הפתעות קולינריות מכיוונים לא צפויים זה תמיד כיף גדול אבל כשחנות לציוד אמנות ליד הבית שלך הופכת ביום בהיר למעדנייה ברזילאית מושקעת – זו כבר סיבה למסיבה!
טאי ופבריציו הם זוג שעבר לפני קצת יותר מעשור מברזיל ללונדון. בהתחלה הם עבדו בגלריית אמנות בצ׳לסי, אבל החלום של טאי היה לפתוח בדרום לונדון גלריית אמנות משלה.
כעבור קצת יותר משנה הגשימה טאי את החלום ופתחה ברחוב הראשי של שכונת ברומלי גלריית אמנות בשם Mixta, שהציעה גם שירותי מסגור לתמונות וציורים. מהר מאוד היא גילתה שקשה יחסית למכור ציורים של אמנים מקומיים (בעיקר בריטים), אבל הרבה יותר קל למכור ציוד לאמנות וציור – וכך היה. במשך תשע שנים החנות שגשגה כחנות לממכר ציוד אמנות.
מיד נמשיך עם הכתבה אבל רגע לפני כן:
הנה האטרקציות והפעילויות המובילות השנה בלונדון. הן מבחינת מחיר והן מבחינת החוויה
עם השנים, זיהו הלקוחות הברזילאים והפורטוגלים שבעלת החנות ובעלה הם ברזילאים והחלו לבקש מהם להביא לחנות מוצרי מזון שקשה לברזילאים להשיג בדרום לונדון, כי כשברזילאים רוצים למשל עמילן קסאווה להכנת מגוון מאכלים (כמו הביג׳ו שכבר דיברתי עליו כאן), או נגיד קושיניה (כיסוני בצק ממולאים בעוף או בג׳ק פרוט) הם חייבים לנסוע למרכז לונדון או לאזורים של ברזילאים במזרח העיר, וזה רחוק לאללה מפרברי דרום לונדון.
אז בהתחלה טאי ופבריציו פשוט ׳ניקו׳ את אזור המחסן בצד האחורי של החנות, והפכו אותו למעין ׳מכולת׳ לממכר מוצרי מזון ברזילו-פורטוגלים. מהר מאוד הביקוש עלה, ויותר ויותר לקוחות (ואני ביניהם) התחילו להגיע לא בשביל האמנות – אלא בשביל האוכל.
ואז הגיעה הקורונה…
מצד אחד אף אחד כבר לא קנה שום דבר שקשור באמנות מהחנות עצמה כי הכל עבר לאונליין ומצד שני הביקוש למוצרי מזון עלה, וטאי מצאה את עצמה עושה משלוחי אוכל לקשישות ברזילאיות מהאזור שלא יכלו להגיע לחנות.
כך הפכה החנות של טאי ופבריציו – מחנות לממכר ציוד אמנות לחנות של מעדניות ואוכל. אגב, כבר כמה ימים שאנחנו נהנים מהנקניקיות, הפיקניה האגרנטינאית וצ׳יפס הקסאווה שלהם.
״אנחנו נשאר בתחום האוכל״ מספרת טאי, ״ובקרוב נרחיב את אגף הבשר בחנות ונהיה ממש קצביה לכל דבר. בנוסף, נרחיב את אגף הגבינות והפירות והירקות. ננסה להביא כמה שיותר דברים מברזיל ושחסרים לקהילות הלטיניות כאן באזור״ היא חושפת, ומוסיפה עוד חדשות טובות – ״בקרוב נפתח גם בר מיצים וקוקטיילים ברזילאים״. כדי להוכיח לי את הפוטנציאל, היא סוחטת לי כוס של מיץ קני סוכר מתוק ומרענן.
לחיי הפתעות קולינריות כאלה!
שאלות ותשובות
הדרך המהירה ביותר היא לקחת רכבת מתחנת ויקטוריה (Victoria) או בלאקפרייז (Blackfriars) לכיוון ברומלי (Bromley), ואז ללכת על הרחוב הראשי של העיירה/שכונה, לעבור את כל המדרחוב, ואז להמשיך ברחוב של החנויות עד שהחנות תופיע משמאלכם. ליתר בטחון, עדיף תמיד לנווט באמצעות אפליקציית גוגל מפות.
כריכי ביג׳ו (כריכי קסאווה), קושיניה (ממולאי בצק) או לחילופין בשר, והרבה ממנו (יש כמה מסעדות שיפוד רץ טובות אצלנו בלונדון, אבל אם להיות כנים בצפון אנגליה המסעדות הברזילאיות אף מוצלחות יותר מאשר בלונדון עצמה).
שווה לכם לנסות לפחות מסעדה אחת של מטבח פרואני, כיוון שמדובר במטבח מרתק. בנוסף, בשכונת בריקסטון בדרום העיר תמצאו שלל מסעדות קולומביאניות, וגם המטבח הונצואלי (במיוחד דוכני הארפה השונים ברחבי השווקים בעיר) שווה בדיקה.
כמובן. אולי אני משוחד אבל הסיורים הקולינריים שלי ממש שווים ואנחנו טועמים בחלקם גם אוכל ברזילאי ודרום אמריקאי. אפשר לקרוא עוד על הסיור הקולינרי שלי בעברית פה.