טיול רגלי בפרברי לונדון והפעם בפארק בקנהאם פלייס – Beckenham Place Park

אז כמו שסיפרתי לכם בפעם הקודמת, ההנחיות בבריטניה לגבי מגיפת הקורונה נכון לכתיבת שורות אלו מתירות יציאה פעם ביום לאימון/הליכה/ריצה. אז פעם בכמה ימים אנחנו מנצלים את השמש הלונדונית ויוצאים לחלץ עצמות באזור שלנו (אזור ברומלי שבדרום מזרח לונדון) ובשכונות/אזורים הסמוכים, תוך זהירות מקסימלית ושמירת מרחק מכל אדם אחר כמובן.

הפעם החלטנו ללכת לפארק שנמצא בערך חצי שעה הליכה מהבית שלנו, פארק בשם Beckenham Place (בקנהאם פלייס פארק), פארק גדול שנחשב לשטח הירוק הגדול ביותר ברובע/מחוז לואישהם (Lewisham) בדרום לונדון (הפארק נמצא על הגבול בין הרובע/מחוז שלנו, ברומלי, לרובע הסמוך לואישהם) ושטחו כ-960 דונם, קצת יותר משטח הפארק הלאומי ברמת גן ללא הספארי.

הפארק מחולק לשני חלקים ע״י פסי רכבת שעוברים בתוכו, כשהמעבר בין שני החלקים אפשרי באמצעות שני גשרים בשני קצוות הפארק. החלק המזרחי של הפארק הוא הקטן יותר, וכולל בעיקר מדשאות פתוחות וחלק מנחל Ravensbourne שזורם בקצה המזרחי של הפארק.

זורם בחלק המזרחי של הפארק. נחל רייבנסבורן

החלק המערבי של הפארק הוא הגדול יותר, וכולל בין השאר אגם שהושק בשנה שעברה ומאפשר שחייה בקיץ, דבר נפלא ונדיר כשלעצמו, שיש רק בפארקים ספורים בלונדון כמו למשל בהמפסטד הית׳. כמו כן בתחומי הפארק אחוזה עתיקה בסגנון גרגוריאני שנבנתה בשנת 1773 וכיום עוברת שיפוץ נרחב ואמורה לשמש כסוג של מרכז קהילתי, ובו יהיו בין השאר שוק מקורה, חדרי הרצאות, אולם הופעות, חנות תקליטים, סדנאות, יוגה ופילאטיס, מרכז יצירה לילדים ובית קפה.

בקיץ משמש כאגם שחייה. האגם בפארק בקנהאם פלייס

לצד אגם השחייה והאחוזה המרשימה, החלק המערבי של הפארק כולל גם חורשה גדולה ומלאה בעצים עתיקים יפהפיים, מסלול מכשולים לילדים, הרבה מדשאות, גני פרחים ועוד. הטופוגרפיה של הפארק מעניינת יחסית, ולא כל הפארק שטוח, אלא יש לו חלקים גבוהים ונמוכים, ומרחבים פתוחים לצד חלקים יותר מוצלים, כשבחלק של החורשה התחושה היא של ׳יער מכושף׳ של ממש.

airalo ad
מאחוזה עתיקה למרכז קהילתי. אחוזת בקנהאם פלייס

נוסף לתפקיד החשוב של הפארק כ׳ריאה הירוקה׳ הכי גדולה ברובע לואישהם, הוא גם נחשב לאחד מבתי הגידול החשובים ביותר של חיות בר באזור, כמו גם כריכוז חשוב של עצים עתיקים כמו אלון, אלון שסוע (מכונה גם אלון טורקי, וזה שבפארק הוא השני הכי עתיק בבריטניה כולה), עץ ערמונים, עץ תות עתיק ועוד. ואם כבר הגעתם עד לכאן, אני ממליץ בחום על סיבוב קצר בשכונות היפות שמסביב לפארק, כדי לחוות קצת מהשלווה ומהבתים היפים של פרוורי לונדון, או על ביקור בפארק יפה נוסף באזור, למשל פארק קריסטל פאלאס שנמצא לא רחוק מכאן.

פרסומת של מסעדת מזל בלונדון
960 דונם של יופי. פארק בקנהאם פלייס

הפארק עבר שיפוץ בסכום של קרוב ל-7 מיליון פאונד בשנה שעברה (2019) שבה הושק אגם השחייה ומסלול אופניים, שנמצאים על השטח של מה שהיה פעם מסלול גולף ציבורי. הפארק, כמו רבים מהפארקים והשטחים הירוקים בתחומי לונדון רבתי, נחשב למעשה לשמורת טבע לכל דבר, ולאתר חשוב לשימור טבע אורבני, ונחשב גם לחלק ממסלול ההליכה של החגורה הירוקה המזרח-לונדונית.

הרבה מרחבים וטופוגרפיה מעניינת. פארק בקנהאם פלייס בדרום לונדון

אז הנה, בזכות הזמן הפנוי שזימנה לנו הקורונה, גילינו וחרשנו עוד אחד מ-3,000 הפארקים שנמצאים בתחומי לונדון רבתי.

נהגוס - פרסום לרוחב

שאלות ותשובות

איך מגיעים לפארק בקנהאם פלייס?

לפארק ניתן להגיע במגוון דרכים באמצעות התחבורה הציבורית, למשל באמצעות רכבת לתחנת Ravensbourne או לתחנת Beckenham Hill. כמו כן, ניתן להשכיר רכב ולשלב בין ביקור במקום לביקור באזורי הכפר שבקצוות ומחוץ ללונדון.

איזה דברים מעניינים נוספים יש לעשות באזור הפארק?

אזור דרום-מזרח לונדון מציע כמה ״הפתעות״ שפחות מוכרות לרוב התיירים (ואיפלו המקומיים) בלונדון. מדובר באחד מהאזורים עם הכי הרבה שטחים פתוחים ופארקים בלונדון, למשל Sundridge Park העצום או פארק קריסטל פאלאס עם הדינוזאורים. ניתן גם לשלב עם ביקור/טיול באזור ברומלי (למשל במערות צ׳יזלהרסט או בבית של צ׳ארלס דרווין) או לצאת עוד קצת החוצה למחוז קנט היפהפה שגובל בלונדון מדרום-מזרח, ומכונה ״הגן של אנגליה״ – Garden of England בשל יופיו.

האם יש באזור מקומות אירוח או מלונות, או שמדובר רק באזור מגורים?

כמובן. כל אזור או רובע בלונדון מציע מקומות לינה מגוונים, ממלונות נוחים ועד לדירות או בתים להשכרה.

איפה אוכלים באזור? יש מסעדות טובות?

בוודאי. יש כמה מסעדות טובות באזור, למשל הטאפאס בר הספרדי Tapeo שבשכונת בקנהאם, או מגוון של ברים ומסעדות בשכונות ברומלי, בקנהאם, קריסטל פאלאס והסביבה. כמו כן, ניתן תוך נסיעה קצרה יחסית להגיע לאזור בריקסטון ששופע מאכלים טובים והרבה עניין.