5 עובדות על שופינג בלונדון שכנראה לא ידעתם

יותר צבעונית משחשבתם. אופנה בלונדון
יותר צבעונית משחשבתם. אופנה בלונדון

לונדון היא מעצמת שופינג לא קטנה בכלל, ועיר שלא מעט תיירים מגיעים אליה קודם כל בגלל השופינג והאופנה. הנה חמש עובדות על שופינג בלונדון:

טיפ #1 – מרגישים שמבחר החנויות גדול ומבלבל? אתם לא טועים… נכון ל-2019 תועדו באנגליה כ-11,000 חנויות בגדים!  כ-6,800 מהן רק באזור הווסט אנד במרכז לונדון! מספרים די אסטרונומיים שקל לאבד בהם את הידיים והרגליים, וכנראה זו גם הסיבה שכולם מסיימים ברחוב הקניות המוכר אוקספורד ובחנויות הרשת המוכרות שיש גם בארץ כמו זארה, H&M ו-Bershka. בדיוק בגלל זה כתבנו לכם מדריך שופינג מלא, כדי לעשות קצת סדר בבלגן.

טיפ #2 – בהמשך ישיר לזה, גם תחום השווקים בלונדון הוא עשיר ונרחב. למען האמת, בלונדון יש למעלה מ-260 שווקים! החל מהשווקים הפופולריים כמו קמדן מרקט בשכונת קמדן ופורטובלו רואד מרקט, בהם תמצאו בגדים, תכשיטים, פיצ'פקעס ומתנות, לשווקים קטנים יותר ומוכרים פחות, מברודווי מרקט וקולומביה רואד מרקט (Columbia Road Market) בימי ראשון, שאמנם מתמקד בפרחים ועציצים, אבל החנויות הקטנות והעצמאיות סביבו לגמרי שוות ביקור.

מחנויות כלבו ועד לשווקים ססגוניים. הכלבו סלפרידג׳ס מול שוק קמדן
מחנויות כלבו ועד לשווקים ססגוניים. הכלבו סלפרידג׳ס מול שוק קמדן

טיפ #3 – בריטניה בכלל ולונדון בפרט חובבות גדולות של אופנת הוינטג׳. בשנים האחרונות בגדים כאלו הגדירו מחדש את המושג ׳מגניב׳. כל מי שמגניב היום, קונה יד שנייה. זאת כחלק ממגמת האופנה הירוקה והסביבתית שהתפתחה לאחרונה ובעקבותיה הייתה עלייה בביקוש לחנויות של בגדי יד שנייה ושווקים למכירת בגדי וינטג׳. הוסיפו זאת לאהבת המקומיים לחנויות שרווחיהן הולכות לעמותות כאלה ואחרות כמו לצורך מחקר על מחלת הסרטן, מחלקות הוספיס בבתי חולים וסיוע כלכלי להומלסים וקיבלתם עיר, שכמו קפסולת זמן, משמרת עשורים שונים דרך הבגדים ומוצאת דרכים יצירתיות לשלב ולחדש אותם. בשכונת שורדיץ׳, שבה אנחנו עורכים סיורי אוכל ואמנות רחוב וגם סיורי שופינג, תמצאו סצנה שלמה רוחשת ולוחשת של חנויות וינטג׳.

מעצמת וינטג׳ לא קטנה. חנות בשכונת שורדיץ׳
מעצמת וינטג׳ לא קטנה. חנות בשכונת שורדיץ׳

טיפ #4 – מכירים את הרגע הזה שאתם מבינים, אחרי שביליתם שעתיים – שלוש בחנות אחת ויצאתם עם 50 שקיות, שאין סיכוי שתוכלו להמשיך בעוד שופינג? לא עם כל השקיות האלו בידיים? ואז אתם צריכים לחזור למלון, להניח את השקיות ולחזור לנקודה בה עצרתם? אבל למי יש כוח לחזור לשופינג אחרי שכבר חזרנו למלון? אז במקום כל הבלגן הזה ובמקום להיסחב, אולי כדאי שתכירו שיש שירותי שמירת חפצים ושירותי משלוחים באזורי הקניות המרכזיים בלונדון. אפליקציות כמו hero luggage ו-dropit מאפשרות לאחסן את השקיות בנקודות או חנויות מסוימות בעיר ולחזור אליהן בשעה מאוחרת יותר או לשלוח אותן אל כתובת לבחירתכם. חשוב לציין שהשירותים הם בתשלום ושכדאי לוודא את שעות הפתיחה של נקודות שמירת החפצים מראש 🙂

airalo ad

טיפ #5 – אם כבר במשלוחים עסקינן, דבר נוסף שאולי כדאי להזכיר הוא שירות המשלוחים המהיר בלונדון.  חנויות אונליין רבות מאפשרות משלוחים מהיום למחר. כך שאם אתם יודעים בדיוק מה המידה שלכם, המקום בו אתם שוהים יכול לקבל חבילות ואתם מחובבי אסוס למשל, אמזון, מרקס אנד ספנסר ועוד, תוכלו להיעזר בשירות המשלוחים המהיר והנהדר הזה ולקבל את המוצרים אליכם במהירות הבזק!

פרסומת של מסעדת מזל בלונדון

ולסיום, הרי לכם עובדת בונוס נוספת:

טיפ #הזהב – הדרך הטובה ביותר להכיר לונדון קצת אחרת ולהתחדש בפריטים ייחודיים היא בעזרת סיורי השופינג שלנו, ״מתלבשים על לונדון״, שמתמקדים דווקא באזורים המעניינים והפחות מתויירים של העיר!

נהגוס - פרסום לרוחב

ולפני שהולכים, הנה כמה קישורים שכדאי לכם לשמור: