השכרת רכב בלונדון

להשכיר רכב בלונדון זו בחירה חכמה בעיקר כשמדובר בטיולים או נסיעות מחוץ לעיר כמו למשל אזור הקוטסוולדס (Cotswolds) שבו כמה מהכפרים היפהפיים באנגליה (למשל Bibury) או לאזורים כפריים ואזורי טבע אחרים שקצת פחות פרקטי לטייל בהם בתחבורה ציבורית (למשל מחוז האגמים בצפון אנגליה, ה-Lake District).

הכפר Bibury שבאזור ה-Cotswolds
הכפר Bibury שבאזור ה-Cotswolds

במרכז העיר לונדון התחבורה הציבורית מצויינת, ישנה אגרת גודש וישנו מחסור במקומות חנייה, לכן אם הטיול שלכם מתמקד בלונדון בלבד, אין טעם בהשכרת רכב.

אם כן החלטתם לקחת רכב שכור, אחד הדברים שצריך לדעת לפני שנוהגים בכבישי לונדון בפרט ואנגליה בכלל הוא שכאן נוהגים בצד שמאל.

בניגוד לישראל שבה נוהגים בצד הימני של הכביש, בבריטניה נוהגים בצד שמאל, וזה יכול לגרום לתמרונים ופניות שעשויות לבלבל לעתים, מה גם שמושב הנהג נמצא בצד ימין של הרכב. לכן, בטרם הנהיגה ודאו שאתם מקדישים זמן מספק להסתגלות. ודאו לפני שאתם עוזבים את סוכנות השכרת הרכב שאתם שולטים בכפתורים השונים, בדוושות, בלוח השעונים ובתיבת ההילוכים.

ההתחלה של נהיגה בלונדון עשויה להיות לא פשוטה ומצריכה שינוי של אינסטינקטים מסוימים, ומבטים לכיוונים שונים, אך עם הזמן סביר שתגלו שיותר קל לכם. עדיף בנסיעה או הנסיעות הראשונות לקחת לעצמכם מרחב בטחון של זמן, למקרה ותטעו או תסתבכו בדרך.

בחברות השכרת רכב מסוימות מגבילים את גיל ההשכרה ל-25 ומעלה. פירוש הדבר שעשויות להיות מגבלות או תוספת מחיר לנהגים בגילאי 17-25, וכך גם לגבי נהגים מבוגרים, בגילאי 75 ומעלה.

פרסומת של מסעדת מזל בלונדון
באנר השכרת רכב

ישנה אפשרות לעשות שימוש ברישיון הנהיגה הישראלי כשאתם בבריטניה בכלל ובלונדון בפרט, אך תצטרכו כמה מסמכים. לפניכם הרשימה המלאה של המסמכים שתזדקקו להם כדי להשכיר רכב כלא-אירופאים:

  • רישיון נהיגה ודרכון תקף (ללא הוכחת זהות או יכולת נהיגה אין אפשרות לשכור רכב בבריטניה).
  • רישיון נהיגה בינלאומי (IDP). בבריטניה רישיון זה צריך להיות תקף לשנה הקרובה לפחות. קחו בחשבון שרישיון זה אינו מחליף את רישיון הנהיגה הישראלי אלא אמור להיות בצמוד לו.
  • הוכחת כתובת מגורים – למקרה הצורך הביאו אתכם צילום של צ'ק או הצהרה מהבנק שבה מופיעה כתובת המגורים שלכם בבירור.
  • הוכחת תאריכים של נסיעות קודמות – ייתכן שתושבים שאינם אירופאים יידרשו למסור פרטים על התאריכים הקודמים של כניסות ויציאות מבריטניה. לעיתים קרובות הדרך הטובה ביותר לעשות זאת היא באמצעות כרטיסי הטיסה, אישורי המלון או חותמות בדרכון.

השכרת רכב בלונדון ללא ביטוח

לנהוג ברכב שכור ללא ביטוח אינה אפשרות וכפי שהייתם מצפים, ביטוח רכב בבריטניה יכול להיות יקר בכל רמת כיסוי. עם זאת, כל נזק שנגרם עקב שימוש לרעה או הפרה של הסכם ההשכרה (למשל שימוש בדלק הלא נכון, רשלנות וכו') מסיר מחברת הביטוח אחריות, כך שהיא לא תשלם עבור הנזק ואתם לא מכוסים מבחינת ביטוח. אנחנו ממליצים בחום לשכור רכב ולהוסיף אפשרות של ביטול השתתפות עצמית. לרוב, בתוספת של כמה עשרות שקלים ליום.

להלן מדריך מהיר למונחי הביטוח בבריטניה:

  • כיסוי צד ג' – ביטוח זה מכסה נזקים הקשורים לתאונה בכל עצם או אדם מחוץ לרכב. נא לא להתבלבל עם נזק שנגרם לרכב השכור עצמו.
  • כיסוי נזקים ברכב – עלות הנזקים שנגרמו ולרכב השכור. החלפת צמיגים ושמשות לרוב אינם נכללים ברוב פוליסות ביטוח הרכב.
  • כיסוי נגד גניבה – כיסוי כנגד גניבת חלקי הרכב או הרכב כולו. לרוב אינו חלק חובה בפוליסת ביטוח הרכב

השכרת רכב בבריטניה ונהיגה לאירופה

מה קורה אם תשכרו רכב ותחליטו להמשיך אתו למדינות אירופאיות נוספות? קחו בחשבון שברוב מדינות אירופה נוהגים בצד ימין של הכביש. לכן, לא מומלץ להמשיך עם אותה מכונית מבריטניה לאירופה. בנוסף, חברות השכרת הרכב יגבו סכום נכבד עבור הפריבילגיה – מה שהופך את החוויה ללא משתלמת מבחינה כספית.

לכן כדאי לשכור רכב בכל מדינה בנפרד, למשל לנסוע או לטוס מלונדון לארצות אחרות באירופה ולשכור רכב במדינת היעד. זה לא רק יהיה זול יותר בסופו של דבר, אלא אתם גם תקבלו את המכונית הנכונה לכביש הנכון.

השכרת רכב בלונדון יש בקישור הזה.

באנר השכרת רכב

airalo ad