המדריך השלם לאוכל ומסעדות אסיאתיות בלונדון

מי לא אוהב אוכל אסייתי? בין אם זה פאד תאי ארומטי, סושי טרי, ראמן מהביל, אטריות אודון נגיסות או ברווז פריך, המטבח האסיאתי מגוון בצורה יוצאת דופן.

בעיר הבלתי נגמרת לונדון התברכנו בהיצע בלתי נגמר של מסעדות ודוכני אוכל אסיאתיים נהדרים, בין השאר בזכות המהגרים מאסיה שהביאו איתם מסורות בישול וחומרי גלם משובחים ולא שגרתיים, ויצרו סצנה אסיאתית מדהימה שמשלבת יפה בין מסורת וחדשנות.

כדי לעזור לכם לנווט בין כל הטוב הזה, יצרנו מדריך מקיף לפי מטבחים, חלקם מוכרים ואחרים קצת פחות: סיני, תאילנדי, יפני, ויטנאמי, סרי-לנקי ומלזי, כדי שתוכלו לנסות טעמים אהובים עם טוויסט שונה, או ללכת על מטבח שלא הכרתם כדי לעבור חוויה מיוחדת ואחרת לגמרי.

לפני שנתחיל, כדאי לכם גם להכיר את רשימת המסעדות המומלצות הכללית שלנו, וכמובן גם את סיורי האוכל המושקעים שלנו פה בלונדון, שכוללים בין השאר גם אוכל אסיאתי מיוחד 🙂

אם אתם רוצים לדגום מנות מכמה מטבחים אסיאתיים במכה אחת, שווה לכם להצפין למתחם האוכל הענק Bang Bang Oriental שכולל עשרות דוכנים ממטבחים שונים ומשונים.

לפני שנצלול למדריך, אנחנו ממליצים לכם גם לצפות / להאזין לפרק של הפודקאסט שלנו ״סקרנים בלונדון״ על אוכל אסיאתי:

פרסומת של מסעדת מזל בלונדון

ועכשיו נעבור למדריך, אותו חילקנו לפי מסעדות של עמים שונים (סיני, תאילנד, יפני, וייטנאמי ועוד):

מנות ואוכל סיני בלונדון

מסעדות סיניות בלונדון מגיעות בכל הצורות והגדלים. יש את המסעדות הגדולות של צ'יינה טאון ומעבר, שמצוינות לקבוצות גדולות, את היוקרתיות שבדרך כלל מציעות דים סאם יוצאי דופן, והקטנטנות שהן בדרך כלל גם מאוד משתלמות ומצוינות לאיזה דייט בזמן שבחוץ גשם לונדוני טיפוסי.

עד לא מזמן, המטבח הקנטונזי שלט בלונדון בכל מה שנוגע לאוכל סיני, ובלונדון יש כמה מסעדות קנטונזיות נהדרות באמת. אבל בעיר יש גם מגוון של מאכלים אזוריים אחרים ששווה לבדוק. בקיצור, לא חייבים לאכול סיני דווקא בצ'יינה טאון.

Xi’an Impression (אצטדיון אמירטס)

שיאן אימפרשן ידועה בזכות המטבח השיאני האותנטי שלה מאזור צפון מערב סין, עם מגוון מעניין של מנות מסורתיות שלא תמצאו בצ'יינה טאון. מומלץ במיוחד אטריות הליאנגפי הקרות, אטריות הביאנג ביאנג והכריכים-המבורגרים שלהם בסגנון שיאן.

Master Wei (בלומסברי)

אטריות תוצרת בית של Xi'an Impression ו-Master Wei
אטריות תוצרת בית של Xi'an Impression ו-Master Wei

מאסטר ווי היא מסעדת שיאן נוספת עם מנות אטריות מצוינות שמכונות ביאנג ביאנג והן נעשות בעבודת יד. זו מסעדה קטנה מושלמת לישיבה קלילה ואפשר לדגום גם שם מבחר נאה מהמטבח האזורי של צפון מערב סין, וגם במיקום מעולה.

Dim Sum and Duck (קינג'ס קרוס)

קנטינה קטנה שמתמחה בדים סאם בעבודת יד וגם מגוון מנות ברווז מעולות. הפוקוס כאן הוא על חומרי גלם טריים וטכניקות מסורתיות, ובגלל זה הוא הפך לממש אתר עלייה לרגל עבור חובבי הדים סאם.

Yi-Ban (דוקלנדס)

למי שמגיע ללונדון לעסקים או סתם שוהה באזור קנרי וורף, גריניץ' או הדוקלנדס, יש מסעדה קנטונזית באווירה אלגנטית עם דמפלינגס מאודים ועוד דים סאם משובחים, וגם ברווז פקין מצוין שכולם מחפשים.

Sichuan Folk (שורדיץ')

עוף רך וקרמלי של Sichuan Folk
עוף רך וקרמלי של Sichuan Folk

פולק סצ'ואן מעלה את החום עם המטבח הסצ'ואני החריף, עבור ההרפתקנים שאוהבים טעמים עזים. התפריט המשתלם כולל בקר צ'ילי פריך, כופתאות קריסטל מאודות, ולחמניות חזיר חמוץ-מתוק.

Barshu (סוהו)

מסעדה בסגנון מטבח עממי-סצ'ואני, עם אווירה אותנטית מצוינת לקבוצות גדולות. העוף בסגנון סצ'ואן הוא חריף ומרנין, עם הרבה פלפל סצ'ואן ארומטי שנותן את האפקט מקהה החושים שמזוהה איתו. גם האטריות דן דן הן בגדר חובה למי שרוצה להכיר היטב את המטבח הסצ'ואני.

Hainan House (איזלינגטון)

מסעדה בסגנון המטבח הדרום סיני עם מנות כמו כנפי עוף קולה והוטפוט (מנת מרק גדולה ועשירה לחלוקה) עוף קוקוס. אין הרבה מסעדות בלונדון שמציעות את המטבח של האזור הספציפי הזה של סין כך ששווה לבדוק.

Hunan (צ'לסי)

סינית באווירה קצת יותר יוקרתית, בהתאם לוייב של צ'לסי. יש תפריט טעימות מצוין, ובאופן כללי האוכל הוא מצוין, כולל טוסט סרטנים וברווז פריך שמגיע כאן בגרסה הטובה ביותר בלונדון ככל הנראה. מקום מצוין לארוחת צהריים וגם ערב.

דמפלינג מושלם של Hunan
דמפלינג מושלם של Hunan

אל תשכחו לבדוק גם את רשימת המסעדות המומלצות שלנו בכללי, לשריין מקומות בסיורי האוכל או המוזיקה המושקעים שלנו, וגם לעקוב אחרינו באינסטגרם להמלצות הכי שוות בלונדון מהזווית המקומית 🙂

אוכל תאילנדי בלונדון

על כל פאד תאי בינוני בלונדון יש לפחות מנה תאילנדית מיוחדת אחת שבחיים לא שמעתם עליה. לאחרונה לונדון מתמלאת בתאילנדיות מרנינות, החל מקנטינות קטנות ועד למסעדות רחבות ידיים עם טאצ' מודרני. אל תבזבזו את הזמן שלכם על איזו רשת כמו Rosa's Thai, כי יש כל כך הרבה תאילנדיות שוות בכל פינה בעיר.

Singburi (לייטונסטון)

אחת המסעדות הלוהטות (תרתי משמע) ביותר של לונדון כרגע היא תאילנדית צנועה במזרח לונדון שיש לה תפריט יומי משתנה עם מנות מיוחדות כמו moo krob, בטן חזיר פריכה מצופה בתערובת עזת טעם וחריפה של צ'ילי ובזיליקום, ו-goong pad bai cha plu קארי מהטובים ביותר בלונדון. למרות הפופולריות שלו מדובר במקום לא יומרני ומאוד אותנטי.

Smoking Goat (שורדיץ')

מסעדת גריל תאילנדי אהובה עם טעמים עזים, שכבר מזמן הפכה למוסד וגם אנחנו מאוד אוהבים אותה, אפילו עשינו עליה סקירה. העוף המטוגן התאילנדי, השיפודים המעולים, האורז המטוגן בשומן חזיר עם ביצה נפלא, וגם החציל המעושן הוא שיחוק רציני. מומלץ ביותר.

Kiln (סוהו)

הגריל האימתני של Kiln בפעולה
הגריל האימתני של Kiln בפעולה

אחת המסעדות המוערכות בלונדון שכבר זכתה בתואר המסעדה הטובה ביותר באנגליה על ידי מגזין יוקרתי, והמלצנו עליה בחום במדריך שלנו לסוהו. קילן מציעה מנות גריל תאלינדיות מבושלות בסירי חרס, עם מקומות ישיבה על הבר שמאפשר לכם לראות את השפים בפעולה מעל הלהבות. חובה להזמין את אטריות הזכוכית עם בשר סרטנים, אבל תכלס כל מה שתזמינו יהיה מיוחד וטעים.

Plaza Khao Gaeng (טוטנהם קורט רוד)

בקומה העליונה של מתחם האוכל המפונפן Arcade Food Hall תמצאו חגיגה של המטבח הדרום תאילנדי. קארי סמיך בחלב קוקוס טרי ומשחות קארי ארומטיות, שרימפס מותסס, וצ'יפס חריף עם עשבי תיבול, הם בין המנות הנפלאות שתוכלו למצוא שם. מומלץ בחום.

Begging Bowl (פקהאם)

דג עמוס תבלינים ועשבי תיבול ב-Begging Bowl
דג עמוס תבלינים ועשבי תיבול ב-Begging Bowl

אחת התאילנדיות האהובות בלונדון נמצאת בשכונת פקהאם הטרנדית בדרום לונדון, וכוללת טוויסטים מודרניים של קלאסיקות תאילנדיות, החל משעועית צהובה מותססת עם כרוב היספי מוקפץ ועד למנגו ירוק עם בקלה. שווה לבוא כקבוצה כדי לנסות כמה שיותר מנות מהתפריט.

Speedboat Bar (סוהו)

תאילנדית חריפה שלוקחת השראה מהקנטינות הקטנות לאורך הצ'יינה טאון של בנגקוק (מאוד ספציפי!), עם פאד קפאו מעולה (בעיני טוב יותר מאשר רוב מנות הפד קפאו שאכלתי בתאילנד, בעיקר מהסיבה שהוא עם בשר בקר איכותי, מה שקשה להשיג בתאילנד), מנות נודלס ואורז מגוונות, וגם תפריט שתיה אלכוהולי ולא אלכוהולי שאסור לפספס. אל תוותרו על גלידת הטארו בסוף, ופייבוריטים אישיים שלי – הדג מקרל והתה התאילנדי הירוק 🙂

Som Saa (ספיטלפידס/אלדגייט/שורדיץ׳)

אמנם קשה למצוא בה מקום בספונטני (כמעט תמיד פולי בוקד, אז הזמינו מראש!), אבל מדובר במסעדה אהובה עם טעמים עזים, כולל מרק ארומטי בחמשת התבלינים כמו שאני אוהב, מנת דג אגדית (מו פרלאו) ממש כמו בתאילנד עצמה, והפתעות נוספות. אוהבים אוכל תאילנדי? זה אחד מה״הימורים הבטוחים״ בעיר!

Esarn Kheaw (וייט סיטי)

תאלינדית ותיקה שכבר מביאה את הטעמים האותנטיים ללונדון מעל 30 שנה, ותמיד נשארת פופולרית. התפריט ענק ומשתרע על פני שישה עמודים, עם להיטים כמו מוסר ים שלם מטוגן, סלט ניצני במבוק וסטייק צ'ילי חריף.

מנות ואוכל יפני בלונדון

המטבח היפני מגוון מאוד בלונדון, וממש לא מסתכם בסושי או בראמן. לא חסרות סושיות או ראמניות משובחות בעיר (כבר עשינו עליהן רשימות נפרדות), אבל המטבח היפני כידוע הוא הרבה מעבר לזה, ולונדון מייצגת אותו בכבוד. עצה שלנו, אל תסתפקו רק בקלאסיקות היפניות, ואל תשכחו לנסות גם כריך קאטסו שהפך לאחד הלהיטים בלונדון לאחרונה.

Koya (סוהו)

מינימליזם יפני ב-Koya
מינימליזם יפני ב-Koya

אחת המסעדות המוערכות בלונדון מגישה תפריט עם פוקוס על אטריות אודון עבות, ארוכות ואיכותיות שמוכנות במקום, בתוך מרקים וצירים שונים, על בסיס ירקות, עוף, פירות ים ועוד. התפריט אותנטי ומציע גרסאות שונות, למשל נודלס קר עם ציר חם, נודלס חם עם ציר חם, או נודלס חם עם ציר קר, בהתאם למה שתוכלו למצוא גם ביפן (ולטמפרטורות בחוץ). יש גם צלחות קטנות עם מיני חמוצים, דגים ובשר ששווה להזמין. הישיבה על בר נמוך וארוך לאורך המטבח הפתוח. יש סניפים נוספים גם בסיטי ובהאקני.

Aun (האקני)

מי שהיה ביפן בטח ביקר לפחות פעם אחת באיזקאיה, שהיא מעין שילוב בין גסטרו פאב למסעדת פועלים, מקום עם אווירה נינוחה שהולכים אליו אחרי העבודה לארוחה לא מחייבת של מנות קטנות וסושי, לצד כוס בירה. האיזקאיה הזו שמה דגש על מנות יפניות על בסיס חומרי גלם מקומיים. התפריט כולל טוויסטים יצירתיים על קלאסיקות כמו טונקאטסו חזיר ברוטב סטילטון ואטריות סומן ברוטב טחינה חריף.

TÓU (בורו מרקט)

כריך קאטסו של TÓU
כריך קאטסו של TÓU

אחד המקומות המדוברים לאחרונה בלונדון הוא בר קאטסו ויין טבעי ממש ליד שוק בורו. קאטסו הוא כריך יפני עם שניצל חזיר וחמוצים שחתוך בצורה אסתטית להפליא. כאן הקאטסו הוא עם חזיר איבריקו עסיסי עם כרוב, בצל, רוטב פטל ורוטב XO בין פרוסות עבות של בריוש קלוי. תוכלו גם לבקש להפוך אותו לחריף, בתוספת טיפת שמן צ'ילי שאכן נותן קיק יפה. יש גם צ'יפס מצוינים, שמפוזרים עליהם אבקת צ'ילי, פלפל סצ'ואן, וקורטוב MSG.

Junsei (מרילבון)

בשכונת מרילבון הנפלאה תמצאו מסעדה יפנית שמתמחה ביאקטורי, שיפודים על בסיס בשר וירקות במרינדות שונות ומעניינות. המסעדה מתמקדת בבישול ללא יצירת פסולת (zero waste) ומציעה גם קערות אורז דונבורי וצלחות קטנות על בסיס חומרי גלם עונתיים.

אוכל ומנות וייטנאמיות בלונדון

עד לא מזמן יחסית, היה צריך לנסוע למזרח העיר כדי להשיג איזה כריך באן מי איכותי, אבל היום אפשר למצוא מסעדות מעולות עם אוכל וייאטנמי בכל רחבי לונדון. הבאן מי עד דומיננטי, אבל יש גם מקומות מעולים למרקים ארומטיים וגם מנות קארי מפתיעות. אין ספק שהאוכל הוייטנאמי צובר תאוצה כאן.

Hoa San (קובנט גרדן)

רוב המסעדות הווייטנאמיות בלונדון נמצאות מחוץ למרכז העיר, אז נחמד שיש אופציה ממש בקובנט גרדן.מנת הדגל כאן היא ברווז צלוי מוגש בעלי חסה עם מנגו, וגם הלובסטר וג'ינג'ר מוקפץ עם אטריות הם בגדר חובה. מומלץ לקבוצות גדולות כי יש הרבה מנות לחלוקה.

Kêu Deli (מיקומים שונים)

רשת קטנה עם סניפים בסוהו, שורדיץ' והסיטי, שטובה לארוחת צהריים זריזה. לא כל המנות אחידות ברמתן, אבל הבאן מי מצוין. תוכלו לבחור מתוך ארבעה סוגי בשר עם רוטב, וחובה להוסיף גם כוס מרק וונטון, בעיקר אם מזג האוויר קריר (מה שכנראה יהיה המצב כשאתם תאכלו שם…).

Sông Quê (שורדיץ')

מרק פו משובח ב-Song Que
מרק פו משובח ב-Song Que

תאילנדית אותנטית עם מרק הפו הטוב בלונדון, ומבחר מעולה של סלטים ומנות קטנות. התפריט גדול מאוד וכולל מנות אורז, נודלס, בשר ודגים, עם אופציות גם לאכלנים יחסית בררנים. מומלץ לבוא בצהריים כי בערב נהיה כבר עמוס מאוד.

Hai Cafe (האקני)

וייטנאמית שכונתית קטנה, צנועה ומשובחת עם באן מי פשוט מעולה במילוי בטן חזיר מתובל או עוף לימון יחד עם חמוצים וממרח שומשום שחור. יש גם קארי צהוב מיוחד עם גזר ודלעת יחד עם טופו, ירקות, עוף או סרטנים.

Phat Phuc Noodle Bar (צ'לסי)

בר נודלס ומרקים צנוע ומשובח עם מקומות ישיבה בחוץ ותחושה של "מקומיים בלבד", שנמצא בקצה המערבי של שכונת צ'לסי. התפריט כולל מנות נודלס ומרקים משובחים, אבל אל תהיו ״בנאליים״ ותלכו על ה-Pho, שמעו לנו – אנחנו תמיד הולכים על הלקסה, מרק קארי חריף על בסיס קוקוס ופירות ים, שכאן הוא בגרסתו הטובה ביותר.

הלקסה הנהדרת של Phat Phuc
הלקסה הנהדרת של Phat Phuc

אוכל מלזי בלונדון

המטבח המלזי הוא לא נישתי כמו שרבים חושבים, ויש בלונדון סצנה חזקה של אוכל מלזי שכבר לגמרי נמצאת במיינסטרים. לא מעט לונדונים כבר יודעים מה זה (ואוהבים) רוטי קאנאי, לקסה ורנדנג בקר, ואם אתם לא יודעים כדאי לכם לנסות את אחד מהמסעדות המלזיות המצוינות שיש לעיר להציע.

Roti King (מיקומים שונים)

רוטי לטבילה ב-Roti King
רוטי לטבילה ב-Roti King

רשת קטנה שמתמחה ברוטי קאנאי – לחמים שטוחים רכים ומתקלפים שמוגשים לצד קארי חריף ומרנין, עם מיקומים ליד קינג'ס קרוס, ווטרלו ובטרסי. יש גם דאל מצוין, מנות עם בשר כבש וגם לקסה ראוי.

C&R Cafe Restaurant (צ'יינה טאון)

מסעדה ותיקה שמגישה אוכל מלזי אותנטי מאז 1998. אחת המנות המיתולוגיות בתפריט היא הנאסי למאק, אורז ארומטי עם רוטב קארי קוקוס שנמזג לצד עוף רך שבושל באותו קארי קוקוס. אחלה אלטרנטיבה למסעדות התיירים הסתמיות של צ'יינה טאון.

Satay House (פדינגטון)

פדינגטון הוא אזור בעייתי מבחינת מסעדות, למרות שהרבה מטיילים אוהבים לישון בו או לפחות לעבור בו בדרך לשדה. לכן המלזית הזו היא כל כך חיונית למי שמוצא את עצמו באזור ומחפש משהו מעניין לאכול. התפריט גדול ומגוון, אבל אל תפספסו את ה-sambal tumis udang petai, מנת שרימפש מוקפצים חריפים ברוטב מיוחד וקרמי.

Hawker's Kitchen (קינג'ס קרוס)

מסעדה קטנה ושוקקת ממש ליד תחנת קינג'ס קרוס עם רוטיס מצוינים שיספגו היטב את רוטב הקארי שלכם. בתפריט תמצאו גם עוף מסאלה דוסה, ביריאני טלה וגם מרק לקסה, כולם מאוד ארומטיים, חריפים ומרנינים במיוחד.

Sudu (קווינ'ס פארק)

מנת Nasi lemak עם רנדנג בקר ב-Sodu
מנת Nasi lemak עם רנדנג בקר ב-Sodu

באחת השכונות הפסטורליות של צפון מערב לונדון, לצד מסעדות טרנדיות ובתי קפה היפסטרים (וגם פארק יפה), תמצאו את אחת המלזיות הטובות בלונדון, עם רנדנג בקר רך ועשיר במיוחד, עוף ארומטי וגם נאסי גורנג קמפונג (אורז מטוגן מלזי) מאוד מנחם. מסעדה משפחתית מקסימה עם שירות נהדר.

אל תשכחו לבדוק גם את רשימת המסעדות המומלצות שלנו, לשריין מקומות בסיורי האוכל או המוזיקה המושקעים שלנו, וגם לעקוב אחרינו באינסטגרם להמלצות הכי שוות בלונדון מהזווית המקומית 🙂

מנות ואוכל סרי לנקי משובח בלונדון

המטבח הסרי לנקי הוא בן דודו השובב של המטבח ההודי: תמצאו בו מנות דומות למה שתמצאו בתפריט של מסעדה הודית ממוצעת, אבל עם טוויסט, וגם כמה מנות מקוריות לגמרי. התבלינים שלו מאוד מובחנים, בין זה ההל בביריאני, הצ'ילי בשרימפס או עלה הקארי ברטבים העשירים, הכול מגיע עם קיק רציני.

Hoppers (מיקומים שונים)

הופרס ודוסה עם מטבלי קארי ב-Hoppers
הופרס ודוסה עם מטבלי קארי ב-Hoppers

ראש וראשון למסעדות הסרי לנקיות בלונדון הוא הופרס, שהפך את המטבח הזה למיינסטרים ואהוב בקרב סועדים רבים בעיר. הופרס לוקח את המטבח המסורתי הזה ומציע גרסה מודרנית שעושה הרבה כבוד לכל המנות המקוריות. תמצאו אותו בסוהו, במרילבון ובקינג'ס קרוס. המרכז הוא הדוסה (פנקייק דק ופריך שעשוי מבלילה מותססת מאורז ודאל שחור) וההופרס (פנקייק בצורת קערה שעשוי מבלילה מותססת של קמח אורז וחלב קוקוס), שאותם תוכלו לטבול ברטבי קארי נפלאים.

Rambutan (בורו מרקט)

מסעדה חדשה בלב בורו מרקט שמגישה קלאסיקות עם טוויסט מודרני של המטבח הסרי לנקי: שרימפס בקארי לוהט עם רוטי, צוואר חזיר בגריל עם צ'ילי ירוק כבוש, שעועית עם במיה ותפוחי אדמה ברוטב קארי לבן, ועוד ועוד.

Kolamba (סוהו)

קארי צהוב של Kolamba
קארי צהוב של Kolamba

בקולמבה יש בעיקר מנות מצוינות לחלוקה כמו צלי צ'אטי בקר מטוגן, דיונון צ'ילי פריך ועדשים אדומות עם חלב קוקוס וכורכום. החלל מחולק לשני קומות, קומת הקרקע אוורירית יותר ומתאימה לצהריים, וקומת המרתף היא יותר אווירתית ומתאימה לדייט בערב.

Dammikas (ויקטוריה)

סרי לנקית מסורתית וצנועה עם מנות קארי מעולות וגם ביריאני ארומטי, ואת הכול מנגבים עם רוטי מנחם. המחירים משתלמים והמנות גדולות במיוחד, וסביר להניח שלא תצליחו לסיים גם אם ממש תנסו. עוד מסעדה מצוינת במיקום מרכזי שקשה למצוא בו משהו סביר לאכול, מה שהופך אותו לחיוני במיוחד.

סצנת האוכל האסיאתית של לונדון ממשיכה להתפתח ולהתרחב, ולצד המסעדות המסורתיות יותר עם המראה של פעם והתפריט הגדול, אפשר למצוא הרבה אסיאתיות מודרניות ומעניינות, עם תפריט מצומצם וגרסאות עכשוויות יותר למנות המוכרות.

הרבה מסעדות כאלה מבקש לא רק להאכיל אותנו אלא ממש לספק חוויה אחרת של המטבח האסייתי, מקום שאפשר גם לבלות בו ולהעביר ערב כמו שצריך, בין אם זה מסעדות שמשלבות ברי יין, חללים מיוחדים או תפריטי טעימות יוצאי דופן. באופן כללי שווה לצאת מאזור הנוחות ולא לתור אחרי סושי או פאד תאי ולנסות דברים מעניינים שלא הכרתם, כי בלונדון אפשר לעבור אינסוף חוויות קולינריות ממגוון עצום של אזורים מהיבשת האסיאתית.

רוצים עוד?

airalo ad