מדריך: כל מה שחשוב לדעת לפני שהולכים למחזמר בלונדון

ברוכים הבאים לעולם המופלא של התיאטרון הלונדוני. אזור הווסט אנד המופלא עמוס בשלל מחזות זמר מופלאים לכל המשפחה. מחזות זמר בסגנונות שונים, מעולמות שונים, כל אחד עם הקסם הייחודי שלו. 

בסופו של דבר חשוב לדעת שהדעה של כל אחד כלפי מחזות הזמר היא מאוד סובייקטיבית. יש מחזות זמר שאדם א' יחשוב שהם המחזה הכי יפה שהוא ראה ואדם ב' לא יבין על מה הטירוף, אין פה שחור ולבן.

צריך גם לדעת שטיול בלונדון לא אומר שחובה ללכת למחזמר בכל מחיר וכל מצב. זה לא לכולם וזה מובן לחלוטין, אז אל תרגישו שאתם צריכים ללכת רק כי חייבים וכי זה מה שכולם עושים. תמיד יש את סיורי האוכל, סיורי השופינג והמוזיקה שלנו.

באופן אישי, אני תמיד ממליצה ללכת לנסות מחזמר אחד. זאת חוויה שעבורי לפחות לונדון לא שלמה בלעדיה. אם זו הפעם הראשונה שאתם חושבים ללכת למחזמר בלונדון,

הנה רשימת עצות וטיפים שכדאי לכם לגזור ולשמור

אולם תיאטרון

ימים ושעות

הדבר הראשון שחשוב לדעת הוא שהמחזות זמר בלונדון לא עובדים כמו בארץ. לכל מחזמר יש תיאטרון משלו בו הוא מציג 8 הופעות בשבוע(!) 6 ימים בשבוע, כשיומיים בשבוע יש הופעת צהריים בנוסף למופע בערב (הופעות הצהריים מתאימות יותר לילדים צעירים). ימי המופע צהריים משתנים מהפקה להפקה ורצוי לברר אותם באתר הרשמי.

airalo ad

שחקנים

לכל הצגה יש קאסט קבוע, שלפעמים כולל שחקנים מפורסמים/מוכרים. אבל, לכל תפקיד יש גם מחליפים, ככה במידה והשחקן לא מרגיש טוב או פשוט צריך ערב חופשי המחליף עולה במקומו. לא יודעים על ההחלפות האלו מראש רק כשמגיעים למופע. אז אם מישהו בא בשביל שחקן מסוים צריך לקחת את זה בחשבון. בכל מקרה כל השחקנים וכל המחליפים הם ברמה הכי גבוהה שיש ולכן ההחלפות האלו לא מורגשות בכלל.

פרסומת של מסעדת מזל בלונדון

אורך המופע

מחזמר זו חוויה מופלאה אך לא קצרה, אורך מופע נע בין שעתיים לשעתיים וחצי לעיתים אף שלוש. כמובן שכל צופה מחויב בכרטיס באורך מלא. אם אתם מתלבטים אם להגיע עם הילדים הצעירים שלכם כדאי רגע לעצור ולחשוב האם הם יעמדו במופע כזה ארוך בשפה זרה. בסוף חבל על החוויה הלא נעימה אם מישהו מהם יאבד את הסבלנות וירצה לצאת באמצע – לכם ולסובבים אתכם. הנה מדריך עם המלצות שונות ממוקדות לטיול עם ילדים בלונדון. בכל מקרה חשוב לדעת שמרבית התיאטראות לא יכניסו ילדים מתחת לגיל 4 או 5 כך או כך.

קוד לבוש

בתיאטראות הבריטיים לא קיים קוד לבוש וכך תוכלו לראות אדם שהגיע בלבוש ערב חגיגי ולצידו תייר במכנס קצר וכפכפים. זה נוח מאוד ועוזר במידה ואין זמן לעבור במלון לפני ההגעה להצגה.

נהגוס - פרסום לרוחב

סגירת דלתות

ההצגות בעיר מתחילות בשעה שכתובה על הכרטיס, זו לא המלצה מתי להגיע אלא בדיוק שעת תחילת המופע בה גם סוגרים את הדלתות. המאחרים מוכנסים ליציע מאחרים, ואין אפשרות לעבור למושבים אותם הזמנתם (וששילמתם עבורם כסף רב..) עד הפסקת המחצית. הגיעו לפני לאזור ברוגע, מצאו את התיאטרון, לכו לאכול משהו והגיעו להצגה בנחת כ-20 דקות לפני שהיא מתחילה. 

אוכל ושתיה

המלצה חמה שלנו היא למצוא מקום לאכול ברוגע לפני ההצגה, ההצגות מסתיימות די מאוחר בערב סביב השעה עשר. ולמצוא בשלב הזה מקום לאכול יכול להיות אתגר לא קטן. אם בכל זאת חשוב לכם לאכול בתום ההצגה, בדקו איזה מקום מגיש אוכל בשעה זו.

ואם כבר עסקנו באוכל, תשמחו בטח לדעת שבתיאטראות הבריטים אפשר לשתות ולאכול. ניתן לרכוש אוכל במזנון התיאטרון או לחילופין לרכוש בחוץ ולהכניס אותו לאולם (כמובן לא להגזים, לא יתנו להכנס עם חמגשיות של מנות גדושות).

רצוי מאוד לשתות כוס קפה טובה וחיונית אחרי יום טיול ארוך ולפני מופעי הערב. אבל בניגוד לנקודה הקודמת בה עסקתי, שתייה חמה זה עניין אינדיבידואלי ולא כל התיאטראות מרשים להיכנס איתה לתוך האולם (לעיתים רק יעקמו פרצוף אבל בסוף יסכימו).

שמירת חפצים

הרוב המוחלט של התיאטראות בלונדון מציע שירות שמירת חפצים. במידה ובאים עם מספר רב של שקיות קניות קחו בחשבון ששירות זה יכול לעלות לכם כמה פאונדים טובים. אבל עם שקית אחת או עם תיק אין שום בעיה להיכנס לאולם.

צילום של המופע

חל איסור מוחלט לצלם או להסריט במהלך ההצגות. הסדרנים מאוד ערניים לנושא, מעירים באופן לא נעים. ואף יכולים לבקש מהמצלם לצאת מהאולם או למחוק את החומר המצולם בנוכחותם. אני יודעת שיש את הדחף לתעד ולזכור את הכל, אבל מכל מופע אפשר לראות היילייטס ביוטיוב. חבל על החוויה הרעה, תהנו מהרגע!

אוהבים ששומעים אתכם?

בחלק ממחזות הזמר רפרטואר השירים מוכר ויהיה לכם את הדחף להצטרף לקאסט בשירה עזה. אל תעשו את זה, זה מאוד לא מקובל ויכולים להעיר לכם על זה, חבל על החוסר נעימות. יחד עם זאת חלק מההפקות כבר למדו ומדי פעם מקיימות מופע מיוחד בשם Sing along  בו הקהל יכול להצטרף לשירה. מידע על התאריכים בהפקות בהן זה מתקיים יהיו באתרים הרשמיים של כל הפקה. 

קורונה

בריטניה הסירה עוד במרץ 2022 את כל הנחיות הקורונה עבור אזרחי המדינה ועבור התיירים המבקרים בה. אין חובת עטיית מסכות במדינה. אבל, כל תאטרון פועל כגוף עצמאי ויכול לייצר לעצמו הנחיות פרטיות ולדרוש מסכות בהצגות או הצגת תעודת מתחסן בכניסה. רצוי לבדוק את זה מראש מול אתר התיאטרון.