אוכל בריטי ומסעדות אנגליות מומלצות בלונדון – לא מה שחשבתם

המטבח הבריטי עדיין נתפס לעתים קרובות כבן הדוד המשעמם של שכניו המסעירים יותר מצרפת ואיטליה. אם נכנסתם לפאב או שניים בביקור האחרון שלכם בלונדון, סביר להניח שנתקלתם בתפריט שכולל פאי רועים, צלי עם פחמימה כלשהי וכמובן בפיש אנד צ'יפס הידוע, אך בשנים האחרונות חוזר המטבח האנגלי לאור הזרקורים הקולינרי העולמי. בעיקר בזכות הכבוד שהוא מעניק למסורות הקולינריות העשירות והמגוונות שלו ולמרכיבים מהתוצרת המקומית.

כבר שנים, מאז שהשקנו את סיורי האוכל שלנו ״רעבים בלונדון״, שאנחנו מנסים לשכנע את הקהל הישראלי שהאוכל בלונדון הוא מסעיר ומעניין, אבל אנחנו בוחרים בעיקר להתמקד במה שבעינינו מעניין בלונדון, וזה בעיקר בקולינריה הבינלאומית המרתקת ובסצנת השווקים השוקקת של העיר, לצד מסעדות מעניינות של אוכל מכל העולם, אבל הפעם החלטנו לעשות קצת כבוד למדינה המארחת, ולנסות בכל זאת לתת סקירה מקיפה על הקולינריה האנגלית, כדי להראות ש״השד לא כל כך נורא״ 🙂 

ארוחת בוקר אנגלית עם טאצ' עכשווי בקפה נורמן
ארוחת בוקר אנגלית עם טאצ' עכשווי בקפה נורמן

מעט היסטוריה קולינרית על האוכל והגסטרונומיה הבריטית

לפני שהתזונה הבריטית המודרנית הפכה לשם נרדף לשעועית אפויה, פודינג שחור ונקניקיות לארוחת בוקר, כריך עם תפוצ'יפס לארוחת צהריים, ובשר עם תפו"א וברוקולי לארוחת ערב, המטבח הבריטי היה ידוע במנות הדשנות והבריאות שלו, תוך שימוש בחומרי גלם מקומיים ועונתיים, והתמקדות באיכות על פני כמות.

הרומאים הקדמונים הכניסו לאנגליה ירקות ועשבי תיבול חיוניים במאה הראשונה, כמו בצל, סלרי, רוזמרין, לפת, אפונה, חיטה ושיבולת שועל. שיטות הבישול של אותה תקופה כללו לעתים קרובות תבשילים עם עשבי תיבול ובשר צלוי, שנשארו נפוצים במשקי הבית לאורך המאות שלאחר מכן.

כאומה ימית, בריטניה גם עסקה בסחר בתבלינים מבוקשים ויקרים מאוד, ומימי הביניים ועד הרנסנס, שולחנות משפחות האצולה היו מקושטים בתבשילים מפוארים מתובלים בתבלינים אקזוטיים כמו זעפרן, קינמון, אגוז מוסקט, ציפורן ופלפל. הטעמים היוקרתיים הללו שלטו במטבחי האליטות עד לשינויים החברתיים שהביאה איתה המהפכה התעשייתית במאה ה-19.

airalo ad

עם עליית הפוריטניות הנוצרית במאות ה-16 וה-17, הארוחה הפשוטה והצנועה יותר הפכה לסמל של משק בית בריטי טוב, ורבים מהתבלינים שעיטרו בעבר את הצלחת נעלמו בהדרגה מהמטבחים. עם זאת, כשהאימפריה הבריטית הרחיבה את שטחיה והשפעתה על פני הגלובוס, הזדמנויות חדשות למסחר וחילופי תרבות הופיעו. זה היה נכון במיוחד בהודו, שם הבריטים מצאו עצמם שולטים במשאבים עצומים, כולל שפע של תבלינים ומסורות קולינריות ייחודיות.

פרסומת של מסעדת מזל בלונדון

כתוצאה מכך, הטעמים העשירים ותערובות התבלינים המורכבות שאפיינו את המטבח ההודי החלו לעשות את דרכם חזרה אל חופי בריטניה. תערובת בולטת אחת הייתה הקארי, הכוללת כורכום, כמון וזרעי כוסברה, אשר הצליחה להגיע לליבם ולמטבחם של בריטים רבים, והפכה למרכיב עיקרי בגסטרונומיה הבריטית עד היום.

במאה ה-18 וה-19, האוכל הבריטי היה ידוע בדגש שלו על בשרים איכותיים ללא צורך ברטבים משוכללים, מה שייחד אותו מהמטבח הצרפתי המתוחכם שהעדיף רטבים עשירים וטכניקה מורכבת. בתחום הירקות, תענוגות עונתיים כמו אספרגוס וארטישוק תפסו את מרכז שולחן ארוחת הערב.

נהגוס - פרסום לרוחב

שתי מלחמות העולם הביאו לקיצוב מזון ואובדן משרתים וטבחים, מה שהוביל בריטים רבים ללמוד בישול בפעם הראשונה בחייהם – בדרגות שונות של הצלחה. יתרה מכך, היו להם מרכיבים מוגבלים לעבוד איתם: בשר היה נדיר, וגם חמאה, גבינה, ביצים, סוכר וריבה היו במחסור. לחם ודגנים המשיכו להיות מוקצבים עד שנות ה-50, כאשר בריטניה החלה לבנות מחדש את כלכלתה לאחר מלחמת העולם השנייה.

כשהגבולות עם אירופה החלו להיפתח מחדש, הותאם עם הזמן הבישול הצרפתי והאיטלקי לחך הבריטי. בהדרגה, צץ המטבח הבריטי המודרני, השואב השראה מאירופה, אך נטוע במרכיבים המקומיים המשובחים ביותר. אבולוציה קולינרית זו סייעה לבסס מחדש את המוניטין של בריטניה כאומה שיודעת גם לאכול טוב.

גם הפאב הבריטי חווה מהפך קולינרי עם הופעת הגסטרו-פאבים, המשלבים אווירה של פאב מסורתי עם תפריט אוכל באיכות גבוהה, שלעתים קרובות מציג טייק חדשני על מנות קלאסיות. הגסטרופאבים העלו את חווית האוכל במסגרות החברתיות האהובות הללו, והעשירו עוד יותר את הנוף הקולינרי הבריטי.

כדי שגם אתם תוכלו להינות מהטעמים הייחודיים של הקולינריה הבריטית העכשווית, אספנו רשימה של יעדים קולינריים בולטים, קלאסיים ועדכניים, מאורגנים לפי שעות הארוחה: ארוחת בוקר, צהריים וערב.

אבל לפני שנצלול להמלצות, כדי לעזור לכם, צירפנו הפעם מילון שימושי להכרת הקולינריה הבריטית:

מילון קולינרי אנגלי-בריטי-לונדוני

בנגרס אנד מאש – Bangers and Mash

Bangers and Mash

נקניקיות המוגשות עם פירה, לרוב בליווי רוטב בצל. מקור המונח "בנגרס" הוא בתקופת מלחמת העולם הראשונה, כאשר מחסור במזון הוביל לירידה באיכות הבשר. כדי לפצות על המחסור, נקניקיות יוצרו עם שיעור גבוה יותר של חומרי מילוי, כמו פירורי לחם ומים, מה שגרם להן להשמיע קול של דפיקה (Banging) בעת הבישול.

ביף וולינגטון – Beef Wellington

Beef Wellington

מנה מפוארת שמתהדרת בפילה בקר עטוף בשכבה של פטריות קצוצות דק (דוקסל), לרוב בשילוב עם שאלוט, שום ועשבי תיבול שונים, ונעטפת בבצק עלים זהוב. המנה, שנקראת ככל הנראה על שמו של ארתור ולסלי, הדוכס הראשון מוולינגטון, שהוביל את הכוחות הבריטיים לניצחון מול נפוליאון בקרב ווטרלו ב-1815, נעשית ביד מומחה כדי להבטיח שהמאפה יהיה פריך, בעוד שהבשר נשאר עסיסי במרכז.
מדובר במנה שלרוב יהיה יקר לאכול אותה במסעדה או בגסטרופאב, אבל למי שמשכירים בלונדון דירת נופש עם מטבח, תוכלו לקנות ביף וולינגטון בשליש מחיר באחד מהיכלי האוכל של בתי הכלבו השונים (דוגמת הרודס, סלפרידג׳ס ופורנטם אנד מייסון).

בלאק פודינג – Black Pudding

Black Pudding

נקניקיית חזיר ושיבולת שועל, המוגשת בדרך כלל כחלק מארוחת בוקר אנגלית מלאה. זה בהחלט לא ״לכל אחד״, אבל יש למנה הזו ״משוגעים לדבר״ שישבעו בשמה.

Bubble n Squeak

Bubble n Squeak

לביבת תפוחי אדמה וכרוב שמקורה במאה ה-18 כדרך חכמה לייעוד מחדש של שאריות סאנדיי רוסט (ראו בהמשך). השם נגזר מהצלילים הייחודיים שהמרכיבים מייצרים בזמן שהם מתבשלים יחד במחבת, ובסופו של דבר יוצרים קרום פריך, חום-זהוב בחוץ וחלק פנימי רך ונימוח.

קלוטד קרים (שמנת עשירה) – Clotted Cream

Clotted Cream

קרם סמיך ועשיר המתקבל על ידי חימום שמנת עשירה באחוז שומן גבוה, מוגש בדרך כלל עם סקונס וריבה.

קוטג' פאי – Cottage Pie

Cottage Pie

פשטידה עשויה מבשר בקר טחון ומעליה פירה. דומה ברעיון ובצורה לפאי רועים (שפרד׳ס פאי, ראו למטה).

איטון מס – Eton Mess

Eton Mess

קינוח בריטי פשוט אך ממכר העשוי ממרנג מרוסק, קצפת ופירות יער טריים. מקורו באיטון קולג', אחד מבתי הספר הוותיקים והיוקרתיים באנגליה. הקינוח נרקח כפינוק פשוט וקיצי שניתן ליהנות ממנו בקלות במהלך אירועי בית הספר, וצבר פופולאריות במהירות. מדובר בקינוח האהוב על ראש ממשלת בריטניה לשעבר בוריס ג׳ונסון, ועל הנסיך וויליאם.

פיש אנד צ'יפס

Fish and Chips

דג מטוגן בשמן עמוק, בדרך כלל קוד (בקלה) או האדוק, מוגש עם צ'יפס חתוך עבה ועם מטבלים כמו רוטב אפונה או טרטר. מקורו במאה ה-19 במהגרים יהודים מפורטוגל וספרד שהביאו עמם לאנגליה את המסורת של טיגון דגים בבלילה, ולאחר מכן המאכל נעשה פופולרי בקרב מעמד הפועלים כארוחה טעימה במחיר סביר. כיום נפוצה בכל רחבי בריטניה והעולם.

ארוחת בוקר בריטית – Full English Breakfast

Full English Breakfast

ארוחה דשנה המורכבת מביצים, בייקון (מגב החזיר), נקניקיות, פודינג שחור, שעועית אפויה, עגבניות בגריל, פטריות וטוסט, ולעתים גם לביבת תפוחי אדמה המכונה ״האש בראונס״. מקורה במהפכה התעשייתית במאה ה-19, כאשר פועלים הסתמכו על ארוחת בוקר משמעותית שתספק להם את האנרגיה הדרושה ליום עבודה ארוך. כיום משמשת גם כארוחה שעוזרת לבריטים להתאושש מלילה ארוך של שתייה בסופי השבוע.

Greasy Spoon

Greasy Spoon

מונח המשמש לתיאור מסעדה פשוטה וחסרת יומרות המגישה אוכל מנחם וזול כמו ארוחות בוקר מטוגנות, המבורגרים וכריכים – סוג של המקבילה הבריטית לדיינר. מקור השם בתפיסה שמסעדות אלה מגישות אוכל עשיר בשומן ושמן, מה שהוביל לסטריאוטיפ (הנכון לעתים) שלהן כלא נקיות או לא מתוחכמות. למרות המוניטין שלהן, הן פופולריות ביותר, בעיקר בקרב בריטים, מכיוון שהן מציעות ארוחות משתלמות ומלאות באווירה נינוחה.

סקונס – Scones

Scones

מעין לחמניה ממותקת קלות, שמקורה בסקוטלנד, מוגשת בדרך כלל עם קרם שמנת עשירה (קלוטד קרים) וריבה, כחלק מארוחת תה אחר הצהריים (אפטרנון טי) מסורתית, וגם כחלק מהגרסה הפשוטה יותר שלה, שנקראת Cream Tea.

סקוטש אגז – Scotch Eggs

Scotch-Eggs

ביצים קשות עטופות בבשר נקניקיה, מצופות בפירורי לחם, ומטוגנות בשמן עמוק. ניתן להגיש אותן חמות או קרות (עדיף חמות!), לעתים קרובות כחטיף, אוכל לפיקניק או חלק מתפריט פאב.
למרות שתוכלו למצוא את המאכל בשווקים רבים ברחבי לונדון, אנחנו ממליצים על המקור – בקומת האוכל שבכלבו פורטנהם אנד מייסון – שהמציאו את המאכל אי שם ב-1738, ועד היום מגישים סקוטש אגז שבתוכן ביצה בדרגת עשייה מושלמת, עם חלמון נוזלי למחצה.

פאי רועים – Shepherd's Pie

Shepherd's Pie

דומה לקוטג' פאי, אבל עשוי עם בשר טלה טחון במקום בשר בקר.
המאכל הומצא בסוף המאה ה-18 כדרך יצירתית לעשות שימוש חוזר בבשר ובתפוחי אדמה מארוחת הסאנדיי רוסט בסופי השבוע, לפני המצאת המקרר. כיום מדובר במנה דשנה ופופולרית.

Spotted Dick

Spotted Dick

קינוח המורכב מפודינג סואט מאודה עם פירות יבשים, לרוב דומדמניות או צימוקים, המעניקים למנה את המראה ה"מנוקד". המונח "דיק" נגזר מהמילה "dough" או "thick", המתייחס למרקם הצפוף של הפודינג.

סטיקי טופי פודינג – Sticky Toffee Pudding

Sticky Toffee Pudding

עוגת ספוג לחה עשויה עם תמרים, מכוסה ברוטב טופי עשיר. לרוב מוגשת בליווי גלידת קלוטד קרים (שמנת עשירה). מהקינוחים הבריטיים הידועים והפופולריים ביותר.

סאנדיי רוסט – Sunday Roast

Sunday Roast

ארוחה משפחתית עתיקת יומין שמקורה בימי הביניים, וכוללת בשרים, ירקות צלויים ופודינג יורקשייר (ראו בהמשך), אשר התבשלו לאיטם, בזמן שהמשפחות הלכו למיסת יום ראשון בכנסיה. הארוחה נטועה עמוק בתרבות הבריטית (בעיקר בימי ראשון בפאבים) ומסמלת את הביחד המשפחתי ואת החשיבות בארוחה מנחמת טובה אחרי שבוע העבודה.

טרייפל – Trifle

Trifle

קינוח עשוי שכבות של עוגת ספוג, פירות, קצפת וקאסטרד (רַפרֵפֵת).
זוכרים את הפרק ב"חברים" בו רייצ'ל ניסתה להכין טרייפל ובטעות עירבבה את המתכון עם פאי רועים והכניסה לתוך הקינוח בשר טחון? אז זה זה.

Welsh Rarebit

Welsh Rarebit

לחם קלוי בתוספת תערובת של גבינה מותכת, חרדל ובירה, שמקורה בווילס. מקור השם הוא מעין שיבוש של Welsh Rabbit, כרמז לכך שהמנה לא כוללת בשר ארנב – כלומר – צמחונית.

יורקשייר פודינג – Yorkshire Pudding

Yorkshire Pudding

מאפה אוורירי העשוי מבלילה של ביצים, קמח וחלב או מים, מוגש בדרך כלל בסאנדיי רוסט, בליווי גרייבי (רוטב ציר בקר). כשלעצמו, אין לו כל כך טעם, אך הוא נחשב למאפה שמלווה נאמנה את הסאנדיי רוסט.

ועכשיו, נעבור לארוחות השונות לאורך היממה, והיכן מומלץ לאכול אותן:

ארוחת הבוקר האנגלית

כולנו מכירים את ארוחת הבוקר האנגלית המפורסמת, אך הבריטים למעשה נהנים ממגוון של ארוחות בוקר נפוצות. אופציה פופולרית היא קערת דגנים, שיכולה לכלול קורנפלקס, מוזלי או גרנולה, או שיבולת שועל חמה ממותקת בדבש.

טוסט עם חמאה וריבה היא בחירה נפוצה נוספת עבור רבים, ומי שמחכה לו נסיעת בוקר ארוכה יעדיף בדרך כלל כריך עם בייקון, נקניק או ביצה, המוגשים על מאפין אנגלי קלוי, בייגל או לחם פרוס.

לחלופה קלה יותר, הבריטים בוחרים לעתים קרובות ביוגורט, רגיל או בטעמים, בתוספת פירות טריים או יבשים, אגוזים או גרנולה. עם זאת, לעתים דווקא תיירים יעדיפו להתנסות בארוחת הבוקר האנגלית המלאה.

בית קפה ומסעדה Riding House Cafe

אם חשקה נפשכם בארוחת הבוקר המסורתית האנגלית ("Full English") הכוללת שעועית, ביצה, נקניקיות, עגבניות קונפי, פודינג שחור וצנימים, נסו את Riding House Cafe, בית קפה ומסעדה בשכונת פיצרוביה המקסימה במרכז לונדון. המסעדה מציעה גם גרסה צמחונית של הארוחה האייקונית, ואופציות נוספות כמו אגז בנדיקט ופנקייקס.

Norman's Cafe

לחוויית אוכל שכונתית אותנטית, סעו ל-Norman's Cafe בלב קנטיש טאון (צפונית לשכונת קמדן). בית הקפה העכשווי והתוסס הזה נותן כבוד למסורת הדיינר הבריטית היקרה המכונה "הכף השמנונית" (Greasy Spoon), תוך שימת דגש על ארוחות בוקר וצהריים בריטיות איכותיות. הקפידו לנסות את מנת ה-Bubble n Squeak המוגש בהתאם למסורת בליווי נקניקיות עסיסיות, ביצים והאש בראון.

  • כתובת:  167 Junction Road
  • שעות פעילות: רביעי עד ראשון 10:00 – 15:00
  • שני-שלישי סגור

מילק ביץ' – אוסטרלית עם טוויסט אנגלי

מילק ביץ' - Milk Beach
מילק ביץ' – Milk Beach

הקהילה האוסטרלית הענפה בלונדון הכניסה את האבוקדו על לחם מחמצת וקפה בקליה בהירה לסצנת ארוחות הבוקר הבריטית. בסוהו תמצאו את מילק ביץ', מסעדה אוסטרלית המציעה טוויסט על ארוחת הבוקר האנגלית המסורתית, הכוללת ביצים, נקניקיות בקר, האש בראון, עגבניות צלויות במיסו ואבוקדו, הכל מוגש באווירה ייחודית ומוקפדת. זהו הסניף השני של המסעדה, כאשר מילק ביץ' המקורי ממוקם בשכונת קווינס פארק המקסימה, ליד פארק ציורי.

  • כתובת: 14 Greek Street
  • שעות פעילות: שלישי עד רביעי 08:00 – 23:00
  • חמישי עד שבת 08:00 – 24:00
  • ראשון 09:00 – 16:00
  • שני סגור

ארוחת הצהריים האנגלית

לארוחת צהריים, הבריטים בוחרים לעתים קרובות באפשרויות נוחות ונגישות. עובדי משרד נוטים להסתפק בכריך ארוז מראש מרשתות פופולריות כמו Pret A Manger או Marks and Spencer יחד עם חטיפים מלוחים בטעם גבינה או מלח וחומץ.

אחרים יבחרו באפשרויות כמו סלט המכיל ירקות טריים, חלבון כמו עוף או דג, ורוטב; תפוח אדמה אפוי, המכונה Jacket Potato, הממולא בתוספות כמו גבינה, שעועית, טונה או סלט כרוב; קישים או מאפים מלוחים בשריים או חלבים ממאפייה או בית קפה; ובחורף רבים מעדיפים מרקים חמים מלווה בלחם, כאפשרות מנחמת לארוחת צהריים. הם יכולים להיות תוצרת בית, מבתי קפה או סופרמרקטים או בפאב המקומי.

Café Deco

עצירה לארוחת צהריים קלילה בקפה דקו
עצירה לארוחת צהריים קלילה בקפה דקו

לארוחת צהריים קלילה, לכו ל-Café Deco השוכן בשכונת בלומסברי. מוסד זה הוקם על ידי שפית שהוכשרה בכמה מהמסעדות הבריטיות המודרניות המפורסמות ביותר בלונדון. הקפה-מסעדה המיוחדת הזו מציעה מגוון מנות מרעננות, ביניהן תבשיל דגים ושומר, סלט גזר, עולש ותפוזים, וטלה צלוי עסיסי בליווי ארטישוק ושום בר. למי שחושבים שהמטבח הבריטי הוא ״אנטי ירקות וסלטים״, בית הקפה הזה מוכיח שיש גם בתי קפה בריטיים עם גישה קצת יותר ״ים תיכונית״ לאוכל.

  • כתובת: 43 Store Street
  • שעות פעילות: שלישי עד שבת 12:00 – 21:30
  • ראשון ושני סגור

מסעדת St. John Bread and Wine

מסעדת St John
מסעדת St John

אם אתם באזור שורדיץ', מסעדת St. John Bread and Wine  היא אחת מגולות הכותרת של המטבח הבריטי המודרני, ודור שלם של שפים מעוטרי כוכבי מישלן עבד בה בתחילת דרכו. המסעדה ידועת בגישת ה-“Nose to Tail” ששמה דגש על שימוש בכל חלקי החיה במנות שלהם, והיא צברה מוניטין בזכות האוכל המעולה שלה, היינות, האווירה החמה והמחויבות לאיכות. התפריט משתנה מדי יום ואף לאורך היום בכדי לספק את המרכיבים הזמינים הטובים ביותר. סנט ג'ון מציעה הזדמנות לחוות מטבח בריטי מודרני אותנטי, תוך שימת דגש על פשטות ומצוינות הן במרכיבים והן בהכנה.

  • כתובת: 94 Commercial Street
  • שעות פעילות: כל יום 12:00 – 15:00, 18:00 – 21:30
השף ומבקר האוכל הנודע אנתוני בורדיין בביקור במסעדה האהובה עליו בעולם – סנט ג'ון

Quo Vadis

בסוהו תמצאו את Quo Vadis משנת 1926, שעדיין יודעת לבעוט במוסכמות. האוכל של השף ג'רמי לי הוא תמיד עונתי הן במרכיבים והן במצב הרוח, ומביא טעמים ייחודיים ואהובים יחדיו.

כריך הצלופח המעושן כבר קיבל מעמד מיתולוגי בסצנת המסעדות של לונדון
כריך הצלופח המעושן כבר קיבל מעמד מיתולוגי בסצנת המסעדות של לונדון

כריך הצלופח המעושן הוא אחת היצירות שאסור לפספס בלונדון, דג הגורנארד עם מחית עלי בר היא מנה נהדרת, וחובה להשאיר מקום לקינוחים המשלבים שמנת, גלידה ורפרפרת על אותה צלחת.

  • כתובת: 26 Dean Street
  • שעות פעילות: שני עד שבת 12:00 – 14:30, 17:30 – 22:00
  • ראשון סגור

ארוחת הערב האנגלית

ארוחת הערב הבריטית, המכונה גם "תה" בקרב מעמד הפועלים בצפון המדינה (בהשראת מסורת תה אחר הצהריים של המעמד הגבוה), היא ארוחה משמעותית עבור בריטים רבים. ארוחה זו כוללת לעתים קרובות מנות דשנות כגון בשר צלוי ומבושל, פשטידות, תבשילים ופודינג (מנה אחרונה).

כיום, משקי בית רבים משלבים בארוחות הערב מגוון של מאכלים בינלאומיים, כולל השפעות הודיות, סיניות, איטלקיות ומזרח תיכוניות. כתוצאה מכך, שולחן האוכל העכשווי מגלם את הגיוון והדינמיות המאפיינים את האומה הבריטית עצמה.

45 Jermyn St

אחת מהמנות החגיגיות והבולטות של ארוחת הערב הבריטי היא הביף וולינגטון, אותו תוכלו למצוא ב-45 Jermyn St, מסעדה אלגנטית הממוקמת בלב רובע סנט ג'יימס במרכז לונדון, בתוך חנות הכלבו פורטנום ומייסון, ומציעה חווית אוכל המשלבת את המיטב של המטבח הבריטי הקלאסי והעכשווי. התפנקו עם הביף וולינגטון המעולה שלהם, המוגש כאן לצד תפוחי אדמה Dauphinois עשירים, שעועית ירוקה ותוספת של רוטב פלפלים מפואר, המרכיבים יחד אנסמבל הרמוני המציג את פסגת המסורת הקולינרית הבריטית.

  • כתובת: 45 Jermyn Street
  • שעות פעילות: שני עד שישי 07:30 – 23:00
  • שבת 08:00 – 23:00
  • ראשון 08:00 – 16:45

Lyle’s

המסעדה ממוקמת בבניין שהיה מפעל של תה ליפטון בשנות ה-30
המסעדה ממוקמת בבניין שהיה מפעל של תה ליפטון בשנות ה-30

לארוחת ערב נינוחה עם כוכב מישלן באווירה מינימליסטית אולטרה מודרנית, לכו ל-Lyle’s בשורדיץ', שם הצוות הנעים יגיש לכם אוכל מסנוור מן הזן החדש והמעודכן ביותר במטבח הבריטי. לייל'ס היא מעודנת, ממוקדת, יצירתית ועכשווית. התפריט של לייל משתנה מדי יום, ומשקף את הזמינות של המרכיבים הטריים ביותר שמקורם בחקלאים, דייגים ויצרנים מקומיים.

Lyles
Lyles

כל אחת מהמנות הכוללות טלה בגריל, פירות ים טריים ויצירות אמנות מירקות, מוגשות בשיא העונה שלהן ומבושלות במיומנות הגבוהה ביותר.

  • כתובת: 56 Shoreditch High Street
  • שעות פעילות: שלישי עד שבת 12:00 – 14:15, 18:00 – 21:00
  • ראשון ושני סגור

Rochelle Canteen

Rochelle Canteen היא פנינה נסתרת מקסימה השוכנת בהוקסטון ליד שורדיץ' וממוקמת במחסן האופניים לשעבר של בניין בית ספר מחודש. כדי להיכנס למסעדה עוברים האורחים בשטח בית הספר ולצד גינת ירק. הקנטינה כוללת גם חצר פנימית המחוממת במהלך חודשי החורף.

כדי להיכנס למסעדה תעברו דרך שער בית ספר ישן
כדי להיכנס למסעדה תעברו דרך שער בית ספר ישן

האווירה רגועה וכפרית, אוורירית ומוארת, והתפריט מתמקד במאכלים עונתיים פשוטים השואבים מן המסורת הבריטית, כמו למשל קישוא עם שעועית ברוטב ירוק. רטבים ירוקים היו חלק מהמסורת הקולינרית הבריטית במשך מאות שנים, עם מתכונים שונים המשלבים עשבי תיבול כמו פטרוזיליה או מנטה.

  • כתובת: 16 Playground Gardens
  • שעות פעילות: רביעי עד שבת 12:00 – 15:00, 17:30 – 19:45
  • ראשון עד שלישי 12:00 – 15:00

פאב Lore of the Land

בימי ראשון בצהריים, אל תשכחו לעצור בפאב לסאנדיי רוסט. אופציה מומלצת במיוחד מוגשת בגאסטרו פאב Lore of the Land בשכונת פיצרוביה, שמציע סאנדיי רוסט איכותי ברמה גבוהה, וקצת שונה מהרגיל: בתוספת תפוחי אדמה צלויים בשומן בקר, גזר מזוגג עם זרעים קלויים, יורקשייר פודינג וכרוב בריטי מגורר עם חרדל דיז'ון וקטשופ אגוזי מלך כבוש.

  • כתובת: 4 Conway Street
  • שעות פעילות: שלישי עד שבת 12:00 – 23:00
  • ראשון 12:00 – 19:00
  • שני 15:00 – 22:00
שיחה עם מרגו הנדרסון, השפית של Rochelle Canteen

סצנת האוכל הבריטית המלהיבה של לונדון לא רק נטועה עמוק בהיסטוריה אלא גם שופעת השפעות תרבותיות מגוונות מרחבי העולם, ומשלבת במיומנות טעמים מסורתיים וחדשניים תוך הצגת מגוון של ירקות ייחודיים וטריים, בשרים איכותיים ופירות ים. זו הרפתקה המציעה מנות יצירתיות וחד פעמיות החולקות כבוד למורשת הגסטרונומית העשירה של המדינה ובמקביל מבקשת להניע את המטבח הזה קדימה בדרכים חדשות ובלתי צפויות. הרנסנס של המטבח הבריטי מגלה עולם של טעמים שמתאים לכולם, מפודיז מושבעים ועד לאלו שפשוט נהנים מארוחה טובה, ומבטיח חוויה בלתי נשכחת וטעימה באמת שתשאיר אתכם עם טעם לעוד.

להמשך קריאה: