אצטדיון האמירויות בלונדון – Emirates Stadium

בלונדון כדורגל הוא סוג של דת, כך שהוא לא רק אחד מענפי הספורט החשובים פה אלא הרבה יותר מזה – חלק בלתי נפרד מהחיים. כמות ברי הספורט שיש כאן עצומה ובכל פינה כמעט בכל שעה של היממה תוכלו לראות המוני בריטים מתגודדים אל מול המסכים תוך לגימה של בירה צוננת וטעימה. מחקרים הוכיחו שכבר בימי הביניים שיחקו באנגליה סוג של כדורגל (אפילו היו בהם שופטים) והמקומיים מתגאים בעובדה שבקיימברידג' הומצא ב-1848 הכדורגל המודרני. מאמינים גם שמשחק הכדורגל הראשון נערך מכל המקומות דווקא בבאטרסי פארק בלונדון – כל זאת ועוד – מה שהופך את הממלכה בכלל ואת לונדון בפרט למולדת הכדורגל.

אצטדיון האמירויות - לונדון
אצטדיון האמירויות – לונדון

נכון להיום יש בלונדון 4 אצטדיוני כדורגל עיקריים

  • אצטדיון וומבלי שהוא האצטדיון הלאומי, האצטדיון של נבחרת אנגליה והאצטדיון הגדול בממלכה (90,000 מושבים). הוא גם נחשב לאחד האצטדיונים היקרים בעולם
  • אצטדיון סטמפורד ברידג' ברובע הַאמֶרְסְמִית' וְפוּלְהָאם שהוא מגרשה הביתי של קבוצת צ'לסי. הודות לעובדה שיש בו כ-42,000 מושבים הוא נחשב לאצטדיון ה-5 בגודלו באנגליה.
  • אצטדיון טוטנהאם הוטספר שמשמש את קבוצת טוטנהאם הוטספר. באיצטדיון מעל ל-62,000 מקומות ישיבה.
  • ואצטדיון האמירויות ברובע איזלינגטון בצפון לונדון עליו תכף נרחיב

איצטדיון האמירויות

אצטדיון האמירויות הוא אחד מהאצטדיונים החדשים ביותר באנגליה, האצטדיון הגדול ביותר בלונדון ששייך למועדון כלשהו, הוא האצטדיון השלישי בגודלו בפריימר ליג (קיבולת של 60,000 איש) והאצטדיון ה-4 בגודלו בעיר בכלל, כך שהוא הרבה יותר מאשר המגרש הביתי של מועדון הכדורגל ארסנל. לאיצטדיון הזה כמה יתרונות שזה הזמן להזכיר:

אצטדיון האמירויות לונדון
אצטדיון האמירויות לונדון
  • בראש ובראשונה האצטדיון ממוקם קרוב יותר לצפון לונדון מאשר האצטדיון הקודם של הקבוצה – Highbury.
  • דבר נוסף שמייחד את האצטדיון הוא מסך ענק בחוץ שבו מציגים משחקים מרכזיים כמו משחקי ליגת האלופות.
  • האצטדיון כולל גג נשלף מעל המושבים למקרים של מזג אוויר גשום, אבל הוא לא מכסה את המגרש עצמו.
  • והכי חשוב – אוהדי ארסנל (פה קוראים להם גונרס – שם שנגזר מהכינוי של המועדון גאנרס) מאמינים שהאצטדיון מביא מזל, לאורך שנים הם לא הפסידו בבית.

הודות לחסות שניתנה לו על ידי חברת התעופה של איחוד האמירויות (100 מיליון פאונד), לא פלא שזהו האצטדיון השני היקר ביותר שנבנה אי פעם (כמעט 400 מיליון פאונד שחלקם הלכו לפיצוי דיירים שהתגוררו במקום ונאלצו להתפנות). רק בשביל הסקרנות, את המקום הראשון תופס Cowboys Stadium Cowboys Stadium בטקסס, ארה"ב.

קבוצת הכדורגל ארסנל

סמל קבוצת ארסנל
סמל קבוצת ארסנל

ארסנל נחשבת לאחת הקבוצות המצליחות בהיסטוריה של הכדורגל באנגליה: 13 תארי אליפות ו-14 גביעים. הקבוצה גם מחזיקה בשיא נוסף – הקבוצה שהופיעה הכי הרבה עונות רצופות בליגה הבכירה.

המועדון דווקא התחיל צנוע מכמה עובדים של מפעל הנשק והתחמושת רויאל ארסנל בגריניץ', אבל תוך 7 שנים הוא הפך למועדון הראשון בדרום אנגליה שהצטרף לפוטבול ליג. נכון להיום ארסנל נחשב לאחד ממועדוני הכדורגל העשירים בממלכה ושוויו כמעט מיליארד פאונד.

airalo ad

אני מאמין שחלק מזה נזקף לזכותו של ניל הורנבי ולספר שלו "קדחת המגרש" – ספר שתיאר את מערכת היחסים שלו עם הקבוצה. לא חושב שפה יסכימו איתי, אבל הם גם חושבים שפיש אנד צ'יפס זה אוכל גורמה.

פרסומת של מסעדת מזל בלונדון

מבנה האצטדיון

האצטדיון החדש מאוד מרשים כשנכנסים אליו והמבנה שלו מדהים. אחד הדברים המגניבים פה הוא שכל יציע באצטדיון נקרא בשם מקורי, למשל יציע סר אלכס פרגוסון.

האצטדיון כולל שורה של תאים יוקרתיים (בשימוש במשחקי הפריימר ליג בלבד) ו-3 קומות של מושבים, כאשר המושבים בקומות העליונות והתחתונות הם מושבים רגילים, אבל המושבים בקומה האמצעית הם מושבים מיוחדים. למרות שהמחירים בקומה האמצעית הם יקרים ונמכרים רק למנויים שנתיים, לרוב גם הם אוזלים מהר.

נהגוס - פרסום לרוחב

כרטיסים לביקור באיצטדיון אפשר לקנות כאן

מוזיאון ארסנל

מוזיאון ארנסל משקף את ההיסטוריה של המועדון מאז הקמתו ועד היום, כולל כל הגביעים שהקבוצה זכתה בהם, פריטי לבוש של שחקנים (נעליים, חולצות ועוד) ועוד. גם אם אתם לא חובבי כדורגל בכלל וארסנל בפרט אני ממליץ להגיע מסיבה אחרת – לפעמים יש פה סיורים מודרכים שנעשים ע"י כוכבי עבר של הקבוצה. דת כבר אמרתי?

שימו לב – המוזיאון אמנם נמצא באצטדיון עצמו ופתוח כל יום, אבל בימים של משחק הוא נפתח ב-10 ונסגר חצי שעה לפני כניסת האוהדים. ניתן לבקר פה כחלק מסיור מודרך באצטדיון עצמו שנמשך כשעה וחצי או בנפרד, החלטה שלכם.

וכמה זה עולה לכם? מחיר הסיור המשוער הוא כ-30 פאונד לאדם מעל גיל 16 וכ-20 פאונד לילדים בגיל 5-15. מתחת לגיל 5 לא משלמים. כרטיסים ניתן לרכוש כאן. ולמה אני אומר "משוער"? כי אם יש לכם כרטיס הנחות מקומי (לונדון פאס, לונדון אקספלורר ודומיהם) תקבלו מחיר מוזל.

איך להגיע לאיצטדיון?

  • תחנה של מטרו במרחק 10 דקות הליכה (תחנת Drayton Park) שמקושרת לאצטדיון באמצעות 2 גשרים.
  • תחנת רכבת (Holloway Road).
  • קווי אוטובוס שמגיע ממש לכאן (43, 153, 263, 271, 393, 4, 29, 253, 91 ו–91N)
  • אם אתם מגיעים ברכב שכור, זה בהחלט אפשרי כי יש מסביב לאצטדיון המון מקומות חנייה. קחו בחשבון שהם בתשלום.

שאלות נפוצות

למה אצטדיון האמירויות נקרא בשם זה?

בנובמבר 1999 החליטה קבוצת ארסנל האנגלית לעזוב את Highbury ולבנות אצטדיון חדש בן 60,000 מושבים באשבורטון גרוב הסמוכה. באוקטובר 2004 נקבע שהאיצטדיון החדש ייקרא אצטדיון האמירויות כחלק מהסכם חסות שנתנה חברת התעופה אמירייטס לקבוצה.

איפה בלונדון נמצא אצטדיון האמירויות?

אצטדיון האמירויות ממוקם באזור איזלינגטון שבצפון לונדון, במרחק של קילומטרים ספורים מתחנת הרכבת Kings Cross St Pancras.

האם הדשא שבאצטדיון האמירויות הוא דשא אמיתי?

מה שמעניין הוא שהמגרש נבנה עם מערכת דשא חדשה ומתקדמת בשם DessoGrassmaster המחזקת את צמיחת הדשא הטבעי.

כמה אצטדיונים יש בלונדון?

נכון להיום יש בלונדון 4 אצטדיוני כדורגל עיקריים: אצטדיון וומבלי, אצטדיון סטמפורד ברידג', אצטדיון טוטנהאם הוטספר ואצטדיון האמירויות עליו הרחבנו בכתבה הזו.