אין ספק ששכונת צ'יינהטאון (Chinatown), הרובע הסיני של לונדון, היא מוקד תיירותי (וקולינרי) מרכזי בלונדון, במיקום אסטרטגי במיוחד בין סוהו ללסטר סקוור. יש בה משהו מפתה ומזמין, עם הרחובות הצבעוניים והשוקקים שלה שנותנים תחושה של יציאה למסע קצר באסיה ממש בלב לונדון. הכי כיף להיכנס לאחד הסופרמרקטים האקזוטיים או החנויות הנישתיות באזור ולחקור את חומרי הגלם וההיצע הייחודי שלהן.
המסעדות של אזור צ'יינה טאון זוכות לעתים קרובות לביקורת על כך שהן מכוונות לתיירים ונעדרות אותנטיות. ואכן, לא כל המסעדות בצ'יינה טאון נוצרו שוות, וחלקן הן לא יותר ממלכודות תיירים מבאסות. עם זאת, מי שמכיר את המטבחים האזוריים המגוונים של סין יודע שאפשר בהחלט לגלות כאן לא מעט חוויות קולינריות מיוחדות וטעימות במיוחד.
לפני שנמשיך להמלצות השוות שלנו לצ׳יינה טאון, אל תשכחו לבדוק גם את רשימת המסעדות המומלצות שלנו באופן כללי בלונדון, שם תמצאו כמה אוצרות של ממש, וגם את סיורי האוכל המושקעים שלנו פה בלונדון ״רעבים בלונדון״ 🙂
בתקופה האחרונה, בעקבות שינויים באזור, כולל עליית דמי השכירות וסגירת מספר מסעדות קנטונזיות גדולות ומוסדות דים סאם ותיקים, סצנת המסעדות של האזור ספגה מכה, אך עדיין יש מקומות רבים שמגישים ארוחות פנטסטיות במחירים מצחיקים. חשוב לציין שחלק ניכר מהמסעדות מקבלים מזומן בלבד.
מיד נמשיך עם הכתבה אבל רגע לפני כן:
הנה האטרקציות והפעילויות המובילות השנה בלונדון. הן מבחינת מחיר והן מבחינת החוויה
הנה כמה מוסדות קולינריים שאנחנו אוהבים במיוחד + מנות מיוחדות
Cafe TPT
מצטיינים בקארי חזה בקר, אטריות סינגפור מעושנות וצלעות חזיר בסגנון מקאו. התפריט הקנטונזי ענקי ומגוון, ואת מנת הברווז אסור לכם להחמיץ.
Jinli
מציעה את אחת ממנות הדגל במטבח הסיני, ה-Hot Pot, שהם סירים גדולים של מרקים מהבילים ומלאי כל טוב שמוגשים לשולחן ומיועדים לחלוקה בין הסועדים. נסו גם את מנת הסרטנים עם הפלפל הסצ'ואני הכה ארומטי.
Gerrard's Corner
אם חשקה נפשכם בדים סאם מצוין ולא יקר, Gerrard's Corner הוא אופציה מעולה, ולא מפתיע שתמיד יש תורים בכניסה. רוב המנות הן מתחת ל-5 פאונד, ויש עשרות לבחירתכם. אחרי הדים סאם, לכו על ספייר-ריבס שממש נופלים מהעצם, וגם פחזנית לפת, שמתפוררת כשאתם נוגסים בשכבות הבצק עד לממרח הלפת הנימוח.
Beijing Dumpling
אופציה טובה נוספת לדים סאם וכיסונים טובים אחרים היא Beijing Dumpling.
Four Seasons
מחפשים את מנת הברווז המושלמת? Four Seasons מספקת את הסחורה, ונחשבת למסעדה עם הגריל הטוב בשכונה. הברווז (הקנטונזי) מבושל לאט לאט כדי שהעור יהיה פריך ומקורמל בעוד הבשר שלו עדיין רך ועסיסי. הרוטב המתוק-מלוח הנלווה ממכר.
Bang Bang Oriental
אם אהבתם את הברווז שלהם ואתם אוהבים אוכל אסיאתי כמונו, ויש לכם מספיק זמן בלונדון, אני ממליץ לכם לנסוע מתישהו למתחם האוכל האסיאתי המשוגע Bang Bang Oriental, שנמצא בשכונת קולינדייל שבצפון העמוק של לונדון. הנה סקירה שלי על המתחם המשוגע הזה.
אוהבים את ההמלצות? לפני שנמשיך, אל תשכחו לעקוב אחרינו באינסטגרם להמלצות שוות נוספות, ואל תשכחו גם את סיורי האוכל המושקעים שלנו ״רעבים בלונדון״!
Golden Dragon
אולי שמעתם על ברווז בסגנון פקין, מאכל עתיק שמקורו בבייג'ינג הקיסרית, שמצופה בזיגוג של סירופ סויה מתוק. Golden Dragon מציעים גרסה מצוינת של ברווז פקין, שמוגש בשלמותו ונפרס מולכם בשולחן.
China Modern
מסעדה נוספת שבעיני מצד אחד מאוד תואמת את הרוח הצ׳יינה-טאונית אבל מצד שני בכל זאת משמרת רמה יחסית גבוהה של מנות היא China Modern (לשעבר Shanghai Modern) שיש בה תפריט נרחב עם המון ״קלאסיקות״ של המטבח הסיני המודרני.
ישבתי שם כמה פעמים, ואת רוב המנות שם אהבתי, ומרגיש לי שהיא מעין מיש-מש של כל התפריטים של מסעדות סיניות ברחבי לונדון, רק באיכות קצת יותר גבוהה ממסעדה סינית גנרית.
Old Tree Daiwan Bee
רוב התיירים מפספסים את המסעדות בקצוות של צ'יינה טאון, כמו Old Tree Daiwan Bee, מסעדה טיוואנית עם מנות מיוחדות כמו מאפה במילוי בצל קצוץ דק שמטוגן בעדינות, מרק אטריות בקר ואטריות משובחות במרק צלול (לכו על האופציה החריפה), וגם נקניקיות תוצרת בית.
Olle
לחובבי אוכל קוריאני, נסו את Olle, שמציעים מבחר של בשרים איכותיים לצלייה עצמית (״גריל קוריאני״). שולחן הסועדים כולל גריל בילט-אין, ומציע ארוחה אינטראקטיבית שבה תוכלו לבשל את הבשר בעצמכם למידת העשייה שאתם רוצים. במקום נתחים טובים במחירים יחסית נוחים, לצד מנות קלאסיות מהמטבח הקוריאני, מביבימבאפ ועד לעוף מטוגן קוריאני, קימצ׳י ועוד.
Rasa Sayang
Rasa Sayang המלזית מגישה מנות קארי דגים ועוף מעולות, לצד מנות מסורתיות מהמטבח המקומי כמו נאסי למק (מנת בשר עם אורז שמבושל בחלב קוקוס), רנדנג בקר ו-Ipoh hor fun, מרק אטריות רחבות עם ירקות ופירות ים.
Speedboat Bar
אם אתם מחפשים חווית אוכל מודרנית וכיפית, לכו על Speedboat Bar, תאילנדית משובחת שנמצאת ממש ליד צ'יינהטאון, ושואבת השראה מהקנטינות בצ'יינה טאון של בנגקוק. היא כוללת מנות מעולות וחריפות במיוחד כמו בשר קצוץ עם בזיליקום תאילנדי וביצה (פאד קפאו) אחד מהטובים בעיר (!)
יש בה גם מנה של מקרל או דניס בקארי קוקוס מיוחד, סלטים תאילנדים חריפים, וגם משקאות מעולים – אל תוותרו על תה החלב התאילנדי הירוק, עם ניחוחות היסמין, או על התה התאילנדי הקר, ועל הקינוח של מאפה האננס עם גלידת הטארו בסוף הארוחה.
קינוחים ושתיה
Chinatown Bakery
לקינוח, לכו על Chinatown Bakery, שזוכה לפופולריות עצומה בזכות עוגות הוופל שלו בצורת דג במילוי רפרפת או גלידת מאצ'ה (בעיני הדג קצת אוברייטד). אם אתם במצב רוח הרפתקני, נסו את לחמניית השעועית האדומה, ממרח פופולרי באסיה ומתוק להפליא.
יש גם מילויים נוספים כמו וניל ושוקולד. דבר נוסף שאני אוהב שם הן מעין לחמניות ממולאות קצפת בציפוי של קוקוס ובוטנים, לפעמים זה בא ממש טוב ולפעמים זה מרגיש קצת תעשייתי – אולי תלוי כמה סמוך למועד האפייה רוכשים את זה.
The Whale Tea
אם אתם חמים (או דווקא קרים) על באבל טי, המשקה המתוק עם כדורי הטפיוקה שהפכו אותו ללהיט, תבדקו את The Whale Tea, אחד המקומות הראויים יותר מבין שלל הדוכנים שמפוזרים על פני האזור, או את Boba, שמעוצב כמו חנות באבל טי צבעונית בטוקיו, כולל משקאות ונשנושים שונים ומשונים.
מקום פופולרי במיוחד הוא London Woo Tea, שמציע גם משקאות נוספים כמו תה מאצ'ה (תה ירוק יפני, שבדרך כלל ממתיקים אותו בחנויות התה בצ'יינה טאון) ומילק טי (תה קר מרענן עם חלב מוקצף), ואני גם ממליץ לנסות את הטארו (תה חלב שעשוי משורש סגול שהוא קרוב משפחה של שורש הקסאווה והיאם), או את התה התאילנדי, אם יש בנמצא.
רוצים עוד?
- לרשימת המסעדות המומלצות שלנו בלונדון
- סקירה מפורטת: שכונת סוהו
- מלונות מומלצים באזור סוהו
- למתחם האוכל האסיאתי הכי שווה בלונדון
- לסיורי האוכל המושקעים שלנו ״רעבים בלונדון״
- לסקירה שלנו על אוכל פרואני בלונדון
- לסקירה שלנו על אוכל איטלקי בלונדון