קבוצת צ'לסי: הסבר וכרטיסים למשחקים הקרובים

מועדון הכדורגל של צ'לסי (Chelsea Football Club) הוא אחד ממועדוני הכדורגל הוותיקים ביותר באנגליה, ובעשור האחרון נחשב לאחד הבכירים באירופה. צ'לסי מחזיקה ב-6 זכיות באליפות אנגליה, 8 זכיות בגביע האנגלי ובנוסף בשתי זכיות בליגת האלופות וזכייה אחת בליגה האירופית. צ'לסי חברה במועדון אירופי מכובד של חמש קבוצות בסך הכל שזכו בכל תואר אפשרי לקבוצת כדורגל באירופה, כולל גביע העולם לקבוצות.

אצטדיון צ'לסי
אצטדיון צ'לסי

צ'לסי ממוקמת במערב לונדון, סמוך לשכונת צ'לסי היוקרתית המוכרת בשל תושביה האמידים ומסעדות היוקרה הרבות ששוכנות בה. באזור זה אין לצ'לסי יריבות מקומית מיתולוגית כמו בצפון לונדון. היריבות הקרובות ביותר מבחינה גיאוגרפית הן פולהאם וקווינס פארק ריינג'רס השכנות, אולם מבחינה ספורטיבית הן לא נחשבות כיריבות בולטות במיוחד. האוהדים של צ'לסי מחשיבים את ארסנל כיריבתם הגדולה ביותר בעיר, ומחוץ ללונדון את לידס יונייטד וליברפול.

ההיסטוריה של קבוצת הכדורגל צ'לסי

צ'לסי הוקמה בשנת 1905, והצטרפה לפוטבול ליג לאחר זמן קצר. בשנותיה הראשונות לא נחשבה קבוצה מוצלחת מבחינה מקצועית והתקשתה להותיר חותם כלשהו על הליגה. בתחילת שנות ה-50 החלה הקבוצה לעבור תהליך מודרניזציה בהובלת המאמן טד דרייק, ששינה לא רק את שיטת האימונים ואת סגל הקבוצה, אלא הוביל גם שינוי ארגוני במועדון, כולל החלפת הסמל.

שינויים אלה הובילו לזכייה ראשונה באליפות הפוטבול ליג בעונת 1954/55. בשנות ה-60 של המאה ה-20 היתה צ'לסי קבוצת צמרת לגיטימית והתמודדה על התארים השונים, אך הצליחה לזכות בפועל רק פעם אחת בגביע הליגה ופעם אחת בגביע האנגלי. בשנת 1971 זכתה בתואר האירופי הראשון שלה – גביע אירופה למחזיקות גביע, לאחר שניצחה בגמר את ריאל מדריד.

שנות ה-70 וה-80 היו שנים קשות לצ'לסי שנקלעה למשבר כלכלי עקב העלויות הגבוהות של פיתוח האצטדיון שלה. בעיות אלימות של אוהדים התעוררו והקבוצה התקשתה להתמודד איתן וירדה ליגה. בשנת 1982 נרכשה צ'לסי, שהיתה על סף ירידה לליגה השלישית, על ידי קן בייטס, ובעונת 1983/84 הצליחה לחזור לליגה הבכירה אולם בעונת 1987/88 ירדה שוב. הפעם היתה זו אפיזודה קצרה יותר ולאחר עונה אחת היא חזרה שוב לליגה הבכירה ומאז משחקת בה ברציפות.

airalo ad

עם ייסוד הפרמייר ליג, לצ'לסי נדרש זמן להשתלב המודל החדש של הליגה אולם במחצית שנות ה-90 היא חזרה לצמרת הכדורגל האנגלי עם מינויו של רוד חוליט ההולנדי כמאמן. תחת הדרכתו, חזרה צ'לסי לצמרת הכדורגל האנגלי והאירופי וזכתה בגביע האנגלי. חוליט אמנם הוחלף לאחר שנתיים, אולם צ'לסי המשיכה להצליח וזכתה בשנת 1998 בגביע אירופה למחזיקות גביע ובשנת 2000 שוב בגביע האנגלי.

פרסומת של מסעדת מזל בלונדון

בשנת 2003 נפתח עידן חדש בצ'לסי עם רכישת המועדון על ידי המיליארדר הרוסי רומן אברמוביץ', תמורת 140 מיליון פאונד שהיו אז שיא עולמי של תשלום עבור רכישת מועדון כדורגל. אברמוביץ' הפך את צ'לסי לקבוצת פאר שבשורותיה משחקים טובים השחקנים בליגה ובעולם, ולאחר שנתיים הוביל המאמן הפורטוגלי ז'וזה מוריניו את המועדון לזכייה בשתי אליפויות רצופות וזכייה בגביע האנגלי.

בשנותיו של אברמוביץ' הגיעה צ'לסי לראשונה לגמר ליגת האלופות, בהדרכת המאמן הישראלי אברהם גרנט, אולם הפסידה למנצ'סטר יונייטד. בהמשך זכתה פעמיים בליגת האלופות והוסיפה גם 4 אליפויות אנגליה ו-5 גביעי אנגליה למאזנה. אברמוביץ' היה הבעלים של צ'לסי עד לשנת 2022, אז אולץ למכור את המועדון בשל הפלישה הרוסית לאוקראינה. החל מחודש מאי 2022 נמצא המועדון בבעלות טוד בוהלי, איש עסקים אמריקאי.

נהגוס - פרסום לרוחב

תארים והישגים של קבוצת צ'לסי

עיקר הישגיה של צ'לסי הם בשני העשורים הראשונים של שנות האלפיים, מאז נרכש המועדון על ידי רומן אברמוביץ' והפך לשם דבר בכדורגל האנגלי ולמועדון פאר שבשורותיו משחקים שחקנים מהטובים באירופה. לזכות צ'לסי 6 אליפויות אנגליה, רק אחת מהן במאה ה-20 (1954/55) וכל היתר במאה ה-21. גם בגביע האנגלי זכתה צ'לסי רק 3 פעמים במהלך המאה ה-20 ועוד 5 פעמים בשנים שלאחר מכן. לזכות המועדון גם 5 זכיות בגביע הליגה ו-4 זכיות במגן הצדקה (המשחק הפותח את העונה, בין האלופה לבין מחזיקת הגביע).

מחוץ לאנגליה מחזיק המועדון בשתי זכיות בליגת האלופות, שתי זכיות בליגה האירופית (כל הארבע במאה ה-21), שתי זכיות בגביע אירופה למחזיקות גביע ושתי זכיות בסופר קאפ האירופי. בשנת 2021 זכתה צ'לסי בגביע העולם למועדונים ונכנסה למועדון אקסקלוסיבי שבו חברות רק 5 קבוצות אירופיות שזכו בכל תואר אפשרי לקבוצת כדורגל באירופה.

מה עוד צריך לדעת על צ'לסי?

צ'לסי משחקת מאז הקמתה במדים בצבע כחול, אם כי בתחילת דרכה הכחול היה בהיר יותר בהשוואה לזה של היום. במרוצת השנים נוספו לתלבושת גרביים לבנים, וכן סט בצבע כחול-צהוב שאיתו משחקת צ'לסי במשחקי החוץ. בהתאם לכך, כינויה של הקבוצה הוא "הכחולים" (הבלוז).

צ'לסי משחקת באצטדיון סטמפורד ברידג' שבשכונת פולהאם הסמוכה לצ'לסי, ובו 42,055 מקומות. ממוצע הצופים במשחקיה של צ'לסי הוא מהגבוהים בליגה האנגלית ועומד על כ-40,000, נתון שמציב אותה במקום השישי מבין קבוצות הפרמייר ליג. צ'לסי מעולם לא החליפה אצטדיון לאורך כל שנות קיומה.

לאורך השנים, ובמיוחד במאה ה-21 שיחקו בצ'לסי שחקנים בולטים, מהטובים ששיחקו באנגליה ובאירופה בכלל, ובהם דידייה דשאן, רוד חוליט, אנדריי שבצ'נקו, ג'אנפרנקו זולה, אריין רובן, מיכאל באלאק ועוד. בשורות צ'לסי שיחקו גם הישראלים טל בן חיים ויוסי בניון, ולעונה אחת (חלקית) אימן אותה המאמן הישראלי אברם גרנט.

איך משיגים כרטיסים למשחקים של צ'לסי?

לצ'לסי כאמור אצטדיון לא גדול מידי (במונחים אנגלים) ורובו ככולו מתמלא בכל משחק ביתי, ולכן כדי להשיג כרטיס למשחק של צ'לסי כדאי להיערך מספיק זמן מראש. אין בעיה להתעדכן במועדי המשחקים של הליגה האנגלית המתפרסים זמן רב מראש, ואולם משום הביקוש הגבוה כדאי להקדים ולתכנן את הביקור שלכם בסטמפורד ברידג'. רצוי לעשות זאת רק דרך סוכנויות מורשות ורשמיות ולא בשוק השחור שמלא בזיופים במחירים מופקעים.