כבר לא מעט שנים שלונדון מתמלאת בגסטרופאבים איכותיים שדוחפים את תרבות האוכל הבריטית למעלה לגבהים מסחררים יותר ויותר. שפים מעוטרי כוכבי מישלן יוצאים ממסעדות העלית של לונדון ועוברים לאווירה הנינוחה של הפאב כדי לייצר מנות מיוחדות ואפילו אקספרימנטליות שיבואו בטוב לצד הפיינט שלכם.
כדי לחסוך מכם עוד ביקור בפאב מסחרי עם פיש אנד צ'יפס או המבורגר עייף, הבאנו לכם את חמשת הפאבים שמגישים את האוכל הטוב ביותר בעיר. שימו לב שפאבים מקבלים בברכה גם משפחות עם ילדים (!) עד שעות הערב המוקדמות.
גסטרופאב – הוא פאב בו מוגש אוכל איכותי. המונח "גסטרופאב" הוא הלחם של המילים גסטרונומיה ופאב, הוא נטבע בתחילת שנות ה-90 בבריטניה ומאז התפשט למקומות נוספים בעולם.
מיד נמשיך עם הכתבה אבל רגע לפני כן:
הנה האטרקציות והפעילויות המובילות השנה בלונדון. הן מבחינת מחיר והן מבחינת החוויה
Lore of the Land (פיצרוביה)
את הפאב הזה כבר הזכרנו בכתבה שלנו על המטבח הבריטי המודרני. הוא שוכן בבניין ויקטוריאני יפהפה, ומגיש מנות משוכללות עם רכיבים מהמטבח הבריטי המסורתי, כמו מקרל בגריל עם פירה אפונה ויוזו ותפוח אדמה אוורירי במיוחד, טרטר בקר מיושן עם שאלוט כבוש בשומן בקר, רוטב דיז'ון וחלמון ביצה קונפי, וברווז מיושן עם אספרגוס בגריל ובצל שרוף.
ולא דיברנו בכלל על הסטייקים המופלאים ועל הסאנדיי רוסט הטוב בעיר. כבר הזכרנו שהבעלים הם דייויד בקהאם וגאי ריצ'י?
Compton Arms (אנג'ל)
גרסה מעט מודרנית והיפסטרית של הגאסטרו פאב, עם מטבח פופ-אפ משתנה של השפים הצעירים הטובים בעיר. ב-2023 הם מארחים שפית איטלקיה שמגישה מנות כמו אנשובי מטוגן עם מרווה ואיולי, ריקוטה מעושנת עם צ'ילי ודבש, ודיונון עם פולנטה וירקות קונפי.
מומלץ מאוד לשבת בחצר הפנימית היפה אם מזג האוויר טוב.
The French House (סוהו)
פאב בוהמייני ותיק שמגיש תפריט יומי משתנה של אוכל בריטי מודרני כמו צלע טלה בגריל עם ירקות ירוקים, ברוקולי סגול עם אנשובי ושום, סטייק ראמפ וצ'יפס, וטרין חזיר כפרי.
אחד הפאבים המיוחדים של מרכז העיר, מומלץ ביותר אם אתם באזור, לצהריים או לערב.
The Marksman (האקני)
פאב שנבחר על ידי מדריך מישלן ב-2017 כפאב השנה (פרס שכבר לא מחולק יותר משום מה), ומטשטש לחלוטין את הקו שבין אוכל פאבים לבישול עלית, עם מנות כמו לחמניות טלה בקארי עם יוגורט ליים, פאי עוף עם שום בר, כתף בקר עם אפונה וארטישוק, וסוכריות סלק עם רוטב ירוק בריטי מסורתי.
The Princess of Shoredtich (שורדיץ')
פאב מהמאה ה-18 שכיום הפך למקום מפגש של עובדים מהסיטי של לונדון והיפסטרים משורדיץ'.
תיפגשו כאן עם נשנושים כמו סביצ'ה דניס עם חלפיניו ותפוח כבוש, וסלט עגבניות, ריקוטה, בלסמי לבן וקונסומה עגבניות, ועיקריות כמו סינטה בקר עם חצילים, אספרגוס ותפוחי אדמה שומן בקר או ניוקי עשבים עם אפונת גינה, שעועית רחב ורוטב ורמוט.
מידע חשוב נוסף על לונדון
- מקום לשים ת'ראש אחרי האוכל? הנה המדריך שלכם ללינה בלונדון לפי תקציב
- ואם אתם זוג שמתרגל רומנטיקה – אלה בשבילכם
- למסעדות מומלצות בלונדון
- לסיורי האוכל המושקעים שלנו
- ארוחות בוקר בלונדון: המדריך השלם
- למדריך האפטרנון טי המקיף
- אוכל אנגלי: לא מה שחשבתם
- סיורי גרפיטי בלונדון
- לונדון עם ילדים
- למלונות מומלצים למשפחות בלונדון