The Cocktail Trading Company בשורדיץ׳ – בר קוקטיילים יצירתיים זוכי פרסים ותפריט משתנה שתמיד מפתיע מחדש

הנה בר שאני נהנה סוף סוף לכתוב עליו כאן. בר שיש לאשתי ולי ממש ״מסורת״ ללכת ולשבת בו אחרי הסיורים בשכונת שורדיץ׳ כי אנחנו תמיד מרגישים בו בבית. מדובר בבר שהמילה הפופולרית ״קוזי״ (Cosy באיות הבריטי – נוח, אינטימי וידידותי – או בקיצור – קטן אבל עם סטייל) כאילו הומצאה בשבילו.

לצד המקוריות, היחס החם והאווירה המיוחדת, התחושה היא בעיקר של ״בר בוטיק״, קטן וביתי, אבל לגמרי עם רעיונות גדולים, שגם מתחלפים מדי פעם. ויש גם אג׳נדה: 25% מהבר שייך לברמנים שעובדים בו – מעין ״קואופרטיב״ ברמנים, שנועד לתת לברמנים מקום ליצור ולהתפתח בו.

״קוזי״ זו מילת המפתח כאן. קוקטיילים יצירתיים ב-Cocktail Trading Company
״קוזי״ זו מילת המפתח כאן. קוקטיילים יצירתיים ב-Cocktail Trading Company

הכל התחיל בשנת 2006, כשאנדי, ג׳יימי ואולי, שלושה ברמנים ותיקים, החליטו לאחד כוחות וליצור בר קוקטיילים שבו יוכלו ״להתפרע״ עם משקאות מוזרים ויצירתיים, ולהתייחס אליהם באותה חרדת קודש ששפים יצירתיים מייחסים למנות שלהם, תוך עיצוב מוקפד, אווירת רטרו, שילוב של אביזרים מעניינים ורכיבים אקזוטיים במשקאות, וזו רק ההתחלה.

עם תפריט קוקטיילים מתחלף שהושקעה בו חשיבה רבה, שבו מאחורי כל קוקטייל יש קונספט, וכל קוקטייל עולה 9.5 פאונד ומאופיין גם בלא מעט אלכוהול לצד הרעיונות המשונים/יצירתיים, אפשר בכל ביקור בבר הזה להתנסות בכמה משקאות מעניינים, ולקבל לא מעט השראה.

בביקורים הקודמים התנסינו למשל בקוקטיילים שמשולבים בהם מאפים או קינוחים (למשל קוקטייל עם סופלה שוקולד או סקונס), קוקטיילים בצורות שונות ומגוונות (למשל, קוקטייל של ״קופסאת נודלס״), קוקטיילים עם תוספות כמו קופסאת סוכריות מנטה, ארטיק אלכוהולי שיוצא מהקוקטייל, ״שיפודים״ של פירות או פרחים שקשורים לקונספט של הקוקטייל, או בקבוקונים לערבוב עצמי שמשנה את טעם הקוקטייל, והרבה משחקי מרקמים וטעמים מפתיעים מעולם הקולינריה והפטיסרי. וזה כמובן רק קצה הקרחון.

airalo ad
היכונו להיות מופתעים. קוקטיילים ב-Cocktail Trading Company בשורדיץ׳
היכונו להיות מופתעים. קוקטיילים ב-Cocktail Trading Company בשורדיץ׳

גם הפעם התפריט השתנה כליל, והלכנו על כמה קוקטיילים שנראים מעניינים במיוחד. אגב, לא מדובר בתפריט רגיל, אלא במעין ״מחברת מתכונים״ קטנה שכל שותה מקבל/ת, הכוללת איור של המשקה, הסבר מפורט ואפילו סיפור קצר על הקונספט של המשקה – כיף אמיתי.

פרסומת של מסעדת מזל בלונדון

קוקטייל Nelson’s Blood

התחלנו עם ״Nelson’s Blood״ שכלל שני סוגי רום מיושנים, שרבט שזיפים, תה אינגליש ברקפסט ומיץ תפוז דם, כשכל זה מוגש במעין ״חבית״ חרסינה לצד ״אצבע״ של בן אדם משוקולד לבן.

הקוקטייל היה מרענן למדי אבל גם אלכוהולי דיו, חמצמץ ומתקתק במידה, ובכל פעם שרציתי ״לשבור״ את הטעם החמצמץ נתתי ביס בשוקולד הלבן. סטארט אפ.

נהגוס - פרסום לרוחב

Bunny’s Tail

המשכנו עם עוד קוקטייל מרשים ויזואלית, הפעם אחד בשם Bunny’s Tail שכולל בין השאר וודקה פינלנדיה, יין פסיפלורה ושרבט גזר, שמוגשים לצד ״דלי״ של סורבה/ברד פרוסקו (יין איטלקי מבעבע). בניגוד לדברים מהסוג הזה לרוב, כאן ממש יכולנו להרגיש את האלכוהול, גם בברד הפרוסקו הנהדר, והתוצאה – משקה פירותי ומרענן אבל גם אלכוהולי במידה – והפעם קצת יותר מתקתק ומרוכז.

ונשיא ארצות הברית ה-45

ונעבור לטוויטר של דונלד טראמפ – רגע, מה? – כן מה ששמעתם – הקוקטייל הבא הגיע עם ״מגילה״ מעליו, שהיא תדפיס של ציוצים נבחרים של נשיא ארה״ב לשעבר. הקוקטייל עצמו כלל וויסקי בורבון, יין מדיירה פורטוגלי מועשר בארל גריי, דבש אגוזי מלך ושיכר של לחם בננה (!) – קוקטייל מעניין כשלעצמו, עם טעמים מורכבים שלעתים עוקצניים ומעושנים ולעתים מעט אגוזיים ומרגישים כמו ספק קוקטייל ספק קינוח.

האם זה הקוקטייל היחיד בעולם שכולל בתוכו את הטוויטר של טראמפ?
האם זה הקוקטייל היחיד בעולם שכולל בתוכו את הטוויטר של טראמפ?

Twelve Inch Limit

הבא בתור נקרא Twelve Inch Limit וכלל בלנד של שלושה סוגי בקרדי מיושנים 4 עד 8 שנים, ברנדי בדרגת XO, ויסקי שיפון קנדי, סירופ אגסים ואגוזי מלך, מיץ לימון וחלמון, מעין גרסה סופר-פנסית של פיסקו סאוור אם תרצו.

Mother’s Ruin

אחרון חביב לערב זה נקרא Mother’s Ruin, קוקטייל ארוך שכלל ג׳ין, חליטה של לואיזה ונענע, ובירה שהושרתה בעשבי תיבול ופירות. הקוקטייל היה מרענן מאוד בזכות השילוב בין הלואיזה (בעיני לואיזה ולמון גראס הם תוספות מבורכות לכל משקה כמעט) לבין הג׳ין והבירה הפירותית.

את הקוקטיילים ליווה שירות טוב ומחויך עם המון הסברים על סוגי הקוקטיילים, מוזיקת מוטאון מאזור שנות ה-70 וקצת הלאה, ואווירה כיפית כרגיל, ולא עמוסה במיוחד. כיף גם שבכל ביקור כמעט יש סט חדש של קוקטיילים, שלא מתקמצנים פה על אלכוהול (כמותית, ואיכותית) ושיודעים גם להכין קוקטיילים מעניינים שלא בתפריט. מה שחסר זה משהו מעניין לאכול (יש כאן רק זיתים, שקדים, סוסג׳ רול וסקוטש אגז), אבל ללא ספק מדובר במקום חובה לחובבי קוקטיילים שרוצים להתנסות בקוקטיילים מעניינים באווירת בר בוטיק לא מפונפן מדי.