מוזיקה בלונדון

לונדון אולי מפורסמת הודות למוזיאונים שלה ולמופעי התאטרון שמתקיימים בה, אך המוזיקה מהווה את אחד ממוקדי התרבות (והתיירות) העיקרי של העיר – מה שהופך את לונדון לאחת מבירות המוזיקה העולמיות, בנוסף להיותה עיר עולם מובילה כמעט בכל תחום. אין סיכוי שמסע הופעות של אמן מפורסם לא יכלול את לונדון.

המורשת המוזיקלית וההשפעה המוזיקלית-תרבותית של לונדון עצומה וכמעט אינסופית, אולי יותר מכל עיר אחרת בעולם, וכוללת בין השאר אמנים כמו הרולינג סטונס, דיויד בואי, לד זפלין, ג׳נסיס (וכמובן פיל קולינס ופיטר גבריאל), הביטלס, קווין, פינק פלויד, אריק קלפטון, מרק רונסון, אואזיס, קולדפליי, אלטון ג׳ון, הקלאש, הקינקס, הקיור, קינג קרימזון, הסקס פיסטולס, איירון מיידן, אדל, איימי ווינהאוס, הספייס גירלז, המי, יס, דה פוליס, ג׳ורג׳ מייקל, בלר, מדנס, קייט בוש, הגורילאז, בילי איידול, הסמית׳ס, פט שופ ביוס, רדיוהד ואני בקלות יכול למלא את כל העמוד…

מורשת מוזיקלית אינסופית. פסל איימי ווינהאוס בקמדן, הרובע בו התגוררה
מורשת מוזיקלית אינסופית. פסל איימי ווינהאוס בקמדן, הרובע בו התגוררה

בנוסף למורשת המוזיקלית מבחינת האמנים, גם בנוגע לאולמי ההופעות והקונצרטים לונדון היא מובילה עולמית, כשחלק מאותם מקומות הפכו למקומות ׳אגדיים׳ והיסטורים בפני עצמם, כשבחלקם נערכו חלק מההופעות הגדולות והטובות בהיסטוריה.

כך למשל ה-Royal Albert Hall, בקנזינגטון, מהבניינים המופרסמים בלונדון כולה, שאין כמעט אמן גדול מהשורה הראשונה שלא הופיע בו, הבריקסטון (O2) אקדמי, שנחשב עד היום לאחד מהמובילים בתחומו בעולם, הברביקן (שהוא מרכז שלם לתרבות, אמנות ובידור), ה-O2 (ב׳כיפת המיליניום׳ לשעבר) בגריניץ׳, וגם ׳מועדוני הופעות׳ קטנים יותר אבל לא פחות היסטוריים, כמו למשל ה-Roundhouse, שהיווה את אחד ממוקדי ההופעות הידועים בשנות השישים והשבעים, והופיעו בו כל הגדולים, מג׳ימי הנדריקס ועד לפינק פלויד והדורז, מועדון הג׳אז של רוני סקוט בסוהו, שקיים מאז סוף שנות החמישים, ועוד רבים וידועים.

אולם הופעות מהידועים והגדולים בעולם. Royal Albert Hall
אולם הופעות מהידועים והגדולים בעולם. Royal Albert Hall

העיר לונדון חיה ונושמת מוזיקה 24/7, החל מהופעות ענק באצטדיונים, הופעות קטנות יותר במועדונים, מוזיקה חיה בפאבים, פסטיבלים למוזיקה וכלה במסיבות רחוב ספונטניות או סטים של DJ’s במתחמים שונים. בלונדון מופיעים אמנים מהשורה הראשונה מכל הסגנונות האפשריים, כך שאם תדעו איך לחפש תוכלו למצוא כמעט בוודאות הופעות חיות שיקלעו לטעמכם. אתרי חיפוש הכרטיסים המובילים בלונדון הם stubhub ,songkick ו-ticketmaster.

עם זאת, חשוב לזכור שההופעות של האמנים מהשורה הראשונה בעולם (ולא רק בריטים) מתקיימות בעיקר בחודשי הקיץ במסגרת פסטיבלי ענק כמו Wireless, British Summer Time או Lovebox למשל. למופעים הללו, כמו גם להופעות בשאר חודשי השנה של אמנים גדולים מהשורה הראשונה בעולם, מומלץ להזמין כרטיסים מראש כי הכרטיסים אליהן אוזלים במהירות ומחיריהן מאמירים עם התקרבות מועד האירוע.

פרסומת של מסעדת מזל בלונדון
מעבר החציה המפורסם של Abbey Road ברגע נדיר שבו אף אחד לא מצטלם חוצה אותו כמו הביטלס
מעבר החציה המפורסם של Abbey Road ברגע נדיר שבו אף אחד לא מצטלם חוצה אותו כמו הביטלס

כמו כן, בלונדון מספר ׳מוקדי עניין׳ שעשויים לעניין חובבי מוזיקה, למשל: מוזיאון האקדמיה המלכותית למוזיקה, המוזיאון המוזיקלי, מוזיאון הנדל וג׳ימי הנדריקס שנמצא בבית בו שני אגדות המוזיקה הללו גרו, אולפני אבי רואוד ומעבר החציה המפורסם מהאלבום של הביטלס, תחנת הכוח באטרסי (המופיעה על עטיפת האלבום ׳Animals׳ של פינק פלויד), רחוב Berwick בסוהו השופע בחנויות תקליטים ודיסקים והוא גם המופיע על אלבומם של להקת אואזיס What’s The Story, Morning Glory, קיר ההנצחה לדיויד בואי בבריקסטון ועוד מקומות רבים שחובבי מוזיקה לא ירצו לפספס.

הופעת רחוב מיני רבות בבריק ליין, מזרח לונדון
הופעת רחוב מיני רבות בבריק ליין, מזרח לונדון

לכל הפוסטים על מוזיקה בלונדון

עיר חשובה מאוד בהיסטוריה של הרוק ושל המוזיקה בכלל. מסע מוזיקלי בלונדון. צפו:

airalo ad