בלונדון יש פאב אחד לפחות כמעט בכל רחוב. הפאבים בלונדון נפוצים יותר מפיצוציות בארץ – מהסיבה הפשוטה – פאב, שמגיע מהמילה פאבליק – הוא קודם כל ה-מקום של הבריטים להרגע אחרי יום עבודה, להפגש עם חברים, לשתות בירה או ג׳ין, לקשקש, לרכל וכמובן להשתכר כהוגן.
בלונדון אמנם יש פאבים מודרניים כמו בכל עיר אחרת, אבל עיקר הגאווה העירונית היא בפאבים האנגליים המסורתיים שנמצאים בכל רחוב ובכל שכונה בעיר. המשמעות היא שלא משנה איפה אתם נמצאים בלונדון – תמיד יהיה פאב כלשהו בסביבה: פאב מסורתי, בר קוקטייל יוקרתי ועוד. המשמעות היא שמספר הפאבים בלונדון הוא פשוט אינסופי.
אין מה ׳להתאמץ׳ כדי למצוא פאב טוב בלונדון (או באנגליה בכלל!) – צריך פשוט לשוטט באזור מסוים עד שנופלים על פאב שנראה מזמין. מה שמפליא קצת הם המחירים – למרות שהבריטים שותים כל יום, וכמעט כל היום – עדיין מחירי הבירה, הסיידרים ורוב המשקאות בפאבים גבוהים למדי. לכן, גם בפאבים יש ׳לואו קוסט׳, למשל רשת Wetherspoon, שהיא רשת פאבים מוזלים עם מחירי שתיה משתלמים במיוחד, מקלה קצת על הכיס של השתיינים המיומנים שבינינו, או הבריטים (ויש גם אוכל).
מיד נמשיך עם הכתבה אבל רגע לפני כן:
הנה האטרקציות והפעילויות המובילות השנה בלונדון. הן מבחינת מחיר והן מבחינת החוויה
לחובבי הקוקטיילים, אני ממליץ על ׳רשת׳ Be At One שבה תמצאו המון קוקטיילים מעניינים במחירים יחסית סבירים. כמובן שמי שמשכירים דירת Airbnb או סתם רוצים להתפנק לא רק בפאב – כדאי לדעת שמחירי האלכוהול בסופרמרקטים (במיוחד בסופרים הגדולים) זול משמעותית מהפאבים (מחירים כמו הדיוטי פרי בארץ ולעתים אף נמוכים יותר) והמבחר עצום.
כמובן שיש עוד אינסוף פאבים. חלקם ׳כבדים׳ בעלי ריהוט ואווירה בריטית-מסורתית, חלקם יותר ׳מודרניים׳. בחלקם יש אוכל, בחלקם אין. חלקם יקרים להחריד, אחרים קצת יותר הוגנים, ויש גם כאלו שתמצאו בהם מוזיקה חיה או חצר בירה מדהימה (כמו למשל בפאב הזה בשכונת בריקסטון האהובה עלי במיוחד).
הנה כמה מהפאבים המיוחדים והאיקוניים האהובים עלינו ברחבי לונדון:
The Devonshire (סוהו)
אחד הפאבים המדוברים בשנים האחרונות, עם בירות ברמה אחרת ואוכל מהטובים שתוכלו למצוא בכל גסטרו פאב בלונדון. מדובר בפאב ששפים רבים מרחבי סוהו באים לשבת בו אחרי העבודה לאיזו בירה או נשנוש. הבירות הן באמת משהו מיוחד, אפילו מוכרות כמו גינס יורדות חלק בצורה שאף פאב אחר לא מצליח לשחזר. בגזרת האוכל, נסו את ה-Set Menu בן שתיים או שלוש מנות במחיר משתלם, עם מנות כמו קוקטייל שרימפס, סטייק וצ'יפס וסטיקי טופי פודינג.
Lore of the Land (פיצרוביה)
עוד גסטרו פאב משובח ומעוצב למשעי שממוקם בבניין ויקטוריאני שמור היטב, בבעלות הבמאי המפורסם ג'אי ריצ'י (לוק סטוק, סנאצ'). בקומת הקרקע תוכלו לשבת על בירה טובה ולנשנש משהו טעים באווירה קלילה, ובקומה הראשונה תוכלו לאכול ארוחת ערב כמו שצריך. בתפריט תמצאו כוכבים כמו ריזוטו סרטן עם כוסברה ורוטב דובדבן חריסה, או צלעות טלה עם ארטישוק ירושלמי, שיסו, שום שחור, נענע וקרם פרש. הסאנדיי רוסט האיכותי שלהם הוא מהטובים בעיר.
The Harp (קובנט גרדן)
בין המזרקות של כיכר טרפלגר והפיאצה של קובנט גרדן, תוכלו למצוא את הפאב הקטן והנפלא הזה, שמכוסה בסלי פרחים צבעוניים. מבחר הבירות מגוון ומאוד מקומי, והאוכל ממוקד – רק נקניקיות איכותיות בלחמניה (מומלץ!). בקיץ, חלונות הוויטראז' הגדולים נפתחים, מה שהופך את השולחנות בכניסה לאחלה נקודת תצפית על ההמונים שחולפים על פניכם. מקום מצוין לעשות בו הפסקה בהמולה של מרכז לונדון.
Audley Public House (מייפר)
מי שמחפש חוויה אלגנטית, מעודנת אבל עדיין אותנטית של פאב אנגלי, ימצא אותה כמובן במייפר, אחת השכונות האמידות והיוקרתיות בלונדון. הפאב הזה בן מאתיים השניים עבר שיפוץ מקיף לאחרונה, עם שחזור של ציפוי העץ המקורי ויצירות אמנות מקוריות של אמנים נחשבים שמעטרים את קירותיו. הנשנושים בפאב לצד הדרינק הם מסורתיים במיוחד אבל על בסיס חומרי גלם איכותיים, כמו סוסג' רול, סרטן על טוסט וגם וולש ררביט למתקדמים (לחם קלוי עם גבינה מותכת ורוטב על בסיס חרדל).
The George (פיצרוביה)
פאב נפלא שנחשב לאחד מהטובים ביותר במרכז לונדון, עם חלל גדול ועיצוב מיוחד שמשלב אווירת מסורתית ואלגנטיות קצת יותר מודרנית עם טאצ' אקסצנטרי. הפאב, שקיים כבר מהמאה ה-18, היה בעבר מקום מפגש של פוליטיקאים, אמנים ואנשי תרבות בלונדון. לאחרונה הוא עבר שיפוץ ומיתוג מחדש, עם תפריט מהודק שכולל את כל הקלאסיקות, כמו פיש אנד צ'יפס, פאי רועים, המבורגר, ועוד כמה הפתעות, הכול ברמה הגבוהה ביותר.
The French House (סוהו)
פאב ותיק ופופולרי שקיים מאז שנות ה-60 העליזות, אז היו מבקרים במקום שחקנים, אמנים, בליינים ושתיינים. בקומת הקרקע תוכלו לדגום בירות אנגליות, בלגיות וצרפתיות באווירה פריזאית, ובקומה הראשונה תוכלו להינות מתפריט צרפתי משובח וקליל, כמו ברווז קונפי, סטייק וצ'יפס, ביף בורגניון ועוד קלאסיקות מהמטבח הצרפתי, הכול באווירה קלילה ולא מחייבת.
The Marksman (האקני)
פאב שנבחר על ידי מדריך מישלן ב-2017 כפאב השנה (פרס שכבר לא מחולק יותר משום מה), ומגיש תפריט עונתי משתנה בסגנונות מגוונים. תוכלו למצוא שם מנות כמו לחמניית בקר עם קרם חזרת, פאי עוף וכרישה בר, סרטן בסגנון אזור דורסט, וקינוח אחד יחיד ומיוחד – טארט חמאה חומה ודבש, שיש הנשבעים שמדובר בקינוח הטוב בכל לונדון. אחד הפאבים האהובים באזור ואחלה מקום להתערבב קצת עם המקומיים המגניבים של האקני.
The Lamb & Flag (קובנט גרדן)
ממש בלב קובנט תמצאו את הפאב הקטנטן והמיוחד הזה, שנחשב לאחד האיקוניים בלונדון. יש לו עבר עשיר ומעניין שהולך אחורה למאה ה-17, כאשר היה מקום מפגש של משוררים, אמנים וגם טיפוסים מחוספסים, שהיו נוהגים לערוך קרבות איגרוף מאולתרים במקום. הפאב עצמו מתחבא בתוך סמטה צדדית קטנה ולא תמיד קל למצוא אותו, מה שהופך אותו לנקודה שקטה יחסית בתוך העומס המטורף (בעיקר בסופי שבוע) של קובנט גרדן.
The Spaniards Inn (המפסטד)
עוד פאב עם ותק רציני, שנחשב לאחד העתיקים בכל לונדון, ויושב בפינת חמד לצד הפארק המהמם המפסטד הית' בצפון לונדון. יש לו חצר ענקית ומושלמת לשבת בה ביום שמשי, יחד עם ביקור בהית' שהוא באמת יעד חובה למי שכבר ראה ומיצה את הייד פארק ופארק ריג'נט'ס. הפאב משך אליו סופרים כמו דיקנס וביירון, והוא אפילו מוזכר ברומן "דרקולה" המקורי מהמאה ה-19.
תהנו, ואל תשכחו כמה דברים:
- תקראו פה על אלכוהול בלונדון.
- כמעט בכל הפאבים בלונדון השירות הוא שירות עצמי – ומשלמים במקום על המשקאות (ככה לא צריך ׳להתעסק׳ בחשבון ובכסף אחרי שמסיימים לשתות, הגיוני סה״כ).
- כדאי מאוד לנסות את המשקאות העונתיים בכל תקופה בשנה, למשל אם חם – תבקשו Pimm’s Cup (ותדאגו ששמים לכם את כל הפירות!) ואם קר אז תבדקו אם יש במקרה Mulled Wine (יין חם מתובל).
- אם בבר שהגעתם אליו אתם רואים ברזי בירה כבדים יחסית של בירות לא מוכרות – מעולה – מדובר לרוב בבירות אייל ממבשלות מקומיות – אל תהססו לבקש לטעום ולנסות – הרבה בהן בירות מעולות ממש!
- ברוב הפאבים יש גם מבחר מרשים ממש של סיידרים בטעמים שונים.
- רוב הפאבים בממלכה נסגרים בסביבות 23:00 או חצות גג. בסופי שבוע (ליל שישי וליל שבת) לפעמים ׳מושכים׳ עד 1:00. הסיבה היא שהבריטים מתחילים לשתות אחרי העבודה – בסביבות 17:00, ולא כמו הישראלים שיוצאים רק בערב/לילה. אם שמעתם את הברמן מושך בפעמון – סימן שזו קריאה ליושבי הפאב לגשת לדלפק ולהזמין סבב משקאות אחרון לפני שאי אפשר יהיה יותר והפאב יתחיל להסגר.