קנזינגטון היא שכונת מגורים אלגנטית ומכובדת במערב לונדון, לכאורה שקטה ומנומנמת, אך זאת – רק על פני השטח. בפועל היא רוחשת אטרקציות היסטוריות ומהווה מוקד עכשווי, אינטלקטואלי ובו תרבות, מוזיאונים, מוסדות לימוד, אך גם פינות טבע לצד ארמונות, ארכיטקטורה, יוקרה וחנויות בוטיק.

היא ממוקמת מצוין ומוקפת בשכונות מעניינות כמו נוטינג היל, נייטסברידג', צ'לסי, ארלז קורט – כל אחת מהן שווה ביקור נפרד. אישית אני מעדיף את השכונות המערביות והמהוגנות, שוב – רק לכאורה, על פני המזרחיות-היפסטריות. הן משרות עליי שלווה ומעניקות שעות של הנאה ועניין.
כדאי להכיר את קנזינגטון. ממערב ומדרום השכונה גובלת בגני קנזינגטון הצמודים להייד פארק (ובאחותה – שכונת דרום קנזינגטון), ומשום שלכל פארק ארבעה כיווני אויר אני ממליץ לא להישאר רק מצידו הצפוני (רחוב אוקספורד) או המזרחי (מייפר וסוהו) אלא לתור גם את השניים האחרים. לא במקום – בנוסף.
מיד נמשיך עם הכתבה אבל רגע לפני כן:
הנה האטרקציות והפעילויות המובילות השנה בלונדון. הן מבחינת מחיר והן מבחינת החוויה
הרחוב הראשי בה, Kensington High street יכול אף לשמש גיבוי למקבילו העמוס – רחוב אוקספורד הידוע, וגם נבחר בעבר לרחוב הקניות השני הטוב ביותר בעיר.

היכרות ראשונית עם קנזינגטון
שכונת קנזינגטון נמצאת ברובע קנזינגטון וצ'לסי. היא אחת השכונות האלגנטיות והמכובדות ביותר בלונדון, יחד עם אחותה לרובע – צ'לסי הסמוכה (הקנזינגטונאים דווקא התנגדו בזמנו לאיחוד מכיוון שצ'לסי נודעה כשכונה "היפית" וזולה. היו זמנים).
כיום היא מרכז יוקרתי בעיר, מוקד תרבותי ואינטלקטואלי הכולל מוסדות אקדמיים ומוזיאונים מרשימים, בתי פאר בסגנונות ג'ורג'יאניים וויקטוריאניים, כמו גם חנויות, מסעדות ובתי קפה המשרים אוירה יוקרתית אך נינוחה. ההפרדה בין שתי השכונות בעלות השם הדומה – קנזינגטון ודרום קנזינגטון (South Kensington) הגובלת בה מדרום, נובעת מסיבות היסטוריות, גאוגרפיות ואורבניות שונות, אך הקרבה הפיזית גורמת למבקרים רבים להתייחס לשתיהן כאל "קנזינגטון".
בפועל, קנזינגטון מזוהה יותר עם הפארק והארמון הנושאים את שמה, ורחוב הקניות Kensington High Street ואילו דרום קנזינגטון מתאפיינת יותר כאזור תרבות ומוזיאונים.
ההיסטוריה של קנזינגטון
שורשיה של קנזינגטון נטועים בתקופה הנורמנית ובמאה ה-11 וכמו שטחים רבים בעיר, היה האיזור כפרי וחקלאי. המהפך החל במאה-ה17, כאשר המלך ויליאם השלישי ומרי השנייה רכשו אחוזה שהפכה לימים לארמון קנזינגטון.
הארמון, שהיה מעונם הרשמי, היה מרכז המלוכה הבריטית במשך שנים ארוכות. המלכה ויקטוריה נולדה בארמון וחיה בו עד הכתרתה הרשמית בשנת 1837.

המהפכה התעשייתית וההתפתחות האורבנית בעיר במהלך המאה ה-19 הפכו את קנזינגטון לשכונת יוקרה של ממש ובעקבות "התערוכה הגדולה" והבינלאומית שנערכה בהייד פארק ב-1851, החל שיגשוגה של השכונה כמרכז תרבותי ואינטלקטואלי.
חזונו האדריכלי של הנסיך אלברט, שזכה לכינוי "אלברטופוליס", הוביל להקמת מוזיאונים כמוזיאון ויקטוריה ואלברט, המוזיאון להיסטוריה של הטבע, ומוזיאון המדע. גם האימפריאל קולג' – אחד מהמוסדות האקדמיים הטובים בעולם ללימודי רפואה, טכנולוגיה ומדעים, נמצא בשכונה.
אתרים ואטרקציות בקנזינגטון
גנים וארמונות
- גני קנזינגטון שהיו בעבר חלק מ-הייד פארק, צמודים לארמון קנזינגטון. במקור היה שטח פרטי עבור משפחת המלוכה, וכיום פתוח לקהל הרחב. בין האטרקציות בגנים: הגנים השקועים (Sunken Garden) המוקדשים לזכרה של הנסיכה דיאנה, פסל פיטר פן וגלריית סרפנטיין.
- פארק הולנד וגני קיוטו – הפארק הנמצא ממערב לגני קנזיגטון, היה בעבר שטח האחוזה של בית הולנד, מעונו של סר וולטר קופ. אחת האטרקציות הבולטות בו היא גני קיוטו, שעוצבו בהשראת עקרונות הזן היפני ובתמיכתה של עיריית קיוטו שביפן. הגן כולל מפלים קטנים, בריכת דגים שבה שוחים דגי קוי צבעוניים, טווסים, שבילי אבן וגשרים מסורתיים. בפארק גם תיאטרון פתוח ואזורי ישיבה שלווים והוא מהווה יעד נפלא לשיטוט רגוע.
מוזיאונים
- מוזיאון ויקטוריה ואלברט (The Victoria and Albert Museum) – נוסד בשנת 1852, ונקרא על שם המלכה ויקטוריה ובעלה הנסיך אלברט (ומכאן כינויו הידוע – V&A). הוא מכיל אוסף נרחב ועצום של פריטים במגוון תחומים – ריהוט, פיסול, אופנה ועוד, ומציע תערוכות קבועות ומתחלפות, חינם ובתשלום. במוזיאון נמצא גם אחד מבתי הקפה היפים בלונדון – וכדאי להיכנס ולשבת ולשתות גם ללא כניסה למוזיאון. אני ממליץ – גם וגם. מידע נוסף: כאן. יחד עם מוזיאון המדע, ומוזיאון ההיסטוריה של הטבע, מהווים השלושה חלק מקבוצת המוזיאונים SMG.

- מוזיאון המדע (The Science Museum) נוסד בשנת 1857, ומציג התפתחויות פורצות דרך בתחומים מדעיים שונים – טכנלוגיה, תחבורה, רפואה ועוד. הוא כולל תצוגות מרתקות המתמקדות בעבר – למשל, מנועי הקיטור הראשונים, לוויינים ומעבדות חלל, ובמקביל, מנסה לחזות את העתיד בשטחי האסטרונומיה והרובוטיקה. במקום נמצאת גם ה-Wonderlab, איזור במוזיאון בו ניתן להתנסות במגוון של ניסויים ועקרונות פיזיקליים. מידע נוסף: כאן.
- המוזיאון להיסטוריה של הטבע (The Natural History Museum) ידוע בעיקר בזכות תצוגת שלדי הדינוזאורים התלויים בו ובייחוד שלד הדיפלודוקוס הענק באולם המרכזי שהוחלף ב-2017 בשלד לוייתן כחול. המוזיאון מתמקד בעיקר בעולם החי והצומח, מאובנים ומינרליים, בדגש על תולדות כדור הארץ והאבולוציה. יש בו איזורים המאפשרים כניסה חינמית ותערוכות נוספות בתשלום. מידע נוסף: כאן.

- בית לייטון (Leighton House) – הוא מוזיאון אומנות יחודי. זהו בית מגוריו של האמן הויקטוריאני פרדריק לייטון (Frederic Leighton), המציג עיצוב פנים יוצא דופן המשלב סגנונות מערביים ואוריינטליים. הבית כולל אוסף ציורים, פסלים וחפצי אמנות שונים שלייטון אסף במסעותיו הרבים, ומציע הצצה בלתי שגרתית לחייו. מידע נוסף: כאן.
- בית סמבורן (Sambourne House) – בדומה לבית לייטון, גם הבית הזה מציע הצצה נדירה לחיי אמן מהתקופה הויקטוריאנית. התגורר בו אמן הקריקטורות והמאייר אדוארד ליינס סמבורן (Edward Linley Sambourne) והמקום נשמר באופן כמעט מלא – כולל הריהוט וחפציו האישיים של האמן. ניתן לסייר בחדרים השונים המכוסים בטפטים צבעוניים, איורים ואוספים נרחבים של ספרים וחפצים תקופתיים. ניתן לבקר בבית לייטון או בסמבורן בנפרד, או במשולב (המרחק ביניהם הוא כעשר דקות הליכה). מידע נוסף: כאן.
- הבית היפני (The Japan House London) – כשמו, מתמקד באמנות, תרבות ועיצוב יפניים. המקום מציע תערוכות, הקרנות סרטים, קרבות סומו, אירועים קולינריים, חנות מעוצבת ויש בו אף מסעדה יפנית אותנטית. ניתן לצפות בו בתערוכות על מלאכות מסורתיות, אדריכלות וטכנולוגיה, ולספוג היסטוריה ופילוסופיה יפניים. מידע נוסף: כאן.
- מוזיאון העיצוב (The Design Museum) מציג תערוכות העוסקות בעיצוב תעשייתי, גרפי ובאופנה, ומתמקד בהשפעתם על התרבות היומיומית. במקום קיימים איזורים אינטאקטיביים, תערוכות קבועות ומתחלפות. מידע נוסף: כאן.
מוזיקה
- רויאל אלברט הול (Royal Albert Hall), שנקרא גם הוא על שמו של הנסיך אלברט הוא אחד מאולמות הקונצרטים המפורסמים והמוצלחים ביותר בעיר ומתקיימים בו מופעי אופרה, קונצרטים, הופעות רוק ופופ, בלט ועוד. האולם פועל משנת 1871 ונבנה בסגנון האמפיתיאטראות הרומיים. המבנה הויקטוריאני אייקוני, בעל כיפה מרשימה והתורמת לאקוסטיקה הייחודית. מידע נוסף: כאן. ראיתי בו הופעה בלתי נשכחת של ברוס ספרינגסטין, ולהבדיל גם הקרנת חג המולד של אחד מסרטי ה-"חבובות" בליווי תזמורת סימפונית מלאה. צורת המבנה, והפאר שבפנים מבטיחים חוויה מיוחדת – גם ויזואלית, וגם קולית.

- כנסיית סנט מרי אבוטס (St Mary Abbots Church): הכנסייה הוקמה ב-1872 ומתקיימים בה באופן קבוע קונצרטים ומופעי מוזיקה קלאסית. מידע נוסף: כאן.
- בית פרדי מרקורי: ביתו של סולן להקת קווין, נמצא ברחוב Logan Place 1, וידוע גם כ-Garden Lodge. מרקורי התגורר בו עד מותו בשנת 1991, ארוסתו לשעבר, מרי אוסטין, ירשה אותו ובשנת 2024 העמידה את הבית למכירה תמורת כ-30 מיליון פאונד. הבית אינו פתוח לציבור אך מהווה מוקד למעריציו של הזמר.
שגרירות ישראל
כמו נציגויות דיפלומטיות רבות, גם שגרירות ישראל בלונדון נמצאת בקנזינגטון, ברחוב Palace Green מס' 2, הנמצא סמוך לארמון קנזינגטון. השגרירות מספקת שירותים שונים לאזרחי ישראל – סיוע בנושא דרכונים, מצב רפואי, מצבי חירום משפטיים ועוד. פרטים:
- כתובת: 2 Palace Green, London, W8 4QB
- טלפון: 4402079579500+
- השירות הקונסולרי: 073-41562466 / consul@london.mfa.gov.il
- מידע נוסף: כאן.
שכונות שכנות
- צ'לסי (Chelsea) היא אחת מהשכונות האלגנטיות והיוקרתיות בעיר. בעברה הייתה אומנותית וענייה יותר בה התרכזו אמנים, סופרים ומוזיקאים, ביניהם אוסקר ויילד והביטלס. כיום, השכונה היא מוקד אופנתי, כיכר מפורסמת (Sloan square), רחובות צבעוניים, חנויות מעצבים, מאפיות ומסעדות מעולות, גלריות אמנות (המפורסמת ביניהן – סאצ'י), מסעדות יוקרה ובתי קפה אופנתיים. השכונה גם ידועה בזכות מועדון הכדורגל צ'לסי FC ואירועי תרבות כמו תערוכת הפרחים של צ'לסי. האווירה בה היא שילוב של נינוחות, היסטוריה, סטייל ויוקרה ואני חוזר אליה בכל ביקור בעיר.

- נוטינג היל (Notting Hill) היא אחת מהשכונות הצבעוניות ביותר בלונדון. היא ידועה בזכות בתיה הוויקטוריאניים בצבעי הפסטל ובאווירה הבוהמיינית. שוק פורטובלו (Portobello Road Market) המפורסם נמצא בה, והיא מארחת גם את קרנבל נוטינג היל – פסטיבל רחוב החוגג מדי שנה את תרבות הקהילות הקריביות בלונדון. השכונה התפרסמה גם בעקבות הסרט הנושא את שמה, בכיכובם של ג'וליה רוברטס, יו גרנט וחנות הספרים הזכורה לטוב.
- ארלז קורט (Earl’s Court) היא שכונה ברובע קנזינגטון וצ'לסי, המוכרת בעיקר בזכות עברה כמרכז הופעות וכנסים. הייתה מזוהה עם תיירות בתקציב נמוך ומהגרים, אך בשנים האחרונות עברה התחדשות והפכה לפופולרית בקרב אוכלוסיה אמידה יותר. השכונה משמרת את אופייה הקוסמופוליטי ובה מסעדות מגוונות ופאבים שכונתיים רבים.
- נייטסברידג' (Knightsbridge) היא אחת מהשכונות היוקרתיות בעיר, וממוקמת דרומית להייד פארק. היא מכילה את בתי הכלבו הידועים Harrods ו-Harvey Nichols, ורחובותיה מלאים בבוטיקים יוקרתיים, מסעדות שף ואדריכלות מרשימה. השכונה מושכת תושבי חוץ עשירים רבים. כדאי לשוטט לאורך Kensington High Street לכיוון מזרח – כלומר לכיוון ההייד פארק, ולהמשיך עם הרחוב שמשנה את שמו ל-Kensington Gore ואז ל-Knightsbridge, עד לתחנת הרכבת התחתית Hyde Park Corner.
Fun fact
ויקטוריה (Victoria) לא היה שמה הפרטי של המלכה הידועה, אלא רק שמה השני. למעשה היא היתה צריכה להיקרא המלכה אלכסנדרינה (Alexandrina) – זה היה שמה בלידתה, ובילדותה, כינוי החיבה שלה היה 'דרינה'.
מסעדות מומלצות בקנזינגטון

- The Churchill Arms – פאב היסטורי מפורסם, אולי המפורסם ביותר בעיר, בזכות החזית המעוטרת בפרחים צבעוניים. במקום מבחר מרשים של בירות ותפריט תאילנדי. טווח מחירים: בינוני. כתובת: 119 Kensington Church Street.
- Dishoom Kensington – מסעדה הודית בהשראת בתי הקפה ההיסטוריים של בומביי, תפריט הודי קלאסי עם טוויסט מודרני. טווח מחירים: בינוני. כתובת: 4 Derry Street.
- Kitchen W8 – מסעדת מישלן עם תפריט אירופאי. אלגנטית ונינוחה. טווח מחירים: בינוני-יקר. כתובת: 11-13 Abingdon Road.
- Maggie Jones's – בריטית מסורתית, אווירה כפרית וחמימה ותפריט קלאסי – פשטידות ובשרים צלויים. טווח מחירים: בינוני. כתובת: 6 Old Court Place, Kensington Church Street.
- The Ivy Kensington Brasserie – בראסרי אלגנטי עם תפריט בריטי משודרג ואווירה יוקרתית. טווח מחירים: בינוני-יקר. כתובת: 96 Kensington High Street, London.
- בנייטסברידג' הסמוכה:
- Hawksmoor Knightsbridge – מסעדת בשרים מעולה. טווח מחירים: בינוני-יקר. כתובת: 3 Yeoman's Row.
- Nusr-Et Steakhouse – אם חייבים – מסעדת בשרים ידועה ויקרה מדי של השף בוזק המלח נוסרט גקצ'ה ("סולט באי"). The Park Tower Knightsbridge Hotel, 101 Knightsbridge.
אל תשכחו לבדוק גם את רשימת המסעדות המומלצות של "לונדוניסט" בלונדון, לשריין מקומות בסיורי האוכל או המוזיקה המושקעים, וגם לעקוב באינסטגרם להמלצות הכי שוות בלונדון מהזווית המקומית.
מלונות מומלצים בקנזינגטון
להלן כמה המלצות נבחרות:
- Milestone Hotel Kensington – מלון בוטיק הממוקם בין רובעי נייטסברידג' וקנזינגטון, כולל בריכה, מרכז כושר ושירות מעולה.
- The Adria – מלון 5 כוכבים בעיצוב ויקטוריאני עם נוחות מודרנית, ובמיקום מושלם.
- The Gore London – Starhotels Collezione מלון מקסים שנבנה בשנת 1892, ובו חדרים מעוצבים ואווירה היסטורית.
- Imperial Court Studios – דירות סטודיו מאובזרות המתאימות לשהייה קצרה או ארוכה.
- עוד מלונות באזור או ביתר האזורים תוכלו למצוא במדריך המלונות המקיף שלנו ללונדון.
איך מגיעים לקנזינגטון?
- תחנת הרכבת תחתית (ה-Tube) המרכזית ביותר היא תחנת High Street Kensington (על הקווים Circle ו-District), וגם South Kensington (על הקווים Piccadilly, Circle ו-District), הסמוכה יותר למוזיאונים.
- תחנות נוספות: Kensington (על ה-District), Knightsbridge (על ה-Piccadilly).
- בצ'לסי, Sloan Square (על הקווים Circle ו-District).