קבוצת ווסטהאם יונייטד: הסבר וכרטיסים למשחקים הקרובים

ווסטהאם יונייטד (West Ham United) היא מקבוצות הכדורגל ה"קטנות" והצנועות של לונדון, משכונת ניוהאם בצפון מערב העיר. למרות שווסטהאם לא נחשבת מהקבוצות הבכירות של לונדון, הצפייה במשחקים שלה היא חוויה בעיקר בזכות קהל אוהדים חם וקולני.

דגלה של ווסטהאם יונייטד
דגלה של ווסטהאם יונייטד

הקבוצה לא זכתה מעולם באליפות הליגה, ולזכותה רק שלושה גביעי אנגליה, ואולם לאורך השנים שיחקו בשורותיה שחקנים מהשורה הראשונה באנגליה, וגם שניים מטובי השחקנים הישראלים בכל הזמנים שכיכבו במדיה – אייל ברקוביץ' ויוסי בניון.

היסטוריה של ווסטהאם יונייטד

גלגולה של ווסטהאם יונייטד החל עוד בשנת 1895 כאשר הוקם בשם "מועדון הכדורגל תמזה עבודות ברזל", והיה למעשה קבוצת כדורגל של חברת ספנות ועבודות ברזל מקומית. קבוצה זו שיחקה בתחילה בליגות חובבניות בלבד, ורק בשנת 1898 הפכה מקצוענית ונכנסה לשחק במסגרת הליגה השניה של מחוז דרום ומידלאנדס באנגליה. המועדון פורק בשנת 1900 בשל בעיות כלכליות, ותחתיו הוקם מחדש מועדון הכדורגל של ווסטהאם יונייטד. בשל עברו כקבוצה של חברת ספנות, הוא זוכה עד היום לכינוי "הפטישים" (The Hammers).  

בשנת 1901 הצטרפה ווסטהאם לליגה המערבית באנגליה ושיחקה בה עד לשנת 1919, רק אז החלה לשחק במסגרת ארצית בליגה האנגלית השניה. בשנת 1923 עלתה לליגה הראשונה, ובאותה עונה אף הגיעה לגמר הגביע האנגלי אך נוצחה על ידי בולטון וונדררס. ווסטהאם המשיכה לדשדש ולזגזג בין שתי הליגות הראשונות עד לתחילת שנות ה-60 של המאה ה-20.

בשנת 1961 מינתה הקבוצה את רון גרינווד כמאמן אשר הוביל את ווסטהאם לזכייה בגביע האנגלי בעונת 1963/64 ובעונה לאחר מכן אף לזכייה בתואר האירופי היחיד של ווסטהאם – גביע אירופה למחזיקות גביע. בקבוצה זו כיכבו שחקנים בכירים שהיו גם כוכבי נבחרת אנגליה כבובי מור וג'ף הרסט שהובילו את הנבחרת לזכייה במונדיאל בשנת 1966. ווסטהאם לא הצליחה לשחזר את ההישגים הללו בשנים הבאות, ולמעט הבלחות בודדות באמצע שנות ה-70 (שתי זכיות בגביע האנגלי) החלה לרדת מגדולתה ובסוף העשור אף ירדה שוב לליגת המשנה, והפכה לקבוצה המתקשה לשמור על יציבות וששוב מזגזגת בין שתי הליגות הבכירות.

airalo ad

ווסטהאם עלתה לליגה הראשונה בעונתה הראשונה של הפרמייר ליג, אבל למרות ההשקעה בקבוצה והחתמת שחקנים אטרקטיביים שהקנו לה סגנון משחק התקפי, היא כשלה מבחינה מקצועית. מיקום השיא של ווסטהאם היה המקום החמישי בליגה בעונת 1998/99. בתחילת המאה ה-21 נראה היה שהמועדון מחפש בעיקר להתעשר על ידי מכירת הכוכבים הגדולים בכסף רב: הבלם ריו פרדיננד נמכר ללידס יונייטד תמורת סכום שיא של 18 מיליון פאונד, ובעקבותיו הלך גם הקשר פרנק לאמפרד שנמכר לצ'לסי תמורת 11 מיליון. ווסטהאם שילמה מחיר מקצועי על כך ובעונת 2002/03 ירדה  לליגת המשנה.

פרסומת של מסעדת מזל בלונדון

בשנים האחרונות ווסטהאם לא מככבת בצמרת הליגה האנגלית, ונעה בין שולי החלק העליון של הטבלה לבין מרכז הטבלה ומטה, בחוסר יציבות. לזכותה נרשמו השתתפות במפעלים אירופאים, ואף ההעפלה לשלבים מתקדמים, לצד עונות מאכזבות בהן סיימה במיקום נמוך בטבלה. יחד עם זאת, שורשיו של המועדון נטועים עמוק בכדורגל האנגלי, ואוהדיו הנאמנים ממשיכים ללוות אותו לכל מגרש, באנגליה ומחוצה לה.

תארים והישגים של ווסטהאם יונייטד

כאמור, ווסטהאם יונייטד לא נחשב למועדון מעוטר במיוחד ומעולם לא זכה באליפות הליגה האנגלית. התואר האחרון שקטף היה הגביע האנגלי בעונת 1979/80 וקדמו לו שתי זכיות נוספות. מיקום השיא של הקבוצה בליגה היה המקום החמישי בעונת 1998/99. כמו כן, זכתה ווסטהאם במגן הצדקה (במשותף עם ליברפול) בעונת 1964/65.

נהגוס - פרסום לרוחב

לזכות קבוצה תואר אירופי אחד – גביע אירופה למחזיקות גביע בעונת 1964/65, וגם הופעה אחת נוספת בגמר המפעל. מעבר לכך, ההישג האירופי הגבוה ביותר של ווסטהאם הוא הגעה לחצי גמר הליגה האירופית בעונת 2021/22.

מה עוד צריך לדעת על ווסטהאם יונייטד?

ווסטהאם משחקת במדים בצבע סגול-תכלת כמעט לאורך כל שנותיה. בתחילת דרכה שיחקה במדים בצבע כחול כהה, שהתבהר עם השנים. לקבוצה יש גם סט מדים בצבע שחור למשחקי חוץ.

אצטדיונה הביתי של ווסטהאם הוא האצטדיון האולימפי בלונדון שנבנה לקראת אולימפיאדת לונדון 2012, ולאחריה זכתה ווסטהאם במכרז שהתקיים על הזכות להשתמש בו. עד לעונת 2015/2016 שיחקה ווסטהאם באצטדיון הישן באפטון פארק, בולין גראונד, במשך יותר מ-110 שנים. בשנת 2016 עברה כאמור לאצטדיון האולימפי בן 60,000 המקומות לאחר שהותאם לקיום משחקי כדורגל.

קהל האוהדים של ווסטהאם נחשב קולני ורועש, והמשחקים באצטדיון הביתי הם חמים במיוחד. בעיקר ידוע הקהל בהמנון הקבוצה המפורסם  "I'm Forever Blowing Bubbles" אשר מושר לפני כל משחק על רקע הפרחת בועות סבון ברחבי האצטדיון.

בעבר היה ידוע הקהל של ווסטהאם בשל מעשי אלימות וחוליגניזם, בעיקר במשחקי הדרבי מול המועדון הלונדוני מילוול. יריבות זו נחשבת לאחת הקשות והאלימות ביותר בכדורגל האנגלי, אולם בשנים האחרונות ישנם פחות ופחות מעשי אלימות, והצפייה במשחקים של ווסטהאם יונייטד היא לא רק חוויה בטוחה מאוד אלא גם מהנה ומרגשת.

איך משיגים כרטיסים למשחקי ווסטהאם יונייטד?

משום גודלו של האצטדיון האולימפי, השגת כרטיסים למשחקי ווסטהאם יונייטד אינה משימה קשה במיוחד. האצטדיון אינו מלא בכל משחק, ופעמים רבות אפשר להשיג כרטיס אפילו סמוך למועד המשחק, כמובן תלוי ביריבה ובמפעל. יחד עם זאת, תמיד כדאי להיערך מראש ולתכנן את הביקור שלכם בהתאם, וכן לשים לב שאינכם רוכשים כרטיסים ממקומות שאינם מורשים או מספסרים – כרטיסים אלה עלולים להתגלות כמזויפים. כדאי להיעזר בסוכנויות המתמחות בטיולי כדורגל בלונדון שיכולות להשיג עבורכם כרטיסים במקומות טובים כמעט לכל משחק.