת תעופה לבחור?

אני יכול להמליץ מניסיוני האישי, על חברת וירג׳ין אטלנטיק (Virgin Atlantic), שהחלה להפעיל טיסות בקו ת״א-לונדון בשנים האחרונות (ואגב, היא החברה הלא-ישראלית הראשונה בעולם, שהעומד בראשה הוא ישראלי – המנכ״ל שי וייס). כישראלי שגר בלונדון, יצא לי לטוס עם כל חברות התעופה שטסות מישראל ללונדון ובחזרה, ובעיני וירג׳ין הם רמה אחת מעל – בשירות, בנוחות, במושבים, במולטימדיה ועוד. חוץ מזה, שיצא לי גם לטוס איתם מלונדון לג׳מייקה, ונהניתי מאוד מהטיסה (של עשר שעות)….

אני ממליץ לכם להשתמש במנוע חיפוש הטיסות הבא ולנסות לאתר טיסות שלהם ללונדון:

airalo ad

כאמור, בעמוד זה תוכלו למצוא טיסות ללונדון באמצעות מנוע החיפוש של קיווי. כידוע, יש לא מעט אפשרויות חיפוש טיסות באינטרנט אבל בחרנו במנוע חיפוש זה כי הוא המתקדם ביותר והנוח ביותר שקיים היום. אפשר לחפש בו טיסות זולות בטווחי זמן שונים, טיסות עם או בלי קונקשנים אבל בעיקר הוא מציג ממשק אחיד כך שגם אם הטיסה הלוך וחזור שלכם מופעלת על ידי 4 חברות שונות לדוגמה – כל כרטיסי הטיסה, כרטיסי העליה למטוס והחשבוניות יהיו מרוכזים במקום אחד.

פרסומת של מסעדת מזל בלונדון

יותר מזה, המערכת של קיווי טיסות יודעת להתממשק לחברות התעופה השונות ולעשות עבורכם את הצ'ק אין כדי שלא תשכחו בטעות ותאלצו להיפרד מסכום נכבד בשדה. לנוחיותכם גם כתבנו מדריך ענק ומפורט על השימוש בקיווי טיסות כדי שתוכלו להפיק ממנוע החיפוש העוצמתי הזה את המירב.

שדות התעופה בלונדון

ללונדון ישנם חמישה שדות תעופה בינלאומיים. כאן תוכלו לקרוא פירוט ולראות היכן ממוקם במפה כל אחד משדות התעופה הללו. להלן תקציר העלילה, כדי להקל עליכם – חשוב מאוד לדעתי לשקלל גם את שדה התעופה והנוחות של ההגעה ממנו להיכן שתשהו (ובחזרה אליו בתום הטיול/חופשה) בבחירת הטיסה שלכם. כאן מסודרים שדות התעופה מהמומלץ יותר לפחות (לפחות לטעמי):

נהגוס - פרסום לרוחב

שדה התעופה הית'רו – Heathrow

שדה התעופה הגדול ביותר בלונדון. ממוקם בקצה המערבי של העיר. בו נוחתות רק החברות הסדירות (והיקרות יותר) כמו בריטיש איירווייז, וירג׳ין אטלנטיק או אל-על. ההגעה ממנו למרכז לונדון נוחה מאוד (קו פיקדילי – הקו הכחול-כהה של האנדרגראונד, או הרכבת המהירה הית'רו אקספרס, שמגיעה לתחנת פדינגטון). הגעה להית'רו מומלצת לכל מי ששוהה במרכז לונדון, או במערב העיר. זמן הגעה למרכז לונדון: 20-55 דקות.

אופציה נוספת היא קו הרכבת הסגול, אליזבת' ליין. הוא מהיר, נח, הוא יוצא מטרמינל 4 (בו נוחתות טיסות אל-על!) ומגיע ממש למרכז העיר (תחנות טוטנהאם קורט רואד, פדינגטון ובונד סטריט).

שדה התעופה לונדון סיטי – London City Airport

שדה התעופה הקטן ביותר, אך הממוקם במיקום המרכזי ביותר מבין חמשת שדות התעופה הבינלאומיים שמשרתים את לונדון (מזרח לונדון, אך לא רחוק מאזורי העסקים קנארי וורף והסיטי). הסיכוי למצוא טיסה שנוחתת בלונדון סיטי הוא נמוך יחסית, שכן שדה זה הוא קטן ומשרת בעיקר אנשי עסקים וטיסות פרטיות, אך אם התמזל מזלכם ומצאתם טיסה שנוחתת בו או יוצאת ממנו – לכו על זה. ההגעה מלונדון סיטי למרכז העיר מתבצעת לרוב דרך ה-DLR, סוג של רכבת קלה שפועלת באיזור הרציפים של מרכז לונדון. שדה זה מומלץ בעיר לשוהים במזרח לונדון או במרכזה. זמן הגעה למרכז לונדון: 25-40 דקות.

שדה התעופה גטוויק – Gatwick

שדה התעופה השני בגודלו, ושדה התעופה החד-מסלולי העמוס בעולם, ממוקם מדרום ללונדון, אך במרחק נסיעה סביר למדי – רק חצי שעה לתחנת ויקטוריה לנוסעים ברכבת המהירה Gatwick Express. שדה זה מומלץ בעיקר לשוהים בדרום או מרכז לונדון. זמן הגעה למרכז לונדון: 30 דקות – 45 דקות.

שדה התעופה לוטון – Luton

שדה התעופה הרביעי בגודלו בלונדון, שמשרת חלק נכבד מחברות הלואו-קוסט השונות. הוא אמנם פחות מומלץ מאלו שמעליו כאן, ומרוחק מרחק של כמעט שעה ממרכז לונדון, אך הוא עדיף בהרבה על פני Stansted שבתחתית הרשימה, ועדיין מחובר למרכז לונדון עם רכבת נוחה יחסית (לתחנת קינג'ז קרוס) מה שהופך אותו ללא-כל-כך-נוראי. מומלץ בעיקר למגיעים עם חברות הלואו-קוסט השונות, ולשוהים בצפון לונדון או מזרח העיר. זמן הגעה למרכז לונדון – 45 דקות – שעה ורבע.

שדה התעופה סטנסטד – Stansted

לטעמי הוא המומלץ פחות והמרוחק ביותר משדות התעופה הבינלאומיים שמשרתים את לונדון. נמצא גם הוא, בדומה ללוטון, צפונית לעיר, אך ההגעה שלא דרך הרכבת המהירה (סטנסטד אקספרס, בסביבות ה-45 דקות למרכז לונדון), עלולה לקחת לכם בין שעה וחצי לשעתיים. מומלץ בעיקר לשוהים בצפון לונדון. זמן הגעה למרכז לונדון: 45 דקות – שעתיים.

חברות התעופה  

מבין החברות הטסות מישראל ללונדון, ישנן חברות רגילות (סדירות) כמו אל-על, וירג׳ין אטלנטיק (Virgin Atlantic) ובריטיש איירווייז (British Airways) וחברות לואו-קוסט (טיסות זולות) כמו Wizz Air ההונגרית, EasyJet הבריטית או Ryanair האירית. ההבדלים העיקריים בין החברות הסדירות לזולות הוא במחיר, בנוחות, בדרישה לשלם על דברים כמו מזוודה או מזון, וגם לעתים קרובות שדות התעופה בהם תנחתו. אם הנוחות חשובה לכם ולא איכפת לכם לשלם מחיר גבוה יותר, אני ממליץ לטוס עם וירג׳ין אטלנטיק או בריטיש איירווייז, שתיהן חברות תעופה בריטיות, עם מטוסים מרווחים יחסית, יותר מקום לרגליים, סיכוי נמוך יותר לביטולים או עיכובים, שירות מצויין ויתרונות נוספים. אפילו להעדפת מזון כשר בטיסה כבר אין משמעות יותר, כי ניתן כיום לבקש ארוחה כשרה בכל חברות התעופה הגדולות.

מי שמעדיף לחסוך עשרות אם לא מאות דולרים, מאז מדיניות השמיים הפתוחים ישנו מגוון של טיסות זולות (לואו-קוסט) מישראל ללונדון, כשהחברות המובילות כאמור הן WizzAir, איזיג'ט (EasyJet) ו-Ryanair. חשוב אם כן לזכור שיש מחיר למחיר: חברות הלואו קוסט השונות 'אלופות' בלמצוא כמעט כל דרך אפשרית להוציא מהנוסעים כסף על שירותים נוספים, ואני ממליץ לא 'להתחכם' איתן. כך למשל, בכל טיסות הלואו-קוסט תוכלו לטוס עם תיק קטן או טרולי בלבד (לטעמי קצת פחות מתאים למי שמגיע ללונדון ומצפה לעשות קצת שופינג), ועל כל תוספת של כבודה (כולל מזוודה רגילה) תאלצו לשלם כמה עשרות דולרים נוספים, דרישה לגיטימית כמובן, אך חשוב לעשות את התוספת הזו מראש דרך האתר ולא לחכות להגעה לשדה, שכן אז תשלמו לרוב פי 3 (!) מהסכום שתשלמו אם תוסיפו מזוודה מראש דרך האתר.

לנוסעים 'חסכנים' שבכל זאת מעדיפים לחסוך את מחיר המזוודה, ההמלצה שלי היא לפחות להוסיף מה שנקרא Priority Boarding, תוספת של דולרים בודדים בלבד, שתעניק לכם לפחות את האפשרות להעלות תיק-יד נוסף למטוס, תבטיח לכם שלא ישלחו את הטרולי או תיק הגב שלכם לבטן המטוס במקרה של עומס, וגם תתן לכם לעלות ראשונים למטוס (פחות קריטי). לדעתי התוספת הקטנה הזו במחיר שווה את זה, מה גם שיתכן והפקידים בעליה למטוס יתייחסו אליכם יפה יותר ואולי (אולי…) יתקטננו פחות בנוגע לכבודה. חשוב מאוד: לפני הטיסה בדקו היטב באתר של החברה איתה אתם טסים מהן המגבלות על הכבודה מבחינת גודל המזוודה, ודאגו שהטרולי שלכם לא חורג מהגודל הרשום, אפילו לא בס"מ אחד! (בחלק מאזורי העליה למטוס של חברות הלואו-קוסט ישנו 'כלוב מדידה', ואם המזוודה שלכם לא תכנס לתוכו, תאלצו לשלם מחיר של מזוודה גדולה + לא תוכלו לעלות למטוס עם הטרולי לצדכם והוא יושלך לבטן המטוס!

אני ממליץ לשנן את כלל הברזל – טסים לואו-קוסט? זכרו שלהנחה הגדולה יש מחיר. היערכו בהתאם ל'שגעונות' ולדרכים המגוונות של חברות הלואו-קוסט להוציא מכם עוד כסף (ולכך שהמושבים לרוב לא ניתנים להשכבה אחורנית). אין בעיה לטוס לואו-קוסט, אך מומלץ לעבור על כל התנאים, המגבלות, מה שמגיע לכם ומה שלא, ולהתכונן בהתאם, כדי למנוע 'הפתעות' לא נעימות בשדה.

שעת הנחיתה בלונדון וההגעה משדה התעופה לעיר

שעת הנחיתה בלונדון, שדה התעופה, התקציב, סוג האנשים שאתם, וכמות המטען/מזוודות שהבאתם איתכם, בוודאי יקבעו איך תגיעו משדה התעופה למרכז העיר. צעירים או אנשים שלא אכפת להם להתנייד בתחבורה ציבורית, ושיוצאים מהשדה או מגיעים אליו בשעות בהן עדיין יש רכבות (לרוב מחמש בבוקר ועד חצות), עשויים להעדיף את האופציות הללו משיקולים של מחיר ולעתים גם חסכון בזמן (לרוב נהיגה ברכב משדה התעופה למרכז לונדון עשויה לקחת זמן רב יותר מנסיעה ברכבת).

לעומתם, משפחות, אנשים עם מזוודות כבדות או כאלו שמעדיפים נוחות, או אנשים שנוחתים באמצע הלילה, עשויים להעדיף הסעה פרטית או שאטל, ושמישהו יחכה להם בשדה עם שלט ויקח אותם עד לפתח המלון. בכל מקרה שלא יהיה חשוב לזכור את כלל הברזל – מומלץ תמיד לסגור מראש ועוד מהארץ את הנסיעה. במקרה של שאטל או הסעה פרטית, יש תמיד באתרים השונים מספר ישראלי להתקשר אליו, ואתם מוסרים את פרטי הטיסה והנהג יחכה לכם בטרמינל עם שלט, ובמקרה של רכבת אקספרס, רכישת כרטיס מראש דרך האינטרנט תתן לכם מחיר אטרקטיבי בהרבה מקניית כרטיס במקום.

להלן כל האופציות, מהיקרה ביותר לזולה ביותר

מונית/אובר/הסעה פרטית

מוניות שחורות הן האופציה היקרה ביותר, אחריהם אובר, שהנסיעה איתם מומלצת יותר בתוך ערים מאשר משדה לעיר (בגלל שבאובר המרחק משחק תפקיד ולא רק זמן הנסיעה), ואחר כך נסיעה פרטית באחת מהחברות השונות (לעתים לא תינתן לכם האפשרות לשאטל, משום שאין מספיק נוסעים שמגיעים מאותה טיסה למרכז העיר למשל, או במידה ומקום הלינה שלכם נמצא באזור מרוחק יחסית). המחיר של נסיעה כזו יכול לנוע בין 45-50 פאונד במקרה הטוב (שדה קרוב יחסית למלון ושעות נטולות פקקים) עד ל-90-100 פאונד ואפילו יותר במקרים מסויימים (פקקים או מרחק גדול).

שאטל (שירות הסעה משותף לכמה נוסעים)

אופציה נוחה מאוד ומשתלמת לכל הצדדים – לרוב מדובר בנהג שיקח אתכם יחד עם עוד מספר נוסעים למלונות במרכז העיר ברכב מסחרי (וואן), ולכן המחיר יהיה אטרקטיבי יחסית (באיזור ה-30-40 פאונד). במידה ואתם לנים באיזור שמרוחק ממרכז לונדון, או מגיעים ללונדון בטיסה שאין עוד ישראלים עליה, סביר להניח שלא תקבלו את האפשרות לשאטל, ואז תצטרכו לסגור על הסעה פרטית.

ישנן מספר חברות שמציעות שירותי שאטל. שתיים מהחברות המומלצות והמוכרות בתחום הן נהגוס ודרך המלך.

רכבת אקספרס

תלוי כמובן באיזה שדה תעופה אתם נוחתים. בחלק משדות התעופה יש רכבות אקספרס, שמחירם יקר יותר אמנם מרכבת רגילה, אך הן מציעות נוחות והגעה מהירה מאוד למרכז העיר. כך למשל הית׳רו אקספרס, שמציעים הגעה מנמל התעופה הית׳רו לתחנת פדינגטון תוך 15 דקות בלבד (במקום 55 דקות בקו פיקדילי של האנדרגראונד), גטוויק אקספרס שמציעים הגעה מנמל התעופה גטוויק לתחנת ויקטוריה תוך 30 דקות בלבד (במקום 45-50 דקות ברכבת רגילה של Southern) ותדירות גבוהה יותר של רכבות, וסטנסטד אקספרס, שמציעים הגעה תוך 47 דקות מסטנסטד לתחנת ליברפול סטריט (במקום שעה וחצי ויותר בתחבורה ציבורית רגילה).

במקרה של רכבות האקספרס, חשוב מאוד תמיד להזמין מראש את הכרטיסים, ומומלץ כמה שיותר זמן מראש – ככה המחיר זול משמעותית מאשר בהזמנה לתאריך קרוב או רכישה במקום.

רכבות רגילות

בחלק משדות התעופה האופציה לקחת רכבת רגילה היא בסך הכל נוחה ולא כזו גרועה. במידה ונחתתם בהית׳רו, הקו הכחול (קו Picadilli) של הרכבת התחתית (אנדרגראונד) יקח אתכם למרכז לונדון תוך 55 דקות בממוצע, לא מהיר במיוחד אבל ברכב זה לוקח אותו הדבר אם לא יותר. הרכבת הלא-מהירה (של חברת Southern) מגטוויק לויקטוריה תקח לכם קצת פחות משעה, לא משמעותית גרוע מהרכבת המהירה. מלוטון רכבת רגילה (של חברת Thameslink) היא גם ככה האופציה הכי טובה שלכם, ותביא אתכם לתחנת קינג׳ס קרוס תוך 45 דקות עד שעה (תלוי גם באוטובוס הפנימי שתצטרכו לקחת מהטרמינל בלוטון ועד לתחנת הרכבת), ומלונדון סיטי דרך ה-DLR תוכלו להתחבר למספר קווים של האנדרגראונד שיביאו אתכם למרכז העיר. לעומת האופציות האחרות, ברכבות רגילות אין חשיבות להזמנה מראש, אך יש להצטייד בכרטיס הניסעה המתאים (שימו לב – רק בשדות התעופה הית׳רו ולונדון סיטי תוכלו להשתמש בכרטיס ה-Oyster, שכן רק שדות תעופה אלו נמצאים ממש בתוך תחומי לונדון רבתי. בשאר שדות התעופה תזדקקו לכרטיס ספציפי).

אוטובוסים

האופציה הזולה אך גם האיטית ביותר. מרוב שדות התעופה תמצאו שירותי אוטובוסים (כמו למשל של חברת National Express) שיביאו אתכם למרכז לונדון במחיר זול, אך משך הנסיעה עשוי להיות ארוך משמעותית מהאופציות האחרות. גם כאן, כדאי להזמין מראש ולהנות ממחירים טובים יותר מאשר קניית כרטיס במקום.

טיסות זולות ללונדון תוכלו למצוא כאן

שאלות נפוצות

באיזה חודש הכי זול לטוס ללונדון?

החודש הזול ביותר להזמין טיסה ללונדון הוא (מפתיע) דצמבר. המחירים נמוכים בחודש זה בממוצע ב-13% ממחיר הכרטיס לאורך השנה. החודש הזול הבא הוא ספטמבר.

כמה זמן לוקחת הטיסה מתל אביב ללונדון?

טיסה ישירה בין תל אביב ללונדון אורכת כ-5 שעות. המרחק האווירי אותו תעברו הוא כ-3600 קילומטרים.

איזה חברות טסות מישראל ללונדון?

כל חברות התעופה הבאות מפעילות טיסות ישירות בין ת"א לשדה התעופה הית'רו בלונדון: אל על, אמריקן איירליינס, אירומקסיקו, בריטיש איירווייז, וירג'ין אטלנטיק ודלתא. טיסות ניתן להזמין בלינק הזה או בעמוד.