סקירה קולינרית על Lahpet – אחת מ-2 המסעדות הבורמזיות היחידות בלונדון

איזה כיף היה לחזור שוב ל-Lahpet, בשכונת שורדיץ׳ אחת משתי המסעדות הבורמזיות היחידות בלונדון (ואחת מחמשת המסעדות הבורמזיות באירופה כולה). למי שלא מכיר, בורמה (מיאנמר) נמצאת בין הודו לתאילנד, ומושפעת משתי המדינות הללו, אך גם מהקולינריה הצרפתית (נפלאות הקולוניאליזם…).

הפעם הלכנו על מוהינגה – נזיד של שפמנון ולמון-גראס, עם אטריות אורז, לביבות דגים, בצלצלי שאלוט, שמן פפריקה וביצה. הנזיד היה מרענן, הזכיר במרקם ובטעם מעין שילוב של מרק עדשים עם מרק אסיאתי מרענן.

מוהינגה – נזיד של דג שפמנון, למון גראס, לביבות דגים ושאר ירקות
מוהינגה – נזיד של דג שפמנון, למון גראס, לביבות דגים ושאר ירקות

המנה השניה היתה נאר קו נאט – דניס מטוגן עם מעין ״ריבת בצל״ בורמזית מעניינת, רוטב שום-עגבניות מצומצם, בוטנים וירקות שורש עונתיים. 

שתי המנות היו כיפיות מאוד. הראשונה מרעננת ויותר עדינה, אבל לא בקטע רע כמו מנות שמעדנים פה כדי לקלוע לטעם המערבי. המנה השניה היתה יותר חזקה בטעמים, והשילוב של הדג המטוגן והבשרני עם הרוטב עמוס הטעמים המעניינים זרק אותנו היישר לאן שרצינו, מדינה אחת מזרחה לבורמה, ארץ החיוכים והטעמים העזים תאילנד אהובתנו. 

דניס מטוגן עם ״ריבת בצל״ בורמזית ועוד כמה הפתעות
דניס מטוגן עם ״ריבת בצל״ בורמזית ועוד כמה הפתעות

מכיוון שזה היה אחרי סיור אוכל בזה זה הסתכם הפעם, אבל ברור שעוד נחזור לשם 🙂

אגב, בעבר, כשהיה להם דוכן בספיטלפילדס, שילבתי בסיורי האוכל שלי כמה מהמנות שלהם (למשל את מרק הקוקוס והעוף המעולה או-נו קאו סווה, או את סלט עלי התה ירוק המעניין), אבל הדוכן נסגר והמסעדה נשארה, ובביקור הזה תוך שיחה עם בעלי המסעדה התבשרתי על חדשות טובות: בקרוב הם עומדים לפתוח מסעדה נוספת, גדולה יותר, בקובנט גרדן (עם מנות קצת שונות). הללויה!

כתבות קשורות

יש לכם משהו להוסיף? רוצים לשאול משהו? השאירו תגובה - כן, כן. אנחנו עונים ודווקא די מהר 🙂  

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

גודל הקובץ המרבי להעלאה: 1 MB. אתה יכול להעלות: תמונה.