שאלות נפוצות שתמיד שואלים אותי על לונדון (וגם תשובות כמובן)

שלום לכם, אני עומר לוגסי ואני גר בלונדון מזה כארבע שנים, זולל את העיר לאורכה ולרוחבה ומדריך כאן סיורי האוכל טעימייייים. עברתי ללונדון בעקבות אהבת חיי לוסי ומהר מאוד נשאבתי לעולם המרתק של השווקים האינסופיים, אוכל הרחוב, המסעדות וכל מה שאני קורא לו ״מהפכת האוכל של לונדון״. כשאני לא בסיורים, מה שאני הכי אוהב לעשות זה לצאת ולאכול במקומות חדשים, ממסעדות ועד לשווקי אוכל אבל בעיקר לכתוב על זה, לצלם את זה, לתעד את זה ובעיקר לגרות אנשים עם זה.

מה לעשות שתוך כדי עבודה, במסעדות, בשווקים, בסיורים וסתם ברחוב, עוצרים אותי מדי פעם ושואלים אותי שאלות. אז ריכזתי עבורכם בפוסט הזה את השאלות הנפוצות שאני נשאל כמעט תמיד וכן, גם את התשובות. מוכנים?

עומר, מה השוק הכי מעניין מבחינה קולינרית בלונדון?

יש המון אבל אם צריך לבחור אחד אז מבין השווקים בלונדון הכי מעניין לדעתי הוא Broadway Market, שוק מאוד מגוון וארוך שמתקיים בימי שבת בלבד בשכונת האקני במזרח לונדון, שוק מקסים ושווה לאללה עם המון אוכל טוב כולל כריכי ברווז קונפי, אוכל פרסי משגע, קפה ויאטנמי שווה, כריכי פירות ים, אוכל ארגנטינאי ועוד ועוד…

עומר, נגיד ואתה רוצה לפנק את אישתך לאירוע מיוחד…לאיזו מסעדה רומנטית תלכו בלונדון?

ביום הנישואין שלנו ב-2019 לקחתי אותה למסעדת Umu, מסעדת שני כוכבי מישלן של שף מדהים מקיוטו, והיה נפלא. אופציה נוספת היא המסעדה שנחשבת להכי רומנטית בעולם, Clos Maggiore, מסעדה צרפתית מעולה באווירה שאין דברים כאלה.

בסיור הקולינרי שלך בלונדון אתה מדגיש שמה שעושה את הקולינריה בעיר למעניינת זה מטבחי העמים השונים. איזה מטבחים חסרים לדעתך בעיר?

מסעדה תימנית אמיתית (יהודית-תימנית)
מסעדה גיאורגית
מסעדה אורוגוואית
מסעדה אוגנדית

עומר, מהן השאיפות שלך בתחום הקולינארי?

הייתי רוצה לעשות סדרת טלויזיה של אוכל בסביב לעולם!גלידות וגלידת פחם בסיור אוכל של עומר

באיזה מהשווקים שאתה מטייל בהם אתה מרגיש ״הכי בבית״?

בשוק ספיטלפילדס, שבו אני מעביר חלק גדול מהסיורים שלי.

איך נשארים רזה עם כל כך הרבה אוכל?

שאלה טובה חחח אבל יש לזה כמה הסברים:
1. חילוף חומרים.
2. אולי בגלל שאני נכד של קונדיטור והיו לי מספיק מאפים בילדות, אני לא עף על פחמימות, כלומר כן נהנה מהן אבל פחות מאשר בשר, דגים וכו'.
3. אני הולך המון!
4. אני לא אוכל כמויות ענקיות של אוכל כמו שחושבים.

למה אתה מתגעגע בארץ מבחינה קולינרית?

הכי הרבה לשווארמה טובה באמת, פה בלונדון יש המון דונרים מעובדים.

מה סוג הבשר שטעמו הכי הפתיע אותך לטובה?

בשר יען – בשר פשוט נפלא וטעים להפליא, דומה יותר לשייטל מאשר לעוף. וגם בשר קנגורו – היה לו טעם ממש של שיפודי אנטריקוט.

עומר, תגיד, מה הקינוח הכי מטורף שאכלת אי פעם?

הקינוח הכי מטורף הוא זוג קינוחים מושלמים זה לצד זה במסעדת Umu בלונדון, אחד מהם הגיע עם ׳משפך׳ והיה בצורת גינה טעימה להפליא.

מה המנה הכי טעימה שאכלת בלונדון?

כבד אווז צלוי במיסו גלייז עם קרקרי שומשום מקורמלים במסעדת Yashin Ocean House.

לאיזה מאכל אתה הכי מתגעגע כי אין את החומר גלם הזה איכשהו בלונדון?

שאלה מצויינת! ממש חסר לי שאין בהמון מקומות טחינה. יש לי איך להשיג טחינה מעולה ויש לי בבית, אבל כשנתקלים במאכל טוב לפעמים בחוץ ואין טחינה או חומוס נורמלי ובמקום זה יש מיונז או קטשופ זה די מעפן.

איזה מנה בלונדון הכי מזכירה לך את האוכל בארץ?

יש הרבה אבל בתכלס ג׳יאן בינג – כי יש לה את כל האלמנטים שיש בשווארמה לאפה, רק עם טוויסט סיני – רוטב בוטנים במקום טחינה, בשר קצוץ במקום שווארמה, ירקות וכדומה.ג'יאן בינג אמיתי בלונדון

יסלחו לי הצמחונים אבל איזה חיות טרם אכלת ואתה חושק בהן?

רגלי צפרדעים. מתוך סקרנות הייתי רוצה לבקר פעם ב׳קרניבור׳ בניירובי, קניה, ואולי לטעום איזו ג׳ירפה.

איך אני משכנע אותך לאכול אוכל אנגלי?

לוקח אותי בלונדון למקום שבאמת עושים בו אוכל אנגלי טעים. עדיין לא מצאי אבל אני מוכן ומזומן.

עומר יא אלוף, לאיזה מטבח אתה הכי מתחבר? ואיזה אוכל תוכל לאכול כל יום all day long?

המטבח האהוב עלי בעולם הוא המטבח התאילנדי. במקום הראשון אוכל תאילנדי, במקום השני אוכל מרוקאי או איטלקי. אגב, תאילנד בעיני היא באמצע לא רק פיזית בין הודו לוייטנאם, אלא גם קולינרית. בצד הקיצוני המערבי הודו – שבה עושים מתקפה כוללת של תבלינים עד רמה שכבר אי אפשר לזהות מי נגד מי ? בצד הקיצוני המזרחי וייטנאם, שהיא ה״אשכנז״ של דרום מזרח מבחינת תיבול – מאוד מינימליסטים/עדינים יחסית (לפעמים קצת יותר מדי בעיני).
תאילנד היא באמצע – בתאילנד יודעים לתבל מדוייק להפליא ולמצוא את האיזון בין חמוץ, מתוק, מלוח וחריף. זו רק אחת הסיבות למה אני חולללה על המטבח הזה!

עומר, איזו מנה הכי מומלצת בכל שוק מבין השווקים של לונדון?

במאמר שלי ב׳הארץ׳ על השווקים האהובים עלי בלונדון נתתי פירוט של הדוכנים הכי שווים בכל שוק. לגבי מנות ספציפיות, זה הולך להיות ממש ארוך אבל אכתוב על זה בהקדם פה באתר. שווה לעקוב.עומר לוגסי וחבר

תגיד, כשיוצא לך לבשל בבית, מה אתה הכי אוהב לבשל?

אני אוהב להכין חזה ברווז בסו-ויד ברוטב פקין ופייב ספייס, או שקשוקת גבינות ובשרים מושקעת.

מהו מבחינתך המקום שאתה הכי אוהב ללכת אליו בלונדון מכל המקומות הקיימים?

Yashin Ocean House זו מסעדה יפנית שתמיד מצליחה לפגוע ותמיד אני יוצא ממנה מבסוט.

בתור פודי אמיתי שחי את שווקי ומסעדות לונדון אתה חייב להציל אותי ולגלות לי היכן אוכל למצוא איטלקי ראוי בלונדון כי אני לא מצאתי משהו נורמלי בעיר.

זה נכון, גם אני מרגיש שאין כאן אוכל איטלקי טוב אבל לאחרונה גילינו מסעדה איטלקית מקסימה בשכונת שורדיץ׳ בשם Gloria.

מה המשקה האלכוהולי שאתה אוהב לשתות ואיפה הכי כיף לשתות אותו בלונדון?

לדעתי אין על פימ׳ז (Pimm's) של יום אביב/קיץ שמשי בפארק כלשהו על גדות האגם. הנה מתכון.

השתלבת כבר במסורת של תה אחר הצהריים כמנהג המקומיים?

אני מת על תה, אבל מה שמצחיק זה שהמקומיים לא באמת שותים אפטרנון טי. כיום רק התיירים או הדיפלומטים אשכרה עושים את זה, לבריטי הממוצע אין זמן, הוא/היא חייבים לסיים הכל כדי להספיק לפאב לסבב בירות של אחה"צ 🙂 .

אם לא היית חי בלונדון, איפה היית חי?

כנראה שבאמסטרדם. אני מת על העיר הזו – קטנה וקומפקטית אבל עיר עולם שיש בה הכל, מאוד שלווה וליברלית, אוכל אינדונזי ואסיאתי לא רע בכלל, הולנד מדינה מקסימה, וזה באמת אחד מהמקומות הכי יפים וטעימים שאני מכיר.

איפה הגלידה הכי טובה בלונדון לדעתך?

אני הכי אוהב את Parlour by Ice Cream Union בשכונת צ׳לסי.

תגיד, מה לא תאכל לעולם?

וואו, שאלה קשה! אני מניח שמשהו שיש בו הרבה מיונז ו/או שמיר.

אז מכל הסגנונות אוכל בלונדון, מה הכי אהוב עליך?

לדעתי מה שקורה כאן מבחינה אסיאתית הוא מטורף. האסיאתיות-פיוז׳ן תמיד מצליחות להפתיע ולהגניב, ובראשן היפניות, הסיניות-עיליות והתאילנדיות. אבל הכוכב העולה לדעתי והמהפכה תגיע בסוף מהאוכל הלטיני. הפרואנים והקולומביאנים עושים יופי של עבודה פה.פלטת בשרים

על איזה תה אתה הכי ממליץ בבורסת התה שמגיעים אליה בסוף סיור האוכל המושלם שלך?

יש רבים וטובים, אבל לדעתי אין על מילקי אולונג!

מכל המקומות שאתה ממליץ עליהם, איזה מהם אתה יכול לאכול יום אחרי יום ולא ימאס לך?

במסעדה תאילנדית בשם Siam Secret ליד ארל׳ז קורט, או ב-Yashin Ocean House.

מהי מנת הדגל שלך בלונדון?

אין לי ׳מנת דגל׳ אחת בלונדון, אבל יש כמה שאני ממש אוהב ויכול לאכול מלא מהן. למשל כריך ברווז הקונפי וגבינת העיזים של פרנצ׳י, כבד האווז במיסו גלייז ושומשום של Yashin Ocean House וגם פלטת הסשימי הממכרת שלהם.פלטת הסשימי של Yashin Ocean House

מה הבירות הבריטיות הטובות ביותר לדעתך?

בשנים האחרונות אני מעדיף את הבירות שלי יותר פשוטות ולא כל מיני איילים כבדים. אני אוהב מאוד את London Pride, את Bass ואת Carling.

מה אתה חושב על הטרנד של אוכל אינסטגרם ועד כמה זה תפס בלונדון?

אוכל שהוא רק לאינסטוש, כלומר שנועד רק להצטלם יפה ולא בהכרח טעים אני הרבה פחות מעריך. בארץ זה היה עם מקומות כמו הגורדוס עם כל הגימיקים והתפריט הסודי והקינוח באסלה…
נראה לי שהם חיים על גימיקים. פה יש כמה מקומות קטנים כאלה כמו מילק טריין שעושים גלידה עם צמר גפן מתוק, או כל הבאבל וופל למיניהם אבל זה בעיקר לתיירים. הלונדונים עצמם לא טיפשים, קשה לסנוור אותם עם גימיקים.

למה אתה מתחבר יותר מתוק או מלוח?

מלוח.

מה המנה הכי לא טעימה שאכלת בלונדון?

וואו, קשה לבחור, מה גם שאני נוטה להדחיק מנות גרועות. אכלתי בשנה שעברה במסעדה עיראקית בקנזינגטון, ורוב האוכל שם היה די תפל ולא טעים, ממש התאכזבתי מהקובה שם למשל.

האם סיורים בלונדון זה מה שאתה עושה למחייתך או שיש לך עוד עבודה?

זה מה שאני עושה למחייתי. לשמחתי כרגע יש לי יותר מ-5-6 סיורים בשבוע אז זה בהחלט פול טיים ג׳וב.שותים בסיור אוכל

האם אתה אוכל ומטייל גם מחוץ ללונדון? ואם כן, מה איזה מקומות מעניינים יש מחוץ ללונדון?

אני אוהב מאוד לטייל ולאכול מחוץ ללונדון. לדעתי הערים הכי מעניינות קולינרית מחוץ ללונדון הן בריסטול, ליברפול וברייטון.

איך בכלל מצאת את עצמך בלונדון מכל הערים בעולם?

בזכות אשתי המקסימה לוסי, שעברה לכאן מאוגנדה כשהיתה בת 20.

מהם 5 השווקים בלונדון שאתה הכי ממליץ עליהם?

שוק ברודוויי Broadway Market
שוק ספיטפילד הישן Old Spitalfields
שוק מלטבי Maltby St Market
שוק הדוכס מיורק Duke of York Square
שוק סאות' בנק סנטר South Bank Centre

איך לונדון מבחינת מקומות טבעוניים? אם יצא לך, מה המקום הטבעוני שהכי העיף לך את הסכך בלונדון, ואיזו מנה היית ממליץ שם?

חברים קריביים שלי לקחו אותי למקום טבעוני בשם Cook Daily במזרח לונדון, שמכינים בו אוכל קריבי/בינלאומי טבעוני ביתי, צבעוני ונפלא. היה ממש טעים!

יש מסעדות עם אוכל ללא גלוטן (טעים) בלונדון?

בטח! כאן יש כמה דוגמאות נהדרות וטעימות לאוכל שצליאקים יכולים לאכול בשמחה וגם מסעדות ללא גלוטן בלונדון.

יש מנה מסוימת שלעולם לא ימאס לך לאכול?

מרק Kway Tiew תאילנדי עם ברווז. אחד מהאוצרות הנפלאים בעיני, ומשהו שקשה להשיג מחוץ לתאילנד.

מתי הזמן הכי טוב לבקר בלונדון?

לדעתי הכי טוב לבקר פה בחודשים מאי או יוני. הכי הרבה שמש או סיכוי לשמש, הכי פחות גשם, ועדיין אין את העומס (והמחירים) של יולי-אוגוסט. בכל מקרה, כאן יש מידע מפורט על העונה המומלצת לביקור בלונדון וכאן יש עדכונים שוטפים על תחזית מזג האוויר בלונדון.

עומר, איזה אזור בלונדון היית מגדיר אותו כה-אזור של האוכל?

זה ממש קשה כי יש תחרות גדולה בין כמה אזורים שהם מאוד קולינריים, למשל סוהו, מייפייר, שורדיץ׳, איזלינגטון, צ׳לסי, בריקסטון וגם איזור שכונת Marylebone. לכל אחד מהם הקסם שלו.

והפייבוריט שלך?

אני חולה על שוק ברודוויי בשכונת האקני. כל האזור שלו מאוד קולינרי ומדהים בעיני.

אז תגיד, שוק ברודוויי פתוח גם בחורף או רק בקיץ?

כל השנה, אבל רק בימי שבת. ולידו יש עוד שני ׳שווקים׳ קטנים שווים. שכחתי אגב לציין את שכונת , שלאחרונה מתפתחת שם סצנה קולינרית לא רעה בכלל! סנדבי'ץ ודמפלינג בלונדון

מהו טעם הבן & ג'ריז המועדף עליך?

אני בכלל טיפוס של האגן דאז. הפרלינים של האגן דאז שלמות בעיני. אגב, לבן & גימיקס היה טעם אחד שעפתי עליו והיום כבר לא קיים לדעתי – סינמון באנס / סינבון. זה היה נפלא וממכר אבל הם הפסיקו איתו.

אם היית צריך לבחור מקום אחד בלונדון שאסור לפספס. מה היית ממליץ?

השאלה היא מאיזו בחינה – קולינרית או בכלל. אני הייתי ממליץ על סיור קולינרי בלונדון יחד איתי ובעיקר את הסיור בשוק ספיטלפילדס אבל כמובן שאני משוחד 🙂

מהי המסעדה ההודית הכי מומלצת בלונדון?

עד ש-Gymkhana תחזור, הייתי אומר Trishna או Darjeeling Express, למרות שאני חייב לציין שאוכל הודי הוא לא כוס הצ׳אי שלי לכן אני לא רץ לבדוק הודיות חדשות כל הזמן.

לפני ההצלחה של הדרך הסופר מעניינת שלך, מה עשית? ואם זה משהו שאהבת, האם אתה היום בעצם משלב את זה או שזה פשוט געגוע רחוק?

לפני שעברתי אל לונדון והתחלתי עם הסיורים עסקתי בהוראת אנגלית, מחשבים והפקה מוזיקלית. ההדרכה וההוראה תמיד היו חלק ממני, והאהבה השניה שלי לצד האוכל והטיולים זו המוזיקה. לצערי להתפרנס ממוזיקה זה קשה על גבול הבלתי אפשרי, אבל אני מקווה שיום אחד, במקביל להגשמת השאיפות שלי בתחום הקולינריה והטיולים, אוכל קצת לחזור לעשות מוזיקה, בעיקר בשביל הנשמה. עומר ומטיילים בסיור אוכל קולינרי

מה הדבר הכי מעניין שלמדת על ישראל וישראלים דווקא אחרי שעברת ללונדון?

שבאופן יחסי לאוכלוסיה, נראה שאצלנו הגברים בוגדים הכי פחות בנשים שלהם ושאנחנו אנשים מאוד מאוד כנים.
לגבי הבגידות – אין כמעט מישהי לא ישראלית שאני מכיר פה שבעלה/חבר שלה לא בגד בה לפחות פעם אחת. זה פשוט מטורף כמה זה נפוץ. בהתחלה הייתי בשוק מזה אבל כבר התרגלתי לשמוע את זה. זה כאילו אצלנו בתרבות זה ממש אות קלון (ובצדק) אבל בתרבויות מסויימות זה נפוץ בטירוף.
לגבי הכנות המופרזת – הרבה עמים באירופה חולים בפאסיב אגרסיב. כשעבדתי עם בריטים והייתי כנה/ישיר כהרגלי הם לפעמים היו נבהלים. אין לי סיפור ספציפי אלא הרבה סיפורים קטנים. לפעמים הכנות והישירות סיבכו אותי קצת, לרוב עזרו לי מאוד ולפעמים זה פשוט היה שונה ומרענן ואנשים העריכו את זה.

הרבה פעמים כשמשהו שאוהבים הופך לעבודה הוא מאבד קצת מהקסם. אתה עדיין מצליח להתרגש מאוכל? מה צריך כדי להדהים אותך?

באופן מפתיע אני עדיין מצליח להתרגש מאוכל טוב או מעניין. כנראה שאני ממש ממש אוהב את זה.
כדי להדהים אותי צריך בעיקר שהמנה תהיה משהו חדש / שילוב חדש שלא טעמתי קודם, חומר גלם מעניין, טעמים חדשים ואיזשהוא אלמנט של ׳שיחוק׳, או משהו שלא שמעתי עליו עדיין מקצה העולם.עומר לוגסי ממשיך לבלוס בלונדון

מה המנה הכי טעימה בשכונת בריקסטון לדעתך?

אולי קצת ברור מאליו אבל ללא ספק הג׳רק צ׳יקן של הלת׳י איטרס, מהטובים בלונדון בעיני. פעם היתה גם ארפה מעולה עם בשר מפורק וגבינת פטה בפופ בריקסטון, אבל המקום נסגר.

מהי ארוחת בוקר הכי טובה בעיניך?

אני מודה שלמרות שהיא נחשבת לארוחה הכי חשובה, זו בעיני הארוחה הכי משעממת ביום (במיוחד אם זה שוב טוסט-ביצה-אבוקדו-גבינה וכל זה…), אבל במעט הפעמים שהייתי במלונות יוקרה מטורפים או מלונות ממש שווים אז הכי נהניתי. קחו למשל את הפעם שהייתי עם הראפר לוקאצ' ברדיסון בלו בבוקרשט (כשהצלחנו לקום בזמן חחח) כי הבופה שם היה פסיכי וכל כך מגוון מבחינת הגבינקניק ככה שעפנו.
עוד דבר שהוא די מוצלח מבחינתי זה בראנץ׳ טוב ולא ׳קונבנציונלי׳, למשל הבראנץ׳ של יאשין אושן האוס בלונדון (בראנץ׳ של דגים נאים ושמפניה בלי תחתית), או הבראנץ׳ הפרואני של Andina בלונדון. ארוחת בוקר מטורפת

מהו לדעתך האיזור המרכז בתוכו את מגוון המסעדות / הקצביות / המעשנות הבשר הגדול בלונדון?

שאלה מאתגרת. אולי סוהו/מרקטו מייפייר מבחינת מסעדות אבל קצביות חסרות שם. בשר במרקטו מייפייר בלונדון

מה הדבר הכי מענין בשוק בריקסטון שלא ידעת על קיומו?

פלפלי הסקוטש בונט הנפלאים והתבשילים שאפשר לעשות איתם.

איך הכרת את אשתך לוסי והאם יום אחד תחזרו לגור בארץ?

לפני שש שנים חבר טוב שלי עבר מפרנקפורט ללונדון כדי לשפר את האנגלית שלו, והתחיל לעבוד באותה חברה שלוסי אז עבדה. יום אחד התקשרתי אליו והוא היה עסוק, אז הוא אמר לי לדבר כמה דקות עם הקולגה שלו עד שהוא מתפנה. התחלנו לדבר והיה לנו ישר חיבור טוב בטלפון.
מסתבר שהיא גם ראתה את התמונה שלי על הצג של הנייד שלו, וזה עזר 🙂 החלפנו טלפונים (אז עדיין לא היו שיחות קוליות בווטסאפ אז היינו מדברים בסקייפ או וייבר) ואחרי כמה חודשים היא אמרה לי שיש לה חופשה מהעבודה וכל שנה היא נוסעת להונג קונג לבקר את חברה שלה וקצת נמאס לה אז היא חושבת לבוא לישראל לטייל ולהכיר אותי על הדרך. אמרתי יאלללה, והיא אשכרה עלתה על מטוס והגיעה לארץ! 
טיילנו ביחד שבועיים בכל הארץ והתאהבנו. ואז היא חזרה ללונדון ואני כולי סטודנט שגר בפתח תקווה. כך התחילו להן שנתיים של מערכת יחסים בשלט רחוק, כשבכל חודשיים-שלושה אנחנו נפגשים בלונדון, איפשהוא באירופה או בארץ. כעבור שנתיים רצופות געגועים ותוכניות לחיים משותפים, הגעתי ללונדון לעוד ׳ביקור שגרתי׳ והצעתי לה נישואין (לקחתי שייט בתמזה בספינה עם ארוחת ערב). התארסנו ואז אחרי עוד כמה חודשי ביורוקרטיה עברתי ללונדון. התחתנו והיום אנחנו חיים באושר תחת שלטון אליזבת השניה שתזכה לחיים ארוכים. כרגע התכנון הוא להשאר לגור באנגליה. טוב לנו פה.

מה הקינוח שאתה הכי אוהב בעולם או שילוב טעמים מועדף בקינוחים?

יש קינוח מאוד פשוט וממכר של אמא שלי שהיא המציאה בשבילי. קצפת עשירה עם וניל שיש בתוכה ביסקוויטים עומדים. קשה לי קצת להסביר אבל זה ממכר בטירוף. בכללי אני חולה קצפת עשירה, וכל עוד יש בקינוח הרבה קצפת או יחס קצפת/קרם – בצק שנוטה בענק לכיוון הקצפת והקרם אני כנראה יאהב את הקינוח (זה למה אני לא עף על עוגות ספוג או קאפקייקס, זה יבש לי…). חוץ מזה בננות מקורמלות זה דבר נהדר וטעים בעיני ממש.

אהלן יא עומר, מה יעשה ישראלי שעבר ללונדון וחשק בכנאפה על הכיפאק?

קללל. כנאפה סולת יש יותר מכנאפה קדאיף, אבל באזורים של לבנונים (אדג׳וור רואוד למשל) יש פה ושם כנאפה שמזכירה את מה שהולך בארץ. מה שמפתיע זה שהישראלים עדיין לא ממש הרימו את הכפפה בתחום (בניגוד לדברים אחרים שאנחנו ממש מייצגים בלונדון בכבוד).

איזה מסעדה אסור לפספס למי שמגיע פעם ראשונה ללונדון?

אם רק אחת בודדת, אז הייתי הולך על Andina הפרואנית, מהסיבה שאוכל פרואני זה דבר שאין בארץ, ומדובר על אוכל כיפי, צבעוני ונהדר, והמסעדה הזו גם מעולה וגם משתלמת.סלטים ממש מגניבים בלונדון

ת'אמת עומר, איפה יותר טעים בלונדון או בארץ?

לדעתי במדינת ישראל בכללי יותר טעים מבאנגליה, בעיקר בזכות מאכלי העדות והאוכל הערבי/גלילי אבל לונדון כשלעצמה היא ממש בירת קולינריה בינלאומית, ולכן אם ההשוואה היא בין לונדון לישראל הייתי הולך על לונדון כי המגוון והמבחר כאן פשוט מטורף. ביום אחד במרחק כמה צעדים אחד מהשני אפשר למשל לאכול אוכל פרואני, טאיוואני, ג׳מייקני וצרפתי…
אגב, מבחינת המבורגר – ישראל עדיפה. בעיקר בגלל חוקי בריאות אנגלים שבגללן הרבה מקומות מחוייבים להגיש קציצה בדרגת מדיום-וול ומעלה. יש מקומות ספורים בלונדון שלא כפופים לרגולציה הזו ובהם נמצא בדרך כלל הבשר הכי טוב.

יש לכם שאלה נוספת ולא ראיתם בעמוד תשובה?

שאלו אותי פה. אני עונה על הכללללל 🙂עומר לוגסי זולל את לונדון

שתפו את זה