אמנם לונדון ידועה כעיר יקרה, אבל מרוב שהיא עצומה אפשרויות הלינה בה מגוונות, וטווח המחירים רחב למדי. יש בלונדון הכל – מהוסטלים לצעירים עם חדרים משותפים, דירות לטווח קצר, בד אנד ברקפסט, מלונות זולים ועד מלונות פאר מהיוקרתיים ביותר בעולם. למעשה, מרוב מגוון האפשרויות, יחד עם ירידת הערך של הפאונד וגלי ההגירה השונים לעיר, מחירי הלינה והשהות בלונדון כבר לא יקרים משמעותית משאר מערב אירופה.
חשוב לזכור שבשל הגודל של לונדון, והעובדה שיש בה מספר איזורים מעניינים ותוססים, לא מומלץ לטייל רק באיזור מרכזי אחד, לכן מומלץ תמיד לקחת מקום לינה שמקורב לתחנת רכבת תחתית (אנדרגראונד). ההמלצה היא ללון במקום ששייך לאיזורים 1 ו-2 (זון 1 או זון 2) של הרכבת התחתית. אפשר גם להתפשר על לינה באיזור מרכזי פחות, כל עוד דואגים שהאיזור נגיש לרכבת התחתית במרחק מספר דקות הליכה, ויש גם איזורים שקרובים לתחנות רכבת (לא תחתית) עם נגישות מהירה מאוד למרכז לונדון, אך אלו מומלצות בעיני פחות לביקור הראשון בעיר ויותר ללונדוניסטים מנוסים. בתחתית העמוד תמצאו רשימה של איזורים מומלצים ללינה בלונדון, עם קישורים למקומות לינה מומלצים בכל איזור ואיזור. חוץ מזה, בקישורים הבאים תמצאו מדריך מפורט על מלונות מומלצים בלונדון לפי תקציב (לפי המלצות ממקור ראשון), מדריך דירות במרכז לונדון (בעיקר), מבצעים שיש כרגע על מלונות נבחרים בעיר, מלונות רומנטיים מיוחדים בלונדון וסקירה ענקית של מלונות שמתאימים למשפחות עם ילדים.
להלן מפת הלונדוניסט לאיזורים המומלצים ללינה בלונדון
מיד נמשיך עם הכתבה אבל רגע לפני כן:
הנה האטרקציות והפעילויות המובילות השנה בלונדון. הן מבחינת מחיר והן מבחינת החוויה
מקומות לינה זולים בלונדון
האפשרות הזולה ביותר היא לחלוק חדר בהוסטל עם עוד מספר מטיילים. זה מתאים בעיקר לצעירים שרוצים לחסוך, ושלא כל כך אכפת להם מפרטיות. היתרון הוא שלרוב המיקום של ההוסטלים הוא אטרקטיבי ושזו דרך לא רעה להכיר מטיילים אחרים מכל העולם. יתרון נוסף הוא שבמרבית ההוסטלים יש מטבח, משותף אמנם, אבל כזה שתוכלו להכין בו ארוחות. מלבד החיסכון הכספי, התנסות בחומרי הגלם העשירים והמגוונים שיש בלונדון יכולה להיות נהדרת לחובבי הבישול שבנינו. מי שכן רוצה את האופציה הזולה אבל רוצה גם פרטיות, או אם אתם זוג, ישנה תמיד האפשרות המומלצת של חדר פרטי/זוגי בהוסטל. חדרים בהוסטלים יכולים להתחיל ב-15 פאונד ולהגיע עד לאיזור ה-30 פאונד ללילה.
אתרים מומלצים לחיפוש הוסטלים בלונדון
אפשרות זולה נוספת היא לחפש חדר בדירת Airbnb. למי שלא מכיר Airbnb הוא אתר שמאפשר לאנשים להשכיר חדר בדירה שלהם לטווח קצר, או את הדירה כולה. שימו לב שלדעתנו יש שני כללי ברזל חשובים ביותר כשמשכירים דירה דרך Airbnb: א. יש לוודא שיש לדירה פידבקים חיוביים (שגולשים אחרים ישנו בה בעבר והייתה להם חוויה חיובית) ב. יש לבצע את התקשורת והתשלום אך ורק דרך האתר Airbnb עצמו (אם בעל הדירה מבקש ממכם להעביר לו תשלום שלא דרך האתר – מדובר בנוכל). מניסיוני הרב עם Airbnb, זו דרך מצוינת למציאת לינה אטרקטיבית בכל מקום בעולם, לא רק בלונדון, ואני בפירוש ממליץ בחום על הדרך הזו. היתרונות: יש מציאות וזו לינה ושהות בבתים אמיתיים של אנשים עם סגנון וצבע, ולא במלון סטרילי. החסרונות: אם תיקחו רק חדר בדירה ולא דירה שלמה, יש קצת פחות פרטיות (תצטרכו לחלוק את הסלון, המטבח ולפעמים גם האמבטיה למשל).
אני ממליץ לקחת דירה שלמה ב-Airbnb, רק שלפעמים זה עלול להיות יקר כמו מלון ברמת שלושה כוכבים וגם, צריך להשאיר את הדירה נקיה בסוף החופשה, לא מנקים לך את החדר כל יום כמו במלון, ואין ארוחות (בעיני הדברים הללו פחות משנים, אבל אני חייב להציג את הדברים כמו שהם). חסרון קטן נוסף הוא שלא כל אחד מבין את הממשק של Airbnb ויודע להתנהל כראוי מול האתר, לכן אנשים רבים מעדיפים לוותר עליו ובכל זאת ללכת אל מלון בלונדון ברמה סבירה פלוס מינוס או ללון ב׳מלון דירות׳.
מקומות לינה במחיר בינוני בלונדון
מוכנים לשלם קצת יותר פר לילה? כאן האפשרויות שלכם מתרחבות ובגדול. בלונדון מגוון רחב מאוד של מלונות, מלונות-דירות (דירות לטווח קצר), בד אנד ברקפסט (מקומות לינה ביתיים עם ארוחת בוקר) ועוד. קודם כל, נזכיר שוב את האפשרות של לקחת דירה שלמה ב-Airbnb. אמנם זה יקר כמו מלון, אבל לפעמים יש מציאות, למשל דירות סטודיו או דירות צנועות יותר שהן לא ממש במרכז העיר, אבל אם יש תחנת רכבת תחתית קרובה, הגישה למרכז העיר תהיה נוחה.
אפשרות נוספת היא למצוא מלון ברמה של שלושה או ארבעה כוכבים. לא חסר כאלו בלונדון, ממלונות קטנים יחסית ועד לרשתות-ביניים שמציעות לינה במחיר אטרקטיבי כמו Premier Inn (מומלצים מאוד בעיני למי שמחפש מלון טוב במחיר נוח) או Holiday Inn. כמובן שמומלץ לחפש ולהשוות גם לפי איזורים וביקורות באתר booking.com.
בשנים האחרונות, עם עליית הביקוש ללינה בלונדון, החלו גם יותר ויותר אנשים להשכיר חדרים ודירות בעיר לטווח קצר, ופרט ל-Airbnb, תמצאו גם באתר booking.com אינסוף ׳דירות נופש׳ שכאלה. חלקן, אגב, נמצאות באיזורים שווים ממש, וחלקן פחות. חשוב רק להקפיד תמיד לבצע את התשלום דרך האתר ולא בהעברה בנקאית/ווסטרן יוניון וכו׳, כדי להימנע מתרמיות. אם מצאתם דירה בשכונה שקטה ומרכזית (Belgravia למשל) במחיר אטקרטיבי, והביקורות עליה טובות, אל תחששו ללכת עליה בגלל שלא מדובר במלון, כי לעתים התמורה שתקבלו לכספכם תהיה טובה יותר.
מקומות לינה יקרים ויוקרתיים בלונדון
גם כאן מגוון האפשרויות הוא עצום, שכן הגעתם לעיר שמהווה את ׳מגרש המשחקים׳ של גדולי המיליונרים והמיליארדרים בעולם. חלק ממלונות היוקרה הלונדונים, למשל Ritz או Savoy, הפכו לאייקוניים והיסטוריים בפני עצמם, והמחירים בהתאם (וגם הסיכוי למצוא פתאום שחקן הוליוודי מפורסם או כוכבת פופ בחדר לידכם). אחרים, כמו Shangri-La שבקומות ה-34 עד 52 של השארד (הבניין הגבוה בבריטניה) מציעים פאר קצת יותר מודרני.
שוב, כמו בקטגוריות הקודמות, אני מציע לבדוק את המגוון העצום של המלונות באתרים כמו booking.com או Airbnb, שכן גם דירות פרטיות יכולות להיות יוקרתיות ואיכותיות בטירוף (למשל, פנטהאוזים או דירות במגדלי יוקרה על נהר התמזה וכו׳).
מקומות לינה בשכונות המומלצות בלונדון
- מלונות בווסטמיניסטר (Westminster) – איזור מרכזי מאוד.
- מלונות בסוהו (Soho) – איזור מרכזי מאוד ומלא בחיי לילה ובילויים.
- מלונות בקובנט גרדן (Covent Garden) – איזור מרכזי עם מלא מרכזי בילוי ובידור.
- מלונות בשורדיץ' (Shoreditch) – איזור מומלץ ללינה לצעירים בעיקר, חצי שעה ממרכז לונדון, שכונה טרנדית ומעניינת.
- מלונות בדלסטון (Dalston) – איזור מומלץ ללינה לצעירים בעיקר, חצי שעה ממרכז לונדון, שכונה טרנדית ומעניינת.
- מלונות בהייד פארק (Hyde Park) – איזור מרכזי ומומלץ מאוד, אבל יקר מאוד.
- מלונות בנוטינג היל (Notting Hill) – איזור נחמד, חצי שעה באוטובוס ממרכז לונדון.
- מלונות ליד גשר לונדון (London Bridge) – רק 16 דקות מכיכר פיקדילי, איזור מעניין עם אווירה שונה.
- מלונות בצ’לסי (Chelsea) – איזור מומלץ ללינה אבל יקר מאוד.
- מלונות בקנזינגטון (Kensington) – איזור מומלץ מאוד.
- מלונות במייפייר (Mayfair) – איזור מרכזי מאוד אבל מאוד מאוד יקר, נדיר למצוא לינה זולה פה.
- מלונות בסט. ג'יימס (St James) – מרכזי מאוד אבל יקר מאוד.
- מלונות בבלגרביה (Belgravia) – שכונת מגורים בלי הרבה אטרקציות אבל מרכזית מאוד מבחינת מיקום, אם מוצאים שם מקום זה ממש מומלץ.
- מלונות בפימליקו (Pimlico) – מרכזית יחסית, לפעמים אפשר למצוא לינה משתלמת.
- מלונות בגדה הדרומית של התמזה (South Bank) – איזור נחמד ומעניין במיקום אטרקטיבי בגדה הדרומית של התמזה
- מלונות בפיצרוביה (Fitzrovia) – מיקום מצוין, יקר אבל חוסך עלויות תחבורה בשל המיקום, קרוב למוזיאונים ואטרקציות.
- מלונות במרילבון (Marylebone) – מיקום מצוין ומומלץ, עשויה להיות יקרה אבל מדי פעם יש מציאות.
- מלונות בפדינגטון (Paddington) – מרכזית יחסית, עם זאת נגישה מאוד.
- מלונות בקינגס קרוס (King's Cross) וסנט פנקרס (St Pancras) – איזור מעניין, מרכזי יחסית ונגיש, מומלצת אם המחיר אטרקרטיבי.
- מלונות בבלסייז פארק / המפסטד (Hampstead) – שכונה יפה, קצת רחוקה מהמרכז, יקר מאוד אבל שלווה ויפה.
- מלונות בגריניץ' (Greenwich) – מחוץ למרכז, מומלץ ללינה למי שכבר היה בלונדון בעבר.
- מלונות בבריקסטון (Brixton) -מחוץ למרכז, מומלץ ללינה למי שכבר היה בלונדון בעבר.
שכונות בעלות אופי יהודי
- מלונות בגולדרס גרין (Golders Green) – מרכז הקהילה היהודית של לונדון, רחוקה מהמרכז, מומלצת ללינה למי שמחפש קרבה לקהילה היהודית.
- מלונות בהנדון (Hendon) – שכונה בעלת אופי יהודי, רחוקה מהמרכז, מחירים יחסית נוחים, מומלצת ללינה למי שמחפש איזור שקט בעל אופי יהודי.
- מלונות בפינצ׳לי רוד (Finchley Road) – תחילת האיזורים היהודיים אבל קרוב יותר למרכז לונדון, רחוב ארוך ופעיל (לא להתבלבל עם שכונת פינצ׳לי המרוחקת!).