8 פיתויים שלא תוכלו לעמוד בפניהם בסופרמרקטים הממזריים של וויטרוז בלונדון

מאז ימי המוקדמים בלונדון, הייתה לי חולשה לסופרמרקטים הממכרים של וויטרוז (Waitrose), רשת של סופרמרקטים ששייכת לקצה העליון של האיכות מבין הסופרמרקטים הנפוצים בבריטניה (לצד M&S). רשת שהפכה לרשת הסופרים האהובה עלי בלונדון, ובכלל.

בהמשך לפוסט שלי על דברים טעימים שכדאי לתיירים להביא מאחד הסופרמרקטים בלונדון הנה 8 חטאים מסוכנים במיוחד ובעלי פוטנציאל התמכרות זדוני בסופרמרקטים של וויטרוז שלא כל כך אפשר להביא לארץ בטיסה חזור, אבל אם אתם שוכרים כאן דירה או חדר במלון עם מטבחון קטן אז בהחלט שווה לכם לנסות להכין אותם. רק זהירות – מדובר בחומרים ממכרים, והניסיון על אחריות המשתמש בלבד!

המדרדר: מיני מיליונר׳ז שורטקייק (Mini Millionaire Shortcake)

עוגיות מיני מיליונר׳ז שורטקייק (Mini Millionaire Shortcake)

ראו הוזהרתם. מדובר בחטיף בעייתי מאוד, שתמיד נגמר מהר מדי, וכבר לא מעט אנשים קיללו אותי על זה שהכרתי להם את הדבר הזה. מדובר בממתק שעשוי משלוש שכבות – שכבה תחתונה של עוגיית חמאה סופר-עשירה ונימוחה, שכבה אמצעית של קרמל עשיר, ושכבה עליונה של שוקולד חלב. יש ממתקי מיליונר׳ז בעוד מקומות, אבל ר-ק וויטרוז עושים את זה כזה איכותי ונלוז. הישמרו על נפשותיכם, ותביאו לארץ לפחות ארבע חבילות, כי כשהדבר הזה יגמר, לא יהיה לכם עוד, ואתם תבכו (ואני לא רץ לדואר לשלוח לכם, תשכחו מזה).

הממכר: עוגיות חמאה מלוחות עם עגבניות מיובשות, צ׳דר ועשבי תיבול (All butter sundried tomato bites)

עוגיות חמאה מלוחות עם עגבניות מיובשות, צ׳דר ועשבי תיבול (All butter sundried tomato bites)

מדובר במוצר האהוב עלי מתוך ׳קו מוצרים׳ של עוגיות מלוחות (או חטיפים מלוחים) מבוססי חמאה, גבינות, זיתים ועוד. הם מושלמים לאירוח, לצד בירה, להטבלה בגבינות ועוד. במקרה הזה מדובר מאפה חמאתי קראנצ׳י, כשהשילוב בין צ׳דר, עשבי תיבול ועגבניות מיובשות יוצר בעצם את חטיף הפיצה המושלם, בלי שהוא בכלל התכוון להיות כזה. נגעתם – נסעתם, או יותר נכון גמרתם את כל החבילה. אגב בסדרה כולה יש עוד כמה מוצרים מעניינים, מעוגיות חמאה וגאודה ועד ל״מאפה אוזניים״ של זיתים ירוקים ושחורים וגבינת גרוייר, זיתי קלמטה ובזיליקום ועוד.

המכשף: פטה כבד עם ברנדי ופורט (Findlater’s Chicken Liver Pate finished with Brandy & Port)

פטה כבד עם ברנדי ופורט
פטה כבד עם ברנדי ופורט

אם הייתם אומרים לי לפני שנתיים, שאפשר יהיה לקנות בוויטרוז מוס כבד שיהיה יותר טעים ממוס הכבד של הסטון בלומנטל (שגם הוא נמכר בוויטרוז, וגם מוגש במסעדת ׳דינר׳ בעלת שני כוכבי המישלן), הייתי אומר לכם שזה לא סביר שדבר כזה יקרה. אבל יש הפתעות בחיים. הוא אמנם לא מגיע בצנצנת זכוכית פוזאיסטית, אין לו את שכבת החמאה הצהובה ואת השם של הסטון עליו, אבל הוא פשוט יותר טעים. וקרמי. ועשיר. כמה? בואו נגיד שהוא לא נופל מהרמה של המוס כבד של אמא שלי, וזו לא הצהרה שקל לי לשחרר סתם ככה לאוויר.

המושחת: רביעיית המבורגרים מבקר ממחוז הרפורד וגבינת צ׳דר (Waitrose 4 Cheddar Cheese Beef Burgers)

רביעיית המבורגרים מבקר ממחוז הרפורד וגבינת צ׳דר (Waitrose 4 Cheddar Cheese Beef Burgers)

יש המבורגרים, ויש המבורגרים. במקרה הזה וויטרוז יצרו המבורגרים מושחתים ומרשעים במיוחד, כשבתוך ההמבורגרים נחות להן חתיכות גבינת צ׳דר איכותית משל היה מדובר בעוגיות שוקולד צ׳יפס. ההמבורגר הזה כשלעצמו (לצד מוצרים שווים אחרים) הוא סיבה מספיק טובה להשכיר דירה בפעם הבאה שתקפצו ללונדון, כדי שיהיה לכם איפה להכין אותו. תקשיבו ותקשיבו לי טוב: כזה עוד לא אכלתם. איכות הבקר של מחוז הרפורד ידועה בכל הממלכה, וכשאתם צולים את ההמבורגרים הללו והגבינה שבפנים נמסה, מתקבל המבורגר שאני ממליץ לאכול ככה, משל היה סטייק, אולי לצד איזו בירה או הסיידר שתיכף אדבר עליו, כי באמת שלא צריך יותר מהדבר הזה.

המשכר: סיידר אגסים ״קופרברג״ (Kopparberg Pear Cider)

סיידר תפוחים של קופרברג

סיידר אגסים זה דבר נפלא (לטעמי הרבה יותר מסיידר תפוחים), ולוויטרוז יש גם סיידר אגסים חביב משלהם, אבל הסיידר הזה הוא משהו אחר, שלא מהעולם הזה. מדובר בסיידר מרענן ומתקתק, מאוד פירותי ובעל טעם מרענן של אגסים ואפילו קצת וניל. החמצמצות שלו מאוד עדינה עד לא מורגשת (בניגוד לסיידרים רבים אחרים), והוא הולך נהדר עם קרח בימי הקיץ החמים, וגם לצד גבינות, נקניקים, סלמון ושמנת או ברווז. שווה! אגב, את הסיידר הזה תוכלו למצוא גם בסופרים אחרים, למשל סיינסברי, אבל לא ב-M&S, שמוכרים כמעט אך ורק את המותג שלהם.

המפתה: ליין הבשרים בצלייה איטית (Slow-cooked meat range) של ווייט רוז

ליין הבשרים בצלייה איטית (Slow-cooked meat range) של ווייטרוז

כאן אני כבר לא מדבר על מוצר אחד, אלא על ליין שלם של מוצרים מעולים, שהרבה מהם עולים בין חמישה לעשרה פאונד. מדובר בבשרים מסוגים שונים בבישול/צלייה איטית, שמגיעים במעין ׳סט׳ להכנה ביתית, עם רוטב לזיגוג והוראות הכנה מדויקות. וויטרוז כבר דאגו לעשן/לצלות עבורכם את הבשר במשך שעות רבות, ובאיכות הגבוהה ביותר, וכל שנותר לכם לעשות הוא לשפוך עליו את הרוטב ולהכניס לתנור. האיכות? מסעדה. בסדרה המעולה תמצאו בין השאר: בריסקט 10 שעות עם פלפל שחור, צלעות בקר במיסו ומירין 14 שעות, שוקיים של כבש עם אריסה ותבלינים 10 שעות, לחיים של שור 10 שעות ביין אדום, ספייריבס בדבש, וודקה ועגבניות 10 שעות, כתף כבש במרינדת לימון, שום ורוזמרין 10 שעות, ועוד רבים וטובים. כמעט כל מוצר בליין הזה יוצא פשוט פגז!

המסנוור : מאפה של המבורגר מבקר אברדין אנגוס עם טפנד עגבניות מיובשת, פלפלים קלויים ומוצרלה, עטוף בסריג בצק עלים (Easy To Cook Beef Burger Pastry Lattice)

מוצר חמקמק-משהו, שאני לא תמיד מצליח למצוא בסניפי וויטרוז, אבל כשאני כן מוצא, זו פשוט חגיגה! מדובר במעין ׳בורגר-וולינגטון׳ עסיסי ומושחת, עטוף בשכבה של טפנד עגבניות מיובשות, מוצרלה ופלפלים קלויים, ומעל הכל מאפה נימוח, ובקיצור – ארוחה שלמה בתוך מאפה בצק עלים. אגב, בסדרה הזו אם תחפשו טוב תמצאו גם מאפה דומה במילוי סלמון וגרגיר הנחלים (ממש מומלץ!).

המטעה: גבינת עיזים מסומרסט (Capricorn Somerset Goats Cheese)

בתקופות שעוד חייתי על הקו ישראל-לונדון, לפני שעברתי לכאן סופית, זה היה אחד מהמוצרים שתמיד, אבל תמיד, דאגתי להביא ממנו לארץ. מדובר בגבינת עיזים קרמית ונפלאה עם מרקם של ברי, מלאה באופי ובטעם משובח, נפלאה לאכילה כמו שהיא, לצד יינות או סיידרים, עם נקניקים, לצד פירות או בכריכים וסלטים. גם לוויטרוז עצמם יש גבינה דומה, זהה כמעט לחלוטין ורק טיפה יותר מעודנת בטעם. לטעמי גבינות עיזים זה משהו שיודעים לעשות מצוין באנגליה, ושווה להביא גבינה כזו כשמבקרים כאן.

כמובן שיש עוד כמה וכמה מוצרים טובים ומעניינים בוויטרוז, אבל אלה הפיתויים הממכרים ביותר שלי נכון להיום. מי יודע, אולי עד השנה הבאה נגלה עוד כמה מוצרים משוגעים בוויטרוז. בתיאבון, ועכשיו תסלחו לי, אני הולך לנגב קצת פטה כבד עם עוגיות של עגבניות מיובשות לצד סיידר אגסים.