עשר השכונות הכי שיקיות, מגניבות ומלאות סטייל בלונדון

לונדון היא עיר עצומה ומלאה בשכונות מעניינות. העניין הוא, שבלונדון מאות שכונות שונות, וצריך קצת להכיר את העיר כדי לדעת איזה שכונות באמת שוות ביקור. לכן החלטתי לשנס מותניים (או יותר נכון לכתת רגליים) ולתת לכם כאן סקירה של עשר שכונות מגניבות במיוחד, אזורי מגורים יוקרתיים בלונדון אבל כאלה שמלאות בשיק, סטייל ובכל מה ששווה באמת לראות, לקנות, לאכול ולצלם.

10. שכונת ברמונדסי – Bermondsey

מי האמין שדווקא שכונת ברמונדסי שמדרום לתמזה, השופעת בבתי מלאכה ומחסנים, תהפוך בשנים האחרונות לשכונה שיקית ומתוחכמת, שמלאה בלופטים, גלריות, ברים, שווקי אוכל ׳למתקדמים׳ והרבה אווירה.

כמו הספר השני של ׳שר הטבעות׳, גם שכונת ברמונדסי שוכנת בין ׳שני הצריחים׳ – השארד (The Shard) מצד אחד למצודת לונדון (ו-Tower Bridge) מהצד השני, כשביניהם יש הרבה מה לראות, לעשות ולאכול: שוק מלטבי – Maltby St Market, (שלו הקדשתי את הפרק הראשון של ׳עומר זולל את לונדון׳) שהוא שוק סוף שבוע שבו תמצאו את כמה מדוכני הסטריט פוד הטובים בעיר, ספא טרמינוס – Spa Terminus (שבתות בלבד), סוד כמוס שרק פודיז מושבעים מכירים, ובעלי דוכנים מרחבי העיר באים אליו לקנות סחורה.

בנוסף שווה לבקר בשוק העתיקות של ברמונדסי, בברים דוגמת The Hide Bar הטרנדי, וכמובן במוזיאון האופנה והטקסטיל (Fashion and Textile Museum), וכל זה במרחק חמש דקות הליכה מ-Tower Bridge האייקוני ומהמרינה היפה של St. Katherine Docks.

מתחדשת, טעימה ומלאה הפתעות. שכונת ברמונדסי
מתחדשת, טעימה ומלאה הפתעות. שכונת ברמונדסי

9. שכונת קנזינגטון – Kensington

קנזינגטון היא האחות הגדולה והיוקרתית (אפילו יותר) של צ׳לסי. כיום צ׳לסי נחשבת לשכונת יוקרה, אבל בעבר כשהחליטו לאחד בין קנזינגטון לצ׳לסי (שהיום מהוות מחוז עירוני מלכותי בלונדון), תושבי קנזינגטון התנגדו להתאחד עם השכונה ההיפית מדרום, תאמינו או לא.

קנזינגטון הגדולה משופעת בגינות (חלקן פרטיות), בניינים לבנים יפהפיים, אווירה יוקרתית של ׳לונדון מהסרטים׳, מכוניות פאר, רחובות נסתרים מלאים בבתים מפתיעים עם חצרות, מסעדות ובתי קפה מפונפנים, שופינג ומוזיאוני ענק כמו הנצ׳ורל היסטורי (מוזיאון ההיסטוריה של הטבע) ו-V&A, השכונה הזו היא יותר ׳עיר בתוך עיר׳ מאשר רק ׳שכונה׳, ולפעמים נדמה שאפילו שבוע שלם לא יספיק כדי להכיר את כולה.

פרסומת של מסעדת מזל בלונדון

אתרי חובה מלאי שיק הם כמובן ארמון קנזינגטון, הגנים שסביבו וגלריות ה-Serpentine לאמנות מודרנית, רחוב הקניות המרכזי קנזינגטון היי סטריט (Kensington High Street, בעיני הוא הגרסה האלגנטית והשיקית של אוקספורד סטריט), מוזיאון ויקטוריה ואלברט (V&A) שהוא המוזיאון החשוב בעולם לאמנות דקורטיבית ועיצוב, ופארק הולנד (Holland Park) הקטן שבו יש גן יפני מקסים (Kyoto Garden), וצמוד אליו תמצאו את מוזיאון העיצוב (Design Museum) שמוקדש לעיצוב אופנה, עיצוב תעשייתי וארכיטקטורה. עוד אטרקציות בשכונה תמצאו פה:

האחות הגדולה והיוקרתית של צ׳לסי. קנזינגטון
האחות הגדולה והיוקרתית של צ׳לסי. קנזינגטון

8. שכונת נוטינג היל – Notting Hill

היא בפירוש לא מהשכונות האהובות עלי בלונדון, ולפעמים מתויירת מדי (במיוחד בשבתות), אבל אי אפשר להכין רשימה של שכונות שיקיות או מלאות בסטייל בלונדון ולהתעלם מהפיל (הוורוד) שבחדר. נוטינג היל, השכונה והסרט (שאחראי במידה רבה לפופולריות שלה), היא ככל הנראה השכונה הכי ׳גירלי׳ בלונדון, ואת זה אי אפשר לקחת ממנה – צבעונית, שיקית, מלאה בחנויות בוטיק ווינטג׳ לצד עתיקות, סצינה קולינרית ששמה דגש על בתי קפה ואוכל טבעוני/צמחוני, והמון אווירת ״זה בול לאינסטגרם״.

את הביקור שלכן בשכונה ודאי תרצנה לפתוח עם סימון ׳וי׳ על Farm Girl Café, מקום שמוקדש בעיקר לארוחות בוקר אינסטגרמיות (ויש שיגידו גם טעימות להפליא), לאחר מכן תוכלו לסור לשוק פורטבלו, על דוכני העתיקות, הוינטג׳ והתכשיטים שבו, לצד חנויות בוטיק, בתי קפה שכונתיים (לא לפספס את המאפיה Biscuiteers) ורחובות צבעוניים שהפכו בעצמם לאייקוניים.

גם הרחובות Goldbourne ו-Pembridge שווים ביקור, לצד רחובות אופנתיים כמו Westbourne Grove ו-Ledbury Road שמלאים בחנויות אופנה. אבל כמו בהרבה שכונות בלונדון, לדברים השווים באמת תגיעו כנראה תוך שיטוט ברחובות הצדדיים הקטנים והפחות מתויירים של השכונה.

כאילו המציאו שכונה לאינסטגרם. נוטינג היל
כאילו המציאו שכונה לאינסטגרם. נוטינג היל

7. שכונת מרילבון – Marylebone

דרומית לפארק רייג׳נטס היפהפה, וצפונית לרחוב אוקספורד ולהייד פארק (ונושקת לתעלת ריג׳נטס היפהפיה), נחה לה שכונת מרילבון האלגנטית, שכונה שתיירים רבים מפספסים, שהיתה שנים רבות ׳בצל׳ של שכונות אחרות במרכז העיר, שלא ממש בצדק.

מלבד רחובות אלגנטיים, פארק רייג׳נטס היפהפה שנמצא בתחומה, ההיי סטריט השווה שלה (Marylbone High Street, שיכול להוות אלטרנטיבה לא רעה בכלל לרחוב אוקספורד השחוק), והעובדה שאפילו הכלבו המהפכני של סלפרידג׳ס (Selfridges) נמצא בתחומה, אמורים להספיק. אבל זה לא הכל. יש כאן למשל את גלריית האוסף של וולאס – The Wallace Collection, מאוספי האמנות, הריהוט העתיק והאוצרות היוקרתיים הנחשבים באירופה כולה.

בשנים האחרונות השכונה נמצאת גם חזק על המפה הקולינרית, עם המון מסעדות מומלצות וטרנדיות, כמו למשל המסעדה במלון Chiltern Firehouse, שהפכה לחביבת הסלבריטאים, The Ivy המפונפנת או Blandford Comptoir שמציעה חוויה קולינרית בהשראה איטלקית ולמעלה מ-300 יינות. לצד כל הטוב הזה, תמצאו ברחבי השכונה גם המון חנויות של מעצבים, לצד כמה Charity Shops (חנויות יד שניה) שוות במיוחד, בעיקר על הרחוב הראשי המומלץ של השכונה (ההיי סטריט). אטרקציות ופעילויות מגניבות בשכונה תוכלו למצוא פה:

אלגנטית ומעולה לחובבי שופינג, פארקים וקולינריה. מרילבון
אלגנטית ומעולה לחובבי שופינג, פארקים וקולינריה. מרילבון

6. שכונת המפסטד – Hampstead

שכונת המפסטד היפהפייה היא לגמרי ׳פנינת הצפון׳ של לונדון. אפשר לשרוף בקלות יום שלם רק בפארק העצום שלה המפסטד הית׳ (Hampstead Heath) על אגמיו והתצפית המפורסמת שלו על העיר, אבל גם לשכונה עצמה יש המון מה להציע לחובבי וחובבות השיק, שמחפשים את השילוב האולטימטיבי בין העיר לכפר.

במקום עוד שכונת יוקרה סנובית, בהמפסטד תמצאו אווירת שיק אלגנטית-כפרית, עם המון בתי קפה, מסעדות, חנויות וינטג׳ ויד שניה, עתיקות, שווקים ובתים שיגרמו לכם לחלום על מעבר לשכונה. שיטוט לאורך ה-Hampstead High Street כנראה יסתיים בשופינג, אבל אל תפספסו את הקרפ המפורסם, שנחשב למוסד קולינרי צפון-לונדוני כבר למעלה משלושים שנה (La Creperie de Hampstead), ונחשב בעיני רבים לטוב ביותר בלונדון. לידו תמצאו מדי שבת שוק שווה של דליקטסים שווים מכל העולם.

כמו בכל שכונה מפונפנת בלונדון, גם בהמפסטד תמצאו מבחר מרשים של חנויות יד שניה (charity shops) דוגמת Oxfam או Cancer Research, שבהן תמצאו ככל הנראה את האוצרות השווים באמת להביא הביתה.

השילוב האולטימטיבי בין העיר לכפר. שכונת המפסטד
השילוב האולטימטיבי בין העיר לכפר. שכונת המפסטד

5. שכונת שורדיץ׳ – Shoreditch

מה כבר לא נכתב או נאמר על שורדיץ׳ בשנים האחרונות? הסינדרלה של לונדון, שכונה שהפכה תוך עשור מריכוז של פשע וריקבון לאחת מהשכונות הכי אופנתיות, צבעוניות, מלאות עניין וטעימות בלונדון.

שורדיץ׳ היא לא רק בירת הגרפיטי ואמנות הרחוב של לונדון, היא גם המקום הזה שכמעט כל דבר קורה בו (המקבילה המזרח-לונדונית של סוהו אם תרצו). לצד המון חנויות וינטג׳, אופנה, תקליטים, ברי קוקטיילים וגלריות אמנות, תמצאו כאן גם לא מעט אוכל טוב (זו הסיבה שכאן אני מדריך הרבה מסיורי האוכל שלי).

איפה להתחיל בכלל? לשורדיץ׳ יש שני צדדים שונים – הצד המערבי (באזור תחנת Old Street) שרווי בציורי קיר מרשימים, בתי קפה וחנויות בוטיק, והצד המזרחי (באזור תחנת Shoreditch High Street) שבו תמצאו בין השאר את מתחם הבוקספארק ואת רחוב בריק ליין המפורסם, על חנויות הוינטג׳ וההמולה של יום ראשון (תשמעו לי, השכונה הזו שווה בכל יום, לא צריך להגיע דווקא יחד עם כל ההמון). אבל הפנינה האהובה עלי במיוחד היא דווקא שוק ספיטלפילדס (Old Spitalfields) שבו תמצאו הרבה אמנות, אופנה וקולינריה בינלאומית מיוחדת.

סיפור סינדרלה ובירת הגרפיטי של לונדון. שורדיץ׳
סיפור סינדרלה ובירת הגרפיטי של לונדון. שורדיץ׳

4. שכונת סוהו – Soho

כמה זעירה, ככה עמוסה. בסוהו יש ריכוז פשוט בלתי נתפס של מסעדות, ברים, בתי קפה, חנויות, תיאטראות וגלריות. המיקום שלה, ב׳מרכז של המרכז׳ של לונדון, הופך את המעבר בה לכמעט בלתי נמנע, וכנראה שחלק נכבד מהמסעדות או הברים בהם תבלו בזמן השהות בלונדון יהיו בסוהו.

ובכל זאת, יש גם בה כמה דברים שכנראה לא תרצו לפספס, למשל שופינג ברחוב Carnaby, שהיה נחשב ל׳רחוב האופנה׳ של לונדון בשנות השישים, ובו תמצאו מגוון של חנויות אופנה (מדניאל וולינגטון ועד לד״ר מרטנס), וסמוך אליו את הכלבו האלגנטי של Liberty, או אם אתם יותר בקטע של מוזיקה אז Berwick Street והרחובות הסמוכים לו, עם חנויות התקליטים שבהם.

עוד בסוהו תמצאו בין השאר (ויש המון…) את מתחם המסעדות והברים המגניב והצבעוני Kingly Court, שבו נמצא בין השאר הבר המדהים Cahoots, שכולו מעוצב כמו תחנת טיוב בשנות ה-40, ואם חשקה נפשכם בקינוח מושקע, אולי תשמחו לגלות את מסעדת קינוחי הגורמה Cakes & Bubbles שבמלון קפה רוייאל, או את ׳מעוז האקלרים׳ Maitre Choux. כמובן שזה רק קצה השפיץ של הקרחון של מה שיש לסוהו להציע.

כמה זעירה, ככה עמוסה. רחוב קרנבי בסוהו
כמה זעירה, ככה עמוסה. רחוב קרנבי בסוהו

3. שכונת צ׳לסי – Chelsea

וולקאם טו צ׳לסי, השכונה הנעימה, הצבעונית והשיקית שתמיד תרגישו בה משהו מלכותי. לא סתם לרחוב הראשי של השכונה קוראים ׳דרך המלך׳ (King’s Road) שהוא גם רחוב נפלא לשופינג.

האווירה בצ׳לסי היא מלכותית מבלי להיות מלאכותית. יש כאן הכל – מחנויות בוטיק ועד אוכל טוב, מרחובות צבעוניים שהם לא פחות יפים ומיוחדים משל נוטינג היל, ועד גלריית סאצ׳י המדהימה, שוק הדליקטסים של יום שבת ב-Duke of York Square (מהאהובים עלי בלונדון!), רחוב Pavilion Rd השופע במעדניות ובתי קפה מפונפנים (כאן תמצאו למשל את אחת מהגלידריות הטובות בלונדון, Parlour).

לאורך קינג׳ס רואוד תמצאו גם, לצד החנויות הנפלאות, כמה נקודות היסטוריות מעניינות – מהמקום שבו המציאו את חצאית המיני (והיום הוא בר מיצים) ועד למקום שבו חברי הרולינג סטונס נהגו להסתובב (והיום הוא סניף של מקדונלד׳ס). אם בא לכם מסעדה שיקית מעולה, לכו על Rabbit. אם חשקה נפשכם בעתיקות, לכו ל-Antique Arcade שברחוב Sydney, שצמוד אליו תמצאו גם מעין ׳שוק בוטיק׳ עם המון דליקטסים, מסעדה ויאטנמית מצויינת (Phat Phuc) והרבה ברים ומסעדות טובות.

מלכת השיק האמיתית. כיכר סלואן בצ׳לסי
מלכת השיק האמיתית. כיכר סלואן בצ׳לסי

2. שכונת נייטסברידג׳ –  Knightsbridge

אם בשופינג עילי עסקינן, כנראה שאין יותר היי אנד מאזור נייטסברידג׳. זה מתחיל בגבול עם שכונת צ׳לסי, ברחוב Sloane Street, שבו נמצאות חנויות הדגל הלונדוניות של כל מותג יוקרה שיש כמעט: ורסאצ׳ה, דיור, שאנל, D&G, גוצ׳י, לואי ויטון ומה לא.

בקצה אותו רחוב תמצאו את הכלבו העצום (עם קומת הגג המפורסמת) הארווי ניקולס, שהוא גרסה קצת יותר ׳עממית׳ אבל עדיין די יוקרתית של הכלבו המפורסם באמת בנייטסברידג׳, שנמצא כמה דקות הליכה משם – הרודס, מבתי הכלבו המפורסמים, העצומים והיוקרתיים בעולם (שהיה שייך לבן זוגה של הנסיכה דיאנה שנהרג איתה בתאונה בשנת 1997), שכוללת פחות או יותר הכל – מתכשיטים ועד רהיטי יוקרה, וקומה שלמה של מסעדות, דליקטסים, אוכל יוקרתי מכל העולם ובתי קפה (כולל אחד של גודייבה).

על דרך ברומפטון  (Brompton Rd) תמצאו חנויות אופנה ומותגים נוספות (למשל טומי הילפיגר וארמני), ואם חשקה נפשכם במסעדות פנסיות, גם כאלו לא חסרות בשכונה, למשל Zuma היפנית, Mari Vanna הרוסית או Dinner של הסטון בלומנטל, שעדיין מצליחה לשמור על שני כוכבי המישלן שלה.

מותגי יוקרה, בתי כלבו ומסעדות יוקרתיות. נייטסברידג׳
מותגי יוקרה, בתי כלבו ומסעדות יוקרתיות. נייטסברידג׳

1. שכונת מייפייר – Mayfair

המקום הראשון הולך לאחותה ושכנתה היוקרתית (והאיכותית) של סוהומייפייר, השכונה שהיא ככל הנראה לא רק המקום הכי יקר על לוח משחק המונופול הבריטי, אלא שכונה שלא תתבייש לדפוק לכם על הכל תג מחיר כפול, ואתם עוד עשויים להרגיש שזו היתה עסקה משתלמת.

אחותה היוקרתית והמפונפנת של סוהו. שכונת מייפייר
אחותה היוקרתית והמפונפנת של סוהו. שכונת מייפייר

כל דרינק, מנה או אביזר שתקנו כאן, סביר שיעלו פי 2 או 3 ממה שבסוהו, אבל האיכות ככל הנראה תהיה בהתאם. אחרי הכל, השכונה הזו היא מגרש המשחקים האמיתי של העשירים והמפורסמים. במייפייר תמצאו כמה מהמסעדות הכי פנסיות בעיר, מלונות הבוטיק והספא הכי יוקרתיים, המון חנויות מעצבים, ברי קוקטיילים עמוסי סטייל שפתוחים עד השעות הקטנות, גלריות ועוד.

מבין הדברים עמוסי הסטייל  שלא תרצו לפספס במייפייר נמצאת המסעדה-גלריה הידועה Sketch, שהיא בעצם שילוב של כמה מסעדות וברים, שלכל אחד מהם יש סטייל מושקע משלו (יש כאן הרבה יותר מהאפטרנון טי הידוע). ב-Dover Street Market תמצאו המון אביזרים וביגוד מלא בשיק, ומי שאוהב/ת מוזיקה ישמחו לגלות שבמקרה יצא שג׳ימי הנדריקס וגאורג פרדריך הנדל, מגדולי המוזיקאים ב-2 דורות שונים לחלוטין, גרו באות הבניין בהפרש של 200 שנים זה מזה, ואפשר לבקר בדירות שלהם.

אם חשקה נפשכם בקפיצה קטנה ליפן, תשמחו לגלות שבמייפייר נמצאת גם המסעדה המעולה והמכוכבת Umu, שבה תוכלו להנות מהמנות הכי מושקעות ומדוייקות שיש לקיוטו להציע.

הגעתם לשעות הקטנות? קנחו באחד מהברים המושקעים של מייפייר, למשל ב-Mr Fogg’s המפואר או ב-Polo Bar המודרני והעמוס בפריטים של סברובסקי ופנדי. ואם באה לכם טעימה מאוכל רחוב שווה, אבל קצת יותר בסטייל, תנו קפיצה למתחם השווה Mercato Mayfair (שעל הביקור הטעים בו כתבתי כאן), מתחם יפהפה של אוכל ואלכוהול שנמצא בתוך מבנה של כנסייה עתיקה.

שאלות ותשובות

מהן 10 השכונות הכי מגניבות שיש בלונדון?

10. שכונת ברמונדסי שמדרום לתמזה
9. שכונת קנזינגטון
8. שכונת נוטינג היל
7. שכונת מרילבון
6. שכונת המפסטד
5. שכונת שורדיץ׳
4. שכונת סוהו
3. שכונת צ׳לסי 
2. שכונת נייטסברידג׳
1. שכונת מייפייר
אודות כל השכונות אפשר לקרוא כאן.

מה כל כך מעניין בשורדיץ'?

שורדיץ' זו שכונה שהפכה תוך עשור מריכוז של פשע וריקבון לאחת מהשכונות הכי אופנתיות, צבעוניות, מלאות עניין וטעימות בלונדון.

מה כל כך מעניין בסוהו?

בסוהו יש ריכוז פשוט בלתי נתפס של מסעדות, ברים, בתי קפה, חנויות, תיאטראות וגלריות. 

מה כל כך מעניין בצ'לסי?

יש כאן הכל – מחנויות בוטיק ועד אוכל טוב, מרחובות צבעוניים שהם לא פחות יפים ומיוחדים משל נוטינג היל, ועד גלריית סאצ׳י המדהימה, שוק הדליקטסים של יום שבת ב-Duke of York Square ועוד ועוד פנינים.

airalo ad