2024 הייתה שנה מרתקת בסצנה הקולינרית של לונדון, עם מגוון רחב של מסעדות ומנות חדשות ומסקרנות – ממנות רחוב פופולריות ואהובות על כולם ועד לפרשנויות יצירתיות למנות בינלאומיות מסורתיות. בשנה החולפת, כמה מנות ספציפיות הצליחו לכבוש את לבנו – חלקן הגיעו ממסעדות ותיקות, אחרות ממסעדות טרנדיות חדשות, אבל כולן היו מפתיעות, מעניינות וטעימות להפליא. אלו המנות הבולטות ששווה לכם לנסות ב-2025, מאת צוות מדריכי סיורי האוכל של ״רעבים בלונדון״.
מרק נפאלי ממכר – Chicken Thukpa Noodle
מרק ארומטי במיוחד שטעמנו ב-Arcade Food Hall במרכז העיר (ראו סרטון פה למטה מהאינסטגרם שלנו, ששווה לעקוב אחריו לכל מה שטעים ומיוחד בלונדון), מתחם אוכל מפונפן שעושה הרבה כבוד למטבחים בינלאומיים מצפון הודו, אינדונזיה, מקסיקו, ועוד.
המרק העשיר הזה מגיע מנפאל והוא על בסיס ציר עוף עם שעועית, דייקון יפני מוחמץ, כרוב היספי חרוך ושומשום קלוי. מתובל היטב אבל לא יותר מדי, וגם מאוזן עם טעמים לימוניים. משהו שחובבי המרקים שביניכם יאהבו!
הכריך האיטלקי שעשה לנו את 2024 – הפנואוצו – ממשיך לתת בראש גם השנה!
הכירו את הפנואצו, אחיו היותר מוצלח של הפניני – כריך ממכר מקמפניה בדרום איטליה, שעושים מבצק של פיצה נפוליטנית. במקור באזור קמפניה, היו נוהגים להשתמש בבצק שנותר מהפיצה כדי להכין לחם או לחמניות, ולאט לאט התפתח הכריך הממכר הזה.
בפעם הראשונה שטעמתי את הפנואוצו (אפשר לראות גם את זה באינסטגרם שלנו) הייתי משוכנע שמצאתי את הכריך הכי טעים שאכלתי עד היום בלונדון (כן, יותר מכריך הברווז קונפי המפורסם משוק ברודווי), ועד עכשיו לא מצאתי יותר טעים ממנו. השוס – תחשבו על כריך שעשוי מבצק של פיצה נפוליטנית, שחוצים לשניים, ממיסים עליו גבינה, מחזירים לטאבון לקבלת קראסט, ואז שמים תוספות כמו פרושוטו, פנצ׳טה, עגבניות, בזיליקום ועוד – כיד הדימיון האיטלקי 🙂
יש כרגע כמה פנואוצו טובים ברחבי לונדון, אבל הטוב מביניהם נמצא בשוק דוק אוף יורק שבשכונת צ׳לסי בימי שבת, בדוכן של Antoninio's, שעושה את הכריך הממכר הזה לצד פיצה נפוליטנית. אל תשכחו למסור לו ד״ש מעומר ה-Tour Guide, שלחתי אליו כבר הרבה פודיז 🙂
קארי סרי לנקי
ב-Rambutan, אחת המסעדות המדוברות השנה שממוקמת בבורו מרקט, מגישים אוכל סרי לנקי מודרני. מאז שהמטבח הסרי לנקי הפך לפופולרי ופרץ לתודעת הציבור הלונדוני, נראה שבכל שכונה טרנדית בעיר נפתח מקום סרי לנקי ייחודי משלו.
הקארי שלהם כולל בשר סרטנים מתקתק שמאזן את החריפות, ותוכלו למצוא בפנים גם קרעים של לחם רוטי מנחם (אגב, בסיורי האוכל שלנו תוכלו למצוא גירסה בלי פירות ים). מדובר בקארי לא שגרתי וארומטי במיוחד, אם אתם מכירים ואוהבים את הקארי ההודי, זו המנה הבאה שלכם. אוהבים אוכל מהמזרח? קבלו את הסקירה המקיפה שהוצאנו השנה על אוכל אסיאתי בלונדון, ועוד סקירה על אוכל הודי בלונדון.
סמאשבורגר פריזאי
השנה הייתה שנת הסמאשבורגר. יש לו אוהדים רבים ויש כאלה שמעדיפים קציצה עבה יותר, אבל כולם מסכימים שהסמאש הפך להמבורגר הפופולרי ביותר בלונדון. לא פחות משלושה מוסדות פריזאים מגיעים השנה ללונדון – Supernova, Junk, וממש בקרוב גם מקום נוסף.
כשמכינים את ההמבורגר בצורה נכונה באמצעות תגובת מייאר, שהיא תגובה כימית בין חלבונים לסוכרים שמתרחשת במהלך בישול הקציצה הדקה ויוצרת טעמים עשירים, הדקיקות של הקציצה מייצרות טעמים מיוחדים שלא מתפתחים בקציצה עבה. התוצאה היא המבורגר שהוא תענוג אמיתי.
אוהבים קולינריה ודברים מיוחדים? אל תשכחו לבדוק את רשימת המסעדות המומלצות שלנו, והכי חשוב – לשריין מקומות בסיורי האוכל, אמנות הרחוב או המוזיקה המושקעים שלנו, וגם לעקוב אחרינו באינסטגרם להמלצות הכי שוות בלונדון מהזווית המקומית 🙂
פאד קפאו נדיר באיכותו
אחת התאילנדיות האהובות עלינו בעיר היא Speedboat Bar ליד פיקדילי סירקס, מסעדה ששואבת השראה מהקנטינות של הצ'יינה טאון בבנגקוק. הגרסה שלהם לפאד קפאו מבוססת בשר בקר (דבר שקשה למצוא בתאילנד עצמה), והיא חריפה וארומטית במיוחד, עם בזיליקום תאילנדי מפולפל, הרבה שום ורוטב דגים מלוח-מתוק.
את כל הטוב הזה מכסה ביצת עין תאילנדית שמנונית ופריכה בקצוות עד לשלמות. מנה פשוטה ומופלאה במסעדה מומלצת במיוחד, שאני ממליץ לנסות בה גם מנות נוספות, ואת המשקאות התאילנדים הקרים.
גריל פיליפיני Filigrillz
יש לא מעט דברים מעניינים שאפשר לאכול בשוק Victoria Park Market בימי ראשון (גם הדוכן המלזי לא רע בכלל), ואז כשמסיימים איתו לעשות הליכה על התעלה ולהגיע ל-Broadway Market. אבל אחת מהמנות הטעימות והעסיסיות (והיציבות!), שכבר הרבה זמן עושות לנו טוב על הנשמה בשוק הזה, היא Filigrillz.
מדובר בגריל פיליפיני עסיסי ומלא בטעם, של עוף או חזיר, על גחלים, עם מרינדות ייחודיות (חרפרפות-מתקתקות) בליווי ירקות ובצל מקורמל. העסיסיות פה היא שם המשחק.
מרק בקר טיוואני
עוד מרק ארומטי מחמם לב שמגיע מטיוואן, ואפשר למצוא אותו ב- NIU Taiwanese Beef Noodles בקובנט גרדן, מקום קטנטן עמוס צעירים טיוואנים שבאים לטעום קצת בית. במרק תמצאו שורט ריב שמבושל היטב, אטריות תוצרת בית גדולות ולעיסות, וגם באק צ'וי ועשבים ארומטיים שמעשירים את ציר הבקר המשובח.
- לסקירה שלנו על מסעדות אסיאתיות בלונדון (שמתעדכנת כל הזמן:)
- למסעדות המומלצות שלנו בלונדון
- מיקום המסעדה
- אינסטגרם של המסעדה
לחמניות זעפרן מתוקות
בדרום הלא מוערך של לונדון נמצאת מאפיה מקומית אהובה במיוחד בשם Toad, בשכונת פקהאם ההיפסטרית. בין הקרואסונים ולחמי המחמצת אפשר למצוא בה גם לחמניות Lucia שמגיעות אלינו משבדיה וקשה למצוא אותן מחוץ לסקנדינביה.
מדובר בלחמניות בריוש צהבהבות מזעפרן, ממולאות צימוקים ומכוסות בפניני סוכר. מאפה מיוחד, ריחני, נימוח, לא מתוק מדי אבל עדיין מאוד מפנק וקינוחי.
אוהבים קולינריה ודברים מיוחדים? אל תשכחו לבדוק את רשימת המסעדות המומלצות שלנו, והכי חשוב – לשריין מקומות בסיורי האוכל, אמנות הרחוב או המוזיקה המושקעים שלנו, וגם לעקוב אחרינו באינסטגרם להמלצות הכי שוות בלונדון מהזווית המקומית 🙂
קאסולה
המטבח הצרפתי שלט השנה בלונדון, עם כמה פתיחות מאוד בולטות של מסעדות שהפכו לקאלט (הכוכבת היא Bouchon Racine). אבל דווקא במסעדה ותיקה בצ'לסי בשם La Poule Au Pot אפשר למצוא מנה צרפתית כפרית מיוחדת בשם Cassoulet.
המרכיבים פשוטים בהתאם למסורת, כולל עוף, נקניקיות חזיר, שעועית ומעל הכול ציר עשיר שבושל במשך שעות ארוכות והופך את המנה הזו לטעימה במיוחד. המסעדה מגישה גם גרסה טבעונית של המנה, ותוכלו ללוות אותה עם גראטן תפוחי אדמה עשיר.
- האתר
- המיקום
- בפעם הרביעית בלונדון? אל תפספסו את הסקירה שלנו – 15 המלצות לוהטות למתקדמים
בייגל תוצרת בית
עוד להיטוס שתפס חזק את לונדון השנה הוא הבייגל האהוב במילויים איכותיים. ב-It’s Bagels משכונת פרימרוז היל שפתח לאחרונה סניפים בנוטינג היל ובסוהו, יש בייגלים איכותיים תוצרת בית עם דגים מעושנים, ביצה, נקניקיה, בייקון, ועוד. ותרו על הבייגל האוברייטד בבריק ליין ונסו את זה במקום.
אורזו מח עצם ושומן בקר
Oma היא מסעדה יוונית אלגנטית בבורו מרקט והיא כנראה המסעדה המדוברת ביותר השנה בלונדון. קשה עד בלתי אפשרי להשיג מקום, ואפשר להבין למה. לא מדובר בטברנה סטנדרטית שכולנו מכירים מהחופשה ביוון, אלא בגרסאות מודרניות, מיוחדות ומאוד טעימות של מנות יווניות קלאסיות.
בולט במיוחד הוא האורזו זנב שור, מנה עשירה שבה פסטת האורזו מתבשלת בציר בקר, חמאה ומח עצם, ומוגשת לצד בשר מפורק על העצם שמעוטר בפאנגרטטו (פירורי לחם) שטוגן בשומן בקר. שחיתות זה שם המשחק כאן, אבל עם קלאס.
צ'אנה באטורה
אחת המסעדות ההודיות הטובות והפופולריות בלונדון כרגע נמצאת בתוך פאב בשם Tamil Prince בשכונת איזלינגטון ליד קינג'ס קרוס.
התפריט כולל מנות גריל הודיות מצוינות אבל דווקא מנות הפתיחה הן שוס, ואחת מהן היא היא צ'אנה באטורה, שנראית כמו פיתה דקיקה ושקופה, נפוחה כמו בלון, שכיף לקרוע אותה ולנגב איתה את מטבל הקארי העשיר המבוסס על גרגרי חומוס שמלווה אותה.
מאפה Cercle
אזור ברודווי מרקט נחשב למוקד עלייה לרגל לחובבי מאפיות בלונדון, עם לפחות חמש מאפיות בוטיק משובחות הממוקמות במרחק הליכה קצר זו מזו. אם תרצו לקנח את הביקור בשוק ברודווי הפופולרי במאפה מפנק במיוחד, Yeast Bakery היא הכתובת.
שם תוכלו למצוא מבחר מרהיב של מאפים אינסטגרמיים, וביניהם ה-Cercle – מאפה שבלולי עשוי מבצק קרואסון, שמשלב טעמים יצירתיים כמו מאצ'ה ושוקולד לבן, פטל ושוקולד, שברי עוגיות ועוד.
עוגת גבינה באסקית
עוגת הגבינה הבאסקית כבשה את העולם בשנים האחרונות, ולכן לא מפתיע שבלונדון יש בית קפה שמתמקד כולו במנה הזו בלבד – ומוכיח שכשעושים אותה נכון, אין צורך בשום דבר נוסף.
ב-La Maritxu בלב סוהו (עם סניף נוסף ליד Marble Arch), מכינים את העוגה המושלמת: קרום מקורמל ושרוף בעדינות, פנים עשיר וקרמי שממיס כל ביס, ומתכון משפחתי מסורתי שמשתמש רק במרכיבים האיכותיים ביותר. אם אתם אוהבים עוגות גבינה – מדובר במנת חובה. ואם לא? אולי זו העוגה שתגרום לכם לשנות את דעתכם.
- המסעדות המומלצות שלנו בלונדון
- המסעדות האיטלקיות האהובות עלינו בלונדון
- למסעדות הבשר האהובות עלינו בלונדון
- למסעדות האסיאתיות האהובות עלינו בלונדון
- לפרק האוכל האסיאתי בפודקאסט שלנו
- למסעדות ההודיות האהובות עלינו בלונדון
- לסיורי האוכל המושקעים שלנו פה בלונדון ״רעבים בלונדון״
- לסיורים המיוחדים שלנו בשכונת צ׳לסי
- אוכל טבעוני בלונדון
- אוכל ללא גלוטן בלונדון
- למדריך השווקים שלנו
- לפודקאסט ״סקרנים בלונדון״