מועדון הכדורגל של ארסנל (Arsenal Football Club) נחשב לאחד המועדונים הגדולים והמצליחים ביותר באנגליה, ולאחד הבכירים באירופה. זהו המועדון שמחזיק במספר השיא של עונות רצופות בליגה האנגלית הבכירה, כאשר רק בשבע מתוכן סיימה הקבוצה מתחת למקום ה-14. לזכות ארסנל יש גם מספר שיא של זכיות בגביע האנגלי (14) והיא אחת מחמש הקבוצות היחידות באנגליה שהצליחו לזכות בו פעמיים ברציפות. מאז הקמת הקבוצה היא זכתה 13 פעמים באליפות הליגה האנגלית.
ארסנל מזוהה עם צפון לונדון, ומתחרה עם קבוצת טוטנהאם הוטספרס על ההגמוניה והשליטה באזור. המשחק ביניהן מכונה "הדרבי של צפון לונדון" ונחשב לאחד המשחקים הטעונים ביותר בליגה, שגם מבטיח חווית צפיה נפלאה. זהו אחד ממועדוני הכדורגל האהודים ביותר באנגליה כולה, וגם אחד העשירים שבה. שווי המועדון מוערך בכ-900 מיליון לירות שטרלינג, והוא נמצא כמעט בקביעות בעשיריה הראשונה של מועדוני הכדורגל הרווחיים ביותר בעולם.
ההיסטוריה של ארסנל
ארסנל הוקמה בשנת 1886 בשם "דיאל סקוור" על ידי עובדים ממפעל התחמושת "רויאל ארסנל" בדרום מזרח לונדון. בשנת 1891 הפך המועדון למקצועני ושינה את שמו ל"ווליץ' ארסנל", על שם שכונת ווליץ' בלונדון שבה הוקם. בשנת 1893 הצטרפה ארסנל ל"פוטבול ליג" והיתה למועדון הראשון מדרום אנגליה שעושה זאת, ובשנת 1904 העפילה לראשונה לליגה הבכירה.
מיד נמשיך עם הכתבה אבל רגע לפני כן:
הנה האטרקציות והפעילויות המובילות השנה בלונדון. הן מבחינת מחיר והן מבחינת החוויה
בשנת 1910 נרכש המועדון על ידי בעלים חדש שהעביר אותו לשחק בצפון העיר, וב-1913 עבר לשחק באצטדיון הייבורי המיתולוגי ששימש כביתה של הקבוצה עד למעבר לאצטדיון האמירויות בשנת 2006. שנות ה-30 של המאה ה-20 נחשבות לאחת התקופות הגדולות בתולדות המועדון, שזכה במהלך העשור הזה בחמש אליפויות ושני גביעים. בשנים שלאחר מכן לא זכתה ארסנל להצלחות רבות ושבה להצליח בתחילת שנות ה-70 עם זכייה בדאבל בשנת 1971 שהפכה אותה לקבוצה השניה באנגליה שעושה זאת במאה ה-20.
מתחילת שנות ה-90, ובעיקר עם מינויו של ארסנן ונגר למנג'ר בשנת 1996, ביססה ארסנל את מעמדה כמועדון כדורגל בכיר וזולל תארים. ונגר הצרפתי היה המאמן הראשון מחוץ לאיים הבריטיים שמינתה ארסנל, והוא שינה את תפיסת המועדון מקצה לקצה, כאשר החליף את שיטת המשחק והביא שחקנים מהשורה הראשונה באירופה שסייעו לקבוצה להגיע להישגים רבים, בהם דאבל נוסף בעונת 1997/1998 והגעה לגמר גביע אופ"א בעונת 1999/2000, בו הפסידה לקבוצה הטורקית גלאטסראיי רק בבעיטות עונשין מהנקודה הלבנה.
בשינם האחרונות, ובפרט אחרי עזיבתו של ארסן ונגר ב-2018, ארסנל התקשתה מעט להתברג בצמרת הליגה אולם המשיכה לזכות בתארים (האחרון שבהם – הגביע האנגלי בשנת 2019/2020), ובשורותיה ממשיכים לשחק שחקנים מהשורה הראשונה של כדורגלני אירופה.
תארים והישגים של ארסנל
ארסנל כאמור הוא אחד המועדונים המעוטרים ביותר באנגליה, ולזכותו נכון לאמצע 2022, 13 תוארי אליפות ו-14 גביעים. ארסנל מחזיקה במספר שיאים נדירים, בראשם זכייה באליפות ללא הפסד ליגה בעונת 2003/2004, שהמשיכה לשיא לאומי של 49 משחקי ליגה ברציפות ללא הפסד. ארסנל מחזיקה גם בשני תוארי גביע הליגה (המפעל השלישי בחשיבותו באנגליה) וכן ב-16 זכיות במגן הצדקה – משחק פתיחת העונה בין האלופה ומחזיקת הגביע של העונה הקודמת.
מחוץ לאנגליה, ארסנל זכתה רק בתואר אחד – גביע אירופה למחזיקות גביע בעונת 1993/1994. היא הקבוצה הלונדונית הראשונה שהעפילה לגמר ליגת האלופות, בעונת 2005/2006, אולם לא זכתה בו, ורשמה הופעות גם בגמר הליגה האירופית (2018/2019), גמר גביע אופ"א (1999/2000) והסופר קאפ האירופי (1994/1995).
מה עוד צריך לדעת על ארסנל?
ארסנל משחקת לרוב בתלבושת בצבע אדום-לבן. אלו הצבעים המסורתיים של הקבוצה מיום היווסדה, ובמשחקי חוץ לעתים היא עולה בתלבושת כל לבנה או אדומה-כחולה, בהתאם ליריבה. הקבוצה מכונה "התותחנים" (The Gunners) על שום מפעל הנשק והתחמושת שעובדיו הקימו במקור את המועדון. גם על סמל הקבוצה מופיע תותח כעדות לכך.
לאורך ההיסטוריה שיחקו בשורות המועדון שחקנים הנחשבים לגדולים ביותר ששיחקו באנגליה ובאירופה בכלל: אלן סמית, ליאם בריידי, צ'ארלי ג'ורג', דניס ברגקאמפ, תיירי הנרי ועוד. בין היתר שיחק בשורותיה גם הכדורגלן הישראלי יוסי בניון, שהיה מושאל מצ'לסי בעונת 2011/2012.
החל מעונת 2006/2007 אצטדיונה הביתי של ארסנל הוא "אצטדיון האמירויות" שהחליף את אצטדיון הייבורי הוותיק. האצטדיון מכיל 60,361 מקומות שמכל אחד ניתן לראות את המגרש בצורה טובה, והצפייה במשחק בו היא חוויה מעוררת חושים. הוא מלא כמעט בכל משחק בית, ובין הקהל יש לא מעט תיירים שבאים ליהנות מהחוויה וכמובן מכדורגל איכותי.
איך משיגים כרטיסים למשחק של ארסנל?
מועדי המשחקים של ארסנל, והליגה כולה, מתפרסמים זמן רב מראש. ניתן להתעדכן בהם באתר הפרמייר ליג או באתר של ארסנל וגם כאן בעברית. היות שהאצטדיון גדול יחסית אפשר למצוא כרטיסים זמינים לרוב המשחקים, אולם משום הביקוש הגבוה, כדאי להיערך זמן רב מראש עם קניית הכרטיסים ולהגיע בראש שקט ללונדון. ממש לא מומלץ לסמוך על ספסרים וכרטיסים שנמכרים בשוק השחור, אלה נמכרים במחירים מופקעים ועלולים להיות מזויפים. דאגו מבעוד מועד לכרטיסים דרך סוכנות מסודרת ואמינה ותבטיחו לעצמכם טיול כדורגל מושלם ללונדון.