מסעדות איטלקיות ואוכל איטלקי בלונדון: המדריך המלא 

בעשור האחרון, סצנת האוכל האיטלקי של לונדון השתנתה דרמטית, בטח מהימים שבהם המקום העיקרי בעיר לפיצה ופסטה היו רשת פיצה אקספרס או פיצה האט, ומסעדות איטלקיות הגישו בעיקר אוכל גנרי וחסר השראה. כיום, העיר שוקקת עם מספר עצום של מסעדות איטלקיות מעולות, שלכל אחת מהן הפרשנות הייחודית שלה למטבח האהוב על מבקרים ותיירים מכל העולם, וגם על המקומיים.

לפני שנתחיל – הסתייגות קלה: יחסי עם אוכל איטלקי פה בלונדון מורכבים. בתור מדריך קולינרי פה בלונדון, כבר שנים שאני ״מרביץ תורה״ במטיילים שלי, ומנסה לשכנע אותם לצאת קצת מאזור הנוחות של האוכל האיטלקי, ההמבורגרים, וכל מה שקל למצוא גם בישראל ובשאר העולם, ודווקא לאכול יותר דברים מיוחדים שאין בישראל, למשל אוכל פרואני, אוכל ג׳מייקני ועוד הרבה מטבחים מעניינים מסביב לעולם, שזה מה שבעיני מייחד את לונדון כעיר בינלאומית מובילה.

בזה אני גם אוהב להתמקד בסיורי האוכל שלי כאן, אבל אני מודע לזה שהמון אנשים עדיין מחפשים אוכל איטלקי טוב, בעיקר מהסיבה שזה ״הימור בטוח״, או שהם מטיילים עם ילדים, או שבאמת ובתמים, יש להם אהבה גדולה למטבח האיטלקי. לכן, למרות ההסתייגות הקלה והרצון לגלות לכם עולם שלם של טעמים אקזוטיים ושונים שאתם לא מכירים, החלטתי להפשיל שרוולים וליצור את המדריך המקיף ביותר לאוכל איטלקי פה בלונדון 🙂

מהפיצריות הקטנות, למסעדות הגדולות והמפוארות ועד למקומות נישה יותר המתמקדים במטבחים איטלקיים אזוריים ספציפיים, לונדון עשתה כברת דרך במסע הקולינרי האיטלקי שלה. מצפון לדרום, מפיימונטה ועד סיציליה, המוסדות הקולינריים החדשים בעיר מציגים את העושר של המטבחים האזוריים של איטליה, כל אחד עם הסגנונות והטעמים המיוחדים שלו.

חלק מהם מתמחים במנות של הצפון עם הריזוטו והפולנטות הקרמיים שלה, בעוד שאחרות מדגישות את הטעמים של הדרום עם המנות המבוססות על שמן זית ופירות הים הטריים. לא מעט מסעדות מצליחות גם לשחזר מהאווירה החמה והמזמינה שחשובה כל כך במטבח האיטלקי, ומביאים את ה"דולצ'ה ויטה" האיטלקית ממש כאן בלב לונדון.

airalo ad

בין אם אתם מחפש פיצה מושלמת בסגנון נפוליטני, צלחת פסטה דשנה, ריזוטו עדין או אוסו בוקו עם טעמים עמוקים, במדריך הזה ריכזנו את כל מה שיש ללונדון להציע בתחום האיטלקי. ואגב – כל המסעדות ברשימה ידידותיות למשפחות וילדים.

פרסומת של מסעדת מזל בלונדון

לפני שנתחיל, אל תשכחו לבדוק גם את רשימת המסעדות המומלצות שלנו, לשריין מקומות בסיורי האוכל (או המוזיקה) המושקעים שלנו, וגם לעקוב אחרינו באינסטגרם להמלצות הכי שוות בלונדון מהזווית המקומית 🙂

אז הנה הוא במלוא הדרו – מדריך המסעדות האיטלקיות המומלצות בלונדון:

נהגוס - פרסום לרוחב

Padella (מיקומים שונים)

פאדלה נפתחה לפני שנים בשוק בורו ומאז התור בה רק מתארך. היא מציעה תפריט פשוט של כעשר מנות פסטה עונתיות, המשלב טכניקות איטלקיות מסורתיות ושילובי טעמים עם תוצרת בריטית איכותית.

פסטות טריות ב-Padella
פסטות טריות ב-Padella

הפסטות כולן מוכנות טרי במקום ועוברי אורח יכולים לראות אותן מגולגלות ביד בחלון המסעדה. הרטבים מגוונים ואהובים, וכוללים קאצ'יו א פפה, ראגו, עגבניות בבישול איטי, בשר סרטנים עם לימון וצ'ילי, וכבד עוף עם מרווה. הסניף המקורי נעשה כה פופולרי עד שסניף נוסף בשורדיץ' נפתח לא מזמן.

Luca (ברביקן)

השפים שמאחורי המסעדה המהוללת מעוטרת כוכבי המישלן The Clove Club השיקו לפני כמה שנים הברקה נוספת המשלבת מטבח איטלקי מסורתי עם טכניקות וטעמים מהמטבח הבריטי המודרני.

אלגנטיות איטלקית-בריטית ב-Luca
אלגנטיות איטלקית-בריטית ב-Luca

לוקה היא אלגנטית, מדויקת ומפתיעה, עם מנות כמו פסטה עם פיסטוק ותרד או ריקוטה כבשים, ומנות בשריות כמו לחי שור נימוחה עם פולנטה לימון או טלה עם שום בר ואספרגוס. אל תשכחו להזמין את הצ'יפס פרמז'ן הממכר, והאפוגטו שלהם לקינוח הוא שיחוק רציני!

  • כתובת: 88 St John Street
  • שעות פעילות: שלישי-שבת 12:00 – 14:00, 18:00 – 22:00

Ombra (האקני)

איטלקית טרנדית במיוחד שיושבת על התעלה בסמוך לשוק ברודווי, ומתהדרת באווירה קולית להפליא הכוללת גם מרפסת רחבת ידיים לשבת בה בימי הקיץ היפים. התפריט קצר אך מדויק ומגוון, וכולל טליוליני סרטנים, רביולי שמנמנים ממולאים דלעת, וניוקי תמנונים.

ארטישוק רומאי פריך ב-Ombra
ארטישוק רומאי פריך ב-Ombra

נסו את הארטישוק הרומאי המטוגן למנה ראשונה ואת הפנה קוטה חבושים ושמן זית לאחרונה. יש גם תפריט יינות מצוין, המלצרים ישמחו להמליץ על כוס יין מובחר.

  • כתובת: 1 Vyner Street
  • שעות פעילות: רביעי-שבת 12:00 – 22:00, ראשון 12:00 – 16:00, שני 18:00 – 22:00

Trullo (אנג'ל)

מסעדה שכבר לא מעט שנים קובעת את הטרנד הבא בסצנת האוכל האיטלקי של לונדון, ובה שפים איטלקים רבים מהעיר נוהגים לאכול. היא מציעה תפריט בהשראת המטבח של דרום איטליה, במיוחד האזורים פוליה וקמפניה, הידועים במנות העשירות והכפריות שלהם.

מטבח דרום איטלקי ב-Trullo
מטבח דרום איטלקי ב-Trullo

האנטיפסטי נהדר, הפסטות פנטסטיות, והבשרים והדגים על גריל פחמים מרשים. הפפרדלה ראגו בבישול איטי היא כבר קלאסיקה עירונית, ויש גם פטוצ'יני עם נקניק ושומר, כתף טלה עם עולש ואנשובי, פולנטה בגריל עם קישוא וחציל מעושן עם פרמז'ן. רשימת היינות מצוינת ולא מתיימרת. מומלץ ביותר לאוהבי אוכל איטלקי שמחפשים משהו קצת יותר מיוחד ו"מתקדם".

Bocca di Lupo (סוהו)

כבר 15 שנים שבוקה די לופו מחזיקה באחד התפריטים האיטלקיים המקיפים והחזקים בעיר, ונחשבת למוסד קולינרי אהוב ופופולרי. שבו על הבר הארוך והזמינו שרימפס לבן עם פולנטה לבנה ותפוז דם או קישואים מגולחים וארטישוק עם פרמז'ן ואנשובי לראשונות, קרם ריזוטו סרטנים אדומים או סינטה מיושנת בסגנון טוסקנה לעיקריות.

גלידת פיסטוק ושוקולד משובחת בג'לטריה של בוקה די לופו
גלידת פיסטוק ושוקולד משובחת בג'לטריה של בוקה די לופו

בגזרת הקינוחים המרשימה תמצאו קנולי ממולא בריקוטה, שוקולד ופיסטוק סיצילה, רום באבה עם תותים ושקדים מסוכרים מנאפולי, וביסרין, משקה חם מטורינו המשלב אספרסו, שוקולד ושמנת. ממול המסעדה נמצאת Gelupo, הגלידריה המשובחת של המסעדה שגם בה שווה לעצור.

אוהבים את ההמלצות שלנו? אל תשכחו לעקוב אחרינו באינסטגרם ולשריין מקום לאחד מסיורי האוכל המושקעים שלנו פה בלונדון 🙂 

L'Antica Pizzeria da Michele (מיקומים שונים)

הפיצרייה האגדית של נאפולי, שנחשבת לאחת הטובות בעולם, פתחה סניף בלונדון בסמוך לתחנת בייקר סטרייט, עם סניף נוסף גם בסוהו. רוטב העגבניות והמוצרלה מגיעים היישר מנאפולי, וגם טכניקת מתיחת הבצק יובאה מהסניף המקורי, עם משיכה וצביטה של הבצק על משטח עץ שהופך את הבסיס לכל כך דק שאפשר לראות דרכו.

הזדמנות לטעום את אחת הפיצות הטובות בעולם ב- L'Antica Pizzeria da Michele
הזדמנות לטעום את אחת הפיצות הטובות בעולם ב- L'Antica Pizzeria da Michele

דקה אחת בתנור והפיצה הענקית בדרך אליכם. נסו את הפיצה נאפוליטנה עם אנשובי, זיתים שחורים וצלפים.

Luci (קובנט גרדן)

מסעדה עצומה שכוללת אזור שהוא בעצם מסעדה איטלקית מודרנית ואלגנטית, ואזור נוסף שהוא בית קפה-מסעדה, עם פיצות לפי משקל, מאפים, סלטים, ועוד. המסעדה עצמה טובה מאוד, אבל דווקא בית הקפה הקליל יותר מומלץ יותר, ולו רק בגלל הפיצה הנהדרת בתוספת פרוסות דק קישואים צהובים וירוקים, עם גבינת טלג'יו. אחלה מקום לצהריים קליל באזור העמוס של קובנט גרדן, ויש גם ארוחות בוקר איטלקיות מצוינות.

כתובת: 136 Long Acre

שעות פעילות: 7:30 – 23:00

Manteca (שורדיץ')

מהאיטלקיות הטרנדיות של התקופה האחרונה, שיתוף פעולה בין שפים בוגרי מסעדות רציניות בעיר כמו Smokestak ו-Kitty Fisher. התפריט בסגנון רומאי, עם הרבה ירקות על הגריל ובשר מיושן. תתחילו עם הפוקצ'ה הפריכה וצלחות קטנות של ריקוטה תוצרת בית, סלט שומר, ופרפה כבד ברווז עם ריבת תמרים. אחר כך עברו לספגטי alla chitarra עם שום בר וחלמון או לפסטה ראגו של עור חזיר, ולנתחי בשר כמו ראמפ (שייטל), סירלוין (סינטה) או ריב איי (אנטריקוט).

פרפה כבד אווז עם ריבת תמרים ולחם על האש ב-Manteca
פרפה כבד אווז עם ריבת תמרים ולחם על האש ב-Manteca

אם אתם חובבי נקניקים, כדאי לכם להעביר את הארוחה לצד צלחת משובחת של סלמי. קנחו בעוגת שקדים ודובדבני אמרנה עם גלידת וניל רכה. אם אתם רוצים לבדוק מה קורה ממש עכשיו בסצנה האיטלקית בלונדון, מומלץ להזמין מקום בהקדם.

  • כתובת: 49 Curtain Road
  • שעות פעילות: 12:00 – 15:00, 17:30 – 23:00

Big Mamma Group (מיקומים שונים, כל סניף עם שם אחר)

קבוצת המסעדות האיטלקיות  המסוגננות מפריז עשתה עליה ללונדון לפני מספר שנים, ומאז רק פותחת עוד ועוד סניפים. תוכלו למצוא אותה כמעט בכל שכונה מרכזית בעיר, וכל סניף מתחרה מי יהיה מפואר, מושחת ומטורף יותר. בעינינו, הן מספקות בעיקר חוויה מבחינת האווירה (למשל Gloria או Ave Mario), אבל חלק מהן (למשל Circolo Popolare) הפכו למתויירות לעייפה.

חוויה מושחתת, וגם ויזואלית, ב-Ave Mario
חוויה מושחתת, וגם ויזואלית, ב-Ave Mario

בתפריט תמצאו את כל הקלאסיקות האיטלקיות עם טוויסט, כמו פילה מוסר ים מטוגן במחבת מוגש עם פירה חמאתי, ספגטי תוצרת בית עם רוטב כמהין שמנת, קצף פרמז'ן וכמהין שחור טרי שמוגש בגלגל פקורינו, וריזוטו פירות ים עם ראגו דיונון ולובסטר. חובה להזמין מקום מראש.

Bancone (מיקומים שונים)

בנצונה זה דלפק או בר באיטלקית, והבר במסעדת בנצונה האלגנטית הוא אכן מרשים ומזמין במיוחד. הפסטות טריות, מקוריות ועונתיות וחומרי הגלם ברמה הגבוהה ביותר.

פסטה "ממחטות משי" ב-Bancone
פסטה "ממחטות משי" ב-Bancone

המנות המצטיינות הן פסטה "ממחטות המשי" עם חמאת אגוזי מלך ואגוזי לוז, שמשתלבים יפה עם חלמון ביצה, וקצ'יו א פפה שמוגש עם ספגטי alla chitarra, שיש לו חיתוך מרובע והמרקם הנקבובי שלו מאפשר לתפוס טוב את רוטב הגבינה והפלפל השחור.

Popolo (שורדיץ')

מסעדה משפחתית קטנה ומוקפדת ברחוב שקט בשורדיץ' שמגישה תפריט יומי משתנה ואיכותי עם פסטות טריות שמוכנות במקום: סקאלופ ג'מבו עם שעועית, טליוליני סרטנים ובוטרגה, אניולוטי לחי חזיר וחמאת פורצ'יני, ולקינוח עוגת שמן זית עם משמשים אפויים.

סקאלופ עם מולים ושעועית ב-Popolo
סקאלופ עם מולים ושעועית ב-Popolo

כדאי להזמין למנה ראשונה את הזיתים המטוגנים עם לבנה ודוקא.

Notto Pasta Bar (כיכר פיקדילי)

גם מי שנמצא בלב התיירותי של לונדון יוכל למצוא פסטה משובחת באיכות בלתי מתפשרת ובמחירים נוחים. הרטבים מגוונים, מהפשוט והכפרי ועד ליוקרתי, וכוללים בוקטיני בולונז ירקות (ללא בשר), פפרדלה ראגו זנב שור ביין אדום, ניוקי שרימפס, מסקרפונה ואספרגוס, ורביולי אוסובוקו עם חמאת זעפרן.

מקלות גרסיני ארוכים-ארוכים ב-Notto
מקלות גרסיני ארוכים-ארוכים ב-Notto

תפריט היינות והקוקטיילים מצויין, נסו את הנגרוני אשכוליות. מומלץ להזמין את הגרסיני פרמז'ן לנשנש בזמן שאתם מחכים לפסטות.

Sartoria (מייפייר)

אלגנטיות לונדונית ואווירה קלאסית ומתוחכמת ומנות יפהיפיות ברמה הגבוהה ביותר: בוראטה עם ירקות מוחמצים, פרחי קישואים, תמנון בגריל, ריזוטו אספרגוס, פטוצ'יני ראגו טלה, ועוד, הכול באיכות בלתי מתפשרת, בחלל רחב ידיים ושקט.

צ'יפס זוקיני ממכר ב-Sartoria
צ'יפס זוקיני ממכר ב-Sartoria

לא מקום זול ואם אתם מגיעים לשם אל תפספסו את צ'יפס הזוקיני הנפלא.

  • כתובת: 20 Saville Row
  • שעות פעילות: שני-שבת 12:00 – 14:30, 17:30 – 21:30

Lina stores (מיקומים שונים)

לינה סטורס היא מעדניה מיתולוגית בסוהו שנוסדה ב-1944 ומספקת לתושבי לונדון מזה שנים את מיטב התוצרת האיטלקית. לפני כמה שנים הם פתחו מסעדה סמוכה עם פסטות טריות מעולות, וההצלחה הובילה לסניפים נוספים ברחבי העיר.

על ארוחות הבוקר המיוחדות שלהן כבר כתבנו במדריך ארוחות הבוקר המלא שלנו ללונדון. בצהריים ובערב תמצאו סרטנים בגריל, ספגטי אלה צ'יטרה עם לימון אמלפי, פלפל ורוד וגרנה פדאנו, פיצ'י עם נקניקיית אומבריה ופטריית פורצ'יני, וטליוליני 30 חלמונים וכמהין.

ללמוד לבשל כמו סבתא איטלקיה עם השפית של Lina Stores

O ver' (מיקומים שונים)

מטבח נפוליטני שמח וטרי באווירה נעימה, עם דגש על רכיבים בריאים (פחות נתרן למשל), אורגניים וטריים. בראשונות תמצאו בוראטה אורגנית על לחם תוצרת בית, טרטר טונה אדומה, חציל בסגנון נפוליטיני, וסלט איטלקי עשיר.

לעיקריות תוכלו לבחור בין פסטות כמו טורטליני בעבודת יד עם ריקוטה ולימון או ניוקי עם מוצרלה מעושנת ועגבניות טריות, לבין פיצות על בסיס מחמצת אורגנית עם תוספות שוות. אופציה מצוינת לצהריים אם אתם באזור.

Ciao bella (ראסל סקוור)

צ'או בלה היא שונה לחלוטין מכל הנוף האיטלקי המודרני של לונדון. היא איתנו כבר 40 שנה, באחד הרחובות הקסומים של לונדון.

אווירה איטלקית כפרית ושמחה ב-Ciao Bella
אווירה איטלקית כפרית ושמחה ב-Ciao Bella

כשאתם נכנסים למקום, אתם מגלים כאוס מאורגן של משפחות יושבות צפוף סביב שולחנות, ומלצרים מנסים לעבור עם צלחות עמוסות בכל טוב: דג Dover Sole צלוי בגריל, אסקלופ עגל מטוגן, פיצה עם פרשוטו, פסטה קרבונרה, וכל מה שהמטבח האיטלקי יכול להציע. תפריט גדול ומגוון שמתאים לכולם, מקום נהדר למשפחות.

Lardo (האקני)

מסעדה שכונתית אהובה והיפסטרית למדי עם עיצוב בסגנון תעשייתי ותנור פיצות מרשים.

שיק תעשייתי ב-Lardo
שיק תעשייתי ב-Lardo

המוקד מן הסתם הוא הפיצות המעולות עם תוספות מיוחדות כמו תרד ונקניק או סלמון בעישון חם, ויש גם פסטות ומנות בשר מצוינות כמו צלעות טלה וספגטי עם ברוקולי, שום קונפי ופקורינו. יש גם תפריט ילדים.

  • כתובת: 197 Richmond Road
  • שעות פעילות: שני-שישי 12:00 – 22:00, שבת-ראשון 10:00 – 22:00

Cecconi’s (מיקומים שונים)

איטלקית קלאסית שלא מתפשרת על איכות ועל אווירה. היא שייכת לקבוצת מועדון החברים סוהו האוס (שיש לה סניף גם ביפו), עם מיקומים ברחבי לונדון, ומציעה פסטה, פירות ים ובשר לצד פיצות מעולות, ואופציות טבעוניות. בתפריט תמצאו את כל הקלאסיקות: קרפצ'יו בקר, ריזוטו פירות ים, ריגטוני בולונז, טליאטלה פטריות, ספגטי לובסטר ועגל מילאנז.

Franco’s (סנט ג'יימס)

עוד מסעדה איטלקית עם ותק, שתמיד נשארה אהובה ורלוונטית. העיצוב אלגנטי, והתפריט מגוון ביותר: סלטים רעננים, דגים בגריל או מטוגנים, קציצות עגל עם פרה כמהין, פילה עם פולנטה, טליאטלה בקר, ועוד ועוד. יש ארוחות בוקר מצוינות עם מאפים מהטאבון שבתוכם תמצאו ביצים, בייקון וירקות, ויש גם תפריט צמחוני וטבעוני.

  • כתובת: 61 Jermyn Street
  • שעות פעילות: שני – שבת 08:00 – 23:00

Cin Cin (פיצרוביה)

אחרי הצלחה גדולה בעיר החוף הדרומית ברייטון, צ'ין צ'ין פתחו סניף במרכז לונדון שמציע טעמים איטלקיים מוכרים וחדשניים באווירה מסבירת פנים ומוארת.

פסטות מקוריות בעבודת יד ב-Cin Cin
פסטות מקוריות בעבודת יד ב-Cin Cin

תמצאו כאן פסטות מקוריות כמו ביגולי (ספגטי עבה) עם ברוקולי, מקרוני טלה ראגו ומנגולד, ולזניה סלק. הטרמיסו מפתיע, מומלץ למעריצים של המנה. איטלקית שכונתית מודרנית עם טרסה מצוינת לישיבה בחוץ ביום שמשי. 

  • כתובת: 21 Foley Street
  • שעות פעילות: שלישי – שבת 12:00 – 23:30

אחרי סיבוב מקיף בנוף הקולינרי האיטלקי של לונדון, ברור שהעיר מציעה חווית אוכל איטלקית שיכולה להתחרות בכל עיר אחרת מחוץ לאיטליה עצמה. מהמנות הכפריות המנחמות של ראגו ורוטב עגבניות עשיר, ועד לאלגנטיות המעודנת של ריזוטו בביצוע מושלם או פסטות ממולאות בעבודת יד, המסעדות האיטלקיות של לונדון מדגימות היטב את העושר והיופי של המטבח הנפלא הזה.

המוסדות הללו, שכל אחד מהם נושא את רוח הכיף והקלילות האיטלקית, מציעים יותר מסתם ארוחה, אלא ממש מסע ברחבי האזורים המגוונים של איטליה שלוקח אותנו מעבר לפיצה-פסטה המוכרים לכולנו. בין אם אתם פודיז ותיקים, סקרנים או משפחה המחפשת מסעדות איכותיות שכולם יוכלו להינות מהן, סצנת האוכל האיטלקית של לונדון תספק את כולם. בון אפטיטו!