מסעדות מישלן מומלצות בלונדון – לא מה שחשבתם

בלונדון יש 78 מסעדות עם כוכב מישלן אחד, שניים או שלושה. החל ממסעדות קלילות בסוהו שכיף לשבת בהן על הבר ולנשנש טאפאסים, ועד למסעדות חמורות סבר במייפר היוקרתית, עם כללי טקס ברורים ומחירים בהתאם.

ההיסטוריה של מדריך המישלן

היום מישלן הוא ה-מדריך למסעדות איכותיות וחדשניות ברחבי העולם, אבל ההתחלה שלו הייתה מאוד צנועה. בשנת 1900, חברת הצמיגים הצרפתית מישלן השיקה מדריך טיולים פשוט שנועד לעזור לנהגים למצוא את דרכם באזורים פחות מוכרים ומפותחים. המדריך כלל מידע על תחנות דלק, מקומות לינה, מוסכים, וגם המלצות על מקומות לאכול בהם – כל זאת במטרה לעודד את השימוש ברכבים וככה להגדיל את מכירות הצמיגים של החברה.

לוגואים של פירלי ומישלין על קיר

במשך השנים, המדריך התפתח והתחיל לשים יותר דגש על המסעדות המומלצות, עד שבשנת 1926, נוספו הכוכבים הראשונים למדריך בצרפת, כסמל למצוינות קולינרית. בהתחלה המדריך העניק כוכב אחד בלבד למסעדות איכותיות במיוחד, ובשנים שלאחר מכן פותחה השיטה המורחבת של שלושה כוכבים: כוכב אחד למסעדה טובה מאוד בקטגוריה שלה, שני כוכבים למסעדה עם מטבח מצוין ששווה לעשות מאמץ להגיע אליה, ושלושה כוכבים למסעדה יוצאת דופן שמצדיקה נסיעה מיוחדת.

עם התפתחות המדריך וההתרחבות שלו למדינות נוספות, הוא הפך לשחקן מפתח בתעשיה, מי שמוביל את הביקורת הקולינרית ואת ההכרה במצוינות בתחום כולו. היום מסעדות ששואפות לזכות בכוכבי מישלן משקיעות מאמצים עצומים להגיע לרמה הגבוהה ביותר, והמדריך עצמו כבר הפך לאייקון בתחום הקולינריה הבינלאומית.

קינוח שוקולד במסעדת המישלן  Dinner by Heston Blumenthal
קינוח שוקולד במסעדת המישלן Dinner by Heston Blumenthal

אל תשכחו לבדוק גם את רשימת המסעדות המומלצות שלנו בכללי, לשריין מקומות בסיורי האוכל או המוזיקה המושקעים שלנו, וגם לעקוב אחרינו באינסטגרם להמלצות הכי שוות בלונדון מהזווית המקומית 🙂

מדריך מישלן למסעדות בלונדון

כאמור בלונדון יש לא מעט מסעדות מישלן, כרגע רובן (59) עם כוכב אחד, ורק שש שמעוטרות בשלושה כוכבים. כמי שביקרו בכמה וכמה מהמסעדות ברשימה, לטעמנו יש בהחלט תמורה לאגרה עבור רבות מהמסעדות הממושלנות, אבל יש דווקא כמה מאכזבות, בדרך כלל מקומות "כבדים" יותר עם מטבח מסורתי ואפילו מיושן קצת, או כאלה שמנסות יותר מדי להתחכם.

פרסומת של מסעדת מזל בלונדון

המעניינות ביותר הן גם הפחות שגרתיות, לא אלה שמגישות צלחות מצוירות עם דגימה של מזון ופרחים שמעטרים את המנה, אלא דווקא המקומות הסוערים שלוקחים סיכונים ועושים טייקים מיוחדים על מטבחים מוכרים מאוד או לא מוכרים כמעט בכלל לקהל הרחב.

כדי שגם אתם תוכלו לנסות את המקומות הכי מעניינים, מדוברים ונועזים בלונדון, ריכזנו את רשימת מסעדות המישלן השוות ביותר בעיר, מכל אחת משלושת הקטגוריות במדריך של מישלן ללונדון. חילקנו את הרשימה לפי מספר הכוכבים מ-1 ועד 3, והוספנו קטגוריה נוספת של מסעדות כוכב מישלן אחד המשתלמות ביותר (value for money מה שנקרא).

*מסעדות כוכב מישלן אחד מומלצות בלונדון*

רוב מסעדות המישלן בלונדון מחזיקות בכוכב אחד, ותכלס זה כולל את הממושלנות הידועות והבולטות בעיר. זה ממש לא אומר שרק מסעדות עם שתיים או שלושה כוכבים מציעות חוויה ייחודית באמת, ודווקא כוכב אחד סוגרות היטב את הפינה של המישלן, בלי שתרגישו שפספסתם משהו. הנה כמה מהאהובות עלינו:

Akoko (פיצרוביה)

האחות היקרה של Chishuru מגישה מטבח מערב אפריקאי מטריף עם גרסאות מיוחדות למנות מוכרות כמו אורז ג'ולוף, שכאן הוא מוגש עם בשר בקר אורגני וגזר סגול. התפריט הוא טעימות בלבד, מה שמאפשר לשף לקחת את הסועדים למסע קולינרי, עם מנות מעודנות ומאוזנות להפליא על בסיס חומרי גלם שרובם מבושלים על אש פתוחה. בצהריים יש גרסה קצרה של תפריט הטעימות ב-55 פאונד.

Sushi Kanesaka (מייפר)

בלונדון יש לא מעט סושיות רציניות שמרגישות כמו קפיצה קטנה לטוקיו, אבל כאן מדובר במשהו אחר לגמרי. מדובר במסעדת סושי קטנה במלון 45 Park Lane היוקרתי, עם דלפק ארוך עשוי עץ ​​הינוקי יפני וחדר מעוצב באופן מסורתי עם לוחות במבוק, קרמיקה ולוחות קומיקו. תפריט הטעימות מורכב מכ-18 מנות, כולן אותנטיות להפליא, עשויות מדגים, פירות ים ובשר ברמה הגבוהה ביותר.

City Social (שורדיץ')

אם אתם מחפשים מישלן עם נוף מושלם, זה המקום האידיאלי. בקומה ה-24 של אחד המגדלים המרשימים ליד הסיטי נמצאת מסעדת מישלן פופולרית מעוצבת בסגנון ארט דקו, עם מנות גריל מדהימות כמו קוט דה בף, פילה בקר מקומבריה ודג סול מקורנוול.

ארוחה ב-City Social כשברקע קו הרקיע של לונדון
ארוחה ב-City Social כשברקע קו הרקיע של לונדון

HIDE (גרין פארק)

כבר המלצנו על המסעדה הזו במדריך ארוחות הבוקר שלנו, כי היא כנראה מסעדת המישלן היחידה בעיר שמגישה ארוחת בוקר, ועוד במחיר שפוי. אבל שווה לבקר פה גם בצהריים ובערב, כי החלל מדהים והאוכל נועז וחדשני, עם מנות כמו טארטלט סרטנים עם אבוקדו ופרח סמבוק, לובסטר אפוי בעלי תאנה על פחם, ואגנולוטי תירס מתוק בקונסומה עוף, ועוד יצירות מופלאות, וגם קינוחים יפהפיים וטעימים במיוחד.

Humble Chicken (סוהו)

מסעדה יפנית (לא סושי!) נהדרת, אחת היציאות הפופולריות של השנה האחרונה, באווירה של איזקאיה יפנית מעוצבת היטב. התפריט הוא טעימות בלבד, עם מנות שלא תמצאו בשום מקום אחר בלונדון, ואולי גם לא מחוץ ליפן. למשל אפרסמון, כבד אווז ואגוזי לוז, או טרטר בקר, מיסו חריף ומח עצם, או דניס שחור, אצות ושיטאקי. מומלץ למי שרוצה לדגום את המטבח היפני המודרני במלוא תפארתו.

מנת Sukiyaki עם שורט ריב וביצה פריכה של Humble Chicken
מנת Sukiyaki עם שורט ריב וביצה פריכה של Humble Chicken

אל תשכחו לבדוק גם את רשימת המסעדות המומלצות שלנו בכללי, לשריין מקומות בסיורי האוכל או המוזיקה המושקעים שלנו, וגם לעקוב אחרינו באינסטגרם להמלצות הכי שוות בלונדון מהזווית המקומית 🙂

*מסעדות כוכב אחד משתלמות בלונדון*

במדריך מסעדות כמו מישלן, שהמחירים בו נעים בין היקר למוטרף, יש כמה יציאות גם למי שלא רוצה להוציא 150 פאונד לאדם ומעלה. הכי משתלם לבוא בצהריים בדרך כלל, כי אז יש דילים לרוב, אבל יש מסעדות שמציעות גם תפריט ערב במחיר סביר בהחלט.

Chishuru (פיצרוביה)

מטבח מערב-אפריקאי צבעוני ומסעיר שזכה השנה בכוכב ראשון, ומציע תפריט צהריים ב-45 פאונד בלבד. הקולינריה המערב-אפריקאית עושה גלים בלונדון, ויש במרכז העיר כבר לפחות שלוש מסעדות מישלן שמגישות את המנות הייחודיות והטעימות של המטבח הזה.

Sabor (מייפר)

בר טאפאסים לוהט וכיפי שמחולק לשתי קומות – הקומה העליונה מוציאה מנות גריל מתנור עצים, וקומת "הדלפק" מגישה טאפאס עם השפעות מכל רחבי ספרד. שני התפריטים מיוחדים מאוד ומגישים מנות שלא תמצאו בשום מסעדה ספרדית בעיר (ויש לא מעט מהן), והמחיר הממוצע לסועד לפי מישלן עומד על 53 פאונד (אין תפריט טעימות).

טורטיה ספרדית ב-Sabor
טורטיה ספרדית ב-Sabor

Luca (קלרקנוול)

מסעדה איטלקית יוצאת דופן ומעוצבת למופת, שמגישה תפריט איטלקי איכותי עם חומרי גלם והשפעות קולינריות מקומיות. בצהריים הם מגישים תפריט "אקספרס" של שתי מנות ב-32 פאונד או שלוש ב-39, עם מנות עונתיות על בסיס ירקות, פסטות, דגים ובשר ברמה הגבוהה ביותר. אל תשכחו להוסיף את הצ'יפס פרמז'ן הממכר.

פסטה טרייה ב-Luca
פסטה טרייה ב-Luca

Galvin La Chapelle (שורדיץ')

מי שרוצה את חווית המישלן המפוארת בלי לשלם מחירים אסטרונומיים, זה המקום בשבילכם. החלל יפהפה וענקי, והמנות בהשפעה צרפתית עם טאצ' מודרני. תפריט הצהריים שלהם במחיר של 44 פאונד לשתי מנות או או 49 לשלוש מנות, כולל גספצ'ו אבטיח חרוך עם עגבניות מוחמצות, תבשיל קאסולה עם בטן חזיר וחציל מיסו, ומוס שוקולד לבן עם תה מאצ'ה.

Kitchen W8 (קנזינגטון)

מסעדה באווירה שכונתית עם תפריט צהריים וערב מוקדם (18:00 – 18:45) קליל וכיפי במחיר של 34.5 פאונד. תמצאו שם סלט של בוראטה, קישוא צלוי ואפרסק כבוש, דג במחבת עם ריזוטו פירות ים, ונקטרינה צהובה עם פטל וקרם פיננסייר. עוד אופציה מעולה למי שמחפש דיל טוב מבלי להתפשר על איכות.

Trishna (מרילבון)

מעדיפים את ההודית שלכם ממושלנת? בטרישנה תמצאו דיל צהריים וערב מוקדם ב-50 פאונד עם מנות מיוחדות כמו שרימפס עם עלי קארי, בצל הודי, מנגו וצ'אטני קוקוס, שורט ריב עם פלפל, קוקוס ושאלוט כבוש, וסרטנים עם קוקוס ומנגו ירוק. יש גם אופציות טבעוניות!

פותחים שולחן ב-Trishna
פותחים שולחן ב-Trishna

**מסעדות שני כוכבי מישלן מומלצות בלונדון**

כאמור, אפשר לגמרי להסתפק במסעדות כוכב אחד ולעבור חוויה שהיא ואוו. אם אתם מתעקשים, מסעדות שני כוכבים ייקחו אתכם לגבהים קולינרים שלא חווים בכל יום. הנה כמה מדהימות ומיוחדות במיוחד:

A. Wong (ויקטוריה)

אחת המסעדות הסיניות הבולטות של השנים האחרונות מגישה את הדים סאם הטוב ביותר בעיר (יש תפריט דים סאם צהריים מיוחד). ארוחה במקום היא כמו מסע ברחבי סין, עם מנות כמו צלעות חמוצות מתוקות עם שומשום קלוי וענבים, טופו ברחוב צ'נגדו עם צ'ילי סויה, בוטנים וירקות כבושים, וחציל צ'ילי פריך עם זיגוג כוכב אניס.

דים סאם של A Wong
דים סאם של A Wong

Trivet (לונדון ברידג')

השף הוא בוגר מסעדת ה-Fat Duck האגדית של הסטון בלומנטל, והוא מגיש כאן את מיטב התוצרת האנגלית, כולל קרודו בס ים בר כם שמן זית קפזנה, ליים וקישוא טרומבטה, דג בגריל עם בשר סרטנים ועשבי ים, וטארט משמש ושקדים עם גלידת לבנדר.

The Clove Club (שורדיץ')

זו ה-מסעדת מישלן של שורדיץ', שגם ככה מלאה במסעדות מדהימות, והיא ממוקמת בתוך חלל היסטורי שהיה בעבר בית העירייה של שורדיץ' עצמה. התפריט עונתי ומשתמש בחומרי גלם יוצאי דופן, כמו לובסטר כחול סקוטי עם יוזו, גרניטה של פלפל הבנרו בגריל עם יוגורט מחלב כבשים, וחציל אורגני עם עגבניות ירוקות וגבינת Saint-Nectaire. מקום מופלא, עם תפריט צמחוני נפרד.

דג טורבוט עם אספרגוס, תחליב ביצה ופטריות קיסר שלThe Clove Club
דג טורבוט עם אספרגוס, תחליב ביצה ופטריות קיסר שלThe Clove Club

Da Terra (בת'נאל גרין)

קצת מזרחה משורדיץ' נמצאת מסעדה יצירתית במיוחד, שמציגה טכניקות בישול מודרניות ששואבת השראה ממסורות ברזילאיות. המנות צבעוניות בטירוף, למשל הלנגוסטין שרימפס עם אספרגוס לבן ווודקה עגבניות, או תבשיל פירות ים הברזילאי (Moqueca), ואפילו לחם המחמצת תוצרת הבית עם מח עצם, שהוא יציאה מופלאה.

אל תשכחו לבדוק גם את רשימת המסעדות המומלצות שלנו בכללי, לשריין מקומות בסיורי האוכל או המוזיקה המושקעים שלנו, וגם לעקוב אחרינו באינסטגרם להמלצות הכי שוות בלונדון מהזווית המקומית 🙂

***מסעדות שלושה כוכבי מישלן בלונדון***

כאן הגענו כבר באמת לקודם הקודשים של מדריך המישלן, עם מסעדות שלושה כוכבים שהביקור בהן הוא לא פחות מזיקוקי דינור, והמחיר בהתאם (באזור ה-250 פאונד לאדם ומעלה). יש רק שש כאלה בעיר, והנה שתיים בולטות במיוחד:

Hélène Darroze at The Connaught (מייפר)

במלון ה-Connaught האגדי, נמצאת מסעדה יפהפייה עם תפריט עונתי ברמה הגבוהה ביותר, עם מנות יצירתיות כמו לובסטר עם תבליני טנדורי, גזר טרי, הדרים וכוסברה, בקר וואגיו A5 ממחוז גונמה ביפן, שמוגש לצד סלריאק עדין, תפוחי אדמה רטה ושום בר, וטלה עם ארטישוק סגול, וואסאבי ו"סלסה ורדה" מרעננת.

ביקור במסעדה של הלן דרוז במלון ה-Connaught

The Ledbury (נוטינג היל)

מסעדה שהוכתרה מספר פעמים כטובה ביותר בלונדון, שמגדלת בעצמה את הבשר והירקות שלה בחווה מחוץ לעיר. החלל מדהים ומזכיר את מיטב המסעדות של קופנהגן, השירות ידידותי וקפדני, והתפריט הוא בדיוק מה שאתם מצפים מהמסעדה הטובה ביותר בלונדון: בין המנות המובילות תוכלו למצוא דג טראוט עם עגבניות מהאי וייט, אשוח ושיסו ירוק, צדפת Isle of Mull, שמוגשת עם פרחי סמבוק, דומדמניות ואספרגוס, וסורבה פטל אנגלי עם סיגלית ופלפל מדגסקר.

לסיכום, חוויית מישלן בלונדון מציעה הרבה יותר ממה שבדרך כלל מצפים ממישלן. היא יכולה להיות קלילה ושכונתית, או עשירה ואקסקלוסיבית, להציג טכניקות בישול מורכבות ואלגנטיות או פשוט להפעיל את הגריל בצורה מושלמת, תוך שהיא מתבססת תמיד על חומרי גלם נדירים ואיכותיים שמביאים את המנות לרמה אחרת. לא משנה איפה תבקרו, החוויה עצמה תמיד מגובה בשירות ברמה הגבוהה ביותר, שנותן תחושה של הקפדה ותשומת לב לפרטים הקטנים.

מה שמיוחד בעיר הוא שגם בתוך המסגרת היוקרתית והנוקשה של מישלן, אפשר למצוא גיוון רב שמתאים כמעט לכל סועד. אם אתם מחפשים ערב מפואר ויוקרתי עם מנות אינסטגרמיות, תוכלו למצוא כאן שפע של מקומות שישמחו לספק לכם את החוויה הזאת, גם אם המחיר גבוה בהתאם. מצד שני, אם אתם מחפשים חוויה קולינרית ברמה גבוהה אבל בתקציב נוח יותר ובלי כללי הטקס, גם לזה יש מענה. בתיאבון ואל תשכחו להזמין מקום מראש!

airalo ad