עד יעבור קורונה: טיילו באופן וירטואלי ב-3 מוזיאונים בלונדון

ליהנות ממיטב המוזיאונים של לונדון בלי לצאת מהבית
ליהנות ממיטב המוזיאונים של לונדון בלי לצאת מהבית

אם החדשות על התפשטות הקורונה בלונדון הרסו את התוכניות שלכם לגבי חופשה בעיר – אל תדאגו כי יש פתרון בדמות מוזיאונים וירטואליים שבהם אתם יכולים ליהנות מהתערוכות, מיצירות אמנות ומסיורים בלי לצאת מהבית. לפניכם 3 מוזיאונים בלונדון שיאפשרו לכם להרגיש בריטיים גם בלב החמסין הישראלי.

המוזיאון הבריטי – The British Museum

המוזיאון הבריטי שמוקדש להיסטוריה אנושית, לאומנות ותרבות, מנסה את הרעיון של סיורים וירטואליים כבר משנת 2015, כך שהקורונה התפרצה לדלת פתוחה בשתי דרכים שונות:

הכניסה אל המוזיאון הבריטי The British Museum
הכניסה אל המוזיאון הבריטי The British Museum
  • צאו לסיור וירטואלי תלת ממדי בכל המוזיאון הבריטי בעזרת אפליקציית Google Arts and Culture.
  • סיורים נוספים של מציאות מדומה ברחבי המוזיאון (למשל בגלריות המצריות ובאוסף הפסלים של המוזיאון) שמועברים לקהל משנת 2017 באמצעות הפייסבוק או בעזרת אוזניות VR של סמסונג.

המוזיאון הלאומי לאמנות – The National Gallery of Art

עלם צעיר עם גולגולת, יצירה של פרנס הלס בסגנון Memento mori בגלריה לאומנות בלונדון - שמן על קנבס
עלם צעיר עם גולגולת, יצירה של פרנס הלס בסגנון Memento mori בגלריה לאומנות בלונדון – שמן על קנבס

יצירות רנסנס מאיטליה, הולנד וגרמניה, ויצירות אמנות של המאסטרים הגדולים – הגלריה הלאומית של לונדון היא חגיגה לעיניים. גם כאן, הורידו את אפליקציית Google Arts and Culture ותהנו מחוויה תרבותית אמיתית באמצעות סיור וירטואלי תלת-מימדי במוזיאון והכל בחינם בלי לצאת מהבית.

המוזיאון הלאומי למיחשוב ומחשבים – The National Museum of Computing 

מערכת ICL 25 במוזיאון הלאומי למחשבים בלונדון
מערכת ICL 25 במוזיאון הלאומי למחשבים בלונדון

בזכות הטכנולוגיה המודרנית יש לנו את היכולת לבקר במקומות מדהימים מבלי שנצטרך לנסוע לשם, ומה מתאים לכך יותר מאשר ביקור וירטואלי במוזיאון הלאומי למחשוב? כאן תוכלו לראות את המחשב הוותיק בעולם וממצאים מעניינים אחרים. אמנם הסיור הווירטואלי הזה לא מאפשר גישה למוזיאון כולו, אבל שתי התערוכות שכלולות בסיור עושות את העבודה לגמרי.

סיורים וירטואליים נוספים בלונדון

אפשר לומר שהקורונה די דוחפת את הטכנולוגיה הזו היום ובמקומות רבים משקיעים היום בסיורים וירטואליים לא רק עבור עידן הקורונה אלא גם ליום שאחרי כי סיורים וירטואליים מאפשרים לתת הקשר או מבט מעמיק עם שכבות מידע שונות (שיכולות להתעדכן) על המוצגים.

אחת הדוגמאות הטובות ביותר לכך היא פרוייקט ה'מונה ליזה: מעבר לזכוכית' של הלובר. חוויה זו העניקה למבקרים מפגש אישי יותר של מונה ליזה, בעיקר על ידי כך שאפשרה להם לבחון את הציור ללא ההמונים בחלל וירטואלי – מה שאפשר להם גם להיות הרבה יותר קרובים לציור ואפילו לחקור את הפאנל שהמונה ליזה צוירה עליו.

פרסומת של מסעדת מזל בלונדון

הדגמה של סיור וירטואלי במוזיאון הבריטי

airalo ad