מאת: אסנת ואיתי, מצוות מדריכי ״רעבים בלונדון״
לונדון כיום היא יעד קולינרי מגוון, שיש בו היצע מטורף של מטעמים מכל רחבי העולם. לא לחינם, אנחנו ב״רעבים בלונדון״ אוהבים לשים על זה דגש, ולהראות כמה העיר הזו היא צבעונית, מגוונת ואינסופית, לא רק בגודל שלה, אלא גם במאכלים המרתקים שלה. אבל מה לגבי סלטים? מאז שאנחנו גרים פה בלונדון, יצא לנו לארח או לפגוש לא מעט קרובים וחברים שמגיעים לביקור בממלכה שבשלב כזה או אחר חושקים ב… סלט!

כמות המטיילים ששאלה אותנו במהלך השנים ״איפה אפשר לאכול פה בלונדון סלט טרי, כזה טוב כמו בארץ?״ היא פשוט עצומה. אבל מה שנראה לרובנו מאוד טריוויאלי, וקל להכין בבית או למצוא בבתי קפה או מקומות ייעודיים לסלטים בישראל – מתגלה כמשימה קצת יותר קשה פה בלונדון, עיר שבה המקומיים נמשכים הרבה יותר לבירה צוננת, עדיף עם פיש אנד צ'יפס.
מיד נמשיך עם הכתבה אבל רגע לפני כן:
הנה האטרקציות והפעילויות המובילות השנה בלונדון. הן מבחינת מחיר והן מבחינת החוויה
אז סלט בלונדון, מה איתו באמת?!
כמובן שתמיד יש את האופציה הזריזה והפשוטה (אבל הפחות טעימה) של קניית סלט מוכן בסניף של אחד מהסופרים הפזורים ברחבי העיר, ולסגור את הפינה. אבל סביר להניח שאם באתם לנפוש ולזלול את העיר, אין סיבה שתסתפקו בכך, ולא לשם כך התכנסנו. לכן, הכנו לכם רשימת מקומות מומלצים להרכבת סלט טרי, טעים ולא פחות חשוב, מזין. הנה מקומות ״יחידי סגולה״ פה בלונדון, שבהם תוכלו למצוא סלטים להרכבה, בסטייל שיזכיר לכם את הארץ.
ואגב, תתפלאו לראות שהרבה מהסניפים של רשתות הרכבת הסלטים נמצאים לא רק במרכז המתוייר אלא גם בסיטי של לונדון, ולא במקרה – הרי הסיטי משרתת הרבה מהעובדים בבנקאות ובפיננסים – ואלו זקוקים לארוחת צהריים טובה ומזינה, אז הנה לכם ״אזור סלטים״ שהולך ונעשה בולט בתחום 🙂
אז הנה כמה מההמלצות שלנו למקומות שווים של סלטים ברחבי לונדון:
Atis – אטיס
רשת אטיס, שהוקמו בהשראת בתי הסלטים ה״מתוחכמים״ של ארה״ב, מציעים מגוון סלטים מומלצים עם ערכים תזונתיים גבוהים, וגם אפשרות להרכבה עצמית ממרכיבים טריים ומגוונים, לצד מגוון מרשים של תוספות שמתאימות לטבעונים, צמחונים, ללא גלוטן וגם לאוכלי כל.

יש לרשת הזו סניפים במיקומים שונים בעיר: נוטינג היל, קובנט גרדן, ריג׳נט סטריט, אולד סטריט (ליד שורדיץ׳), בורו ועוד, והכל בעיצוב מודרני ודגש על אוכל בריא שעושה טוב לגוף.
לא בכל הסניפים תמצאו שפע של מקומות ישיבה (בחלקם, כמו באולד סטריט או נוטינג היל, יש), אבל כמעט על יד כל סניף תוכלו ודאי למצוא גינה או פארק שכיף לשבת בו ולאכול, בטח כשמזג האויר טוב.
- שעות הפתיחה של הסניפים הן:
- שני – חמישי 11.00-21.00
- שישי – ראשון 11.00-15.00
- רק בסניף של נוטינג היל פתוח עד 19.00 באותם הימים.
- אתר רשמי
Urban greens – אורבן גרינס
רשת סלטים שהחלה כיוזמה של שלושה חברים מדרום אפריקה, יוון ושוודיה, שהכירו בלימודים פה בלונדון ב-2008, ובמהלך הלימודים שלהם היו מאוכזבים מההיצע הדל של אוכל בריא בלונדון, במיוחד בשעת ארוחת הצהריים.
אחרי שנים של תכנונים, הם השקיעו מהונם האישי ופתחו את הסניף הראשון בשנת 2019 ליד סנט ג׳ימסס פארק. כיום יש לרשת כבר חמישה סניפים (שני סניפים בסיטי, בקנזינגטון, בקנארי וורף, והסניף המקורי) והיד עוד נטויה, והדגש הוא על סלטים איכותיים שמשלבים טעמים מרחבי העולם, בדיוק כמו לונדון עצמה, למשל, סלט בהשראת המטבח הוייטנאמי, סלט בסגנון יווני, סלט קוריאני, מקסיקני, תאילנדי ועוד.
אמנם אין להם סלטים בהרכבה עצמית, אבל כל סלט מורכב לשלמות משלל מרכיבים ורטבים מחמיאים שבספק אם תשלבו אותם בסלט שאתם מכינים בעצמכם בבית, ובכל הסניפים יש מקום לסעוד. כמו כן, תמצאו שפע של אופציות עם ערך תזונתי טוב, גם לצימחונים, טיבעונים ונמנעים מגלוטן..
- שעות הפתיחה:
- שני – שישי 11.00-21.00
- שבת – משתנה מסניף לסניף (12.00-15.00 כל הסניפים פתוחים)
- ראשון – סגור
- אתר רשמי
אוהבים את ההמלצות שלנו? אוהבים קולינריה? אל תשכחו לשריין מקומות בסיורי האוכל המושקעים שלנו בלונדון (שמתאימים אגב גם לצמחונים, טבעונים, ללא גלוטן ואוכלי כל), וגם לעקוב אחרינו באינסטגרם, להמלצות הכי טעימות ומיוחדות מלונדון באופן שוטף 🙂
סלד פרוג׳קט – Salad Project
סלט לא חייב להיות, אבל בהחלט יכול להפוך לפרוייקט. בעיקר כשאנחנו משוטטים ואין ממנו בנמצא.
ברשת Salad Project תוכלו להרכיב סלט בהתאמה אישית עם למעלה מ-50 מרכיבים טריים, ביניהם קינואה, קייל, טופו, עוף, אגוזים מקורמלים, גבינת עיזים, אגוזי לוז, תפוחי עץ ומה לא, וגם מבחר מרשים של רטבים. הרשת גם משתפת פעולה עם שפים ברחבי לונדון, שמציעים מדי פעם ״ספיישלים״ עונתיים, בהשראת מטבחים מעניינים ברחבי לונדון.

נכון למאי 2025 יש לרשת שבעה סניפים: בנק (סיטי), בונד סטריט (מייפייר), פנצ׳רץ׳ (סיטי), מנשן האוס (סיטי), אוקספוד סירקס (מרכז העיר), ספיטלפילדס (איסט אנד) וטוטנהם קורט רואוד (מרכז לונדון).
- שעות פתיחה: משתנות מסניף לסניף. ברוב הסניפים המרכזיים פתוח בימי השבוע 11.00-20.30 ובסופשבוע 11.00-17.00
- אתר רשמי
Choppaluna – צ׳ופאלונה
לבחור, לקצוץ, ולהחליט: בקערה או מגולגל בתוך טורטיה.
רשת Choppaluna, שלה סניפים בבריטניה ובגרמניה, מציעה מגוון של מנות שהן הרבה יותר מ״סלט סטנדרטי״, וכוללות גם רולים, קערות אורז, שייקים ועוד, עם למעלה מ-60 (!) תוספות שונות ומגוונות.

אחרי שתבחרו את המרכיבים שבהם חפצה נפשכם, ויש שפע ממנו אפשר לבחור, ותחליטו על אחד מרטבי הדגל המקוריים, הסלט הטרי נחתך בסכין מיוחדת Mezzaluna (ומכאן ההשראה לשם של הרשת) ונארז לכם ממש מול העיניים. צריך רק להחליט אם רוצים לאכול מקערה, מגולגל בתוך טורטיה, עם אורז, נאצ׳וס ועוד. התבלבלתם מכל המבחר? אפשר גם להסתמך על השילובים המומלצים.
רוצים לקחת את זה צעד קדימה? אפשר להשתולל עם מבחר Luna-melt (לונה מותכת) כלומר, כל הטוב הזה מוגש כטוסט חמים ומהביל לאוהבי הז׳אנר. ללא ספק סוגר את פינת הבריאות מבחינת ערכים תזונתיים כולל אופציות ערכיות לצמחונים וטבעונים.
כיום ישנם בלונדון ארבעה סניפים (והחמישי בדרך): בלומסברי, הולבורן, וונדסוורת׳ (דרום לונדון), וומבלי, ובקרוב סניף חדש בנוטינג היל.
אוהבים את ההמלצות שלנו? אוהבים קולינריה? אל תשכחו לשריין מקומות בסיורי האוכל המושקעים שלנו בלונדון (שמתאימים אגב גם לצמחונים, טבעונים, ללא גלוטן ואוכלי כל), וגם לעקוב אחרינו באינסטגרם, להמלצות הכי טעימות ומיוחדות מלונדון באופן שוטף 🙂
אוטולנגי Ottolenghi
יותם אוטולנגי הוא ישראלי יליד ירושלים, שהפך כבר מזמן ל״שם דבר״ בקולינריה הלונדונית, עם סדרת ספרים מצליחה ורשת מסעדות מצליחה לא פחות. לפני יותר מ-20 שנה הוא הגיח בבירה האנגלית כמשב רוח רענן עם שילוב של מטבח ירושלמי/ים-תיכוני מודרני, אוכל צבעוני בתפריט משתנה השומר על טריות בדיוק כמו שכולנו אוהבים.
רשת המסעדות-בר-סלטים Ottolenghi הוקמה על ידיו ועל ידי הקונדיטור הפלסטיני-ישראלי סמי תמימי. הסניף הראשון היה בנוטינג היל, וכיום יש כבר סניפים גם באיזלינגטון, מרילבון, צ׳לסי, המפסטד, ספיטלפילדס, פיצרוביה וריצ׳מונד.
אז אי אפשר באמת להמליץ על סלט ספציפי, כי כל פעם שתגיעו, יש מצב שיהיו סלטים אחרים. מה שבטוח, מדובר בשילובים מעניינים ומקוריים של חומרי גלם איכותיים ביותר. בדוק שלא תתאכזבו.
שימו לב לא להתבלבל בין המסעדות היוקרתיות שלו Rovi ו-Nopi אלא חפשו את הסניפים של Ottolenghi עפ״י השכונות בהן הם ממוקמים, בחלקם ניתן לשבת ולסעוד ובחלקן רק להזמין ולקחת.
- שעות פתיחה: משתנה בין הסניפים השונים, אבל תמיד תוכלו למצוא סניף פתוח בימות השבוע בין 11.00-20.00
- אתר רשמי
רוצים עוד המלצות על אוכל בבירת הממלכה?
- בתי קפה מומלצים בלונדון
- למסעדות המומלצות שלנו בלונדון
- למסעדות הטבעוניות המומלצות שלנו בלונדון
- למסעדות ללא גלוטן פה בלונדון
- לסיורים המושקעים שלנו בעברית – אוכל, אמנות רחוב, מוזיקה ועוד…
- למסעדות האסיאתיות האהובות עלינו בעיר
- למסעדות האיטלקיות השוות בעיר