אלכוהול בלונדון

בלונדון אפשר ליהנות מאלכוהול איכותי לסוגיו כמעט בכל אזור הודות לתרבות שתייה מפותחת ולעובדה שאין כמעט רצף של יותר מרחוב או שניים בלי פאב אחד לפחות. בלונדון יש פאבים מסורתיים בכל פינה, ברי קוקטייל, ברים ברוב בתי המלון, ברי יין שונים, שפע של לאונג' ברים יוקרתיים וכן גסטרו פאבים שבהם ניתן לנשנש משהו קטן או ממש ארוחה דשנה ליד הדרינק.

אמנם החוק שמגביל את מכירת האלכוהול עד לשעה 23:00 שונה ב-2003, עדיין רוב המקומות נסגרים מוקדם – מה שאומר ששעות העומס הן מסיום יום העבודה ועד שעת סיום הפעילות של האנדרגראונד (17:00-24:00).

הפאבים והברים בלונדון מאפשרים להכיר את האוכלוסייה הלונדונית על גווניה השונים. ברוב המקומות ניתן לפגוש אנשים בטווח גילאים שנע מ-18 (הגיל החוקי לקניית אלכוהול) ועד 108 – מה שאומר שצפויה לכם חוויה אנתרופולוגית ולא רק אלכוהולית. לחיים!

סוגי אלכוהול מומלצים

תרבות השתיה כאן היא כאמור ׳שם דבר׳, ויש אינסוף סוגי בירות, ספיריטס (אלכוהול בחוזק של 40%, למשל ויסקי, ג׳ין, וודקה או טקילה), יינות וקוקטיילים, אך יש גם כמה סוגי משקאות שהם המובילים בבריטניה. ג׳ין למשל על סוגיו השונים, כולל קוקטיילים מבוססי ג׳ין, ויש אפילו ׳אקדמיה לג׳ין׳.

הבריטים אוהבים לשתות – אבל בעיקר ומעל לכל אוהבים ג׳ין, עם טוניק או בלעדיו
הבריטים אוהבים לשתות – אבל בעיקר ומעל לכל אוהבים ג׳ין, עם טוניק או בלעדיו

בירות הן פופולריות מאוד בכל רחבי הממלכה, וכמובן שלונדון לא שונה, ובפאבים שמכבדים את עצמם תוכלו למצוא מבחר די גדול של בירות מהחבית, בדגש על בירות מסוג אייל, הבירה מהסוג הנפוץ והאופייני לבריטניה, שהן בירות לרוב כהות/אדמדמות בעלות ׳גוף׳, והמשקה העיקרי שהיו מגישים ב׳פאבליק האוס׳ עוד לפני ששמו קוצר ל׳פאב׳. ברים רבים ׳מתגאים׳ בסוגי איילים יחודיים להם.

אדמדמה, בעלת ׳גוף׳ מלא, וקשורה בהיסטוריה הבריטית ובהיסטוריה של הפאבים בכלל. בירת אייל
אדמדמה, בעלת ׳גוף׳ מלא, וקשורה בהיסטוריה הבריטית ובהיסטוריה של הפאבים בכלל. בירת אייל

כמו כן, תלוי בתקופה בה תבקרו בלונדון, אני ממליץ מאוד לשתות ואף להביא איתכם לארץ משקאות ׳עונתיים׳ יחודיים עליהם כתבתי כאן בעבר הם פימ׳ז (שאופייני לקיץ) ומולד וויין (שאופייני לחורף).

פרסומת של מסעדת מזל בלונדון
בלונדון בקיץ? שתו קנקן של פימ׳ז עם פירות. בלונדון בחורף? לכו על מולד וויין
בלונדון בקיץ? שתו קנקן של פימ׳ז עם פירות. בלונדון בחורף? לכו על מולד וויין

גם סיידרים נפוצים מאוד, ותתפלאו לעתים לראות את מבחר הסיידרים המגוון והגדול בפאבים מסוימים וכמובן בסופרמרקט. יש בלונדון הרבה מעבר לסיידר תפוחים הסטנדרטי – למשל סיידר אגסים, סידר פירות יער, סיידר מנגו-פסיפלורה ועוד. הסיידר האהוב עלי מכולם, אגב, הוא סיידר האגסים של Kopparberg (להשיג בעיקר בסופרמרקטים של וויטרוז, סיינסברי או טסקו), אבל הרבה מאוד אוהבים (ואוהבות) את סיידר ה-Mixed Fruit של החברה הזו.

מהמבחר העשיר של לונדון: סיידרים באינסוף טעמים. למשל: אפרסק, פירות יער, אגסים, אלדרפלאוור, מנגו-פסיפלורה, תות-ליים ועוד. משמאל: אייס קפה של בייליס, וקוקטייל מוכן בפחיות של שנאפס אפרסקים עם ספרייט
מהמבחר העשיר של לונדון: סיידרים באינסוף טעמים. למשל: אפרסק, פירות יער, אגסים, אלדרפלאוור, מנגו-פסיפלורה, תות-ליים ועוד. משמאל: אייס קפה של בייליס, וקוקטייל מוכן בפחיות של שנאפס אפרסקים עם ספרייט

מחירי האלכוהול בפאב הבריטי הממוצע/המסורתי גבוהים מדי לטעמכם? בדומה לארץ, גם פה כדאי שתדעו שבסופרמרקטים מחירי האלכוהול נמוכים משמעותית (עד שליש מחיר ואפילו פחות!). יש ׳רשתות׳ של פאבים עם מחירים זולים יותר, למשל Wetherspoon, רשת של פאבים שידועה במחיר האלכוהול הנוחים שלה, או Be At One, רשת של קוקטייל-ברים במחירים נוחים.

airalo ad