שווקים בלונדון: המדריך המלא

לונדון היא מעצמת שווקים. השוק הוא חלק בלתי נפרד מהתרבות הבריטית וכמעט בכל שכונה כולל בפרברים האינסופיים של בירת הממלכה, מתקיים שוק כלשהו. בשנת 2021 פעלו ברחבי לונדון למעלה מ-260 שווקים, בהם לפחות 162 שווקים קבועים ולפחות מאה שווקים זמניים ועונתיים.

אחרי שביקרתי בעשרות שווקים ברחבי העיר (בחלקם אני גם מדריך סיורי אוכל מושקעים), החלטתי לשנס רגליים (וקיבה) ולכתוב כאן את המדריך השלם והכי מקיף שאפשר בעברית לשווקים של לונדון האינסופית. אני ממליץ לכם לנסות ולשלב לפחות כמה שווקים בטיול שלכם, כי השווקים הם פעמים רבות הלב הפועם של האזור בו מטיילים, וזו כמעט תמיד חוויה תרבותית וקולינרית נהדרת.

דוכן ופלים בלגים מושקעים עם תוספות מגוונות בשוק מלטבי
דוכן ופלים בלגים מושקעים עם תוספות מגוונות בשוק מלטבי

השווקים בלונדון מאוד מגוונים, ולכל שוק אופי ותחומי התמחות משלו. ברוב השווקים תמצאו ׳מיקס׳ של כמה תחומים, למשל אוכל רחוב לצד עתיקות, או תקליטים לצד אופנה ואמנות, ויש אפילו שווקים (גריניץ׳, ספיטלפילדס ופורטבלו למשל) שבימים שונים תמצאו בהם נושאים שונים – בימי חמישי יותר דגש על תקליטים, בשישי יותר עתיקות וכך הלאה.

הדגש על אוכל רחוב בשווקים של לונדון כיום הוא לא מקרי. לונדון של היום היא עיר של מהגרים. לפחות 35% מתושבי העיר לא נולדו בבריטניה. קהילות של מהגרים מכל העולם מגיעות לעיר העולם הגדולה ולכן בשווקים ומתחמי האוכל הרבים ברחבי המטרופולין תמצאו קולינריה מכל העולם, שלפעמים מכוונת לא לתיירים אלא דווקא לבני אותו העם שמתגעגעים לאוכל ׳כמו בבית׳. זה יכול להיות דוכן של אוכל אפגני, קולומביאני, ניגרי, ג׳מייקני או טאיוואני, או כל עם אחר שעולה על דעתכם. אתם בפאקינג לונדון, יש פה הכל.

לצד האוכל האקזוטי (או המערבי, תלוי מה אתם מחפשים), יש כאן גם לא מעט דברים מגניבים לקנות. תחומי העניין כאן רבים, וכוללים לצד הפיצ׳יפקעס גם מעט דוכני קונספט, מדוכן שכולו יצירות שמורכבות מלוחות מחשב ישנים ועד לדוכן של גילופים ופסלים העשויים מאגוזי קוקוס. גם לאספנים השווקים של לונדון הם חלום רטוב. אם זה דוכן של מפות עתיקות, או דוכן של מצלמות וינטג׳, מצפנים עתיקים, משקפות ומה לא…

ביקור בשווקים בלונדון מאפשרים להיוודע לתרבות השוליים של העיר ולהכיר את התרבות האורבנית האמיתית, הן בתחום האופנה, הן בתחום העתיקות, הן בתחום הקולינריה והן בתחומים נוספים. השווקים של לונדון מאפשרים לצאת למסע קניות או קולינריה בלתי צפוי.

פרסומת של מסעדת מזל בלונדון

אז לפני שנתחיל, אני ממליץ לכם גם לפתוח בצד את הכתבה שלי ב׳הארץ׳ שבה אני מספר על שווקי האוכל האהובים עלי בלונדון, תוך דגש על מה שווה לאכול בכל אחד ואחד מהם. וכמובן שאם אתם מגיעים ללונדון ורוצים לחוות את השווקים והמנות הכי מיוחדות, אתם מוזמנים להצטרף לסיורים הקולינריים שלי.

לפני שנעבור לסקירה המלאה של השווקים – הנה מפה שהכנתי לכם כדי שתוכלו למצוא את השווקים השונים בקלות.

מפת השווקים של לונדון

אז הנה הרחבה על כמה מהשווקים המעניינים בבירת הממלכה. חשוב לזכור – לא כל השווקים בלונדון פעילים כל יום בטח לאור אירועים תקופתיים כמו הקורונה. יש הרבה שווקים שפעילים בסופי השבוע בלבד, או ביום ספציפי, לכן אני ממליץ תמיד לבדוק את הימים ושעות הפתיחה של כל אחד מהשווקים בעזרת חיפוש פשוט בגוגל של שם השוק.

תוכן העניינים
  1. מפת השווקים של לונדון
  2. שוק מלטבי ושוק ברמונדסי – Maltby St. Market & Bermondsey Market
  3. שוק סאות׳ בנק סנטר – South Bank Centre Food Market
  4. שוק אולד ספיטלפילדס – Old Spitalfields Market
  5. שוק ברודווי – Broadway Market
  6. שוק בורו מרקט – Borough Market
  7. שוק בריקסטון – Brixton Market
  8. שוק מרקטו מטרופוליטנו – Mercato Metropolitano
  9. מתחם האוכל מרקטו מייפייר – Mercato Mayfair
  10. שוק דוק אוף יורק סקוור – Duke of York Square Market
  11. שוק גריניץ׳ – Greenwich Market
  12. שוק וויטקרוס – Whitecross Street Market
  13. מתחם האוכל בנג בנג אוריינטל – Bang Bang Oriental Foodhall
  14. שוק בריק ליין – Brick Lane Market
  15. שוק לדנהול – Leadenhall Market
  16. השווקים של קמדן טאון – Camden Markets
  17. נוטינג היל / פורטבלו מרקט
  18. שוק קאנופי – Canopy Market
  19. שוק KERB קינג׳ס קרוס
  20. שוק לדר ליין – Leather Lane
  21. מתחם האוכל וינגר יארד – Vinegar Yard
  22. שוק פטיקוט ליין – Petticoat Lane Market
  23. שוק הפרחים קולומביה רואוד – Columbia Road Flower Market
  24. קובנט גרדן – Covent Garden
  25. שוק רידלי רואוד – Ridley Road Market
  26. שוק ויקטוריה פארק – Victoria Park Market
  27. שוק האיכרים אלכסנדרה פאלאס – Alexandra Palace Farmer’s Market
  28. שוק האוכל קריסטל פאלאס – Crystal Palace Market
  29. שוק האוכל קריסטל פאלאס פארק – Crystal Palace Park Market
  30. סבן דיילז מרקט – Seven Dials Market
  31. שוק העתיקות אלפיס – Alfie’s Antique Market
  32. שוק טוטינג – Tooting Market
  33. מתחמי הסטריט פסט – Street Feast
  34. שווקי חג המולד בלונדון
  35. מתחמי מכולות (קונטיינרים)
  36. שאלות ותשובות על שווקים בלונדון

שוק מלטבי ושוק ברמונדסי – Maltby St. Market & Bermondsey Market

שוק מלטבי (Maltby St. Market) הוא שוק אוכל קטן ונהדר שפתוח בסופי שבוע (שבת-ראשון) ונמצא כמה דקות הליכה מטאוור ברידג׳ (גשר המצודה) ורק רבע שעה הליכה משוק בורו. ה׳קסם׳ של השוק הזה הוא בדוכנים המיוחדים ובאווירה הצבעונית וה׳שכונתית׳ שלו. מדובר באזור שבו במהלך ימות השבוע עובדים בתי מלאכה ונגריות, שמפנים את מקומם בסוף השבוע לטובת דוכני האוכל המיוחדים. בתקופת הכריסמס השוק פועל גם בימי שישי בערב.

בשבתות מתקיים בסמוך אליו שוק אוכל מיוחד נוסף בשם Spa Terminus, והשכונה שמסביב (Bermondsey) שווה שיטוט והיכרות.

חובבי העתיקות ימצאו בשכונה בימי שישי משש בבוקר ועד 14:00 בצהריים שוק עתיקות שנחשב לאחד מהטובים בלונדון – שוק ברמונדסי (Bermondsey Market) שמומלץ לחובבי עתיקות להגיע אליו כמה שיותר מוקדם בבוקר, לפני שכל הפריטים השווים באמת נחטפים.

שוק מלטבי הוא מהשווקים האהובים עלי בלונדון, ואפילו הקדשתי לו סקירת וידאו מיוחדת:

  • חזק במיוחד ב: אוכל רחוב, תוצרת טריה
  • כתובת: 37 Maltby St, London, SE1 3PA
  • תחנת טיוב קרובה:  London Bridge / Bermondsey
  • ימים ושעות פעילות:  שבת 10-17, ראשון 11-16

שוק סאות׳ בנק סנטר – South Bank Centre Food Market

שוק סאות׳ בנק סנטר (South Bank Centre Food Market) שעל הגדה הדרומית של התמזה, ממש קרוב ללונדון איי, הוא שוק אוכל ותיק ואהוב בלונדון, שפעיל בימי שישי, שבת וראשון ונמצא מאחורי מתחם הבידור והאמנויות של הסאות׳ בנק באזור שהוא כשלעצמו מלא בירידים, דוכנים, בתי קפה, פעילויות, מופעי רחוב, שוק ספרים, שוק חג מולד שווה (בעונה) ובקיצור – הרבה מה לראות ולעשות.

את הביקור בשוק הזה שווה לשלב עם טיול על הגדה הדרומית של הנהר, על שלל אתריה (למשל הטייט מודרן או המתחם של Gabriel’s Wharf), מומלץ ביום נעים. ואל תשכחו לנסות את כריך הברווז קונפי הנהדר של Frenchie ואת שאר המטעמים בשוק הזה. במקרה ״הכינותי מראש״ עוד סקירת וידאו מושקעת על השוק הנהדר הזה.

  • חזק במיוחד ב: אוכל רחוב, שוק כריסמס (בתקופה)
  • כתובת: Southbank Centre, Belvedere Rd, SE1 8XX
  • תחנת טיוב קרובה: Waterloo או Embankment ולחצות את הנהר ולהנות מהנוף
  • ימים ושעות פעילות: שישי 12-20, שבת 11-20, ראשון 12-18 *השוק כרגע סגור בגלל הקורונה
  • אטרקציות ופעילויות באיזור:

שוק אולד ספיטלפילדס – Old Spitalfields Market

שוק ספיטלפילדס הישן (Old Spitalfields Market) נמצא בגבול בין שורדיץ׳ לסיטי של לונדון, שוק בן למעלה מ-350 שנה שהוא השילוב האולטימטיבי בין ישן לחדש, ובין אמנות, אופנה, תכשיטים, אוכל והמון אווירה.

מדובר באחד מהשווקים השווים בעיני בלונדון, ולא לחינם בו אני מדריך הרבה מסיורי האוכל המושקעים שלי, ואני מקווה שתוכלו לחוות אותו ביחד איתי, שכן אני מסתובב בו יום-יום בחמש-שש השנים האחרונות, ומכיר כל מנה וכל דוכן בשוק, ואת האזור המרתק שסביבו 🙂

בשוק הזה תמצאו המון אוכל טוב (בדגש על קולינריה אסיאתית, שמאוד חזקה כאן), לצד המון חנויות אופנה, דוכנים של מלאכה ואמנות, ועוד. בנוסף, בימי חמישי מתקיים בשוק יריד עתיקות, ובימי שישי יריד תקליטים.
להזמנת סיור קולינרי מפנק בשוק ספיטלפילדס

אוכל טוב לצד אמנות ועתיקות. שוק ספיטלפילדס הישן
אוכל טוב לצד אמנות ועתיקות. שוק ספיטלפילדס הישן
  • חזק במיוחד ב: אוכל רחוב, אמנות, אפנה, תקליטים, עתיקות
  • כתובת: 16 Commercial St, Spitalfields, Lonodon E1 6EW
  • תחנת טיוב קרובה:  Liverpool Street, Aldgate East
  • ימים ושעות פעילות: כל יום, 12-16
  • אטרקציות באיזור:

שוק ברודווי – Broadway Market

את שוק ברודוויי (Broadway Market), שוק ויקטוריאני ותיק ואהוב במיוחד גם על הלונדונים המקומיים, אני מכנה ״השוק למטיבי לסת״, כי הוא בעיני אחד השווקים הכי שווים לפודיז ואוהבי קולינריה.

נכון, בשביל להגיע אליו תצטרכו ״לשבור מזרחה״ ולהגיע לאזור שרוב תיירים לא מגיעים אליו, אבל זה שווה לאללה. מדובר בשוק שהחיסרון היחיד שלו הוא שהוא פתוח רק בימי שבת. כל השאר נהדר – הוא ארוך ומלא הפתעות. יש כאן לא מעט דוכני אוכל לצד וינטג׳ ואמנות.

תמצאו כאן בין השאר אוכל פרסי, וייטנאמי, צרפי, ארגנטינאי, גינאי, הודי, יווני ומה לא. אפילו אוייסטרים וכריכי פירות ים מושקעים, ומספר די מרשים של מסעדות ומעדניות מסביב.

טעים פה משו משו. ברודוויי מרקט
טעים פה משו משו. ברודוויי מרקט

יש בו גם קצת פיצ׳יפקעס, אמנות ובגדים לצד האוכל, והוא נמצא באזור של תעלות ובתי סירה, וליד שני פארקים גדולים. גם בשוק זה אני מדריך סיורי אוכל, בהזמנה מראש.

בנוסף,  מדי שבת תוכלו למצוא ליד שוק ברודווי את המתחם הנחמד שוק נטיל מרקט (Netil Market), שהיא מעין קהילה קטנה של סוחרי אמנות ואפנה בשילוב עם אוכל רחוב ובר מגניב. בין השאר, תמצאו כאן סניף של BAO (באן טייוואני במילויים שווים), דוכן שכולו על טהרת גבינת החלומי, פטיסרי טבעונית ועוד ועוד.

עם בלוגר האוכל ג׳סי בורגס (Top Jaw) בשוק נטיל
עם בלוגר האוכל ג׳סי בורגס (Top Jaw) בשוק נטיל
  • חזק במיוחד ב: אוכל רחוב, תוצרת טרייה, פריטי וינטג׳, אמנות.
  • כתובת: Broadway Market (זה השם של הרחוב גם כשאין בו שוק).
  • תחנת רכבת קרובה: תחנות הרכבת העילית (Overground) של London Fields או של Haggerston (האחרונה כרבע שעה הליכה מהשוק, שמומלץ לעשות על התעלה ביום יפה).
  • ימים ושעות פעילות: שבת וראשון 10-16. בימי ראשון שווה לשלב אותו עם השוק בפארק ויקטוריה (Victoria Park Market).

שוק בורו מרקט – Borough Market

אי אפשר להרביץ סקירת שווקים רצינית ולהתעלם מבורו מרקט (Borough Market), שהוא שוק האוכל הוותיק ביותר בלונדון (קיים כבר אלף שנים!) ומקום מצוין למי שמחפשים חומרי גלם מעניינים ומגוונים מכל העולם.

בשוק בורו (שנמצא בסמוך ל-London Bridge) אני ממליץ לבקר בעיקר בימי רביעי, חמישי או שישי. הוא פתוח גם בשבתות, ובשנה האחרונה גם בימי ראשון, אבל בשבת ובראשון צפו לעומסים ולצפיפות קצת מעיקה. בשני-שלישי הוא במתכונת מצומצמת, והדגש הוא יותר על חומרי גלם.

יש כאן כמה דברים מעניינים לקנות ולאכול, למשל המחלבה וחנות הגבינות של Neal’s Yard, דוכן האוייסטרים המעולה של Richard Haward’s, המאפים המושקעים של Bread Ahead  ועוד. והבונוס: במרחק הליכה מבורו תמצאו בין השאר את מתחמי האוכל/השווקים הבאים: מרקטו מטרופוליטנו, שוק מלטבי ו-Vinegar Yard.

שוק האוכל הוותיק בלונדון. בורו מרקט
Booking.com

שוק בריקסטון – Brixton Market

בריקסטון (Brixton) היא מהשכונות האהובות עלי בלונדון, שכונה שהיא המרכז של הקהילה האפרו-קריבית בעיר, מאוד צבעונית וכיפית, וה-מקום לנסות בו אוכל קריבי (בעיקר ג׳מייקני) לצד מטבחי מהגרים אותנטיים אחרים (למשל מטבח קולומביאני).

אם קמדן או שורדיץ׳ מרגישות לכם ״ממוסחרות״, בבריקסטון תקבלו את החוויה האמיתית – שוק בריקסטון נשאר ׳הארדקור׳ וחף מגינוני היפסטרים, ולכן נותר אותנטי ולא מתוייר. בשוק תמצאו בעיקר תוצרת חקלאית ופירות וירקות אקזוטיים מהקריביים ואפריקה, אבל בסמטאות והפסאז׳ים שמאחוריו יש לא מעט מסעדות פועלים ואווירה מיוחדת.

בשכונה עצמה תמצאו כמה מסעדות פועלים ג׳מייקניות, וליד השוק תמצאו שני מתחמים מעניינים – מתחם ׳בריקסטון וילג׳ שבו יש כמה מסעדות פועלים ומעדניות בינלאומיות, לצד מתחם בשם ׳פופ בריקסטון׳ שהוא מתחם מגניב ועצמאי של מכולות (קונטיינרים).

הכי אותנטי שיש. שוק בריקסטון
הכי אותנטי שיש. שוק בריקסטון

גם בשכונה הזו אני מדריך סיורי אוכל. אני ממליץ לכם ׳לשמור׳ את הביקור בשכונה הזו לסיור ביחד איתי, כי אני מכיר את השכונה וכל מסעדה, דוכן ומנה בה כמו את כף ידי, והחוויה של הביקור בבריקסטון וההתמצאות בתרבות ובקולינריה האפרו-קריבית והלטינית היא חוויה שונה לחלוטין כשאני בתמונה 🙂

  • חזק במיוחד ב: פירות וירקות אקזוטיים, מסעדות פועלים אפרו-קריביות, לטיניות ואסיאתיות, פריטים ולבוש אפרו-קריבי וקצת תקליטים
  • כתובת: Electric Ave, Brixton, SW9 8JX
  • תחנת טיוב קרובה: Brixton
  • ימים ושעות פעילות: כל יום, 8-23, בימי ראשון פעילות מצומצמת.
  • אטרקציות ופעילויות באיזור:

שוק מרקטו מטרופוליטנו – Mercato Metropolitano

מרקטו מטרופוליטנו (Mercato Metropolitano) הוא לא עוד ׳שוק׳ אלא יותר כמו מתחם מגניב של אוכל ושתייה, המון שתייה (יש כאן בין השאר מבשלת בירה וחצר בירה גדולה), שבו העסקים משתפים פעולה. המתחם פתוח מדי יום, אבל נעשה ממש מגניב רק לקראת הערב, אז המוני צעירים מגיעים לשתות, לאכול ולבלות.

המתחם כולל בין השאר דוכנים שמוכרים מאכלים מגוונים מכל העולם: איטליה, צרפת, תאילנד, וייטנאם, יפן, ארגנטינה, ונצואלה, לבנון, גרמניה ועוד… הנה סקירת וידאו שלי על המתחם המגניב הזה:

  • חזק במיוחד ב: אוכל רחוב, אלכוהול, אווירה, מעדניה איטלקית
  • כתובת: 24 Newington Causeway, London SE1 6DR
  • תחנת טיוב קרובה:  Elephant & Castle
  • ימים ושעות פעילות: בתקופת הקורונה כל יום 10-18, בימים שפויים 10 בבוקר עד 22-23 בערב

מתחם האוכל מרקטו מייפייר – Mercato Mayfair

מרקטו מייפייר (Mercato Mayfair) הוא מתחם אוכל חדש יחסית ויפהפה ששייך גם הוא לקבוצה האיטלקית מרקטו ונמצא בשכונת מייפייר במרכז לונדון בתוך מבנה של כנסייה יוונית משנת 1825. במתחם המגניב תמצאו בין השאר מעדנייה, מרתף יין, פיצריה נפוליטנית, דוכן שמתמחה בסטייקים, דוכן פירות ים, מסעדה טורקית שמתמחה במאפיי פידה (מעין פיצה טורקית) ועוד.

מתחם האוכל החדש Mercato Metropolitano
מתחם האוכל החדש Mercato Metropolitano

שוק דוק אוף יורק סקוור – Duke of York Square Market

מדובר באחד משווקי האוכל השווים והאהובים עלי בלונדון – Duke of York Square Market. שוק קטן ועמוס דליקטסים ואוכל רחוב איכותי. מתקיים מדי שבת ברחבה שמחוץ לגלריית סאצ׳י בשכונת צ׳לסי.

קטן אבל נפלא ואיכותי. שוק דוק אוף יורק בימי שבת בצ׳לסי
קטן אבל נפלא ואיכותי. שוק דוק אוף יורק בימי שבת בצ׳לסי

שוק גריניץ׳ – Greenwich Market

שוק גריניץ׳ (Greenwich Market) הוא שוק ותיק (1737!) ונפלא, שפתוח מדי יום בשכונת גריניץ׳ במזרח לונדון, שבה יש המון מה לראות ולעשות. השוק, שפתוח מדי יום, מציע המון דוכני עתיקות, אמנות, פריטי אספנות ועוד, לצד אוכל רחוב ודליקטסים.

סביב השוק הנעים תמצאו חנויות בוטיק שונות וגם ברים מגניבים, ובקרבתו נמצאים בין השאר הספינה קאתי סארק (שנחשבה לארוכה והמהירה מסוגה בעולם) ופארק גריניץ׳ הנפלא, עם אחת מהתצפיות השוות על לונדון.

  • חזק במיוחד ב: עתיקות, אמנות, אוכל רחוב, פריטי אספנות (תלוי באיזה יום מבקרים).
  • כתובת: 5B Greenwich Market, Greenwich Peninsula, SE10 9HZ
  • תחנת רכבת קרובה: תחנת Cutty Sark של רכבת ה-DLR (הרכבת הקלה של אזור הרציפים).
  • ימים ושעות פעילות: כל יום 10-17, אמנות ועבודות יד בימי ב,ד,ו,ש,א, עתיקות ופריטי אספנות בימים ג,ה,ו.
  • פעילויות ואטרקציות באיזור:

שוק וויטקרוס – Whitecross Street Market

שוק וויטקרוס (Whitecross Street Market) הוא שוק שקיים מאז המאה ה-17, שפעיל בימי חול (ב׳-ו׳, סגור בשבת וראשון) באזור St. Luke’s שבאיזלינגטון, לא רחוק מתחנת Old Street שקרובה לצד המערבי של שכונת שורדיץ׳.

השוק נחשב למועדף על הרבה מהמקומיים בעיר, במיוחד לארוחות צהריים בקרב העובדים במשרדים בסביבה, ופחות מוכר לתיירים. תוכלו למצוא בו דוכנים של אוכל רחוב מגוון מכל העולם.

  • חזק במיוחד ב: אוכל רחוב
  • כתובת: Whitecross St, London EC1Y 8JL
  • תחנת טיוב קרובה: Old Street
  • ימים ושעות פעילות: ב,ג,ד,ה,ו 10-16. סגור בשבת וראשון

מתחם האוכל בנג בנג אוריינטל – Bang Bang Oriental Foodhall

בנג בנג אוריינטל (Bang Bang Oriental Foodhall) הוא מתחם אוכל אסיאתי בשכונת אדג׳וור (Edgeware) שבצפון לונדון, שמציע מגוון של אוכל אסיאתי ממגוון עמים – סין, יפן, מלזיה, תאילנד, קוריאה, טאיוואן, סינגפור, וייטנאם ועוד. מדובר במתחם מרווח ונעים, שלחובבי אוכל אסיאתי שווה להגיע אליו, למרות המרחק ממרכז לונדון.

שוק בריק ליין – Brick Lane Market

שוק בריקליין (Brick Lane Market) הוא למעשה מספר שווקים קטנים שמתקיימים בסופי שבוע (שבת וראשון) ברחוב בריק ליין שבשכונת שורדיץ׳ ובסביבותיו. בימי ראשון השוק פועל ב׳פול פאוור׳ ורחוב בריק ליין עצמו נסגר לתנועת מכוניות, לטובת דוכנים של אוכל, פריטי וינטג׳, מזכרות ועוד.

תיירים רבים מעדיפים להגיע לשכונת שורדיץ׳ ביום ראשון כדי להנות מהשוק הזה. לטעמי זה ממש לא חובה, כי אין בשוק הזה משהו יוצא דופן שלא תמצאו בשווקים אחרים בלונדון (למעשה חלק מהדוכנים כאן זהים לדוכנים בשוק סאות׳ בנק או שוק ברודוויי), מה גם שמבחינת אוכל שוק ספיטלפילדס לוקח אותו בהליכה, והעובדה שכולם מגיעים אליו ביום ראשון רק הופכת אותו לעמוס בטירוף.

מה שכן, חובבי הוינטג׳, בסביבתו של השוק תמצאו לא מעט חנויות, וגם שוק קטן לממכר פריטי וינטג׳ (Vintage Market). בימי שבת אמנם לא כל הדוכנים על הרחוב פתוחים, אבל העומס הרבה יותר נסבל, ועדיין חלק מהשווקים הקטנים שמסביב פעילים, ככה שלבקר ברחוב ובאזור בשבת זה גם סוג של Win-Win.

  • חזק במיוחד ב: פריטי וינטג׳, בגדים, אוכל רחוב ואמנות
  • כתובת: Brick Lane, London E1 6QR
  • תחנת טיוב קרובה:  Aldgate East, Shoreditch Hight Street
  • ימים ושעות פעילות: ראשון 10-17, שבת פתוח חלקית 11-18
  • אטרקציות ופעילויות מעניינות באיזור:

שוק לדנהול – Leadenhall Market

שוק לדנהול (Leadenhall Market) שבסיטי של לונדון, נעשה מפורסם בשנים האחרונות בעיקר בגלל מספר סצנות מסדרת סרטי ׳הארי פוטר׳ שצולמו בו, אבל במקור מדובר באחד מהשווקים הוותיקים והיפים בלונדון.

זהו שוק מקורה ויפה בסגנון ויקטוריאני עם רצפת אבן, שהחל כשוק פירות וירקות והפך עם השנים לשוק של בתי קפה ומסעדות. כיאה לשוק שנמצא באזור הסיטי רווי המשרדים, הוא פתוח בימים שני עד שישי, סגור בשבתות ובימי ראשון.

  • חזק במיוחד ב: שופינג, אוכל ובתי קפה
  • כתובת: Gracechurch St, Langbourn, London EC3V 1LT
  • תחנת טיוב קרובה: Monument או Bank
  • ימים ושעות פעילות: בימי חול המתחם עצמו פתוח בכל שעות היממה, אך לכל חנות ומסעדה יש שעות פתיחה משלהם. רוב המקומות פתוחים בשעות היום.
  • אטרקציות ופעילויות מעניינות באיזור:

השווקים של קמדן טאון – Camden Markets

השווקים השונים בשכונת קמדן מתויירים מאוד, אבל אני חושב שלמרות ה׳מסחור׳ יש עדיין פינות מעניינות ואווירה מיוחדת בחלק מהסמטאות של קמדן, לכן לא הייתי מדלג עליה לחלוטין.

הטיפ שלי הוא כזה: 1. לא הולכים לקמדן בסופי שבוע (שבת/ראשון). 2. דואגים לבקר בכל הסמטאות והחלקים של שני השווקים הכי מעניינים בשכונה: קמדן לוק (Camden Lock) והסטייבלס (Stables), שבעיני מלאים בלא מעט הפתעות.

מבחינת פיצ׳יפקעס ומזכרות, תמצאו בקמדן המון דברים. מבחינה קולינרית האוכל כאן קצת פחות איכותי בעיני מרוב שווקי לונדון, אבל בכל זאת מה ששווה לנסות זה את הדוכן של הארפה (Arepa) הונצואלית (צהוב על רקע שחור), ואת הגלידה בחנקן נוזלי של Chin Chin.

חמישה דברים שכדאי לעשות באזור קמדן טאון
  • חזק במיוחד ב: מזכרות, פיצ׳יפקעס, אוכל, פריטי אספנות ומה לא
  • כתובת: Camden Lock Place, London NW1 8AF
  • תחנת טיוב קרובה: Camden Town
  • ימים ושעות פעילות: כל יום 10-18, באזור השווקים לא מעט מסעדות וברים שפתוחים גם לתוך הלילה.
  • אטרקציות ופעילויות מעניינות באיזור:

נוטינג היל / פורטבלו מרקט

השוק (Portobello Road Market) והשכונה נוטינג היל (Notting Hill) הם לא מהאהובים עלי בלונדון, אבל אני לא יכול להתעלם מהם לגמרי, כי המון אנשים כן אוהבים אותם ויגיעו אליהם בעיקר בגלל העתיקות, האווירה בשכונה, הבניינים הצבעוניים, בתי הקפה, ורחובות אופנתיים כמו Westbourne Grove ו-Ledbury Road.

אם אתם טיפוסים שסובלים מצפיפות והמוניות, בוודאי לא תהנו בשכונה כל כך בשבת, ואולי תעדיפו יום אחר לבקר בה (שישי למשל, אם אתם בקטע של עתיקות), ואני ממליץ לא להתמקד רק בפורטבלו רואוד העמוס, אלא גם בסמטאות הקטנות וברחובות הפחות מוכרים בשכונה.

סיבוב בשוק פורטבלו רואוד ובשכונת נוטינג היל
  • חזק במיוחד ב: עתיקות, אוכל, פריטי יד-שניה, אספנות, אופנה, מזכרות ועוד
  • כתובת: 306 Portabello Rd, London W10 5TA
  • תחנת טיוב קרובה: LadbrokeGrove  או Notting Hill Gate
  • ימים ושעות פעילות: שבת 9-18 פעילות מלאה, שישי 9-18 עתיקות בעיקר, ב-ד 9-18 שוק רגיל, ימי ה 9-13, ראשון סגור.
  • אטרקציות ופעילויות מעניינות באיזור:

שוק קאנופי – Canopy Market

שוק Canopy Market שליד קינג׳ז קרוס הוא שוק סוף שבוע נעים, שבו תמצאו כמה דוכני דליקטסים ואוכל עולמי, לצד מאפים ופירות ים. בסופי שבוע לפעמים יש במקום הופעות רחוב ואירועים שונים, והאווירה נחמדה לאללה.

שוק קאנופי שבאזור קינג׳ס קרוס
  • חזק במיוחד ב: אוכל, תוצרת חקלאית, אמנות ועוד
  • כתובת: West Handyside Canopy, London N1C 4BH
  • תחנת טיוב קרובה:  King’s Cross St. Pancras
  • ימים ושעות פעילות: שישי 12-20, שבת/ראשון 11-18

שוק KERB קינג׳ס קרוס

שוק אוכל בינלאומי מגוון שפתוח לארוחת צהריים בימי חול (12-14) באזור קינגס קרוס, ליד מתחם הקואול דרופס (וד״ש לאסף גרניט). בין השאר תמצאו שם פוד טראקס ודוכנים של אוכל סרי לנקי, אוזבקי (!), איטלקי, ים תיכוני ומדי פעם פופ-אפס מעניינים, למשל בחודש מרץ 2021 השף הסינגפורי Hawker Chan, שנחשב לראשון שמקבל כוכב מישלן באוכל רחוב (!) הגיע לשוק הזה למספר ימים.

  • חזק במיוחד ב: אוכל רחוב
  • כתובת: Lewis Cubitt Square, London N1C 4BT
  • תחנת טיוב קרובה:  King’s Cross St. Pancras
  • ימים ושעות פעילות: שני עד שישי, 12-14
  • אטרקציות ופעילויות מעניינות באיזור:
שף הסטריט פוד הממושלן הראשון בעולם מגיע ללונדון

שוק לדר ליין – Leather Lane

שוק Leather Lane הוא שוק תוסס עם המון היסטוריה (כמעט 400 שנה) שפתוח בימי חול באזור הולבורן שבין מרכז לונדון לסיטי.

בשוק תמצאו בין השאר אוכל רחוב, תוצרת חקלאית, בגדים ואביזרים שונים. מכיוון שהשוק נמצא באזור של הרבה עסקים וחנויות (בין השאר בשכונות שסביבו נמצאים הרבה סוחרי תכשיטים ויהלומים), הוא תוסס במיוחד כשוק של אוכל רחוב שמשרת הרבה מעובדי המשרדים והעסקים בסביבה, ולכן פעיל בימי חול ולא בסופי שבוע.

  • חזק במיוחד ב: אוכל רחוב, תוצרת חקלאית, אביזרים שונים
  • כתובת: Leather Ln, Holborn, London EC1N 7TJ
  • תחנת טיוב קרובה: Chancery Lane
  • ימים ושעות פעילות: שני עד שישי, 10-15. סגור בשבת וראשון.
הרבה אוכל רחוב, ועוד כמה דברים. Leather Lane Market

מתחם האוכל וינגר יארד – Vinegar Yard

אין יותר חצר בירה לונדונית מזה. Vinegar Yard הוא עוד מתחם מגניב שהפציע בתקופת הפריחה הקולינרית שלפני הקורונה, הוא מתחם מגניב באזור לונדון ברידג׳ (באמצע הדרך משוק בורו לשוק מלטבי). מדובר במתחם פתוח בקיץ ומקורה בחורף שמשלב בין כל מה שכיף וצבעוני – אוכל רחוב, אלכוהול, אמנות, פריטי וינטג׳ ועוד.

יש כאן גם מבחר יחסית גדול של בירות מקומיות, ממבשלות לונדוניות נבחרות. פתוח בסופי שבוע מהצהריים עד הערב, ובימי חול רק בשעות הערב.

מגניביישן בע״מ. מתחם Vinegar Yard שבאזור לונדון ברידג׳

שוק פטיקוט ליין – Petticoat Lane Market

שוק פטיקוט ליין (Petticoat Lane Market) הוא שוק יותר ׳הארדקור׳ שמתקיים בשכונת וויטצ׳אפל במזרח העיר (בקרבה לשכונות שורדיץ׳ וספיטלפילדס וגם לסיטי של לונדון) ובו ההתמקדות היא על אפנה, טקסטיל, בגדים וכו׳ וקצת אוכל רחוב.

מדובר בשוק שמורכב מ-2 שווקים ברחובות שונים, ובו רוכלים בעיקר מאזור בנגלדש, פקיסטן וכו׳, ככה שבשוק הזה תרגישו כמו קפיצה קטנה למרכז אסיה והמזרח התיכון. מדובר בשוק ותיק שהחל כשוק יום ראשון, ובהמשך הפך לשוק שפעיל ברוב ימות השבוע.

  • חזק במיוחד ב: טקסטיל, אופנה וקצת אוכל רחוב
  • כתובת: 119 Middlesex St, Spitalfields, London E1 7JF
  • תחנת טיוב קרובה:  Aldgate East / Liverpool Street
  • ימים ושעות פעילות: ראשון 9-14 (השוק ברחוב Middlesex) / שני עד שישי 10-14 (השוק ברחוב Wentworth).
  • אטרקציות ופעילויות מעניינות באיזור:
סיבוב בשוק פטיקוט ליין במזרח לונדון

שוק הפרחים קולומביה רואוד – Columbia Road Flower Market

שוק קולומביה רואוד (Columbia Road Flower Market) הוא שוק מפורסם מהעידן הויקטוריאני עם אווירה קסומה ומיוחדת, שנמצא בשכונת בת׳נל גרין שבמזרח לונדון, בואכה שורדיץ׳. מדי יום ראשון משעות הבוקר ועד הצהריים הרחוב המרוצף היפה של קולומביה רואוד מתמלא בסוחרי פרחים, צמחים, עשבי תבלין, מנורות ועוד.

חמש סיבות לבקר בשוק קולומביה רואוד מרקט

קובנט גרדן – Covent Garden

אזור קובנט גרדן (Covent Garden) הוא אזור פופולרי במרכז לונדון, שבמרכזו מעין כיכר עמוסה בחנויות וכמה מסעדות. בלב הכיכר מבנה שבו שוק קטן ונעים (Apple Market), עם מספר חנויות בהם תמצאו בין השאר אמנות, תכשיטים, מלאכה וקצת אוכל ותוצרת טרייה.

אמנם לא מדובר בשוק הכי אותנטי בלונדון, אבל למרות האזור המתוייר עדיין מדובר במקום יפה ונעים, שאפשר להעביר בו אחר צהריים נהדרים, ולקפוץ לאזורים הסמוכים כמו החצר היפה ב-Neal’s Yard או האזור הטרנדי של Seven Dials.

  • חזק במיוחד ב: מזכרות, אמנות, תכשיטים, מסעדות ובתי קפה, מופעי רחוב
  • כתובת:21 The Market Building, London WC2E 8RD
  • תחנת טיוב קרובה: Covent Garden
  • ימים ושעות פעילות: כל יום 10-17
  • אטרקציות ופעילויות מעניינות באיזור:
סיבוב באזור המרכזי של קובנט גרדן

שוק רידלי רואוד – Ridley Road Market

שוק רידלי רואוד מרקט (Ridley Road Market) ממוקם בשכונת דלסטון הצבעונית והמתעוררת במזרח לונדון. השוק הזה, שבעבר נודע כשוק יהודי, כשהיהודים עדיין גרו במזרח לונדון לפני הנדידה הגדולה צפון-מערבה, הוא כיום ׳מיקס׳ מעניין של תרבויות קריביות, טורקיות, בנגלדשיות, וייטנאמיות ומה לא.

תמצאו כאן אוכל רחוב מעניין ואותנטי, שמתאים יותר להרפקתנים קולינריים ופחות למי שמחפשים אוכל מפונפן או מערבי.

  • חזק במיוחד ב: אוכל רחוב בינלאומי, פירות וירקות
  • כתובת: Ridley Rd, Dalston, London E8 2NP
  • תחנת רכבת קרובה: תחנת האוברגראונד של Dalston Kingsland
  • ימים ושעות פעילות: שני-שבת 8-16:30. סגור בראשון
מיקס מעניין של תרבויות. שוק רידלי רואוד בשכונת דלסטון במזרח לונדון.

שוק ויקטוריה פארק – Victoria Park Market

שוק ויקטוריה פארק (Victoria Park Market), הוא שוק ימי ראשון בפארק ויקטוריה הנפלא שבמזרח לונדון, ברובע האקני, לא רחוק מתעלת ריג'נטס היפהפייה.

השוק הזה, שמתמחה באוכל רחוב מעניין, דליקטסים וקצת תוצרת טרייה, הוא לא פחות מגן עדן לפודיז, נעשה בשנים האחרונות לאחד מהשווקים האהובים בעיר על המקומיים, והוא לגמרי שווה ביקור בימי ראשון יפים, בשילוב עם הפארק שסביבו, התעלות המרנינות של מזרח לונדון והשכונות הצבעוניות שבאזור.

גן עדן לפודיז. שוק ויקטוריה פארק

שוק האיכרים אלכסנדרה פאלאס – Alexandra Palace Farmer’s Market

שוק אלכסנדרה פאלאס (Alexandra Palace Farmer’s Market) הוא שוק שבו איכרים, חקלאים ויצרני מזון קטנים מהאזורים הכפריים שסמוכים ללונדון מוכרים את התוצרת שלהם. השוק פתוח בימי ראשון בשעות 10-15 ב׳שפיץ׳ של פארק אלכסנדרה (המכונה בפי המקומיים ׳אלי פאלי׳ (Ally Pally) – מהפארקים היפים בצפון לונדון.

  • חזק במיוחד ב: אוכל, תוצרת חקלאית, אוכל רחוב
  • כתובת: London N8 7FW
  • תחנת טיוב קרובה: תחנת הרכבת הקרובה ביותר היא תחנת הרכבת Alexandra Palace Train Station שנמצאת בצידו הנגדי ביותר של פארק אלכסנדרה פאלאס, לכן מומלץ לבחור ביום יפה ופשוט לחצות את כל הפארק (סביבות 20 דקות הליכה) עד שמגיעים לשוק שנמצא בקצה הדרומי שלו. למי שרוצה לבקר בשוק בלי לחצות את הפארק, ניתן להגיע לחתנות הרכבת Finsbury Park או Highgate ולקחת מהן אוטובוס לכיוון השוק, תוך שימוש באפליקציית ניווט כגון Google Maps או סיטימאפר.
  • ימים ושעות פעילות: ימים ושעות פעילות: ראשון 10-15
  • אטרקציות ופעילויות מעניינות באיזור:

שוק האוכל קריסטל פאלאס – Crystal Palace Market

שוק Crystal Palace Market הוא שוק יום שבת מקומי ולא מתוייר (אך אהוב על המקומיים) שנמצא בשכונת קריסטל פאלאס בדרום לונדון, ומציע בין השאר אוכל, תוצרת חקלאית טרייה ואורגנית, אמנות ועבודות יד ועוד, באווירה כפרית ורגועה כיאה לאיזור הרגוע הזה. אפשר לשלב אותוו עם ביקור בשכונה הנעימה ובפארק קריסטל פאלאס.

עוד הפתעה נעימה בדרום לונדון. שוק האוכל קריסטל פאלאס

שוק האוכל קריסטל פאלאס פארק – Crystal Palace Park Market

לא להתבלבל עם השוק שלמעלה, הפעם מדובר בשוק חדש יחסית בשם Crystal Palace Park Market, שנמצא בפארק ולא בשכונה, ושייך לאותם בעלים של שוק ויקטוריה פארק שהוזכר ממש כאן למעלה, וגם הוא עובד בימי ראשון בלבד.

עיקר ההתמקדות שלו היא אוכל רחוב (מקומי ובינלאומי) וקצת דליקטסים ותוצרת טריה (גבינות, נקניקים, שוקולדים וכו׳). כמובן שאפשר לשלב עם ביקור בפארק הנעים שמסביב, זה עם פסלי הדינוזאורים הראשונים בעולם (והלא כל כך מדויקים מדעית).

דינוזאורים בפארק קריסטל פאלאס
דינוזאורים בפארק קריסטל פאלאס

סבן דיילז מרקט – Seven Dials Market

בשנים האחרונות נפתחים ברחבי לונדון מתחמי ושווקי אוכל חדשים ומגניבים כמו פטריות (פורטבלו) אחרי גשם לונדוני קליל. אחד מאותם מתחמים (של קבוצת Kerb שכבר הזכרתי כאן), הוא מתחם פוד קורט מקורה ומגניב העונה לשם Seven Dials Market ונמצא ממש במרכז לונדון, קרוב לכיכר סבן דיילז שבאזור קובנט גרדן.

המתחם, שנפתח לקראת סוף 2019, בערך באותה תקופה שנפתח מתחם אוכל מגניב נוסף במרכז לונדון, Mercato Mayfair, מציע מיקס של אוכל רחוב ואפילו כמה מסעדות של ממש. יש כאן בין השאר בר מסילה עם מנות מבוססות-גבינה, סניף של מונטי׳ז דלי (כריכי סולט ביף לא רעים בכלל), ראמנים בוריאציות מפתיעות ועוד לא מעט הפתעות.

מתחם Seven Dials Market במרכז לונדון

שוק העתיקות אלפיס – Alfie’s Antique Market

שוק העתיקות אלפי׳ז (Alfie’s Antique Market) נמצא ברחוב Church Street היוצא מרחוב אדג׳וור רואוד (Edgware Road) המפורסם כ׳רחוב המזרח התיכון׳ של לונדון, עם המון אוכל וחנויות של לבנונים וכורדים בין השאר. בשוק המקורה הזה, שהוא אחד משווקי העתיקות הגדולים בלונדון, תמצאו בסביבות ה-75 סוחרים של עתיקות, כלי כסף, תכשיטים, קרמיקה, זכוכית, ביגוד וינטג׳ ועוד ועוד.

  • חזק במיוחד ב: עתיקות, ביגוד וינטג׳, פריטי אספנות ועוד
  • כתובת: 12-35 Church St, Marylebone, London NW8 8DT
  • תחנות רכבת/טיוב קרובות:  Marylebone / Edgeware Roade
  • ימים ושעות פעילות: שלישי עד שבת 10-18. סגור בראשון ושני.
סיבוב קצר בשוק העתיקות אלפי׳ס

שוק טוטינג – Tooting Market

שוק טוטינג (Tooting Market) הוא שוק מקורה ותיק (בן למעלה מ-80) ומגוון בדרום-מערב לונדון, עם דוכנים שונים והרבה אוכל רחוב מרחבי העולם כמו שאני אוהב. בשביל השוק הזה אמנם תצטרכו להדרים קצת, אבל הוא לגמרי שווה את זה.

מדובר בשוק עטור פרסים (נחשב לאחד מהשווקים המקורים הטובים בלונדון), שהוא עדיין סוד שמור שכדאי מאוד להרפתקנים (קולינריים בעיקר) לגלות.

שוק מקורה ונפלא בדרום-מערב לונדון. שוק טוטינג

מתחמי הסטריט פסט – Street Feast

בשנת 2012 הושקו ברחבי לונדון מספר שווקי אוכל ליליים מגניבים בשם ׳סטריט פסט׳ (Street Feast) מדובר במתחמים עונתיים או כאלה שפועלים בעיקר בסופי שבוע ובערב, ונועדו בעיקר לקהל פודי ובליינים מקומיים, וכוללים דוכני אוכל רחוב מגניבים והרבה אלכוהול.  

ל-Street Feast היו נכון לינואר 2021 ארבעה שווקים ברחבי לונדון. מומלץ תמיד להתעדכן באתר הרשמי שלהם לגבי ימים ושעות פתיחה של המתחמים השונים:

  • מתחם Dinerama – בשכונת שורדיץ׳ (Shoreditch)
  • מתחם Giant Robot – בקנארי וורף (Canary Wharf)
  • מתחם Hawker House – באזור Canada Waters
  • מתחם Model Market – בשכונת לואישהאם (Lewisham)
מתחם הדינראמה (Dinerama) בשורדיץ׳

שווקי חג המולד בלונדון

תקופת הכריסמס בלונדון היא חגיגה אמיתית של קישוטים, אורות, מאכלים ומשקאות יחודיים לעונה ואווירה קסומה. חלק מהעניין הוא שווקים וירידי חג מולד. הרבה מהשווקים שלמעלה מתקשטים ומשתנים קצת לקראת חג המולד, אז בהרבה מהם תוכלו להרגיש את אווירת החג הקסומה, אבל הנה כמה משווקי חג המולד הייעודיים, שנפתחים מדי שנה רק בתקופת הכריסטמס:

ווינטר וונדרלנד – Winter Wonderland

  • חזק במיוחד ב: מתקני שעשועים, אלכוהול, אוכל ירידים, “כפר בווארי” ממוסחר אבל יפה
  • כתובת: Hyde Park, London W2 2UH
  • תחנת טיוב קרובה: Marble Arch / Hyde Park Corner
  • ימים ושעות פעילות: כל יום מה-21 בנובמבר עד ל-5 בינואר בדרך כלל. מסביבות 10 בבוקר ועד ל-10 בלילה. סגור ביום הכריסמס עצמו (25 בדצמבר).
מתחם חורף ענקי. ווינטר וונדרלנד

שוק החורף של סאות׳ בנק סנטר – Southbank Centre Winter Market

בתקופת הכריסטמס שוק סאות׳ בנק סנטר משתנה והופך לשוק כריסמס של ממש, עם דגש על מאכלי כריסמס אירופאים, לצד סיידרים ויינות כריסמס חמים, קינוחים ודוכני מזכרות ואמנות.

בעצם המתחם מורכב מהשוק עצמו וממעין שוק חג מולד מתוחם, שבו ׳בקתת סיידרים׳ שוודית (הקונספט עשוי להשתנות משנה לשנה) וכמה מתקני שעשועים עם נוף לגדה הדרומית של התמזה.

  • חזק במיוחד ב: אוכל רחוב, אלכוהול, פיצ׳יפקעס ומזכרות, אווירת כריסטמס
  • כתובת: The Queen’s Walk, South Bank, London SE1 8XX
  • תחנת טיוב קרובה:  Waterloo / Embankment
  • ימים ושעות פעילות: מאמצע נובמבר עד לתחילת ינואר, מדי יום משעות הצהריים ועד לסביבות 22:00
  • אטרקציות ופעילויות באיזור:

הגעתם ללונדון בתקופת הכריסמס ואתם חובבי כדורגל? אל תפספסו את משחקי חג המולד בעיר.

כריסמס על הנהר בלונדון ברידג׳ סיטי

סיור אורות כריסמס לייב בהדרכתי

מתחמי מכולות (קונטיינרים)

ברחבי לונדון מספר מתחמים מגניבים שעשויים ממכולות (קונטיינרים), וכוללים לרוב אוכל רחוב לצד חנויות פופ-אפ שונות. להלן כמה ממתחמי הקונטיינרים הבולטים בלונדון. לחצו על שם המתחם למעבר לאתר הרשמי:

מתחם הבוקספארק שורדיץ׳ –  BOXPARK Shoreditch

מתחם הבוקספארק קרויידן – BOXPARK Croydon

מתחם הבוקספארק וומבלי – BOXPARK Wembley

כפר המכולות באק סטריט בקמדן – Buck Street Market  

פופ בריקסטון – Pop Brixton

מתחם הקונטיינרים בשוק באק סטריט בקמדן

אם אתם רוצים לחוות את השווקים המגניבים ואת המנות הכי טעימות בלונדון ביחד איתי, אתם מוזמנים להצטרף אלי לסיורים קולינריים בלונדון בשווקים הכי שווים ומיוחדים בעיר, אז הצטרפו אלי וגלו את הלב הפועם של הסצנה הקולינרית של לונדון/

שמרו את הפוסט הזה במועדפים שלכם כי אני כל הזמן מעדכן אותו. ועד אז, אם חשקה נפשכם בעוד, כאן תוכלו לקרוא את כל הפוסטים שפרסמתי אי פעם על שווקים בלונדון.

לאכול את העולם בעיר אחת: מאכלי עמים שזללתי בלונדון בשנת 2019, במסגרת צילומי הסדרה ׳עומר זולל את לונדון׳ (ערוץ הטיולים)

שאלות ותשובות על שווקים בלונדון

מהם השווקים הכי מעניינים בלונדון?

בלונדון למעלה מ-250 שווקים, ביניהם שווקי אוכל, מתחמי אוכל, שווקי תוצרת חקלאית, שווקי סוף שבוע ועוד. ברחבי העיר תמצאו כמה וכמה שווקים מעניינים. ההמלצה שלנו ב׳לונדוניסט׳ היא דווק ללכת על השווקים המיוחדים והאותנטיים יותר שאהובים עלינו המקומיים, דוגמת שוק ברודווי שבשכונת האקני, שוק מלטבי או שוק בריקסטון, שבו אני גם מדריך סיורי אוכל מיוחדים.

האם יש אזור ספיצפי בלונדון שבו אפשר למצוא הרבה שווקים?

השווקים בלונדון מפוזרים על פני כל המטרופולין הלונדוני העצום. בגלל שהשוק הוא חלק אינטגרלי מהתרבות הלונדונית, תמצאו כאן שוק כמעט בכל שכונה ואזור. ישנם אזורים ספציפיים, למשל בריקסטון, שורדיץ׳, דלסטון, פקהאם והאקני, שבהם תמצאו יותר שווקים מעניינים מאזורים אחרים בעיר.

האם ניתן להצטרף לסיור מודרך בעברית בשווקי לונדון?

זה בדיוק מה שאני עושה כשאני לא כותב בלונדוניסט 🙂 בשנים האחרונות אני מדריך את סיורי האוכל ׳רעבים בלונדון׳ בשווקים ובשכונות המגניבות בלונדון. אתם מוזמנים לקרוא פרטים נוספים כאן ולהצטרף לחוויה קולינרית מושקעת, מפנקת ויוצאת דופן, שבה אקח אתכם לאכול את הדברים הכי מיוחדים ומטורפים שיש ללונדון להציע.

מהם הימים הכי טובים לביקור בשווקי לונדון?

רוב השווקים בלונדון לא פתוחים כל יום (יש כמה שכן) אלא בסופי השבוע. היום הפופולרי ביותר לשווקים בלונדון הוא שבת (למשל ברודווי מרקט, דוק אוף יורק סקוור ואחרים), למרות שיש גם לא מעט שווקים שפתוחים בימי שישי ו/או ראשון (למשל סאות׳ בנק סנטר). באופן כללי, ההמלצה שלי היא תמיד לחפש את שם השוק בגוגל ואז לראות את הימים ושעות הפתיחה בפרטי המקום.

האם בטוח ונקי לאכול בשווקים של לונדון?

ברוב השווקים של לונדון רמת הניקיון וההיגיינה טובה, אבל אני ממליץ תמיד להסתכל על הדוכן היטב ולהפעיל שיקול דעת. זכרו שלונדון היא עיר רב-תרבותית עם עמים שונים, ואנשים מסוגים שונים בעלי סטנדרטים שונים בנושאי ניקיון. כמו כן, ישנם שווקים שבהם אני ממליץ לנקוט משנה זהירות (למשל שווקים מתויירים כמו קמדן), לעומת שווקים אחרים בהם רמת הניקיון וההיגיינה גבוהה יותר, למשל שוק ספיטלפילדס שבו אני מקיים הרבה מסיורי האוכל שלי.

airalo ad