שכונת סוהו בלונדון – דברים טובים באים בקטן

סוהו (Soho) היא שכונה קטנה אבל עמוסה שנמצאת ב׳מרכז של המרכז׳ של לונדון. בסוהו תמצאו ריכוז של אינספור מסעדות, ברים, מועדונים, בתי קפה, תיאטראות וחנויות. קשה להאמין שכל כך הרבה דברים נפלאים נכנסים בשטח כל כך קטן.

מרחובות הקניות והאופנה הפופולריים בסוהו. Carnaby Street
מרחובות הקניות והאופנה הפופולריים בסוהו. Carnaby Street

סוהו נמצאת בתוך רובע ווסטמינסטר, הרובע המרכזי ביותר בלונדון, בתוך אזור שנקרא ה׳ווסט אנד׳ (West End), שחוץ מהיותו מרכז התאטרון הממסדי ושל לונדון, הוא גם האזור הפופולרי ביותר בקרב תיירים בלונדון, וכולל בין השאר את השכונות סוהו, קובנט גרדן, צ׳יינה טאון ומייפייר, וגם כיכרות מפורסמים כמו כיכר פיקדילי, כיכר לייסטר, צ׳רינג קרוס, כיכר טרפלגר ורחובות פופולריים כמו אוקספורד וריג׳נט. סוהו נמצאת במרכז של כל הטררם התיירותי הזה – ולכן אפשר להגיד שהיא ממש ׳המרכז של המרכז׳ של לונדון.

סוהו אמנם ׳מפוצצת׳ במסעדות וחנויות בכמות היסטרית, אבל השטח שלה בתכלס די קטן: מרחוב אוקספורד בצפון ועד לכיכרות פיקדילי ולסטר וצ׳יינהטאון בדרום, ומרחוב ריג׳נט במערב עד לדרך צ׳רינג קרוס וקובנט גרדן במזרח. יקח לכם משהו כמו 12 דקות הליכה בלי עצירות כדי לחצות את כל השכונה ממזרח למערב ורק 7-8 דקות מצפון לדרום, אבל יש בשטח הזה כל כך הרבה מה לראות, לעשות ובעיקר (בעיקר!) לאכול ולשתות, כמו שתשימו לב במפה שהכנתי עבורכם – אז הנה היא במלוא הדרה, מפת הלונדוניסט לסוהו, שתוכלו להשתמש בה בסלולרי תוך כדי שיטוט בשכונה:

כמו כן, בשכונה זו אנחנו מקיימים את סיורי המוזיקה המיוחדים שלנו ״רוק בלונדון״, סיורים מושקעים בעקבות הרגעים הגדולים של הרוקנ׳רול בלונדון ומוזיקאים גדולים שפעלו בשכונה, מהביטלס וג׳ימי הנדריקס ועד לרולינג סטונס וקווין.

ההיסטוריה של שכונת סוהו


במהלך המאה ה-16 שימש סוהו, שהיה אז אזור כפרי מחוץ לסיטי של לונדון, כשטח ציד של משפחת המלוכה. כיום סבורים שהשם ׳סוהו׳ מקורו בקריאת הציד של הציידים באזור.

airalo ad

הנהירה הגדולה לסוהו החלה למעשה אחרי השריפה הגדולה של 1666, כשרוב הבתים של הסיטי של לונדון נשרפו כליל, ותושבי לונדון החלו ליישב את האזורים שמחוץ לסיטי.

פרסומת של מסעדת מזל בלונדון

במאות ה-17 וה-18 החלו להגיע לסוהו מהגרים ואנשי בוהמה, ביניהם לא מעט צרפתים, עד שהאזור נודע ממש כרובע הצרפתי של לונדון. אריסטוקרטים רבים התיישבו באזור, ובתי קפה רבים נפתחו בו, אך באמצע המאה ה-18 החלה ירידה באופנתיות וביוקרה של סוהו, כששכונת מייפר (Mayfair) הסמוכה נעשתה לפופולרית ואופנתית יותר והרבה מאנשי הבוהמה עברו אליה.

עד המאה ה-19, סוהו התרוקנה לחלוטין מאריסטוקרטים, והתמלאה במקום בבתי בושת, במועדוני הופעות ותיאטראות קטנים. במקביל הפך האזור לאחד מהצפופים בלונדון, המאוכלס בעיקר ע״י אוכלוסייה ממעמד נמוך. בשנות ה-50 של המאה ה-19 פרצה בסוהו מגיפת כולרה, אותה בסופו של דבר הצליח למגר רופא בשם ד״ר ג׳ון סנואו, שעליו (ועל הפאב שקרוי על שמו), ארחיב בהמשך.

נהגוס - פרסום לרוחב
תמיד יש מה לאכול או לשתות. בר בסוהו
תמיד יש מה לאכול או לשתות. בר בסוהו

בתחילת המאה העשרים, במקביל להמשך פעילותם של בתי הבושת הרבים באזור, שכבר היה נודע אז כ׳רובע החלונות׳ של לונדון, החלו להפתח בסוהו גם מסעדות, בתי תאטרון וקולנוע קטנים. לאט לאט החלו לחזור לסוהו אמנים, כותבים, משוררים ואנשי רוח, לצד הומוסקסואלים. השכונה אמנם עדיין סבלה מהזנחה יחסית, אבל נראה שהיא מתחילה למשוך אליה גם אנשים יצירתיים ואמנים, כולל מוזיקאי ג׳אז מצליחים.

בשנות החמישים פרחה בסוהו תעשיה שלמה של סרטים פורנוגרפיים, עד שמשטרת לונדון החלה להילחם בתופעה בשנות ה-80, על מנת ׳לנקות׳ את סוהו מהדימוי המטונף שדבק בה. ואכן, לקראת אמצע שנות השמונים האזור כמעט ׳התנקה׳ לחלוטין מתעשיית המין ובמקביל הפך לאזור מגורים פופולרי. העירייה החלה להשקיע יותר בשכונה, ועברו אליה יותר ויותר אמנים, אנשי אופנה, מוזיקאים ועוד. במקביל, חלה פריחה של סצינת הגייז בשכונה, שהתאפיינה בריכוז של מועדונים לקהילה ברחוב Old Compton בשכונה.

באפריל 1999 התרחש פיגוע בפאב ברחוב זה בשם Admiral Duncan, כשפעיל ניאו-נאצי הטמין פצצה במועדון במטרה לפגוע בלקוחות הפאב, שהיו ברובם הומוסקסואליים. בפיגוע נהרגו שלושה אנשים.

כיום נחשבת סוהו לאחד מהאזורים הפופולריים, העמוסים והטרנדיים בלונדון, שכונה קטנה אך צפופה מאוד שיש בה הכול מהכול. הייחוד של סוהו הוא שהיא באמת מתאימה לכולם – משפחות, צעירים, בליינים, אמנים, תיירים שמגיעים בפעם הראשונה לעיר ותיירים מנוסים.

אטרקציות ופעילויות מעניינות בשכונת סוהו:

איך מגיעים לסוהו?

אמנם סוהו היא באמת ׳המרכז של המרכז׳ וסביר להניח שתעברו בה לפחות פעם אחת במהלך השהות שלכם בלונדון, אבל בכל זאת – כדאי להכיר את תחנות הרכבת התחתית השונות ש׳תוחמות׳ את השכונה משלל כיווניה (אין תחנת טיוב ממש ׳בתוך׳ סוהו, אך ישנן ארבע תחנות שונות ׳מסביב׳ לה).

תחנת Piccadilly Circus

התחנה הזו, שנמצאת מתחת לכיכר פיקדילי, גובלת בסוהו מדרום. משרתת את הקו הכחול, קו פיקדילי, ואת הקו החום, קו בייקרלו. ברגע שתפנו ממנה צפונה לאחד מהסמטאות או הרחובות (למשל Glasshouse St) – תכנסו לסוהו.

תחנת Tottenham Court Road

התחנה הזו נמצאת בקצה הצפוני-מזרחי של סוהו, על פינת הרחובות אוקספורד סטריט ו-Charing Cross Road. משרתת את הקו האדום, קו סנטרל, את הקו השחור, קו נורת׳רן, ובקרוב גם את קו אליזבת׳, הקו הסגול-בהיר.

תחנת Oxford Circus

התחנה הזו נמצאת בקצה הצפוני-מזרחי של סוהו, במפגש הרחובות הידועים אוקספורד סטריט ורייג׳נט סטריט. תחנה מרכזית מאוד שמשרתת שלושה קווים: הקו האדום (סנטרל), הקו התכלת (ויקטוריה( והקו החום (בייקרלו).

תחנת Leicester Square

אמנם לא גובלת ממש בסוהו עצמה אלא בצ׳יינה טאון, אבל יש המחשיבים את צ׳יינה טאון כחלק מסוהו, מה גם שהמרחק בינה לבין סוהו הוא בערך 2-3 דקות הליכה בלבד, לכן גם תחנה זו מתאימה למי שרוצה להגיע לסוהו (ולבקר ולאכול בצ׳יינה טאון על הדרך). משרתת את הקו הכחול (פיקדילי) ואת הקו השחור (נורת׳רן).

אין כמעט דרך שבה ניתן לכסות את כל מה שיש לסוהו להציע, אבל במאמר הזה אנסה לתת לכם ׳טעימה׳ מכמה מההיילייטס והמקומות שלדעתי כדאי לכם לנסות בשכונה הקטנה והעמוסה הזו.

מפת תחנות התחתית של לונדון

כיכר פיקדילי (Picadilly Circus) לונדון

אמנם לדעתי אין הרבה מה לעשות בה, אבל כיכר פיקדילי היא מהכיכרות הידועות ביותר בעיר, על שלטי הניאון והמזרקה שבה, עליה כמעט תמיד תמצאו המוני תיירים וסביבה מוזיקאים ומופעי רחוב. אם זהו הביקור הראשון שלכם בלונדון, ואף פעם לא הייתם כאן, כנראה שתרצו לקחת כמה תמונות, רק תזכרו לשמור על הנייד או המצלמה שלכם טוב-טוב, ולא לשים ארנקים או ניידים בכיס האחורי (זו פרצה הקוראת לכייס).

בסביבות הכיכר תמצאו כמה חנויות (דוגמת חנות הנעליים הענקית Lillywhites) ומסעדות (למשל הבראסרי הפריזאי Zedel, המסעדה האיטלקית Notto Pasta Bar והמסעדה ההודית Kricket) ובתי מלון ברמות שונות, ממלון לה מרידיאן ועד להוטל קפה רוייאל עליו ארחיב מיד.

׳נקודת הפתיחה׳ של כל תייר בלונדון. כיכר פיקדילי
׳נקודת הפתיחה׳ של כל תייר בלונדון. כיכר פיקדילי

מלון Hotel Café Royal בכיכר פיקדילי

אחד מבתי המלון המפוארים שבסביבות כיכר פיקדילי הוא מלון Hotel Café Royal, שנמצא בתחילת רחוב ריג׳נט (Regent St), במבנה שבו שכן במאה ה-19 מרתף היין הגדול בעולם. מסוף המאה ה-19 ועד לאמצע המאה הקודמת, היה ׳קפה רוייאל׳ ה-מקום שבו אהבו להסתובב (ולשתות) אנשים כמו אוסקר ווילד (שעל שמו נקרא הלאונג׳ המפואר כאן, בו ניתן להנות מאפטרנון טי), ווינסטון צ׳ירצ׳יל, הנסיכה דיאנה, וירג׳יניה וולף, מיק ג׳אגר, אליזבת׳ טיילור, מוחמד עלי ורבים אחרים.

מלבד הלאונג׳ המפואר, המלון, הבר, הספא והמסעדה, תמצאו במתחם של ׳קפה רוייאל׳ גם את מסעדת הקינוחים והשמפניות Cakes & Bubbles, של שף הפטיסרי הספרדי אלברט אדריה. המקום מגיש את אחת מעוגות הגבינה הכי שוות בעיר, ואני ממליץ לא לפספס אותה – מדובר למעשה בקינוח שמבוסס על קרם גבינה עשיר מצופה בשוקולד אגוזי לוז ממכר במיוחד. גם שאר הקינוחים כאן שווים ומיוחדים, וכמובן השמפניות, הקוקטיילים והאווירה.

קינוחים, שמפניות ועוגת גבינה אחת בלתי נשכחת. Cakes & Bubbles
קינוחים, שמפניות ועוגת גבינה אחת בלתי נשכחת. Cakes & Bubbles

רחוב ריג׳נט (Regent St) בסוהו

אם נמשיך לאורכו של רחוב ריג׳נט (Regent St) המפריד בין שכונת סוהו לאחותה היוקרתית מייפר (Mayfair), נתקל בהרבה חנויות ענק ובאחד מהרחובות המרשימים בלונדון, עם מדרכות רחבות ובניינים גבוהים ומהודרים. בין השאר נמצאת כאן חנות הצעצועים הגדולה (והראשונה) בעולם, המלי׳ס (Hamley’s), אחת מחנויות הדגל של אפל בבריטניה, והרבה חנויות של מעצבי על, דוגמת טומי הילפיגר, מייקל קורס, קרן מילן ועוד.

הגבול המערבי של סוהו הוא מהרחובות האייקוניים בלונדון. Regent’s Street
הגבול המערבי של סוהו הוא מהרחובות האייקוניים בלונדון. Regent’s Street

רחוב קרנבי (Carnaby Street)

מרחוב ריג׳נט אפשר להכנס פנימה לצדה המערבי של השכונה (סוהו). שם תמצאו בין השאר את חנות הכלבו הגדולה והמפוארת ליברטי (Liberty), שמאז 1875 מוכרת בין השאר אפנה, בשמים, תכשיטים, איפור, ריהוט, מתנות ועוד.

בצד הזה של סוהו תמצאו גם את רחוב קרנבי (Carnaby Street) שהוא מרחובות הקניות הידועים בסוהו (ובלונדון בכלל), שהיה נחשב בשנות השישים ל׳רחוב האופנה׳ של לונדון. לאורך רחוב קרנבי תמצאו מספר חנויות אופנה, דוגמת Monki, Izipizi, דניאל וולינגטון, לווי׳ס, ד”ר מרטנס ועוד.

מרחובות הקניות והאופנה הפופולריים בסוהו. Carnaby Street
מרחובות הקניות והאופנה הפופולריים בסוהו. Carnaby Street

בצמוד לרחוב קרנבי נמצא מתחם צבעוני וכיפי במיוחד של מסעדות וברים בשם קינגלי קורט (Kingly Court), שבו נמצאים בין השאר: בר הקוקטיילים המושקע והמומלץ Cahoots, המסעדה ההודית Derjeeling Express של השפית אסנה קאן מהעונה השישית של ׳Chef’s Table׳, המסעדה-בר קוקטיילים הקריבית Rum Kitchen, המסעדה היוונית The Life Goddess, מסעדת ארוחות הבוקר The Good Egg, מסעדת הראמן Shoryu, המסעדה הפרואנית Senor Ceviche, מעוז העוגות Crumbs & Dollies ועוד.

אוהבים את ההמלצות שלנו? אל תשכחו לעקוב אחרינו גם באינסטגרם, להמלצות הכי מיוחדות מהזווית המקומית 🙂

צמוד למתחם נמצא מועדון הבלוז Ain’t Nothin But Blues Bar, שנחשב לאחד מהטובים בעולם שמחוץ לארה״ב, ובו מתקיימים ליינים וג׳אמים קבועים של בלוז כמעט מדי ערב.

מתחם כיפי של מסעדות וברים, עם כמה הפתעות טעימות. Kingly Court
מתחם כיפי של מסעדות וברים, עם כמה הפתעות טעימות. Kingly Court

אם תרצו לנוח קצת אחרי הביקור ב-Kingly Court, תוכלו לשבת ב-Golden Square, כיכר ירוקה ונעימה בצד המערבי של סוהו. Soho Grind שלא רחוק ממנה, הוא שילוב בין בר אספרסו בקומה העליונה לבין בר קוקטיילים בקומה התחתונה. בכיכר נמצאת אחת האיטלקיות הטובות במרכז לונדון, Bancone, שמציעה פסטות ייחודיות בעבודת יד ובאווירה אלגנטית.

עוד בסביבת גולדן סקוור, תמצאו את מסעדת Bob Bob Ricard, מסעדה שמציעה מנות פנסיות שמשלבות בין המטבח האנגלי לרוסי, כשכל שולחן מצוייד בכפתור ׳תביאו לי שמפניה׳. המסעדה מפורסמת כמסעדה שבה נשפכת כמות שמפניה גדולה יותר מבכל מסעדה אחרת בבריטניה, ופודיז רבים ישמחו לגלות שהמסעדה מגישה גם ביף וולינגטון.

מסעדות נוספות ששווה לבדוק בסביבה הן Nala, סושיה בבעלות משפחה יפנית מקסימה ובמחירים נוחים, Kiln, מסעדת גריל תאילנדית שהפכה לאחת מהמלאות והמבוקשות בסוהו, Arang, שהיא מסעדה קוריאנית, ו-So, שמגישה מטבח יפני עכשווי עם השפעות אירופאיות.

אל תפספסו את Mountain Beak Street מסעדת בשרים מיוחדת עם נתחים נדירים שיושנו בין 3 ל-8 שנים (!). יש שם גם מנות סלטים ופירות ים מעולות.

לפני שנמשיך – אם אתם אוהבים אוכל טוב, אל תשכחו שאנחנו מדריכים כבר למעלה מחמש שנים את סיורי האוכל המושקעים ביותר בלונדון – ובעברית (ויש גם סיורי גרפיטי וסיורי מוזיקה) – אל תפספסו!

מסעדת גריל תאילנדי שהפכה לאחת המבוקשות בסוהו. Kiln
מסעדת גריל תאילנדי שהפכה לאחת המבוקשות בסוהו. Kiln

רחוב Great Windmill

ברחוב Great Windmill תמצאו שתי מסעדות מעניינות – את Casita Andina, עוד מסעדה ששייכת לרשת המסעדות הפרואניות הקטנה סביצ׳ה/אנדינה שהפכו כבר לדי פופולריות בעיר. בסניף סוהו של אנדינה מגישים אוכל פרואני מסורתי בטאץ׳ קצת מודרני, צבעוני ובעיקר חמצמץ. התפריט עשוי להשתנות מעט מפעם לפעם, אבל נסו לדגום דברים כמו חומוס בוטנים, צ׳יפס קסאווה, סביצ׳ה עם גולדן ברי ואולי גם איזה תמנון צלוי אם אתם בסדר עם זה.

Blacklock היא מסעדת בשרים ששוכנת במבנה ששימש בעבר כבית בושת, והזדמנות לאכול סטייק טוב במרתף שהסגנון של סוהו של פעם נשמר בו, לצד יינות וקוקטיילים.

Bocca di Lupo היא מסעדה איטלקית שנחשבת מהטובות בעיר, ושייכת לזן נדיר בעיני של מסעדות איטלקיות ששוות ביקור בלונדון. מולה תמצאו את הגלידריה Gelupo, ששייכת למסעדה עצמה ויש לה מעריצים מושבעים. יש תור? נסו את הגלידריה Parlour של Ice Cream Union בצ׳לסי.

אוכל פרואני צבעוני ומעניין, מתאים גם לצמחונים. Casita Andina
אוכל פרואני צבעוני ומעניין, מתאים גם לצמחונים. Casita Andina

אם נמשיך קצת דרומה משם, נחצה את שדרות שאפטסבורי (Shafetsbury Avenue) ונמשיך לכיוון Rupert Street, שם נמצא בין השאר את ׳פאלומר׳ (The Palomar) שהיא המסעדה הראשונה מתוך השלוש (עד כה) של אסף גרניט בלונדון. ליד תמצאו את Speedboat Bar, מסעדה תאילנדית ששואבת השראה מהצ'יינהטאון של בנגקוק, ומציעה מנות צבעוניות, חריפות ומרנינות, גם בשעות הקטנות של הלילה (לא תמיד תוכלו למצוא מסעדות פתוחות אחרי 22:00).

בהמשך הרחוב נמצא פאב אירי גדול ומושקע עם כמה מפלסים בשם Waxy O’Connor’s. מלבד היותו באמת פאב מהמם וגם זוכה פרס ׳הפאב האירי הטוב באירופה׳ בשנת 2018 (תעשו סיבוב בפנים לפני שאתם מתיישבים לשתות משהו), יש לי הרבה נוסטלגיה למקום, שכן זהו למעשה הפאב הראשון שבו ישבתי כשעברתי ללונדון לפני כמה שנים. עוד בסביבה תמצאו את Bake, שהיא מאפייה סינית/יפנית ששווה להכנס אליה, יש כאן בין השאר לחמניות סיניות נימוחות במילוי בשר ועוד כמה דברים מעניינים שווה לנסות.

אוהבים את ההמלצות שלנו? אל תשכחו לעקוב אחרינו גם באינסטגרם, להמלצות הכי מיוחדות מהזווית המקומית 🙂

קרוב לכאן נמצאת גם Burger & Lobster, שבה תוכלו לאכול לובסטר טוב במחיר משתלם לכל נפש (20 ללובסטר ׳רגיל׳ ו-28 ללובסטר גדול, מחיר שווה לכל הדעות), או שילוב של המבורגר ולובסטר. ההמלצה שלי היא ללכת דווקא על הלובסטר עצמו, כי המבורגרים יש בכל מקום. (אם אתם מתעקשים על המבורגר, נסו את רשת Patty and Bun או Tommy’s Burger Joint).

באזור נמצא גם ה-Bubblewrap Waffle (באבלראפ) המפורסם, יעד להרבה תמונות אינסטגרם, למי שלא מכיר מדובר בקינוח מושחת שמקורו בהונג-קונג, המוגש בתוך וופל-בועות שכזה (קשה להתעלם מהתופעה). בעיני מדובר בגימיק קצת מאוס, אבל אני מניח שיהיו כאלה שלא יוכלו שלא לפנק את העוקבים שלהם/שלהן בתמונה של המנה הזו.

בר אירי גדול ומושקע בקרבת לסטר סקוור. Waxy O’Connors
בר אירי גדול ומושקע בקרבת לסטר סקוור. Waxy O’Connors

מלונות בסוהו

  • The Z Hotel Soho – מיקום טוב מאוד, מדורג גבוה, חדרים קטנים.
  • Soho Stables – דירות קטנות אבל במיקום מעולה ומחיר אטרקטיבי.
  • Soho Suites – דירות נופש, מתאים לזוגות, מחיר אטרקטיבי ומיקום טוב.
  • The Nadler Soho – מלון קטן ונקי, מתאים לזוגות בעיקר, מחירים טובים.
  • The Picaddilly London West End – מלון פרימיום, רומנטי, בקרבת לסטר סקוור.



Booking.com

הצ׳יינה טאון (Chinatown) של לונדון

אם נכנס קצת לכיוון הצ׳יינה טאון (Chinatown) הצנועה של לונדון, שדווקא לא ידועה בהברקותיה הקולינריות (יש כאן המון מסעדות מהזן הסיני הזול/גנרי), עדיף שנדע מראש איפה בכל זאת כדאי לנו לאכול. ב-Beijing Dumpling תמצאו מגוון ממולאים/דים סאם סיניים.

Golden Gate Cake Shop היא מאפיה סינית ׳אותנטית׳ עם שמתמחה במאפים קנטונזים כולל (איך לא) מאפי בשר ומאפים מתוקים, באנים ועוד. Feng Wei Shi Tang היא סינית ׳נטולת יומרות׳ שפשוט מגישה אוכל סיני אותנטי במחירים משתלמים. Olle היא מסעדת גריל קוריאני, שבה יצלו עבורכם על השולחנות איזה נתח/ים שתבחרו, לצד מנות ׳מסורתיות׳ מהמטבח הקוריאני, שהולך ונעשה יותר ויותר טרנדי בלונדון ובשאר העולם. הנה ריכוז המסעדות הכי מעניינות (וטעימות) שיש בצ'יינה טאון.

חגיגת ברביקיו קוריאנית. Olle
חגיגת ברביקיו קוריאנית. Olle

אם נחצה את רחוב שאפטסבורי (Shaftsbury Ave) בחזרה לתוך סוהו, נגלה עוד כמה מקומות טעימים ומיוחדים. למשל Maitre Choux, מעוז האקלרים של מרכז לונדון, מקום שהוא ה-מכה של האקלרים המוארכים והמיוחדים. יש כאן כמה יציאות שוות, למשל אקלרים עם סלמון ושמנת, אקלרים עם טורטליני במילוי פטה ועגבניות, וכמובן גם מבחר מפחיד של אקלרים מתוקים שווים. בצמוד אליו תמצאו את Amorino, ג׳לטו איטלקי שווה עם גלידות ומשקאות מושחתים, ו-Biju Bubble Tea Room, מקום שמתמחה בבאבל טי (תה בטעמים עם כדוריות טפיוקה ומיץ פירות) ויאטנמי.

בהמשך תמצאו גם את הבראסרי Café Boheme, את האיטלקית Cecconi’s שתרצה גם את הבררנים ביותר, וסניף של L'Antica Pizzeria da Michele, שמגיעה היישר מאיטליה ונחשבת לאחת הפיצריות הטובות בעולם.

Algerian Coffee Stores שמעבר לכביש היא חנות קפה שקיימת מאז 1887, ונשבת לאחד מהמקומות האהובים על אוהבי הקפה בלונדון. אם נמשיך קצת מזרחה על Old Compton Street, נגיע בין השאר ל-Café de Nata, מקום שמתמחה בטארט הפסטל דה-נאטה (טארט פטיסייר) הפורטוגזי הפופולרי ששוטף את לונדון בשנים האחרונות, רק שכאן אני ממליץ עליו בחום (תרתי משמע) – נסו לתפוס בדיוק את אלו שיוצאים מהתנור, ותתמוגגו.

לא רחוק משם, בפינת רחוב אוקספורד וטוטנהם קורט רוד, תמצאו את מתחם המסעדות המפונפן Arcade Food Hall, שמציע אוכל מדהים ומגוון ממטבחים פחות מוכרים כמו נפאלי ואינדונזי. מאוד מומלץ לנסות מנות מכמה דוכנים, ויש גם אופציות יותר פופולריות כמו אמריקאי ומקסיקני.

רוצים לאכול טוב ולהצטרף לחוויה קולינרית בלתי נשכחת? אל תוותרו על סיורי האוכל המושקעים שלנו פה בלונדון ״רעבים בלונדון״, וזכרו לשריין מקומות כמה שבועות מראש כי הם מבוקשים מאוד!

מאפים פורטוגזים ממכרים במיוחד. Café De Nata
מאפים פורטוגזים ממכרים במיוחד. Café De Nata

רחוב Frith

ברחוב Frith נמצאים כמה דברים מעניינים, למשל בית הקפה האיטלקי הותיק Bar Italia שקיים מאז שנת 1949, והוא מהמקומות היחידים במרכז לונדון שמגיש קפה שמתאים לטעם הישראלי האנין (הבריטים מעדיפים את הקפה שלהם יותר חמצמץ-שרוף בסגנון האוסטרלי/ניו-זילנדי, ובגלל זה רוב הישראלים טוענים, די בצדק יש לומר, שהקפה בלונדון לא משהו, אבל ממש עכשיו יצרנו למענכם מדריך לבתי הקפה של לונדון בסגנון שאנחנו הישראלים אוהבים).

בר איטליה הוא ממש מקום שקפא בזמן, מעין קפה-מסעדה איטלקית אולדסקולית, ושווה לקפוץ לשתות כאן קפה לצד איזה טירמיסו או מאפה איטלקי כלשהו (למרות שאישית אני בעד לשמור מקום לדברים אחרים שמסביב, ולשבת פה רק על קפה). בהמשך הרחוב נמצא Ronnie Scott’s, ממועדוני הג׳אז הידועים בעולם, והמקום שבו הופיע ג׳ימי הנדריקס לפני מותו. חשוב לזכור שמדובר במועדון מבוקש ופופולרי למדי, לכן כדאי להזמין מראש כרטיסים, כי הרבה מההופעות במקום הן סולד אאוט.

עוד על רחוב Frith תמצאו בין השאר את Zima, מסעדה רוסית מומלצת, את מסעדת הטאפאס Lobos שמגישה בשרים מעולים במחיר שפוי, את Hoppers הסרי-לנקית שהיא אחלה אלטרנטיבה לדישום ולמסעדות הודיות בכלל ואת Koya היפנית, מקום שמתמחה בעיקר במנות עם אטריות אודון ויש לה מטבח פתוח שאפשר לראות את האוכל שלכם מוכן מקרוב.

עוד קצת במעלה הרחוב והגעתם ל-Chotto Matte, מסעדה שמשלבת בין אוכל פרואני ליפני, בהשראת הקהילה היפנית הגדולה שמתגוררת בפרו.

מהמקומות היחידים במרכז לונדון שמגישים קפה שישראלים אוהבים. Bar Italia
מהמקומות היחידים במרכז לונדון שמגישים קפה שישראלים אוהבים. Bar Italia

רחוב Bateman

אם נפנה ימינה לכיוון רחוב Bateman, נמצא בין השאר את Bonnie Gull, מהמקומות הכי מומלצים במרכז לונדון לדגים ופירות ים.  שוב ימינה ל-Greek Street, והגענו ל-Lina Stores, מעין שילוב בין מעדניה איטלקית מושקעת ושופעת גבינות, נקניקים ודליקטסים לקפה/מסעדה, שבה תמצאו כמה מנות פסטה מומלצות. יש לה גם מסעדה מצוינת בהמשך הרחוב, שמגישה כמה ממנות הפסטה המקוריות והייחודיות בעיר (יש גם סניפים נוספים במרכז).
אוהבים את ההמלצות שלנו? אל תשכחו לעקוב אחרינו גם באינסטגרם, להמלצות הכי מיוחדות מהזווית המקומית 🙂

בצידו השני של הכביש תמצאו את Patara, מסעדה תאילנדית שחוץ מלונדון יש לה סניפים גם בבייג׳ין, בנגקוק, וינה, ג׳נבה וסינגפור.  L’Escargot שנמצאת כמעט מולה, היא מסעדה צרפתית ותיקה (קיימת כמעט מאה שנים!) שמתמחה בין השאר בחלזונות (אסקרגו) ובמנות צרפתיות קלאסיות, ומקום שהזמן כמעט לא עבר בו, בדומה לבר איטליה שעליו דיברתי קודם.

מבחר מפחיד של דליקטסים איטלקיים. Lina Stores
מבחר מפחיד של דליקטסים איטלקיים. Lina Stores

בצידו השני של Greek Street נמצא עוד כמה מקומות שווים, לדוגמה Bibimbap, מקום שכולו מוקדש למנה הקוריאנית הפופולרית. צמוד אליו נמצאת 10 Greek Street, מסעדה אירופאית-מודרנית עם דגש על דגים, פירות ים, בשרים והרבה ירקות. GammaGamma היא מסעדה פן-אסיאתית מעניינת,  שמציעה טאפאסים שמשלבים השפעות מכלל מטבחי אסיה, לצד קוקטיילים מעניינים ומושקעים, ובראנץ׳ מפנק בימי שבת מהבוקר עד אחה״צ.

במעלה הרחוב תמצאו חנות וויסקי בשם Millroy’s, שבתוכה מסתתרת ׳ספריה׳ שהיא בעצם דלת סודית, שמובילה לפאב בשם The Vault, פאב שבו המון קוקטיילים מיוחדים, שרובם מבוססי וויסקי. קרוב לשם נמצאת כיכר סוהו (Soho Square) שבמרכזה גן/פארק קטן, שבו תוכלו לשבת ולהרגע מכל הבליסות (או השופינג), ולדמיין כמה ברי מזל אתם שאתם לא צריכים להסתתר בבונקר שהיה כאן במלחמת העולם השניה. 

אוהבים מוזיקה / רוקנ׳רול? אל תפספסו את סיורי המוזיקה המיוחדים שלנו בשכונה ״רוק בלונדון״!
אוהבים אוכל טוב? אל תפספסו את סיורי האוכל ואמנות הרחוב המושקעים שלנו ״רעבים בלונדון״!

אי של שלווה בלב הסוהו ובקרבת רחוב אוקספורד, ומקום ששימש כמקלט במלחמת העולם השניה. Soho Square Gardens
אי של שלווה בלב סוהו ובקרבת רחוב אוקספורד, ומקום ששימש כמקלט במלחמת העולם השניה. Soho Square Gardens

Dean Street

מ-Soho Square נמשיך קצת יותר פנימה לכיוון רחוב Dean Street, שם נמצא בין השאר את הטאפאס בר Barrafina (שלו כבר מספר סניפים בלונדון), ואת Honi Poke, מקום שמגיש קערות פוקי בסגנון הוואי. אם נכנס לסמטת St Anne’s, נגיע בין השאר ל-Kova Patisserie, מהמקומות הפופולריים בסוהו כיום, מקום שהוא בעצם מאפייה יפנית ובה קינוחים יפניים אופייניים, רבים מהם על בסיס מאצ׳ה.

אוהבי הבשר ישמחו לגלות את Zelman Meats, מקום שמתמחה בבשרים ברמה גבוהה (למשל אנטריקוט קנדי ברמה AA+, טרטר וואגיו, ועוד( וגם קוקטיילים ויינות. אגב סמוך למקום נמצאים אולפני Trident Sound Studios, שהם האולפנים שבהם הוקלטו בין השאר כמה מאלבומיו של דיויד בואי, כולל ׳זיגי סטארדסט׳, וגם ׳רפסודיה בוהמית׳ של קווין, ועוד רבים וטובים.

אחרי שתצאו מהסמטה תגיעו לרחוב Wardour, שבו תמצאו בין השאר את Paul A. Young, מחנויות השוקולד האיכותיות והמומלצות ביותר בלונדון, ומקום עליה לרגל למי שבאמת אוהבים שוקולד איכותי.

ברחוב דין יש גם מספר מסעדות צרפתיות מוצלחות – Pierre Victoire ו- Prix Fixe Brasserie, שתיהן מצוינות ומציעות את כל הקלאסיקות הכיפיות והעשירות של המטבח הצרפתי במחירים נוחים. וגם הפאב הצרפתי The French House, שבקומת הקרקע שלו תוכלו לשתות פיינט עם החבר'ה שסיימו לעבוד במשרדים באזור (או שהם בהפסקת צהריים ארוכה), ובקומה הראשונה תוכלו לאכול סטייק וצ'יפס מהמשובחים בעיר, או להנות מתבשיל צרפתי מסורתי שלא תמצאו בדרך כלל מחוץ לצרפת.

רחוב Berwick

הרחוב המקביל ל-Wardour הוא לא אחר מרחוב Berwick, מהרחובות שהיו אהובים במיוחד על חובבי מוזיקה בעבר, רחוב שבו שכנו הרבה מחנויות הדיסקים והתקליטים הוותיקות בעיר, והרחוב שמעטר את עטיפת אלבומם של להקת אואזיס What’s The Story, Morning Glory. שתיים מהחנויות שנותרו כאן, כזכר לתקופה ההיא, הן Sister Ray ו-Reckless Records, חנויות שהן זכר לעידן ׳מרתפי התקליטים׳ שבו אנשים נהגו לבלות בחנויות מהסוג הזה שעות ולפשפש.

לחובבי התקליטים אגב, אני ממליץ בכלל להגיע לאזור שורדיץ׳ ולחנות Rough Trade East (לתקליטים חדשים) או לשוק ספיטלפילדס (שבו אני מעביר סיורים) בימי שישי, אז מתקיים יריד תקליטים ברחבי השוק. אפשר גם תמיד לחפש Charity Shop (חנות יד-שניה) באזור שלכם, גם שם נמצאים לרוב תקליטי יד-שניה שווים.

אוהבים מוזיקה? אל תפספסו את סיורי המוזיקה שלנו או את אחת מחנויות התקליטים המוזכרות בכתבה הזו.

אם אתם מגיעים בבוקר (או סתם רוצים לעשות הפסקת קפה ומאפה), נסו את Söderberg Soho, בית קפה בסגנון סקנדינבי עם ארוחות בוקר, מאפים, כריכים ועוד (יש גם קפה בקלייה איטלקית ולא חמצמץ כמו רוב בתי הקפה הטרנדיים בעיר).

זה אמנם לא מה שהיה פעם, אבל רחובות מסוימים בסוהו הם עדיין מקום עליה לרגל לחובבי תקליטים ומוזיקה, למשל Berwick Street
זה אמנם לא מה שהיה פעם, אבל רחובות מסוימים בסוהו הם עדיין מקום עליה לרגל לחובבי תקליטים ומוזיקה, למשל Berwick Street

בהצטלבות של הרחובות Berwick ו-Broadwick נמצאת אחת מהמסעדות הפופולריות ביותר בלונדון, יאואצ׳ה (Yauatcha), מסעדה סינית מכוכבת מישלן שמפורסמת בעיקר בדים-סאם המיוחדים והאיכותיים שלה. לדעתי אפשר ואף מומלץ לדלג על המנות העיקריות, ולהתמקד בדים-סאם, ולא לפספס את ה-Venison Puff, שהוא בעצם מאפה חמאתי (סטייל בורקס) הממולא בבשר צבי מתקתק. אגב, גם הקוקטיילים כאן משו-משו, ודווקא המתוקים, למרות הוויטרינה המפתה, התגלו כבר מספר פעמים כמאכזבים למדי. מקום מומלץ נוסף שנמצא ממש סמוך הוא Duck And Rice, מעין פאב-מסעדה סינית, ובו תמצאו מספר מנות מבוססות ברווז, לצד דים-סאם, בירות, בשרים ועוד.

עזבו את העיקריות, לכאן באים בשביל הדים סאם. Soho Yauatcha
עזבו את העיקריות, לכאן באים בשביל הדים סאם. Soho Yauatcha

רחוב Broadwick

אם נמשיך מערבה על רחוב Broadwick, נגיע בין השאר לפאב בשם John Snow. לא, זה לא פאב על שם הדמות המהורהרת מ׳משחקי הכס׳ אלא על שם הדוקטור בעל השם הזהה, שהיה זה שבשנת 1854 גילה שהבאר הסמוכה לפאב היא שאחראית להפצת מחלת הכולרה בקרב תושבי העיר (עד התגלית שלו, היו משוכנעים שהמחלה פשוט עוברת באוויר).

צמוד לפאב נמצאת BAO, מסעדה שכבר הפכה לתופעה ולרשת עם סניפים בהמון שכונות בעיר. מוגשות כאן לחמניות חלב מאודות בסגנון טאיוואני, לצד מנות קטנות טאיוואניות אופייניות, משקאות מעניינים ועוד. מדובר באחד מהמקומות הפופולריים בסוהו, שדואג כל הזמן לחדש ולהציג מנות חדשניות או מעניינות, כמו גם קוקטיילים בהשראה טאיוואנית. בהמשך הרחוב נמצאת Mildreds, מסעדה טבעונית/צמחונית מומלצת.

מכל הבאן ליד. BAO
מכל הבאן ליד. BAO

ליד יש שתי מסעדות נפלאות ומיוחדות – Andrew Edmunds שהיא מסעדה בסגנון צרפתי ומושלמת לדייטים רומנטים, ו-Rita’s, מסעדה בסגנון אמריקאי מודרני, שזה ממש לא דומה לשום דבר שאתם מכירים מהמטבח האמריקאי הטראשי, ותמצאו בה מנות מקוריות, קלילות ומפתיעות.

לחובבי האופנה, אל תפספסו את חנות הביגוד האופנתית End, עם מיטב הקולקציות של מעצבים מאירופה, ארה"ב ויפן.

עוד קצת על רחוב Broadwick, והגענו לאחת מהמסעדות הכיפיות בעיני בסוהו – Inko Nito, מסעדה יפנית (עם טאץ׳ קוריאני בחלק מהמנות), שמשלבת בין גריל יפני, מנות דגים ועוד, ובמחירים יחסית שפויים והגיוניים. יש כאן כמה מנות מומלצות, למשל הסשימי ילוטייל, הלחי בקר (ביף צ׳יקס), הצלעות כבש ביוגורט, הסינטה על מצע של צ׳יפס קריספי ועוד, ובגזרת הקינוחים לא לוותר בשום אופן על המוצ׳י.

אגב, בעבר עבד כאן השף הישראלי אורן קינג, שמאז עבר ל-HAYA הישראלית בנוטינג היל ולאחת המסעדות של אייל שני פה בלאנדן.

מענג ברמות. המוצ׳י של Inko Nito
מענג ברמות. המוצ׳י של Inko Nito

כמובן שיש לסוהו עוד הרבה מה להציע, אבל בסקירה הזו ניסיתי להביא לכם את הבסט-אוף דה בסט. חשוב לזכור שסוהו הוא אזור פופולרי, דינמי, מתחדש ומבוקש, לכן יתכנו מדי פעם סגירות או פתיחות של מסעדות או שינויים כאלה ואחרים. אני תמיד ממליץ לבדוק באתרים הרשמיים (או בגוגל) של המסעדות דברים כמו שעות פתיחה וימים, ולמסעדות היותר מפונפנות/מבוקשות מומלץ אפילו להזמין מקומות מראש.

מלונות מומלצים באזור סוהו

  • The Z Hotel Soho – מיקום טוב מאוד, מדורג גבוה, חדרים קטנים.
  • Soho Stables – דירות קטנות אבל במיקום מעולה ומחיר אטרקטיבי.
  • Soho Suites – דירות נופש, מתאים לזוגות, מחיר אטרקטיבי ומיקום טוב.
  • The Nadler Soho – מלון קטן ונקי, מתאים לזוגות בעיקר, מחירים טובים.
  • The Picaddilly London West End – מלון פרימיום, רומנטי, בקרבת לסטר סקוור.

שאלות ותשובות על סוהו לונדון

האם בטוח להסתובב בסוהו?

שכונת סוהו בלונדון בטוחה מאוד בכל שעות היממה. למרות המוניטין שלה כאיזור מיושן ולא מפוקח על ידי הרשויות הרי שתעשיית המין והפשע שהיו קיימים כאן די נעלמו עקב התערבות מסיבית של משטרת לונדון ושלטונות העיר.

מה יש לעשות בסוהו?

סוהו ידועה בריכוז המפתיע שיש בה של מסעדות, ברים, מועדונים, בתי קפה, תיאטראות וסצינה להטבי"ת פורחת. אזורים ממש מעניינים אחרים בלונדון נמצאים במרחק הליכה מהשכונה. ביניהם הצ'יינה טאון, קובנט גארדן, כיכר פיקדילי ומייפייר שבתוכו מרקטו מייפייר. חוץ מזה, בשכונה זו אנחנו מדריכים סיורי מוזיקה מיוחדים שאסור לפספס 🙂

האם סוהו יקרה?

סוהו היא אולי השכונה היקרה ביותר בלונדון לתיירים. זהו איזור הבילויים השוקק של העיר ומכאן המחירים הגבוהים. תיירים ששהו בסוהו באוקטובר האחרון שילמו במלונות שבסוהו 219.22 לירות שטרלינג ללילה בממוצע.

כולם מדברים על סוהו, השכונה באמת שווה ביקור?

סוהו בהחלט שווה ביקור בעיקר בגלל שיש בה שלל אפשרויות בילוי, קניות, מסעדות, בתי קפה ועוד. הרחבנו על כל מה שאפשר לעשות בסוהו כאן בפוסט. וחוץ מזה, בסוהו היתה סצנה מוזיקלית תוססת בעבר, והיא ממש בגדר ביקור חובה לחובבי מוזיקה.