קבוצות כדורגל נישתיות ומיוחדות בלונדון: הסבר וכרטיסים למשחקים הקרובים

לונדון היא לא רק הבירה האנגלית, אלא בעיני רבים היא גם בירת הכדורגל העולמית. באנגליה נוסד משחק הכדורגל והוא משוחק שם ברציפות כבר 150 שנה, במהלכן קמו עוד ועוד תחרויות וכמובן עוד קבוצות שמתחרות בהן.

בלונדון לבדה פועלים מעל 100 מועדוני כדורגל, חלקם הגדול אמנם לא מקצוענים אבל תרבות הכדורגל מושרשת כה חזק, שכמעט בלתי אפשרי למצוא תושב לונדון שאין לו קבוצת כדורגל מועדפת או שלא הולך למשחקים.

כדורגל משאיר שובל אש

מעבר לקבוצות הלונדוניות הבכירות – ארסנל, צ'לסי, ווסטהאם וטוטנהאם – משחקות בליגה האנגלית הראשונה (הפרמייר-ליג) עוד 3 קבוצות:

קריסטל פאלאס (Crystal Palace)

הצנועה וחסרת היומרות, המכונה "העיטים" (The Eagles), הוקמה בשנת 1905 והיא נחשבת למייצגת של אזור דרום לונדון. לקריסטל פאלאס מעולם לא היו יומרות לשחק בצמרת הגבוהה של הכדורגל באנגליה, עד שנות ה-60 של המאה ה-20 שיחקה הקבוצה באופן חצי מקצועני וברמות הנמוכות יותר של הכדורגל. רק בשנת 1969 העפילה לראשונה לליגה הבכירה, אם כי לא הצליחה לבסס עצמה בליגה, ולאורך השנים ירדה ועלתה מהליגה הראשונה לשנייה, ולעתים אף לשלישית, פעמים רבות.

לקריסטל פאלאס אין תארים בכדורגל האנגלי וההישג הספורטיבי הגדול ביותר של המועדון הוא הגעה לגמר הגביע האנגלי, הישג אותו הצליחה לשחזר פעמיים – בעונת 1989/90 ובעונת 2013/14.

קריסטל פאלאס משחקת באצטדיון סלהרסט פארק בדרום לונדון, המכיל 26,309 מקומות. למרות מעמדה של הקבוצה, האצטדיון מתמלא במשחקים רבים וממוצע הקהל הביתי עומד על כ-24,000 אלף צופים במשחק.

פרסומת של מסעדת מזל בלונדון

ברנטפורד (Brentford)

הצנועה עוד יותר היא קבוצה מרובע האונסלו בלונדון שידעה ימים מוצלחים יותר מבחינה ספורטיבית, למעשה התקופה הטובה ביותר שלה היתה לפני כמעט 100 שנה. המועדון, שהוקם בשנת 1889, משחק באצטדיון קומיוניטי פארק החדיש שנפתח בשנת 2020 ומכיל 17,250 מקומות.

בעונת 2020/21 העפילה ברנטפורד לראשונה בתולדותיה לליגה הבכירה, ובעונתה הראשונה סיימה במקום ה-13. למועדון אין יומרות גדולות להתברג בצמרת הליגה, אולם במשחקים של ברנטפורד יש אווירה מיוחדת, כזו שכבר קשה למצוא במשחקים של הקבוצות הבכירות. מדובר במועדון קטן וקהילתי מפרבר חביב של לונדון שממלא את האצטדיון כמעט בכל משחק, ומספק חווית צפייה ייחודית שאופיינית מאוד לכדורגל האנגלי המסורתי, עם קהל מקומי ברובו.

פולהאם (Fulham)

היא קבוצה קצת פחות צנועה עם היסטוריה ארוכה שהחלה בשנת 1879 אז החלה את דרכה כקבוצת חובבים. בשנת 1898 קיבלה הקבוצה מעמד של מועדון מקצועני ובשנת 1905 החלה להשתתף בליגת המשנה של ה"פוטבול ליג", ליגת הכדורגל האנגלית המקצוענית. פולהאם ידעה עליות ומורדות קיצוניים לאורך שנותיה בכדורגל האנגלי, אולם היא לא הצליחה להעפיל לפרמייר-ליג עד תחילת המאה ה-21. עונת 2001/02 היתה הראשונה שלה בפרמייר ליג, ומאז לא רשמה הישגים מרשימים ואף נשרה לליגת המשנה מספר פעמים. בסיום עונת 2021/22 העפילה שוב לפרמייר-ליג.

לפולהאם אין תארים בכדורגל האנגלי, היא הגיעה לגמר הגביע האנגלי בעונת 1974/75 והפסידה, ובעונת 2009/201 אף הגיעה לגמר הליגה האירופית, אולם הפסידה גם בו.

פולהאם משחקת באצטדיון מיתולוגי בשם קרייבן קוטג', המשמש כביתה מאז 1896. האצטדיון מכיל 19,359 מקומות, ואינו מתמלא לגמרי בכל משחק, אם כי ממוצע הקהל הביתי במשחקי פולהאם גבוה ועומד על כ-18,000. קרייבן קוטג' נחשב לאצטדיון שמייצג את הכדורגל האנגלי "של פעם", למרות שעבר מספר פעמים שיפוצים נרחבים כדי להתאים אותו לעת המודרנית.

קבוצות מליגת המשנה (הצ'מפיונשיפ)

לשבע הקבוצות הלונדוניות שמשחקות בפרמייר-ליג, מצטרפות שתיים נוספות שמשחקות בליגה השניה בדירוג – הצ'מפיונשיפ. משחקי הצ'מפיונשיפ הם חוויה נהדרת שאם אתם חובבים אמיתיים של המשחק, מאוד כדאי לא להחמיץ אותה. למשחקי הצ'מפיונשיפ יש קסם מיוחד ורומנטי של כדורגל, גם על המגרש וגם ביציע.

בצ'מפיונשיפ פחות מורגש האופי המסחרי של הפרמייר-ליג, הקבוצות שם אמנם מקצועניות אבל בגלל מיעוט התיירים במשחקים אפשר לראות במשחקים, הן ביציעים והן בפאבים סביב האצטדיון לקראת המשחק, בעיקר קהל מקומי שמלא תשוקה לקבוצה שלו.

ווטפורד (Watford)

אמנם היא עיירה בפני עצמה בפרברי לונדון, אבל הקבוצה שלה נחשבת לקבוצה לונדונית לכל דבר ועניין. מדובר במועדון כדורגל ותיק מאוד שנוסד בשנת 1881, ואמנם לא רשם הישגים משמעותיים לאורך השנים אבל נחשב למועדון מפורסם, בעיקר בזכות האוהד הידוע ביותר שלו – אלטון ג'ון, שהיה גם חבר הנהלת המועדון ואף שימש כיו"ר וכנשיא שלו עד שנת 2011. בשורות ווטפורד שיחקו הכדורגלנים הישראליים רוני רוזנטל ואלון חזן בשנים 1997-1999. ווטפורד משחקת באצטדיון ויקארג' רואד המכיל 21,577 מקומות.

קבוצה נוספת היא:

מילוול (Millwall)

קבוצה הנחשבת לקשוחה עוד מיום היווסדה בשנת 1885 על ידי פועלי נמל סקוטים שעבדו בחברת ספנות מקומית לאורך נהר התמזה. מילוול מעולם לא שיחקה בפרמייר-ליג במתכונתה החדשה (אם כי שיחקה בליגה הבכירה בעבר, עוד בטרם נקראה פרמייר-ליג).

היריבות המרה ביותר של מילוול בלונדון היא עם ווסטהאם יונייטד, כאשר שורשיה נעוצים ביריבות מקומית בין מפעלי הספנות שבהם נוסדו המועדונים. יריבות זו נחשבת לאחת המרות והקשות בכדורגל האנגלי, ובעבר היתה אלימה מאוד, אולם בשנים האחרונות האלימות פחתה משום שמילוול משחקת בליגת המשנה והקבוצות אינן נפגשות במסגרת הליגה. מילוול משחקת באצטדיון ה"ניו דן" שמכיל 20,146 מקומות ישיבה.

לכרטיסים למשחקי מילוול בלונדון >>

איך משיגים כרטיסים למשחקי כדורגל בלונדון?

סביר שבכל פעם שתגיעו לעיר, בין אוגוסט למאי, יתקיים בה משחק כדורגל, בטח אם הטיול שלכם כולל סוף שבוע. בעוד שלמשחקים של הקבוצות הגדולות צריך להיערך ולשריין כרטיסים זמן רב מראש, למשחקים של קבוצות הצ'מפיונשיפ או קבוצות אחרות בלונדון אפשר לרכוש כרטיס גם כמה ימים מראש. יחד עם זאת, כדי לתכנן את הטיול שלכם בצורה טובה יותר, תמיד עדיף להגיע מוכנים ומצוידים בכרטיסים שרכשתם מראש לפני הנסיעה. המחירים זולים יותר מאשר המשחקים של האימפריות הלונדוניות והחוויה שצפויה לכם היא לא פחות ממעולה.

airalo ad