אוכל בינלאומי בלונדון – הרצאה מושקעת וצבעונית של הלונדוניסט

לונדון של היום היא ממש, אבל ממש, לא אותה עיר שהיא היתה לפני עשור ויותר. לונדון היא עיר שכל הזמן משתנה, מתחדשת ולא קופאת על השמרים, והקולינריה כאן היא הדוגמה הכי בולטת לזה. אם בעבר אנשים שהגיעו ללונדון היו מתלוננים על האוכל, כיום לונדון היא לא פחות ממעצמה קולינרית, והרבה מזה בזכות שני דברים עיקריים: המהגרים והשווקים.  

נתחיל במהגרים של לונדון

בסביבות ה-45% מאוכלוסיית לונדון כיום לא נולדו על אדמת בריטניה, מה שהופך את בירת הממלכה הבריטית שבה מדברים יותר מ-140 שפות, לאחת מהערים הכי מגוונות אתנית ובינלאומיות בעולם. זה גם מה שהביא לכאן כל כך הרבה מטבחים מרתקים.

כיום למשל, לונדון היא אחת מהערים הכי טובות בעולם לאכול בהן אוכל ג׳מייקני מחוץ לג׳מייקה, אוכל פרואני מחוץ לפרו, אוכל ניגרי מחוץ לניגריה, ולדעתי האישית יש מצב שנהיינו בשנים האחרונות גם מעצמת טאפאסים יצירתית במיוחד. בדיוק על זה אגב, אני אוהב לשים דגש בסיורי האוכל שלי – מאכלים מגוונים ומיוחדים שהגיעו לכאן מרחבי העולם.

ארוחה ג׳מייקנית טיפוסית
ארוחה ג׳מייקנית טיפוסית

והשווקים של לונדון?

זה כבר בכלל סיפור הצלחה מטורף. לפי נתוני עיריית לונדון, בלונדון רבתי נכון להיום למעלה מ-260 שווקים שונים, רובם הגדול שווקי אוכל ואוכל רחוב, ורבים מהם מציעים מגוון היסטרי ומפתיע של אוכל מכל העולם (מכירים את מדריך השווקים המלא שלי?).

רק החודש (אקראית לגמרי) למשל זללתי פה בדוכנים בשווקים שונים אוכל אוזבקי, בורמזי, קוריאני, איטלקי, קריבי, סיציליאני, ניגרי, ברזילאי, אינדונזי, ונצואלי, פולני, וייטנאמי, פיליפיני, וזה רק מה שעולה לי לראש כרגע. והבונוס: הרבה מאוכל הרחוב הזה נועד לא רק לתיירים או לבריטים סקרנים, אלא גם לאנשים ממדינות המקור, שמתגעגעים לאוכל מהבית, ככה שחלק גדול מהדוכנים הללו אותנטיים לגמרי, והאנשים שמבשלים ומגישים את האוכל הם ממדינות המקור.

ואם זה לא מספיק, אז יש כאן גם תנופה לא קטנה של מתחמי אוכל ושתיה מגניבים, מהמתחמים של קבוצת מרקטו שסקרתי כאן לא מעט, ועד מתחמים שלמים של אוכל איטלקי או אסיאתי, עליהם דיברתי בהרחבה בהרצאה שתכף תראו.

פרסומת של מסעדת מזל בלונדון

אז הנה ההרצאה המלאה שלי על המטבחים והמנות הבולטים והמעניינים כיום בסצנת הקולינריה הלונדונית:

נהניתם? אל תשכחו לשתף!

airalo ad