גילי ומארק (Gillie and Marc) שצ׳נר הם זוג אמנים אוסטרלי-אמריקני שפעילים בכל העולם, ואת היצירות שלהם תוכלו למצוא בין השאר בניו-יורק, אוסטרליה וגם כאן בלונדון, עיר שאהובה עליהם במיוחד והם מגדירים אותה כ״בית רחוק מהבית״ (Home away from home).
החודש תוכלו למשל למצוא ברחבה שמחוץ לשוק ספיטלפילדס (Spitalfields), השוק שבו אני מדריך הרבה מסיורי האוכל ואמנות הרחוב שלי בלונדון. ברחבה שמחוץ לשוק הוצבו 21 פסלי ברונזה של פילים בגודל טבעי, כשכל פיל מייצג באופן ריאליסטי פיל יתום אמיתי שניצל בעזרת ארגון SWT, ארגון שפועל בקניה מאז 1977 ומטרתו להציל פילים שהתייתמו מהוריהם.
אפרופו פילים, בילדותה בילתה גילי מספר שנים בזמביה, שם היתה עדה לרצח ברוטלי של פיל שנורה למוות מול עיניה. לדבריה, מדובר היה במחזה מחריד ששינה את חייה, ומאותה נקודה היא החליטה להקדיש את פועלה (ומאוחר יותר, את האמנות שלה) לבעלי חיים והצלתם.
מיד נמשיך עם הכתבה אבל רגע לפני כן:
הנה האטרקציות והפעילויות המובילות השנה בלונדון. הן מבחינת מחיר והן מבחינת החוויה
מלבד פילים וקרנפים, אחד מסימני ההיכר של הצמד הנשוי, שחיים ויוצרים ביחד מאז נפגשו בהונג-קונג אי שם בשנת 1990, הם פסלי ״הארנבת והכלב״ שתוכלו לראות בכמה מקומות בעולם, בין השאר בניו-יורק וכאן בבירת הממלכה המאוחדת.
הפסלים הללו, שמציגים דמויות מואנשות של ארנבת וכלב בפוזות שונות, מעבירים את המסר לפיו זוגיות לא קונבנציונלית (למשל, בין שני בעלי חיים שלא נועדו לחיות יחדיו בטבע) יכולה להתקיים כל עוד האהבה קיימת. שניים מהפסלים הללו תוכלו למצוא גם בשוק ספיטלפילדס, ויש אחד נוסף באזור ראסל סקוור.
שאלות ותשובות
את היצירות של גילי ומארק אפשר לראות בעיקר ברחבה שמחוץ לשוק ספיטלפילדס במזרח לונדון, השוק שבו אני מדריך הרבה מסיורי האוכל ואמנות הרחוב שלי בלונדון.
יש מספר שכונות שבהן תוכלו למצוא אמנות רחוב מעניינת ברחבי לונדון, למשל שורדיץ׳, האקני, קמדן, בריקסטון ועוד.
לדעתי הלא כל כך אובייקטיבית מאוד כדאי. מדריך לונדוני מקומי יוכל לקחת אתכם ליצירות הכי מעניינות (שלפעמים קשה למצוא לבד) וגם לספר את הסיפורים והמשמעויות שמאחורי היצירות. זו חוויה אחרת לגמרי.
חשוב לציין שמטבעה, אמנות רחוב היא זמנית, כלומר – לא נמצאת לנצח ומתחלפת פעמים רבות באמנות רחוב אחרת, לכן אל תתפלאו אם בביקור שלכם בלונדון תמצאו פתאום שחלק מהיצירות השתנו או הוחלפו. ספציפית היצירות שמדובר עליהן כאן נשארות יותר זמן מרוב ציורי הקיר בשכונת שורדיץ׳ למשל, אבל שום דבר הוא לא לנצח.