ויזה ללונדון

ויזה ללונדון ואישורי כניסה

למרבה השמחה, ישנו פטור מהצטיידות מראש באשרת כניסה (ויזה) לאזרחים ישראלים הנכנסים לבריטניה (למטרות תיירות או עסקים בלבד!), וישראלים לרוב יקבלו אישור כניסה עם ההגעה למדינה למשך 90 יום. למרות שאנחנו כישראלים די ברי מזל (מרבית אזרחי מדינות העולם שמחוץ לאיחוד האירופי זקוקים לאשרת כניסה מראש לבריטניה), יש לזכור שבריטניה היא מדינה "מבוקשת" בקרב מהגרים מכל העולם ולכן פקידי ההגירה לא יהססו לסרב כניסה למי שישנו חשד מסוים שהגיע לעבוד או להשתקע במדינה ללא אשרה מתאימה.

דרכון

בעבר, עם הנחיתה בבריטניה או כבר בטיסה, התבקשו הנוסעים למלא ״טופס כחול״ ובו פרטים בסיסיים כמו הכתובת שבה תשהו בבריטניה, המקצוע שלכם, משך השהייה ועוד. אמנם הרשויות בבריטניה החליטו להפסיק להשתמש בטופס, אך בהחלט ייתכן שעדיין תישאלו ע״י פקיד/ת ההגירה בכניסה לבריטניה שאלות דומות או אחרות, שמטרתן לבדוק האם ישנו חשש שהגעתם לבריטניה שלא כדי לטייל/לבקר. חשוב מאוד לענות לפקיד/ת ההגירה בחיוך ובכנות.

יתכן שישאלו אתכם באיזו כתובת/מלון תשהו, לכמה זמן הגעתם (עדיף שתכינו בשלוף את כרטיס החזרה שלכם או ההמשך שלכם אם מלונדון אתם טסים ליעד נוסף), ואפילו היכן אתם מתכננים לבקר. פעמים רבות שמעתי על אנשים שהגיעו ללונדון בלי לעשות יותר מדי תכנונים, וכשנשאלו ע״י הפקיד/ה ״איפה אתם הולכים לבלות/לטייל?״ הם התחילו לגמגם. הדבר עשוי לעורר את החשש שלא הגעתם לבריטניה כדי לטייל, וחבל. גם אם התשובה נשמעת בנאלית, למשל "אני מתכוונ/ת לטייל בלונדון, לראות את הארמון, לטייל בפארק וללכת לשוק קמדן", זה עדיין מספק.

אני לא ממליץ בשום פנים ואופן לעבוד בבריטניה באופן לא חוקי (עגלות למשל), להישאר במדינה מעבר לזמן המוקצב (טעות חמורה), או לנסות כל טריק אחר שנועד "לתחמן" את רשויות ההגירה. בריטניה היא מדינה עם אפס סובלנות בכל הנוגע להגירה – והרשויות כאן לא יהססו להחתים חותמת שחורה בדרכון של מי שעובר על חוקי ההגירה ואף למנוע מכם להכנס לתחומי בריטניה בעתיד. לכן ההמלצה שלי היא להיות "ילדים טובים" ולא להסתכן.

כמו כן, חשוב לזכור שכדאי עוד לפני הנסיעה לוודא שיש לכם לפחות עוד שישה חודשים של תוקף בדרכון, ולהצטייד בביטוח נסיעות מתאים כדי שתהיו מכוסים בכל מקרה של אובדן מזוודה/רכוש, גניבות, בעיות רפואיות, הוצאות אשפוז וכו׳. מניסיון, ביטוח נסיעות ללונדון יעודי הוא אחד הדברים הכי חשובים, והדבר הכי גרוע שיכול לקרות למישהו זה להיות תקוע עם מצב רפואי בחו״ל בלי כיסוי של ביטוח מתאים.

עד לאוקטובר 2020 אזרחי האיחוד האירופי יכולים עדיין לעבור לבריטניה ולעבוד בה, אך הדבר נתון לעדכונים ושינויים, ולכן אם אתם בעלי דרכון אירופאי, חשוב שתתעדכנו באתרים הרשמיים של הרשויות.

פרסומת של מסעדת מזל בלונדון

בעלי דרכון ישראלי שמעוניינים בכל דבר שהוא מעבר לביקור מזדמן – כלומר עבודה, לימודים, רילוקיישן, מגורים במדינה או אפילו התנדבות – זקוקים לאשרה מיוחדת, כשלכל מטרה יש את האשרה היעודית לה, ומכיוון שהנושא מורכב, ו"לונדוניסט" הוא קודם כל אתר למי שמגיע ללונדון למטרות טיול והנאה, לא נכנס אליו במסגרת עמוד המידע הזה, אבל במידה ותהיה דרישה בהמשך אולי נכתוב על כך פוסט נפרד.

לפרטים נוספים ומידע עדכני תמיד מומלץ להתעדכן באתר משרד החוץ הישראלי.

שאלות ותשובות נפוצות

האם צריך להוציא ויזה ללונדון?

לאזרחים ישראליים יש פטור מהצטיידות מראש בויזה שנכנסים לבריטניה למטרות תיירות או עסקים.

איך מוציאים ויזה ללונדון?

את אישור השהיה בלונדון מקבלים מהפקיד עם הנחיתה במידה והוא מתרשם שאכן באתם לביקור בלונדון ולא לעבודה או למטרות אחרות.

כמה עולה להוציא ויזה ללונדון?

אזרחים ישראליים לא נדרשים לשלם אגרה כלשהיא.

איך להתכונן לטיול בלונדון בפעם הראשונה?

– כדאי להישאר ולטייל במרכז לונדון.
– כדאי להגיע ללונדון בפעם הראשונה לפחות לשבוע. מספר האטרקציות בלונדון אמנם לא יכול לכסות טיול בן 16 שנים אבל את המאסט לפחות תספיקו.
– תכננו כמה שיותר מראש.
– בואו עם נעלי ספורט. אתם כנראה תלכו המון בלונדון!
– הכניסה לרוב המוזיאונים בלונדון היא בחינם. נצלו זאת.
– השתמשו בתחבורה ציבורית. היא מאוד נוחה ויעילה פה.

airalo ad