[סקירת וידאו] שוק סאות' בנק סנטר

אחרי אינסוף ביקורי שוק, בליסות, סיורי אוכל וטעימות, החלטתי להשיק סדרת וידאו, שבה אסקר שווקים ויעדים קולינריים שונים שאהובים עלי במיוחד בלונדון האינסופית.

בפרק השני של ׳עומר זולל את לונדון׳ החלטתי לבקר בשוק שנמצא מאחורי מתחם הסאות׳ בנק (South Bank Centre) על הגדה הדרומית של התמזה, מרחק של כמה דקות הליכה בלבד מה-London Eye (הגלגל הענק) (לחצו כאן לכרטיסים לתור המהיר), מהתיאטרון המלכותי וממוזיאון הטייט מודרן.

שוק סאות׳ בנק סנטר פתוח בימי שישי (12:00-20:00), שבת (11:00-20:00) וראשון (12:00-18:00), נמצא כאמור מאחורי מתחם הסאות׳ בנק (לא להתבלבל כי יש גם דוכנים וירידים על גדות הנהר, אבל שוק האוכל עבר בשנה האחרונה לאחורי המבנה), ומארח יותר מ-40 דוכני אוכל, משקאות וקינוחים ממדינות שונות בעולם. בתקופת החורף נפתח לידו ׳מתחם׳ נוסף של דוכני כריסמס, כולל הרבה יין וסיידרים חמים מתובלים. בשנת 2018 שעברה עלינו לטובה, היתה גם ׳בקתת סיידרים׳ מגניבה, שבה מכרו בין השאר סיידר שזיפים שוודי מתובל. מקווה שגם השנה זה יתקיים.

הנה מה שדגמנו הפעם

כריך ברווז קונפי ב-The Frenchie

כריך ברווז קונפי עם גבינת עיזים/גבינה כחולה, דבש כמהין ולחמניית בריוש. מושחת ומפנק כמו שזה נשמע. ברווז בבישול ארוך שנח לו בלחמניית בריוש עשירה וחמאתית, עם גבינות מובחרות, דבש כמהין, בצל מטוגן ועוד. ויש גם צ׳יפס איכותי בדוכן. כיף לתת למנה ציון של 5 זיקוקים בפה.

בוריטו קוריאני ב-Korrito

בדוכן הזה לוקחים מנות קוריאניות ׳קלאסיות׳ כמו בולגוגי (תבשיל בקר קוריאני) או עוף בנוסח קוריאני עם אורז קימצ׳י, ומכניסים אותן, רחמנא ליצלן, לתוך בוריטו. בתכלס לי זה הזכיר יותר מהכל ממולאים טריפוליטאים, בעיקר בגלל האורז האדמדם המתובל. מנה חביבה שבעיקר תלהיב את אלו שנשבעים בשמו של המטבח הקוריאני ושל הטעמים העדינים, קצת מתקתק וקצת חריף.

נקניקיות פולניות ב-Polish Deli

דוכן של נקניקיות פולניות (פרה נמוכה) בטחינה גסה, בלחמניה או עם תפוחי אדמה וסלט כרוב, ויש גם בירה מהחבית. כשטעמתי אותן בחורף הן היו קצת יותר עסיסיות מהפעם, אבל יכול להיות גם שנפלתי על אחת שהיתה קצת אוברקוקד. בכל אופן, בהתחשב בעובדה שקשה מאוד למצוא נקניקיות במרקם כזה ולא במרקם אחיד סטייל נקניקיות עוף-זוגלובקיות משהו, אפשר להגיד שזו עדיין אופציה טובה לחובבי הנקניקיות לצד בירה.

פופקורן שרימפס בטמפורה ב-Shrimpy

המנה המפתיעה לטובה של הביקור הזה בשוק. כמה כבר חסילונים מטוגנים בטמפורה יכולים להפתיע? אז זהו, שיכולים גם יכולים. מצד אחד קריספי מבחוץ, מצד שני נימוח ונהדר מבפנים, המנה הזו הרגישה לי כמו משהו שממש לא בא לי שיגמר.

אייס קפה אתיופי – The Ethiopian Coffee Company

נווה מדבר של קפה טוב בשממת הקפה הלונדונית הקשה. ישראלים אוהבים להתלונן שהקפה בלונדון גרוע. האמת שהם די צודקים, והסיבה לכך היא בעיקר העובדה שהבריטים (בעלי הטעם הקלוקל לרוב) מעדיפים בדרך כלל קפה אוסטרלי או ניו-זילנדי, סוגי קפה מאוד חמוצים ו/או ׳שרופים׳. העמים היחידים (כמעט) שעושים כבוד לקפה בלונדון ושכדאי לכם לדגום קפה שלהם אם תמצאו הם האיטלקים, האתיופים והוויאטנמים. בדומה לשוק Duke of York שאני מאוד אוהב, גם בשוק סאות׳ בנק יש דוכן מעולה של קפה אתיופי (קר או חם) שמגיע מהאזורים ההרריים של אתיופיה. אני לא יודע מה איתכם, אבל כשאני שומע ׳מהאזורים ההרריים׳ זה כבר פותח לי את בלוטות הטעם 🙂

קנולי סיציליאני – Bello Gnocco

דוכן סיציליאני שנפתח ע״י זוג סיציליאנים בשם פרנצ׳סקו ואובריאנה, אחרי שפתחו שתי מסעדות בסיציליה והחליטו לנסות את מזלם גם בלונדון (שבשנים האחרונות שופעת בסיציליאנים, וטוב שכך). את המתכונים הם לקחו מסבא וסבתא, ואת הקנולי הם ממלאים במקום מול עיניהן הזוממות של הלקוחות.

מקווים שנהניתם מהסקירה – ונתראה בסקירה הבאה! אם אהבתם תרגישו חופשי לשתף  🙂 ואל תשכחו אם אתם מגיעים ללונדון לשריין לעצמכם מקום לאחד מסיורי האוכל המרתקים שלי בשווקים הכי שווים ובשכונות הכי מגניבות של לונדון!

סקירות וידאו נוספות נמצאות כאן.

שתפו את זה