מסעדות בשר מומלצות בלונדון

לבשר בריטי, ובמיוחד לבשר בקר בריטי, יש מוניטין רציני בעולם בזכות האיכות הגבוהה שלו. הבקר כאן, שנולד וגדל על שטחי מרעה ירוקים, נהנה מתזונה עשירה בעשבים טבעיים, המניב בשר רך, עסיסי ועשיר. הבשר מהווה חלק בלתי נפרד מהנוף הקולינרי הבריטי, ומהווה מקור לגאווה בקרב החקלאים והשפים של הממלכה.

אין ספק שבלונדון יש מסעדות רבות שלוקחות את התוצרת יוצאת הדופן הזו, מתייחסות אליה בכבוד הראוי לה וממקמות אותה במרכז התפריט שלהן. זה לא סוד שמסעדות מצליחות כמו Hawksmoor ו-Goodman כבר שנים מככבות ברשימות הסטייקים הטובים בלונדון. אבל יש מסעדות קצת מחוץ לרדאר של התיירים ששווה לבדוק, ולכן ריכזנו עבורכם רשימה שימושית של כל מסעדות הבשר הטובות בעיר, עם דגש על סטייקים משובחים:

אל תשכחו לבדוק גם את רשימת המסעדות המומלצות שלנו, לשריין מקומות בסיורי האוכל (או המוזיקה) המושקעים שלנו, וגם לעקוב אחרינו באינסטגרם להמלצות הכי שוות בלונדון מהזווית המקומית 🙂

Sophie's Steakhouse

בסופי'ז מספקים את הסחורה כבר שני עשורים, עם נתחי בשר אימתניים לחלוקה. המטבח הפתוח של המסעדה כולל בור אש שבו נתלים חתיכות בשר וסופגים טעמי עשן עץ, ממנו מגיחים פריים ריב צלוי, דגים שלמים, כבש אסאדו וירקות עונתיים. הקוקטיילים מעולים, ואם אתם בעניין תזמינו מרטיני לפני שהבשר מגיע.

נתח מעושן ומשויש היטב ב-Sophie's
נתח מעושן ומשויש היטב ב-Sophie's

Beast (פיצרוביה)

ביסט נחשבת בעיני רבים למסעדת הבשר הטובה ביותר בלונדון (וכנראה גם מהיקרות ביותר), עם נתחים מובחרים שמיושנים במקום בין חודש לחודשיים. המבחר הבינלאומי כולל בין השאר וואגיו וקובה מיפן ובשר USDA מנברסקה, והכול נצלה לשלמות על תערובת של עץ אלון, ערמונים ופחם. המסעדה ממוקמת במרתף רחב ידיים עם שולחנות אבירים ארוכים ומרשימים.

airalo ad
  • כתובת: 3 Chapel Place
  • שעות פעילות: שלישי-שבת 12:00 – 22:30, שני 17:00 – 22:30

Lurra (מרילבון)

לורה מגישה בשר בקר צלוי על עץ עד שהשומן הצהוב העשיר שלו נעשה חמאתי, וזה טוב כמו שזה נשמע. הסינטה מגיעה עם רוטב צ'ימיצ'ורי מעולה, ולחם המחמצת המוגש עם מח עצם הוא מנת פתיחה חובה. בשר גליציאני מהשורה הראשונה.

פרסומת של מסעדת מזל בלונדון
  • כתובת: 9 Seymour Place
  • שעות פעילות: שלישי-שבת 12:00 – 15:00, 18:00 – 22:30, ראשון 12:30 – 15:30, שני 18:00 – 22:30

Le Relais De Venise L'Entrecote

מוסד פריזאי בן 70 שנה עם שני סניפים בלונדון, וכללי טקס ברורים: מתיישבים, מקבלים סלט חסה מרענן וחמצמץ עם פרוסות בגט בצד, לאחר מכן מקבלים סטייק במידת עשייה לפי בקשתכם, כשעליו רוטב פלפל-שמנת נפלא, ולצידו צ'יפס ממכר. כשסיימתם את המנה, תקבלו מנה נוספת. אם אתם רוצים, תוכלו להזמין קינוח מושחת. סלט חסה, סטייק וצ'יפס, ולא צריך יותר מזה (אולי כוס יין הבית). מומלץ בחום.

מנת סטייק וצ'יפס מיתולוגית של Le Relais De Venise L'Entrecote
מנת סטייק וצ'יפס מיתולוגית של Le Relais De Venise L'Entrecote

The Guinea Grill (מייפייר)

גאסטרו פאב יוקרתי וותיק שמגיש בשר הגדל בסקוטלנד, ובנוסף לסטייקים משובחים, תמצאו גם נתחים כמו לב שור, כבד עגל וקציצות טלה. האווירה נינוחה ולא מעונבת, בהתחשב באיכות האוכל ובשכונה, ויש גם סאנדיי רוסט מצוין.

נהגוס - פרסום לרוחב
נתח אימתני ב-Hawksmoor
נתח אימתני ב-Hawksmoor

The Coal Shed (טאוור ברידג')

מקום בו חובבי בשר וגם אלו שמחפשים אופציות אחרות יכולים לסעוד בצוותא: לצד מגוון עצום של אפשרויות בשר בקר נדיבות, כולל נתחים לחלוקה, תוכלו להינות ממבחר דגים – בקלה, דניס, ים. כפי שאפשר לנחש מהשם, הכול נצלה לשלמות על גחלים. יש סאנדיי רוסט משובח, למי שמחפש להעביר את צהריי יום ראשון בעצלתיים.

  • כתובת: One Tower Bridge
  • שעות פעילות: שלישי – שבת 12:00 – 23:00, ראשון 12:00 – 17:00, שני 12:00 – 21:30

The Black Cow (קמדן)

במתחם Hawley Wharf המחודש שבלב קמדן, תמצאו מסעדת בשר מצוינת בבעלות ישראלית: השפים שירי קראוס ואמיר בטיטו פותחים שולחן נדיב במיוחד עם השפעות של גריל אמריקאי וטעמים מזרח תיכוניים. תוכלו למצוא שם ראמפ סטייק מיושן 45 יום לצד הום פרייז מעולים עם חריסה מתוקה, או אונגלה (onglet), נתח מצוין ופחות מוכר שכדאי לאכול אותו לצד לחם תירס תוצרת בית עם חמאת טלה. מומלץ.

מנות גריל איכותיות ב-The Black Cow
מנות גריל איכותיות ב-The Black Cow

The Jones Family Kitchen (בלגראביה)

בקרבת תחנת ויקטוריה תמצאו סטייקים נמסים בפה באווירה נעימה, במסעדה שנמצאת בתוך מתחם מפונפן בשם Eccleston Yards. לצד הסטייקים המשובחים (אל תשכחו להזמין צ'ימיצ'ורי שום שחור עם הסטייק שלכם) יש מק אנד צ'יז כמהין מושחת, וגם לא מעט אופציות טבעוניות. הקינוחים מושלמים, אל תפספסו את הבראוני עם גלידת קורנפלקס.

The Quality Chop House (פרינגדון)

מוסד המתמחה במנות עשירות וכפריות, שמשתמש בבשר בקר מהשורה הראשונה (הם מיישנים בעצמם את הבשר בקצבייה הסמוכה שלהם). תוכלו למצוא כאן מגוון של נתחים מיושנים המוגשים עם רטבים נהדרים, וגם מנת תפוחי אדמה קונפי, שהפכה כבר למיתולוגית בסצנה הקולינרית בלונדון.

  • כתובת: 92 Farringdon Road
  • שעות פעילות: שלישי-שבת, 12:00 – 14:30, 18:00 – 22:00, ראשון 12:00 – 17:00
סאנדיי רוסט מושלם ב-Quality Chop House
סאנדיי רוסט מושלם ב-Quality Chop House

Pique-Nique בלונדון ברידג’

מסעדה צרפתית משובחת באווירה רגועה שמציעה מנות צרפתיות כפריות ונתחי חלוקה קלאסיים כמו קוט דה בף ושאטובריאן, לצד תוספות מושחתות כמו גרטן תפוחי אדמה וצ'יפס תוצרת בית. מאוד ידידותי למשפחות ויש גם תפריט ילדים. לא לשכוח להזמין את הטארט טאטן לקינוח.

  • כתובת: Tanner Street
  • שעות פעילות: שני – רביעי, 17:30 – 23:00, 12:00 – 23:00, ראשון 12:00 – 17:00

Blacklock (מיקומים שונים)

רשת קטנה בניצוחו של שף מוכשר שיודע לטפל בבשר ברמה הגבוהה ביותר, ובמחירים שפויים לחלוטין. הסטייקים מעולים, הרטבים משובחים והצ'יפס ממכר. חוץ מזה יש גם צלעות – טלה וחזיר – "רזות" או שמנות, וגם סאנדיי רוסט מהטובים בעיר.

Manteca (שורדיץ')

שיתוף פעולה בין שפים בוגרי מסעדות בשר מוערכות בעיר כמו Smokestak ו-Kitty Fisher. מדובר במסעדה איטלקית בסגנון רומאי עם תפריט ששם דגש על בשר מיושן על הגריל, עם נתחים כמו ראמפ (שייטל), סירלוין (סינטה) או ריב איי (אנטריקוט), לצד צלחות קטנות של ירקות, גבינות, לחמים ופסטות.

  • כתובת: 49 Curtain Road
  • שעות פעילות: 12:00 – 15:00, 17:30 – 23:00

Macellaio (מיקומים שונים)

רשת של מסעדות-קצביות איטלקיות עם נתחים בתצוגה בכניסה שתוכלו לבחור בעצמכם. סטייק הטיבון הוא שוס רציני, ויש גם קרפצ'יו נהדר למנת פתיחה. אם אתם מתקשים לבחור מבין מגוון הבשרים, הצוות המיומן יוכל לחבר את החשק והטעם שלכם לנתח המושלם.

Zelman Meats (נייטסברידג')

בתוך בית הכלבו היוקרתי Harvey Nichols ממוקמת מסעדת בשר משובחת מהצוות שמאחורי הסטקייה המהוללת גודמן, המציעה מבחר משתנה נתחי בקר, מפיקאניה ושאטובריאן ועד פילה וצלעות. אם אתם מתקשים לבחור, תוכלו להזמין צלחת טעימות הכוללת את כל הנתחים.

סטייק משובח של Goodman
סטייק משובח של Goodman

Popeseye Steak House (קנזינגטון)

למי שמחפש בשר איכותי שלא עושה חור בכיס. הסטייק יוצא דופן ומוגש בנדיבות, והאווירה מרגישה רגועה יותר ולא פורמלית, בניגוד לרוב מסעדות הבשר הטובות בעיר. לפעמים, סטייק שצלוי לעילא ולעילא הוא כל מה שאדם צריך.

  • כתובת: 108 Blythe Road
  • שעות פעילות: שני – שבת, 18:00, 22:00
בשר איכותי במחיר משתלם ב-Popeseye
בשר איכותי במחיר משתלם ב-Popeseye

Omnino

זו כנראה המסעדה המשתלמת ביותר ברשימה הזו: ב-30 פאונד בלבד תקבלו קוקטייל, מנת פתיחה, סטייק לבחירתכם עם תוספת, מנה אחרונה וקפה. המחיר המצחיק לא מעיד על האיכות, ובמוסד הארגנטינאי הזה הבשרים מטופלים במסירות אין קץ. מומלץ למי שמגיע לאזור הסיטי ושוק Leadenhall.

  • כתובת: 78 Leadenhall Street
  • שעות פעילות: שני – שישי 12:00 – 22:00, שבת 17:30 – 22:30

Temper (קובנט גרדן)

רשת מסעדות איכותית ששמה דגש על ברביקיו מקסיקני, עם הרבה מנות בשר משובחות, וסטייק מעולה שמיושן 90 יום ומתובל בצורה מושלמת, ולאחר מכן משתדך לרוטב צ'ימיצ'ורי וצ'יפוטלה.

ללא ספק, לונדון מציעה שפע של בשר באיכות גבוהה, עם מספר עצום של מסעדות שיש להן היצע יוצא דופן של נתחים משובחים. בעוד שמספר מצומצם יחסית של מסעדות כבר מככבות ברשימות שונות של מסעדות הבשר הטובות ביותר, שווה לחקור ולבדוק מקומות נוספים שנמצאים קצת מתחת לרדאר. ואל תגבילו את עצמכם רק למנות סטייק, התנסו בכל המגוון הנהדר של נתחים ומנות שונות שהמסעדות הנפלאות האלה מציעות.